Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΙΑΠΩΝΙΑ;



Δεν είχαν να μας προσφέρουν και πολλά τα πρώτα ματς της τρίτης αγωνιστικής. Η Γερμανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ελβετία, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά έδειξε χαρακτήρα πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος και να πάρει την πρωτιά, έβαλε τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να μένει επίτηδες δεύτερη για να αποφύγει την Ισπανία στα προημιτελικά, δεν είναι του χαρακτήρα τους κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν τέτοιες φοβικές σκέψεις στην ιδιοσυγκρασία τους. Το κακό για τον Νάιγκελσμαν είναι ότι η αμυντική λειτουργία των Ελβετών σαν έβγαλε εκτός παιχνιδιού την τριάδα Μουσιάλα, Χάβερτς, Βίρτζ, αλλά ο νεαρός τεχνικός βρήκε λύσεις από τους υπόλοιπους και φυσικά τον Φίλγκουρ. Έχει δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλο το ρόστερ για αυτό δεν ανησυχεί για την τιμωρία του Τα που χάνει το νοκ άουτ γιατί ο Σλότεμπεργκ έδειξε έτοιμος χτες. Φυσικά αν δεν παίξει ούτε ο Ρούντιγκερ που έχει ένα τραυματισμό τότε δυσκολεύει το πράγμα. Για τους Ελβετούς δεν έχω να πω πολλά μας διέψευσαν παρά τα εσωτερικά τους προβλήματα είχαν την γνωστή τους εικόνα που έχουν στις μεγάλες διοργανώσεις και πήραν και πάλι την πρόκριση. Αλλά κάπου εδώ συνήθως είναι και το ταβάνι τους. Στο άλλο ματς Ουγγαρία και Σκωτία έφτασαν μια ανάσα από το να καταφέρουν να φέρουν 0-0 σε ένα ματς που ήθελαν αποκλειστικά την νίκη και μάλιστα με όσα γκολ περισσότερα γινόταν...μεγάλη αμπαλοσύνη και από τους δύο, ελπίζει η Ουγγαρία. Πάμε να δούμε τα δύο ματς του δεύτερου ομίλου, το σενάριο των γκολ στο τέλος είναι και σήμερα πολύ πιθανό.

Oι αδιάφοροι Ισπανοί χάνουν από την Ιαπωνία...



 ΑΛΒANIA-IΣΠΑΝΙΑ: Προβληματίστηκα αρκετά για να φέρω στο μυαλό μου το σενάριο που θα δούμε στο ματς. Η Ισπανία έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα κόντρα σε Ιταλία και Κροατία είναι η ομάδα που εγκωμιάζουν όλοι. Λογικό αφού ήταν ισοπεδωτική με τους Ιταλούς και δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Νίκο Γούιλαμς, Γιαμάλ πιέζουν ασφυχτικά, μένουν ψηλά και ο Μοράτα έρχεται πιο πίσω και κοντά στο Πέδρι που έχει τον ρόλο του εμβολιστή κλέβοντας μπάλες και κάνοντας κινήσεις από πίσω. Ο Φαμπιάν Ρούιθ κάνει εκπληκτικό τουρνουά και είναι  ο παίκτης που αυτόν ξεκινάν όλα, αφού ουσιαστικά έχει τον ρόλο του οργανωτή αφήνοντας στον Ρόντρι τον ρόλο του σωματοφύλακα που καθαρίζει όλες τις δεύτερες μπάλες και δίνει τον ρυθμό στο pressing. Σημαντικοί στο πλάνο του Ντε Λα Φουέντε οι δύο ακραίοι μπακ Καρβαχάλ και Κουκουρέγια με τον μπακ της Τσέλσι να κάνει δύο εμφανίσεις που άγγιξαν το τέλειο. Φοβερή συνέπεια στο μαρκάρισμα, φοβερή βοήθεια στον Νίκο Γουίλαμς ανεβαίνοντας συνέχεια εσωτερικά για να του δώσει χώρο να φύγει στην γραμμή. Το μόνο ψεγάδι που εγώ είδα ήταν ίσως ο παρομηρμητισμός του Λε Νορμάντ που είναι εξαιρετικά aggresive στο μαρκάρισμα αλλά πολλές φορές επιπόλαιος και κάνει εύκολα φάουλ. Ωραία όλα αυτά...ξεχάστε τα όμως για σήμερα...θα τα δούμε ξανά στα νοκ άουτ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αφού η Ισπανία είναι σίγουρα πρώτη ο Ντε Λα Φουέντε πάει για ολικό rotation με ακόμη και 11 αλλαγές. Άρα ουσιαστικά δεν έχουμε από κάπου να πιαστούμε αφού θα δούμε τελείως καινούρια πρόσωπα που σίγουρα θα έχουν ένα εξτρα κίνητρο να δείξουν πράγματα...αλλά θα παίξου μαζί για πρώτη φορά. Πάμε τώρα στην Αλβανία που κόντρα στην Κροατία έβγαλε ακριβώς την αντίδραση που περιμέναμε. Ανέβασε εντάσεις, πίεσε πολύ πιο αποτελεσματικά έκλεψε μπάλες και για 60 λεπτά ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Εκεί στα μισά περίπου του δεύτερου ημιχρόνου σαν να έσβησε ο διακόπτης όμως, δέχτηκε δύο γκολ και θα μπορούσε να δεχτεί και τρίτο, ανεξήγητη καθίζηση. Ξαφνικά στο 85' σαν να πάτησε πάλι το κουμπί επανεκκίνησης κυριάρχησε, πίεσε, ισοφάρισε και θα μπορούσε να κάνει και το 3-2. Όπως και στο ματς με την Ιταλία σαν να παθαίνει μικρά μπλάκ άουτ στα ματς και να χάνει το μυαλό της....τους κόστισε από δύο γκολ και στα δύο ματς. Τώρα το σημερινό είναι ματς χωρίς αύριο δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από την νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση.  Τους περιμένω να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια και να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, πολύ πιθανό αυτό να μην αρκεί κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η Ισπανία που θα αγωνιστεί χωρίς κίνητρο και με αναπληρωματικούς. Κάπου εδώ να σας θυμίσω το Μουντιάλ πέρυσι όπου την τελευταία αγωνιστική με περίπου τις ίδιες συνθήκες  η Ισπανία έχασε από την Ιαπωνία...δίνοντας μας ένα σημείο του 9,50. Δείτε ΕΔΩ τι είχαμε ποντάρει τότε. Στο 7,00 είναι ένα ρίσκο που μπορούμε να πάρουμε, εγώ προσωπικά δεν το ποντάρω ξανά έχουμε στα μακροχρόνια πονταρισμένη την πρόκριση των Αλβανών....Πιο safe επιλογή το οver. Ίσως για μεγαλύτερη απόδοση ο άσος με γκολ-γκολ....στο 12,00

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ: Η Κροατία δεύτερο σερί ματς προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της, αφού ήταν κατώτερη της Αλβανίας για παραπάνω από 60 λεπτά. Ένα εικοσάλεπτο πίεσης τους έφτασε για να βγάλουν την ποιότητα τους στο χορτάρι και να γυρίσουν τούμπα το ματς...αλλά στο τέλος έπαθαν και πάλι καθίζηση για να ισοφαριστούν. Υπάρχουν πολλά θέματα που μοιάζουν άλυτα για τον Ντάλιτς, που αλλάζει συνεχώς πράγματα, αλλάζει παίκτες, θέσεις ψάχνοντας να βρει την φόρμουλα για να πάρει μπρος η ομάδα του. Η Ιταλία δέχτηκε γερό στραπάτσο κόντρα στην Ισπανία, δείχνοντας πως μπορεί κόντρα στην Αλβανία να επέβαλε την ανωτερότητα της και την κυριαρχία της αλλά η Ισπανία ήταν μια ταχύτητα πάνω. Το παραδέχτηκε και ο Σπαλέτι πως στόχος μας ήταν να τους πάρουμε την μπάλα και να μην τους αφήσουμε να παίξουν το παιχνίδι τους αλλά δεν τα καταφέραμε εκτός από το τελευταίο 20λέπτο. Ο Ιταλός τεχνικός δεν θα αλλάξει εύκολα την φιλοσοφία του παρά την κακή εμφάνιση, θέλει από την ομάδα του να κυριαρχεί να έχει τον έλεγχο της μπάλας και να μην αφήνει τον αντίπαλο να δημιουργεί. Σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές αλλά φιλοσοφία δύσκολα θα αλλάξει. Το γεγονός πως η ισοπαλία ευνοεί τους Ιταλούς, τους κάνει πιο άνετους και τους Κροάτες αναγκασμένους να πάρουν ρίσκα στο παιχνίδι τους, έτσι πιστεύω πως η πλάστιγγα θα γείρει προς τους Ατζούρι. 

Δυάδα 4,60
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2 
ΑΛΒΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ OVER 

Μονό 12,00
ΑΛΒΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1 & ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ 
Να προκριθεί από τον όμιλο
ΑΛΒΑΝΙΑ 4,33

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου