Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΛΥΓΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ


 Δεν έχουμε να πούμε πολλά για χτες η Αλβανία έκανε φιλότιμη προσπάθεια αλλά ήταν φανερά κατώτερη των Ισπανών που ήταν αρκετά στιβαροί αμυντικά και αφού βρήκαν το γκολ νωρίς δεν άφησαν περιθώριο στους παίκτες του Σιλβίνιο να πιστέψουν στην ανατροπή. Στο άλλο ματς η Κροατία έπεσε όρθια, παρά τα προβλήματα της βρήκε τρόπο να πετύχει ένα γκολ αλλά για δεύτερο σερί ματς δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αποχωρεί από την συνέχεια. Η Ιταλία προσπαθεί να παίξει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο του Σπαλέτι αλλά είναι φανερό πως δεν μπορεί ακόμα να το υπηρετήσει. Παρόλα αυτά βρίσκεται στα νοκ άουτ...και πάντα εκεί είναι δυνατή και έχει τρόπο να μένει ζωντανή. Τέσσερα ματς σήμερα και πολλά σενάρια ανοιχτά με την τρίτη θέση των ομίλων να τα κρατά όλα ανοιχτά.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΙΑΠΩΝΙΑ;



Δεν είχαν να μας προσφέρουν και πολλά τα πρώτα ματς της τρίτης αγωνιστικής. Η Γερμανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ελβετία, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά έδειξε χαρακτήρα πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος και να πάρει την πρωτιά, έβαλε τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να μένει επίτηδες δεύτερη για να αποφύγει την Ισπανία στα προημιτελικά, δεν είναι του χαρακτήρα τους κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν τέτοιες φοβικές σκέψεις στην ιδιοσυγκρασία τους. Το κακό για τον Νάιγκελσμαν είναι ότι η αμυντική λειτουργία των Ελβετών σαν έβγαλε εκτός παιχνιδιού την τριάδα Μουσιάλα, Χάβερτς, Βίρτζ, αλλά ο νεαρός τεχνικός βρήκε λύσεις από τους υπόλοιπους και φυσικά τον Φίλγκουρ. Έχει δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλο το ρόστερ για αυτό δεν ανησυχεί για την τιμωρία του Τα που χάνει το νοκ άουτ γιατί ο Σλότεμπεργκ έδειξε έτοιμος χτες. Φυσικά αν δεν παίξει ούτε ο Ρούντιγκερ που έχει ένα τραυματισμό τότε δυσκολεύει το πράγμα. Για τους Ελβετούς δεν έχω να πω πολλά μας διέψευσαν παρά τα εσωτερικά τους προβλήματα είχαν την γνωστή τους εικόνα που έχουν στις μεγάλες διοργανώσεις και πήραν και πάλι την πρόκριση. Αλλά κάπου εδώ συνήθως είναι και το ταβάνι τους. Στο άλλο ματς Ουγγαρία και Σκωτία έφτασαν μια ανάσα από το να καταφέρουν να φέρουν 0-0 σε ένα ματς που ήθελαν αποκλειστικά την νίκη και μάλιστα με όσα γκολ περισσότερα γινόταν...μεγάλη αμπαλοσύνη και από τους δύο, ελπίζει η Ουγγαρία. Πάμε να δούμε τα δύο ματς του δεύτερου ομίλου, το σενάριο των γκολ στο τέλος είναι και σήμερα πολύ πιθανό.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ, ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΟΜΠΟΖΛΑΪ



