Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ

 Ωραία έκλεισε η φάση των ομίλων με το Τουρκία-Τσεχία να είναι ένα ματς με σασπένς, ένταση, ρυθμό και κάρτες που ήταν το ζητούμενο για να πληρωθούμε αυτό το υπέροχο 13,00 στο bet builder μας. Τρομερή εμφάνιση της Γεωργίας απέναντι στην αδιάφορη Πορτογαλία η παρέα του Καρβαχτσέλια έπαιξε για πρώτη φορά καλά στην άμυνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλαίει από τα νεύρα του... Αντίθετα το απόγευμα είδαμε δύο ματς σούπα, ειδικά στο Βέλγιο-Ουκρανία, κρίμα στην υπέροχη φανέλα του προς τιμή του Τεν Τεν που φορούσαν οι Βέλγοι...χωρίς ρίσκο με προσοχή κατάφεραν να βγουν δεύτεροι και να πάνε πάνω στην Γαλλία. Η Ουκρανία έμεινε έξω με 4 βαθμούς κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Euro αλλά καλά να πάθουν αφού ήξεραν πως το άλλο ματς δύσκολα θα φύγει από την ισοπαλία, επέλεξαν να πάνε συντηρητικά με 5άδα στην άμυνα και να επιτεθούν μόνο στο τέλος που η αλήθεια είναι ότι έφτιαξαν καλές φάσεις. Ήταν απώλεια οι Μούντρικ και Τσιγκάνοφ δεν είχαν παίκτες να πλαγιοκοπήσουν. Θα κάνουμε σήμερα έναν απολογισμό των επιλογών στα μακροχρονία και ένα μικρό σχόλιο για την φάση των 16 που αναμένεται συναρπαστική...τώρα αρχίζει το καλό.


Καταρχήν στο πινακάκι μας πέσαμε μέσα στις 11 από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν.  Ουγγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Τσεχία και Σερβία αυτές που δεν μας δικαίωσαν. Μας πλήγωσε πιο περισσότερο η Ουκρανία που την θέλαμε τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Από αυτές που προκρίθηκαν δεν περιμέναμε σίγουρα την Ρουμανία και την Γεωργία, ενώ Σλοβενία, Σλοβακία και Ελβετία τις είχαμε να μένουν έξω αλλά στις λεπτομέρειες. Δεν περιμέναμε τόσο χάλια την Αγγλία και την Γαλλία, ούτε τόσο εντυπωσιακή την Ισπανία. Την Πορτογαλία με τον Κριστιάνο έτσι ακριβώς την περιμέναμε. Γερμανία έχει τα θεματάκια της αλλά ρολάρει καλά και έχει λύσεις στον πάγκο, η Ιταλία λίγο δεν ξέρω πως θα είναι στην συνέχεια το ματς με την Ισπανία την έδειξε κακή ή τέλεια εμφάνιση των Ισπανών...είναι γρίφος ο Σπαλέτι ελπίζουμε να βελτιωθεί και άλλο γιατί δεν είναι τόσο κακή. Γενικά το πράγμα τώρα αρχίζει να ζορίζει τα νοκ άουτ...είναι άλλη διοργάνωση και θέλουν εμπειρία, σκληράδα και σωστή διαχείριση.


 