Δεν είδαμε κάτι εντυπωσιακό στα χτεσινά ματς, η Τσεχία όπως περιμέναμε δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να σκοράρει βρήκε και τον εκπληκτικό Μαμαρνατσβίλι μπροστά της...η Γεωργία είχε την ευκαιρία της να κλέψει το ματς στην τελευταία φάση και να μας δικαιώσει αλλά την πέταξε στα περιστέρια. Στην πρώτη αγωνιστική παίξαμε αποκρούσεις Μαμαρντασβίλι και κάρτα Κάσια...δεν μας έκατσε, στο χτεσινό ματς βγήκαν και τα δύο. Η κακή αμυντική λειτουργία των Τούρκων όπως περιμέναμε τους πρόδωσε...αλλά ήταν εκνευριστικό το γεγονός πως μετά το 2-0 ουσιαστικά παράτησαν το ματς και δεν πάλεψαν έστω να μειώσουν. Ο Μαρτίνεθ σαν το γύρισε το μπιφτέκι, άφησε στην άκρη τα πειράματα και με το κλασικό 4-3-3 τα πράγματα ήταν πιο απλά, το πρόβλημα με την υπερβολική  τροφοδότηση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν λύθηκε φυσικά, αυτό θα παραμείνει ως το τέλος. Τέλος οι Βέλγοι με τον 37χρόνο Βερτόγκεν στην ενδεκάδα είχαν καλύτερη εικόνα αμυντικά και έκανα στιβαρή εμφάνιση με ηγέτη τον Ντε Μπρούινε. Η Ρουμάνια παρότι της στράβωσε μόλις στο 2' το ματς δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να έχει συνοχή και ομαδικότητα ως το τέλος του αγώνα. Γενικά διαβάζουμε καλά τα ματς...αλλά δεν μας κάθονται οι λεπτομέρειες.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ

Έβγαλε την αντίδραση που περιμέναμε η Ουκρανία και παρότι έμεινε και πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση. Για 60 λεπτά άντεξαν οι Σλοβάκοι μετά έμειναν από δυνάμεις, κάτι λογικό αφού από τις μεγάλες ηλικιακά στο Εuro. Η Αυστρία κέρδισε άνετα την Πολωνία βγάζοντας όλα τα στοιχεία που μας είχε δείξει και στην πρεμιέρα απέναντι στην Γαλλία. Το περιμέναμε και μας δικαίωσε η Πολωνία με την κακή παρουσία της. Σ'ένα ματς που μέχρι το 70' είχε τρομερό ρυθμό και φοβερές ευκαιρίες, ειδικά για τους Γάλλους με τον Γκριζμάν να χάνει τα άχαστα...στο τέλος η Ολλανδία ταμπουρώθηκε για να κρατήσει τον υπερπολύτιμο βαθμό και τα κατάφερε. Στοιχηματικά μας δικαίωσαν το γρήγορο γκολ της Αυστρίας και ο Μπαουμγκάρντερ, μας χαντάκωσε ο Γκριεζμάν...για να κάνουμε το απόλυτο. Τελευταία ματς της 2ης αγωνιστικής σήμερα, πάμε να τα δούμε.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΜΠΙΕΡΖ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ

Με Mπαουμγκάρντερ...σκόρερ η Αυστρία


Είναι φοβερό το πόσο κακή είναι η Αγγλία με τον Σάουθγκεϊτ να είναι φανερό πως έχει λυγίσει από την πίεση και δεν έχει καθαρό μυαλό. Ένα τέτοιο ρόστερ θα έπρεπε να έχει το θάρρος να το διαχειριστεί και να παίζει όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο Άγγλος τεχνικός βγάζει εκτός θέσης τους Φόντεν, Άρλοντ για να τους χωρέσει με αποτέλεσμα να είναι έξω από τα νερά τους και να τους ακυρώνει.Θα περάσουν οι Άγγλοι και ως πρώτοι...αλλά με αυτήν την εικόνα δεν θα πάνε μακριά. Μας φόβισε η Ισπανία με την εμφάνιση της, σαρωτική επί 90 λεπτά δεν άφησε την Ιταλία να πάρει ανάσα, τρεξίματα, πίεση και πολύ ταλέντο επιθετικά...αλλά το πρόβλημα του εύκολου γκολ είναι ακόμα εδώ, πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες. Από την άλλη ηΙταλία προβλημάτισε γιατί έδειξε να μην έχει τρόπο να αντεπεξέλθει στην πίεση των Ισπανών και ήταν φανερό πως ήταν μια ταχύτητα κάτω. Για το Σλοβενία-Σερβία...δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, είναι κάτι που θα μας πονάει για καιρό γιατί ήταν παλικαρίσιο σημείο. Πάμε να δούμε τα σημερινά ματς. 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

 

Σε κόντρα με τον προπονητή ο Τάντιτς

Ωραίο και παράξενο ματς είδαμε χτες το μεσημέρι με την Αλβανία να παίζει εξαιρετικά για 70 λεπτά...και μετά να καταρρέει, αλλά να σηκώνεται στις καθυστερήσεις. Η Κροατία είναι φανερό πως δεν έχει άλλα να δώσει η παλιά φουρνιά, λίγο σήκωσαν κεφάλι με τις αλλαγές, αλλά μετά την ανατροπή του σκορ...ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο και το πλήρωσαν. Θα ψάξουν την υπέρβαση την τελευταία αγωνιστική και οι δύο κόντρα στα θηρία του ομίλου. Δεύτερη καλή εμφάνιση από την Γερμανία που είναι φανερό πως το πλάνο Νάιγκελσμαν δουλεύει καλά και υπάρχει βελτίωση σε κάθε ματς. Προσπάθησαν πολύ οι Ούγγροι και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα γκολ, σίγουρα ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα. Όπως ακριβώς το περιμέναμε το Ελβετία-Σκωτία, αρκετά ισορροπημένο με τους Σκωτζέζους να βγάζουν αντίδραση τους Ελβετούς να συμβιβάζονται με την ισοπαλία που ουσιαστικά τους έδωσε την πρόκριση. Τελικός πρόκρισης το Σκωτία-Ουγγαρία με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Στοιχηματικά για δεύτερη σερί πήγαμε καλά, βγάλαμε την δυάδα με τα γκολ και πήραμε την ισοπαλία της Ελβετίας περιμένουμε την σημερινή για να γίνει δυάδα.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΓΚΡΕΓΚΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

 


Τι να πει κανείς για τον Μαρτίνεθ...μας δικαιώνει απόλυτα που τον χαρακτηρίσαμε μέτριο. Αστείο σύστημα, αστείες επιλογές, αστείος τρόπος ανάπτυξης. Πήρε μια νίκη που βάση των αριθμών την άξιζε..αλλά με βάση της εικόνας του αγώνα όχι. Σέντρες και γιόμες για τον Κριστιάνο, δύο τραγικά λάθη των Τσέχων και ήρθε η νίκη, αν δεν αλλάξει πράγματα πάντως δύσκολα θα φτάσει ψηλά. Δεν το πίστεψε λίγο παραπάνω η Τσεχία υπήρχαν αμέτρητοι χώροι για να χτυπήσει στις μεταβάσεις, αλλά δεν ρίσκαραν σχεδόν ποτέ. Το καλύτερο ματς πάντως μέχρι τώρα ήταν το Τουρκία-Γεωργία με τις δύο ομάδες να μας χαρίζουν ένα ματς που είχε τα πάντα. Περιμέναμε την Τουρκία να έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά δημιούργησε πολλές φάσεις...αλλά αμυντικά δεν ήταν καλή και η θαρραλέα Γεωργία δικαιούται κάτι παραπάνω, αφού έχασε μοναδικές ευκαιρίες ανάμεσα τους και δύο δοκάρια, Ομολογώ που δεν τους το είχα τους Γεωργιανούς. Στοιχηματικά βγάλαμε με πολύ ζόρι την δυάδα με τα γκολ και μας έλειψε μια απόκρουση του Μαμαντασβίλι για να πάρουμε το bet builder.  Ο Τσαλχανογλου έκανε 4 σουτ αλλά 1 μόνο στον στόχο. Ξεκίνημα δεύτερης αγωνιστικής με τρία ματς σήμερα και πάμε να τα δούμε,

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΜΕ ΤΣΑΛΧΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΚΟΛ



Εξαιρετική η Αυστρία κοίταξε στα μάτια την Γαλλία και θα μπορούσε με λίγο τύχη να πάρει κάτι από το ματς, κατάφερε να πάρει την κατοχή μπάλας, κάτι που δεν είναι και λίγο. Τεράστιο λάθος ότι υποτίμησα τον Καντέ, ο τύπος χτες ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και ίσως ο λόγος που η Γαλλία δεν γκέλαρε. Η Ουκρανία έκανε λάθη αυτοπεποίθησης και ήταν φανερό πως δεν είχαν την προσωπικότητα να επανέλθουν στο ματς κόντρα σε μια άκρως μαχητική Ρουμανία με εξαιρετική άμυνα όπως περιμέναμε αλλά και φοβερά τελειώματα. Το Βέλγιο συνέχισε από εκεί που τέλειωσε το Μουντιάλ...με μοιραίο όπως περιμέναμε τον Λουκάκου και άμυνα-τρικυμία που δεν εμπνέει σε καμία περίπτωση εμπιστοσύνη. Με αρκετή αυταπάρνηση, τύχη και γίγαντες του Λομπότκα, Σκρίνιαρ οι Σλοβάκοι πήραν την νίκη και είναι κοντά στην πρόκριση. Δύο τελευταία ματς σήμερα για να έχουμε εικόνα από όλες τις ομάδες.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΜ



Χωρίς πολλές συγκινήσεις η χθεσινή μέρα, ένα αρκετά ισορροπημένο Σλοβενία-Δανία ήρθε δίκαια ισόπαλο με καμία από τις δύο να μην πείθουν. Η Σλοβενία έστω ανορθόδοξα έχει τρόπο να απειλεί και βρήκε δίχτυα για 20η φορά στα τελευταία 21 ματς. Η Δανία με πρωταγωνιστή τον Έρικσεν έδειξε αρκετές αδυναμίες στην δημιουργία. Πολύ καλός ο Τσέριν...κλασικός Σπόραρ μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά μαλωμένος με το γκολ. Σαν να παίζει με χαλινάρι ήταν η Αγγλία προβλημάτισε, απείλησε ελάχιστα, μπορεί να μην απειλήθηκε σοβαρά αλλά η εικόνα να παίζει άμυνα μέχρι και ο Κέιν έξω από την περιοχή της στο τέλος, ήταν τουλάχιστον ανησυχητική. Το πείραμα με τον Άρλοντ δεν πέτυχε, σαν να τρέμει να αλλάξει πράγματα ο Σάουθγκέιτ, τρομερή πίεση πάνω τους. Οι Σέρβοι έχασαν ένα ημίχρονο παίζοντας φοβικά...όταν ανέβηκαν έδειξαν να έχουν μονότονο τρόπο ανάπτυξης με πολλές σέντρες. Κόντρα σε μια λειψή λόγω των απουσιών Πολωνία η Ολλάνδια βρήκε ζόρια και χρειάστηκε το όρθιο ξύλο Βέργκοχοστ για να πάρει το ματς. Ο Κούμαν είναι μπερδεμένος και δεν έχει τρόπο να εκμεταλλευτεί το ρόστερ του. Βρήκε τουλάχιστον τον αριστερό μπακ με τον Άκε να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Στοιχηματικά δεύτερη σερί μέρα πήγαμε άπατοι...ας ελπίσουμε να μην τριτώσει το κακό. Πάμε να δούμε τα ματς της Δευτέρας με το καμάρι μας την Αυστρία να μπαίνει στην μάχη.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ο ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

 


Ωραία ματς είδαμε και χτες τουλάχιστον στα πρώτα ημίχρονα...Ο Γιακίν μας αιφνιδίασε με την ενδεκάδα του, φάνηκε ότι και τους Ούγγρους τους μπέρδεψαν οι επιλογές του και του βγήκαν. Ο Άμπισερ πρώτη φορά έπαιξε μπακ-χαφ...και έβαλε γκολ και μοίρασε ασίστ, ο Ντούα χωρίς συμμετοχή στα προκριματικά ξαφνικά βασικός και γκολ...Έδειξε να μην έχει αυτοπεποίθηση η Ουγγαρία και έκανε φθηνά λάθη. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κροατών όπως είχαμε προβλέψει είχε πολλά θέματα και δεν άντεξε στην πίεση και την φρεσκάδα των Ισπανών. Άρεσαν αλλά δεν έπεισαν οι Ίβηρες θα μπορούσαν να δεχτούν τουλάχιστον ένα γκολ. Μια πολύ soft Αλβανία παρότι προηγήθηκε πριν αρχίσει το ματς...έχασε εύκολα από την Ιταλία. Περίμενα περισσότερη ένταση, φάουλ, πίεση ψηλά από την ομάδα του Σιλβίνιο που ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Ο Σπαλέτι με τον Μπαρέλα στην ενδεκάδα παρουσίασε ένα δουλεμένο σύνολο που ήξερε τι ήθελε, δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ, ούτε από την εχθρική ατμόσφαιρα. Έβαλαν την μπάλα κάτω, γέμισαν την περιοχή με το ωραίο τρικ που σε φάση επίθεσης γινόταν τριάδα πίσω και ο Ντι Μάρκο έξτρα παίκτης στην επίθεση. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν  άψογη διαχείριση με  το υπέρ τους σκορ. Έδειξε να πατάει καλά η Ιταλία και ας την υποτιμούν. Στοιχηματικά τώρα κάναμε μια τρύπα στο νερό...με κακές επιλογές. Ας περάσουμε να δούμε τώρα τα τρία ματς της Κυριακής.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΒΑΡΝΤΙΟΛ

 


Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους Γερμανούς χτες αν και τους το έκαναν αρκετά εύκολο οι Σκωτζέζοι. Δεν ενθουσιαζόμαστε αρχή είναι ακόμα, έδειξαν πάντως κάποια καλά δείγματα τα πάντσερ που είναι μια από τις επιλογές για κατάκτηση. Εξαιρετικό ταμείο χτες με τις κάρτες του Ράλρτσον και του Άντριχ που πλήρωσαν 34,00 μαζί!!! Για ένα τάκλιν χάσαμε το 7,5 του betbuider.Σούπερ αρχή λοιπόν και για εμάς, πάμε να δούμε τα τρία ματς τώρα του Σαββάτου.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η ΣΚΩΤΖΕΖΙΚΗ ΣΚΛΗΡΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ 501,00

Υποψήφιος για κίτρινη κάρτα


 Σε λίγες ώρες έχουμε μπροστά μας την έναρξη του Εuro 2024 με την οικοδέσποινα Γερμανία να αντιμετωπίζει τους παθιασμένους Σκωτζέζους. Απόφασισα να πάμε χαλαρά με 1-2 ειδικά για το σημερινό ματς και να γίνει νέα στήλη αύριο. Θα προσθέσουμε ακόμη ένα μακροχρόνιο που ζητήσαμε και μας έδωσαν απόδοση γιατί πριν δεν υπήρχε...είναι σενάριο μόνο του μυαλού μας. Να προσθέσουμε την αυστηρή οδηγία της UEFA στους διαιτητές να τιμωρούν κάθε διαμαρτυρία με κάρτα, μόνο ο αρχηγός θα έχει το περιθώριο να τους μιλάει. Οπότε μπορούμε να παίζουμε πιο εύκολα κάρτες σε ποδοσφαιριστές που έχουν την τάση να γκρινιάζουν...

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ, Η ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ OUTSIDER



Πιστοί στο ραντεβού μας με τις μεγάλες διοργανώσεις το tsatalas bets... επιστρέφει με ένα πλήρη οδηγό πονταρίσματος για το Euro 2024. Στόχος να καταφέρουμε να βρούμε τον νικητή όπως το Μουντιάλ το Κατάρ και του προηγούμενου Euro στην Αγγλία, Ιταλία και Αργεντινή μας δικαίωσαν. Εκτός από τον νικητή θα βρούμε και διάφορα μακροχρόνια στοιχήματα για ποντάρισμα και θα τα λεμέ συχνά και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Το Euro είναι πάντα μια δύσκολη διοργάνωση με τις ομάδες να έχουν μικρές διαφορές και πολλά να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η κούραση μετά από μια γεμάτη χρονιά για τους ποδοσφαιριστές θα παίξει τον ρόλο της...για αυτό ομάδες με κορμό που αποτελείται από παίκτες με μικρότερη επιβάρυνση θα είναι έξυπνες επιλογές. Βασικός πυλώνας των μακροχρόνιων είναι το πινακακι με τις προβλέψεις και τις διασταυρώσεις...το δοκίμασα άπειρες φορές μέχρι να καταλήξω. Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το πράγμα με τις προκρίσεις των 4 από τους 6 τρίτους, γρίφος που θα κριθεί στο ένα γκολ ίσως για να βγουν οι καλύτεροι τέταρτοι. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις ομάδες, τις επιλογές από κάθε όμιλο και την τελική διαλογή στο τέλος.