Η μεγαλύτερη δικαίωση μας είναι η εικόνα της Αυστρίας που μάλιστα όχι μόνο προκρίθηκε αλλά πήρε και την πρώτη θέση απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία. Γερμανία και Ιταλία που είναι οι βασικές μας επιλογές για κατάκτηση συνεχίζουν και μάλιστα μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό. Εκεί που τα πήγαμε χάλια είναι οι σκόρερ. Ο Χάρβετς έχει ένα γκολ πέναλτι αλλά μέτρια εικόνα μέχρι τώρα, ο Σκαμάκα έχασε την θέση του βασικού με την κακή του εικόνα στα δύο πρώτα ματς. Πατώσαμε στους πρώτους  σκόρερ ομάδας. Δεν μας δικαιώσε Αλβανία που θέλαμε πρόκριση, ενώ ούτε η Ρουμανία έβαλε τα λιγότερα γκολ αφού τα 3 σε 30 λεπτά με τους Ουκρανούς τους έφτασαν. Γενικά ο αποκλεισμός της Κροατίας αλλά και η μέτρια εικόνα της μας έβγαλε σωστούς, το λάθος ήταν αντί να παίξουμε το 3,40 του αποκλεισμού της, πήγαμε με την πρόκριση Αλβανίας στο 4,00.

Θυμηθείτε ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

*έχουμε σβήσει διακριτικά αυτές που χάθηκαν οριστικά

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 6,50

ΙΤΑΛΙΑ 15,00

ΑΥΣΤΡΙΑ 81,00


ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 501,00

ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ



ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΣΚΑΜΑΚΑ 50,00 (STOIXIMAN)

XAΡΒΕΤΣ 34,00


ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ 

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 41,00 


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ&ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΧΑΡΒΕΤΣ 101,00

 ΙΤΑΛΙΑ-ΣΚΑΜΑΚΑ 351,00

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΚΑΜΑΚΑ 251,00

ΙΤΑΛΙΑ-ΧΑΡΒΕΤΖ 451,00



ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ

ΒΙΡΤΣ 21,00


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΑΥΣΤΡΙΑ 9,00


ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 4,33


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ (ΜΟΝΑ)

ΚΡΕΪΤΣΙ(ΤΣΕΧΙΑ) 29,00

ΒΑΝ ΝΤΑϊΚ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) 21,00

ΜΑΚΓΚΙΝ(ΣΚΩΤΙΑ) 7,50


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2-3

ΜΠΡΟΓΙΑ (ΑΛΒΑΝΙΑ)6,50

ΣΚΑΜΑΚΑ(ΙΤΑΛΙΑ) 5,00

ΓΙΑΜΑΛ(ΙΣΠΑΝΙΑ) 9,00


ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 13,00



ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΑΛΒΑΝΙΑ 4,33


ΔΥΑΔΑ

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ UNDER 2,5 ΓΚΟΛ 2,10

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΣΕΣΚΟ 3,00


Πάμε να πούμε λίγα πράγματα για κάποιες ομάδες κοιτώντας τα στατιστικά της φάσης των ομίλων που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Είναι πρώτη σε τελικές προσπάθειες με 57 πρώτη σε γκολ με 8, πρώτη σε ποσοστό επιτυχημένων πασών με 93%, πρώτη σε κατοχή μπάλας με 64,3(μαζί με την Πορτογαλία), αλλά δεν διστάζει να σεντράρει κιόλας (71 σέντρες δεύτερη επίδοση) δείγμα ότι δεν έχει μονότονη ανάπτυξη, πάει και από τα πλάγια με τον Φίγλκουργκ να είναι ο παίκτης που παίζει τον ρόλο του target man.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλο παίκτη 12, έχει βγει τις περισσότερες φορές οφσάιντ από κάθε άλλο παίκτη 5 δεν έχει βάλει ακόμα γκολ. Η Πορτογαλία έχει με 54 τελικές την δεύτερη επίδοση και με 64,3% κατοχή μπάλας επίσης έχει την δεύτερη επίδοση και 90% επιτυχημένες πάσες. Ότι ψάχνει πολύ τον Ρονάλντο με γεμίσματα την έχει οδηγήσει σε 86 σέντρες με επιτυχία μόλις στις 18 από αυτές... Πρώτη και σε τρίπλες με 71 έχει πολλούς που τις επιχειρούν.

ΑΓΓΛΙΑ: Είναι απίστευτο το πόσο λίγα πράγματα γίνονται στα παιχνίδια της...με 28 τελικές έχει την 20η επίδοση πίσω μόνο από Σκωτία,Σλοβενί, Σερβία και Γεωργία. Στις πάσες και την κατοχή μπάλας είναι στην τρίτη θέση...αλλά οι περισσότερες είναι στην άμυνα και το κέντρο δεν πατάει καθόλου περιοχή. Έχει μια πρώτη επίδοση ο Γκουεχί είναι πρώτος σε κλεψίματα μπάλας με 26!!

ΑΥΣΤΡΙΑ: Είναι ομάδα που δεν θέλει την μπάλα στην κατοχή της, προτιμάει να την έχει ο αντίπαλος να πιέζει και να χτυπάει άμεσα στις μεταβάσεις, χαρακτηριστικά του Gengenpressing που ο Ράνγκινγκ είναι εμπνευστής. Δεν θα την δεις ψηλά στην κατοχή μπάλας μόλις στο 51,7%, όμως είναι δεύτερη πίσω από την Γεωργία σε κλεμμένες μπάλες με 132, δεύτερη σε τάκλιν με 51, πρώτη σε φάουλ που έχει κάνει με 49 και τρίτη σε κίτρινες κάρτες με 10. Έχει κάνει φοβερό rotation μέχρι τώρα...κάτι λογικά γιατί με ρυθμό και την ένταση που παίζει χρειάζεται φρέσκια πόδια.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μια διαφορετική Ισπανία βλέπουμε σε αυτό το τουρνουά. Μόλις 7η επίδοση στην κατοχή μπάλας με 54%, μόλις 8η σε πάσες...πίεση ψηλά, κλέψιμο μπάλας και άμεση επίθεση, δεύτερη σε φάουλ κατά της παρακαλώ, 7η σε ανακτήσεις μπάλας και η μόνη με το μηδέν στην άμυνα...που είναι το τίκι-τάκα; Πολύ πιο άμεσο ποδόσφαιρο, φρεσκάδα ...θα δούμε αν αρκούν για τα νοκ άουτ.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Ντεσάμπ μαζί με τον Σαουθγκέιτ είναι από αυτούς που προτιμούν να μην συμβαίνουν και πολλά στα παιχνίδια τους. Δεν μας προσφέρουν κάτι φοβερό τα στατιστικά τους είναι ψηλά σε κατοχή μπάλας και πάσες, έχουν τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, ενώ είναι η πρώτη ομάδα σε επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Ο Εμπαμπέ έστω και με δύο ματς είναι ο πιο απειλητικός, ο Ντεμπέλε κάνει τρίπλες αλλά ανούσια. Περιμένουμε να ανεβάσει στροφές, το έχει κάνει ξανά...

ΙΤΑΛΙΑ: Τα είπαμε και πιο πάνω δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποια είναι η σωστή εικόνα της...Μπαρέλα καταπίνει χιλιόμετρα έχει την δεύτερη επίδοση με 37 σύνολο, από κοντά και ο Καλιαφόρι με 34,9. Καλές επιδόσεις και σε πάσες, δεν απειλούν οι επιθετικοί της.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Το θαύμα αυτής της διοργάνωσης, πρώτη σε όλες τις αμυντικές επιδόσεις, σε κλεψίματα,σε τάκλιν, σε απομακρύνσεις, μόλις 27 τελικές 21η επίδοση, μόλις 21η επίδοση στις πάσες με 1021, μόλις 41,2 % κατοχή μπάλας, ενώ έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή στα xgoals κατά με 8 περίπου και έχει φάει 4...σε αυτό φταίει ο Μαμαντασβίλι που έχει δεχτεί 3,4 λιγότερα γκολ από ότι ένας μέσος τερματοφύλακας. Έχει καταφέρει να πετύχει 4 γκολ και είναι στους 16 στην πρώτη τους παρουσία θυμίζω σε Euro. Eκπλητικός στο κέντρο ο Κοτσορασβίλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου