Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ, Η ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ OUTSIDER



Πιστοί στο ραντεβού μας με τις μεγάλες διοργανώσεις το tsatalas bets... επιστρέφει με ένα πλήρη οδηγό πονταρίσματος για το Euro 2024. Στόχος να καταφέρουμε να βρούμε τον νικητή όπως το Μουντιάλ το Κατάρ και του προηγούμενου Euro στην Αγγλία, Ιταλία και Αργεντινή μας δικαίωσαν. Εκτός από τον νικητή θα βρούμε και διάφορα μακροχρόνια στοιχήματα για ποντάρισμα και θα τα λεμέ συχνά και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Το Euro είναι πάντα μια δύσκολη διοργάνωση με τις ομάδες να έχουν μικρές διαφορές και πολλά να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η κούραση μετά από μια γεμάτη χρονιά για τους ποδοσφαιριστές θα παίξει τον ρόλο της...για αυτό ομάδες με κορμό που αποτελείται από παίκτες με μικρότερη επιβάρυνση θα είναι έξυπνες επιλογές. Βασικός πυλώνας των μακροχρόνιων είναι το πινακακι με τις προβλέψεις και τις διασταυρώσεις...το δοκίμασα άπειρες φορές μέχρι να καταλήξω. Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το πράγμα με τις προκρίσεις των 4 από τους 6 τρίτους, γρίφος που θα κριθεί στο ένα γκολ ίσως για να βγουν οι καλύτεροι τέταρτοι. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις ομάδες, τις επιλογές από κάθε όμιλο και την τελική διαλογή στο τέλος.


Α' ΟΜΙΛΟΣ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Moυσιάλα, Βιρτζ, Χάρβετς οι μεγάλες ελπίδες των Γερμανών


ΠΑΝΤΣΕΡ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

 Μετά από ένα καταστροφικό Μουντιάλ και ένα σερί από τραγικές εμφανίσεις σε φιλικά, ο Χάνσι Φλικ απολύθηκε κακήν κακώς από το τιμόνι της, τα πειράματα και ο τρόπος που ήθελε να παίξουν τα πάντσερ τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Ο Νάιγκελσμαν ανέλαβε τον Οκτώβριο και έδειξε ως πρώτο μέλημα να ξεκινήσει από τα βασικά, π.χ. να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές στις φυσικές τους θέσεις. Το κλίμα έδειξε να αλλάζει με τις νίκες με Ολλανδία και Γαλλία, ενώ η επιστροφή του Κρόος για την τελευταία του παράσταση δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την θετική αύρα γύρω από την ομάδα. Ο 36χρόνος τεχνικός έφτιαξε ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, με τους Νόιερ, Μίλερ και Κρόος να έχουν μείνει από την παλιά φρουρά, ενώ δίστασε να αφήσει εκτός αποστολής, τους εκτός φόρμας Γκορέτσκα, Γκνάρμπι, Ζούλε, Τσαν, Χούμελς... Σέντερ φορ ποιότητας δεν υπάρχει στο ρόστερ με τον Χάρβετς να παίζει αυτόν τον ρόλο, το κλειδί θα είναι όμως οι Βιρτζ και Μουσιάλα που θα παίζουν πίσω του.  Τεράστια ποιότητα από τους δύο νεαρούς και έδειξαν στα φιλικά ότι μπορούν να συνεργαστούν. Ο Μουσιάλα μπορεί να μεταφέρει την μπάλα, ο Βιρτζ την μοιράζει πιο άμεσα και ο Χάρβετς να εκτελεί και να ανοίγει χώρους για τους άλλους δύο. Στον πάγκο θα υπάρχει και ο Σανέ... Η τρύπα στα ακραία μπακ θα καλυφθεί με τον Κίμιχ δεξιά και τον εκπληκτικό την φετινή χρονιά Μίντλεστάντ της Στουτγκάρδης. Γκουντογάν, Κροός  θα είναι οι δύο του κέντρου με τον Άντριχ που έρχεται από φοβερή χρονιά με την Λεβερκούζεν και τον Γκρος της Μπράιτον να ερίζουν για την τρίτη θέση. Στο κέντρο άμυνας οι Τα, Ρούντιγκερ αποτελούν σοβαρό δίδυμο ενώ ο Σλότεμπεργκ σε πρώτο βαθμό και ο Αντόν της Στουτγκάρδης δίνουν εναλλακτικές με ποιότητα. Ο Νόιερ δείχνει να κερδίζει την μάχη από τον Τερ Στέγκεν και θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας παρά την έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του. Λίγο προβληματική η εικόνα στο φιλικό με την εθνική μας, αλλά  είναι λογικό να είναι μαζεμένοι οι ποδοσφαιριστές λίγες μέρες πριν αρχίσει η διοργάνωση, κόντρα σε μια ομάδα με ενθουσιασμό όπως την δικιά μας τα βρήκαν σκούρα, αλλά δεν μας αλλάζει γνώμη.Η τετράδα  Κρόος, Γκοντουγαν, Μουσιάλ, Βιρτζ, Χάρβετς τα έχει όλα εμπειρία, ποιότητα, τρεξίματα, ταλέντο, τελειώματα πιστεύω μπορεί να λειτουργήσει και θα είναι το μεγάλο τους όπλο.Η Nationalmannschaft παίζει εντός έδρας, διψάει για επιτυχία μετά τις τελευταίες αποτυχίες, δείχνει να έχει βρει καλή χημεία στο ρόστερ και θα είναι μια από τις επιλογές μας για κατάκτηση στο 6,50. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που την βλέπουμε να φτάνει μακριά το 34,00 του Χάρβετς για πρώτος σκόρερ είναι υπερβολικό, ενώ ο Βιρτζ με 20 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις...στο 21,00 να είναι ο πρώτος στο τουρνουά είναι εξαιρετικό.


ΕΛΒΕΤΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΤΣΑΚΑ

 Δίνει το παρών σε ακόμη μια διοργάνωση, ίσως η τελευταία για αρκετούς από τους αστέρες της.  Ροντρίγκεζ,Τσάκα, Σακίρι, Φλοιρερ, Ζόμερ παίζουν για τελευταία φορά μάλλον σε μεγάλη διοργάνωση. Η νέα γενιά δεν έχει δείξει ακόμα έτοιμη Εμπολό(επεστρέψε από σοβαρό τραυματισμό τον Απρίλιο), Οκαφόρ(έπαιξε ελάχιστα στην Μίλαν) δεν δείχνουν έτοιμοι να ηγηθούν στην επίθεση. Ο Ακάνζι έκανε εξαιρετική χρονιά με την Σίτι ενώ το νέο φυντάνι που ξεπετάχτηκε είναι ο Εντόι της Μπολόνια. Κακή στα προκριματικά βγήκε δεύτερη πίσω από την Ρουμανία έχοντας μόλις 4 νίκες και οι δύο ήταν με την Ανδόρα. Υπό έντονη αμφισβήτηση ο Μουράτ Γιακίν...είναι έκπληξη το γεγονός ότι δεν απολύθηκε πριν την διοργάνωση. Ο Τσάκα που είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας έκανε μια απίθανη χρονιά με την Λεβερκούζεν, όμως έπαιζε ασταμάτητα και όποιος είδε τον τελικό του Europa κατάλαβε πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Άλλωστε στην Λεβερκούζεν έπαιζαν πολύ άμεσο ποδοσφαίρι με κοντινές πάσες και γρήγορη ανάκτηση της μπάλας, δεν μπορεί να γίνει αυτό στην εθνική. Συνήθως προκρίνεται από την φάση των ομίλων, ίσως ήρθε η ώρα να μείνει έξω. Στο 2,50 να αποκλειστεί στο 5,50 να είναι τελευταία.


ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ

 Τρίτο σερί Euro που δίνει το παρών με τον Ιταλό τεχνικό Ρόσι που βρίσκεται στον πάγκο 6 χρόνια να της έχει δώσει ομοιογένεια και ταυτότητα στο παιχνίδι της. Τερμάτισε αήττητη στα προκριματικά και μπορεί να ποντάρει πολλά στο σύνολο, έχει όμως στις τάξεις της και τον ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Σομποζλάι με αρκετά καλή χρονιά στην Λίβερπουλ είναι ο άνθρωπος που θα πάρει την Ουγγαρία στις πλάτες του. Από εκεί και πέρα η δύναμη της είναι το physical game και το πολύ τρέξιμο, σε αυτό το κομμάτι τα αμυντικά της χαφ έρχονται από μέτριες χρονιές, ο Νάγκι την έβγαλε στην Σπέτσια στην Β΄Ιταλίας και ο Σάφερ έκανε μέτρια χρονιά στην Ουνιόν. Στις λεπτομέρειες θα παλέψει για την πρόκριση με Ελβετία και Σκωτία.


ΣΚΩΤΙΑ

με τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό ο ΜακΓκιν


ΜΑΚΓΚΙΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Αυταπάρνηση, τρέξιμο και ελάχιστη ποιότητα...από αριστερά για την Σκωτία. Ο τεχνικός Κλαρκ παρέμεινε στον πάγκο παρά την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ, παίζει πάντα με τρεις στην άμυνα και έχει βρει τρόπο να χωρέσει τους δύο εξαιρετικούς αριστερούς μπακ που έχει με τον Τίρνει να παίζει ως αριστερός στόπερ και τον Ρόμπερτσον να έχει όλη την πλευρά...αλλά πολλές φορές να αλλάζουν θέση μέσα στο παιχνίδι. Η τριάδα Γκίλμουρ(Μπράιτον), Μακ Γκιν(Αστον Βίλα), Μακ Τόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) η μεγάλη τους ελπίδα...γιατί στις υπόλοιπες θέσεις, ειδικά στην επίθεση υπάρχει μεγάλο κενό. Θα τα δώσουν όλα όπως πάντα...αλλά είναι αρκετά προβλέψιμη στο παιχνίδι γέρνουν προς αριστερά και υστερούν σε ταχύτητα. Έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την Ουγγαρία και το ματς της τρίτης αγωνιστικής θα είναι δεδομένα το καθοριστικό. Οι επιθετικοί δεν σκοράρουν εύκολα...οπότε οι στημένες φάσεις είναι ο άλλος δρόμος, ο ΜακΓκιν εκτελεί φάουλ, πέναλτι και σουτάρει από μακριά, να είναι ο πρώτος σκόρερ τους δίνει 7,50.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 6,50

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ 5,50

ΟΧΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΛΒΕΤΙΑ 2,50

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΑΡΒΕΤΣ 34,00

ΠΡΩΤΟΣ ΑΣΙΣΤ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΡΤΖ 21,00

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΚΩΤΙΑΣ ΜΑΚΓΚΙΝ 7,50




Β ΟΜΙΛΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ

ο Σπαλέτι με τον Μπουφόν δίπλα του


ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΑ

 Η κάτοχος του τίτλου δείχνει έτοιμη να υπερασπιστεί το στέμμα της. Μετά την κατάκτηση στην Αγγλία...υπέστει αποκλεισμό σοκ από το Μουντιάλ και ο Μαντσίνι λίγο αργότερα παραιτήθηκε για να πάει στα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Σπαλέτι δέχτηκε το κάλεσμα της Ιταλικής Ομοσπονδίας και άφησε τους αμπελώνες του που είχε αφοσιωθεί μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος με την Νάπολι. Ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί εγγυητή του καλού κλίματος στις τάξεις της ομάδας. Πρόσθεσε στους βοηθούς του τον Μπουφόν...για να έχει ακόμη μια φιγούρα εμπειρίας κοντά στους παίκτες ενώ κάλεσε πριν λίγες μέρες στο προπονητικό κέντρο εμβληματικές προσωπικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου για να ενθαρρύνουν τους παίκτες, Τότι, Ντελ Πιέρο, Ρόμπερτο Μπάτχζιο μερικοί από αυτούς. Διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές και αρκετούς που έρχονται στην διοργάνωση φρέσκοι. Οι τρεις της Ίντερ Μπαστόνι, Μπαρέλα, Ντι Μάρκο πέρασαν ξεκούραστα στο Καμπιονάτο αφού οι Νερατζούρι έκαναν περίπατο, ενώ οι Κίεζα, Ντι Λορέντζο επίσης δεν επιβαρύνθηκαν πολύ με Γιουβέντους και Νάπολι αντίστοιχα. Ο Σκαμάκα που θα είναι η αιχμή του δόρατος έκανε φοβερό finish με την Αταλάντα με 10 γκολ και 5 ασίστ από τον Μάρτιο και μετά. Ο Ζορζίνιο μπορεί να έχει τα χρονάκια του αλλά είχε τον ρόλο του στην Άρσεναλ και η εμπειρία του θα χρειαστεί ενώ και ο Πελεγκρίνι ήταν καλός μετά την φυγή του Μουρίνιο από την Ρόμα. Υπάρχει μια έλλειψη λύσεων στην άμυνα και μετά την βασική τετράδα, Ντι Μάρκο, Ντι Λορέντζο, Μπαστόνι, Μαντσίνι δεν υπάρχουν ποιοτικές λύσεις. Προβληματίσε με την εικόνα της στα δύο φιλικά, αλλά δοκίμασε πράγματα ο Σπαλέτι και έλειπε ο Μπαρέλα που είναι κομβικός στο παιχνίδι της. O μέσος της Ίντερ ταλαιπωρείται από ένα μυικό τραυματισμό αλλά όλα δείχνουν ότι θα προλάβει την πρεμιέρα με την Αλβανία το Σάββατο. Δεν περιμένουμε να λάμψει με το ποδόσφαιρο της, αλλά να έχει ουσία, τακτική και ενθουσιασμό. Υπάρχει η μαγιά για να φτάσει μακριά, ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά εύκολα ή δύσκολα θα βρει τρόπο να πάρει την πρόκριση και στα νοκ αουτ θα είναι σίγουρα σκληρό καρύδι. Την περιμένουμε ψηλά, να φτάσει στα ημιτελικά στο 4,00 είναι μια safe επιλογή με ρίσκο πάμε στην κατάκτηση στο 15,00. Ο Σκαμάκα πληρώνει μέχρι και 50,00 να βγει πρώτος σκόρερ και είναι επιλογή αν και δεν είναι ο εκτελεστής των πέναλτι.


ΙΣΠΑΝΙΑ 

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Μεταβατική περίοδο για τους Ισπανούς με νέο τεχνικό τον Ντε Λα Φούεντε που έχει διακριθεί κυρίως σε μικρές ηλικίες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, πάντως πέρυσι πήραν τον Nations League. Νεανικό ρόστερ με ποιότητα αλλά με εξαίρεση τον Ρόντρι λείπει η προσωπικότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Καρβαχάλ και Νάτσο είναι στο ρόστερ για αυτόν τον λόγο...αλλά δεν είναι μάλλον στην ενδεκάδα. Γιαμάλ, Πέδρι, Νίκο Γουίλαμς διαθέτουν ταχύτητα, ποιότητα, ταλέντο αλλά αρκούν αυτά όταν η μπάλα θα καίει στα νοκ άουτ; Ο Μοράτα πλέον αποτελεί πρόβλημα που είναι ο βασικός επιθετικός αυτής της ομάδας...πιο πολύ χαλάει παρά βοηθάει των παιχνίδι των υπολοίπων. Ο Λαπόρτ με την επιλογή του να πάει στην Σαουδική Αραβία...έδειξε να μένει από φιλοδοξίες, ο παρτενέρ του Λε Νορμάντ της Σοσιεδάδ έκανε καλή χρονιά, αλλά μαζί δεν αποτελούν στιβαρό δίδυμο. Ο Γκριμάλντο από αριστερά έκανε εξαιρετική χρονιά παίζοντας όμως με τριάδα πίσω του και με το μυαλό στην επίθεση...αμυντικά δεν είναι καλός. Δέχεται πολύ εύκολα γκολ από στημένες φάσεις. Και ο προπονητής είναι ερωτηματικό πως θα τα καταφέρει στην πίεση των νοκ άουτ ματς έχοντας περάσει σχεδόν όλη του την καριέρα με έφηβους...Μπορεί και την πρωτιά στον όμιλο αλλά δεν έχει την σκληράδα να περάσει τον σκόπελο των συνεχόμενων νοκ άουτ κάπου θα την πατήσει. Ο Μοράτα δεν σκοράρει οπότε το 8,00 του Γιαμάλ για πρώτος σκόρερ ομάδας είναι καλό.


ΚΡΟΑΤIA 

ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ...

Εντυπωσιάζει στις τελευταίες διοργανώσεις με τον προπονητή Ντάλιτς παρότι αμφισβητήθηκε έντονα στο ξεκίνημα να βρίσκεται από το 2017 στο τιμόνι. Τα χρόνια έχουν περάσει και για πολλούς από το ρόστερ θα είναι μάλλον η τελευταία διοργάνωση. Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Βίντα, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μπούντιμιρ όλοι κοντά στα 35. Λείπει η νέα φουρνιά με τον Γκρβαντιόλ να ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα, στο τελευταίο φιλικό με την Πορτογαλία μάλιστα τον έβαλε αριστερό μπακ όπως παίζει στην Σίτι και ήταν εντυπωσιακός.Δεν έχει ταχύτητα ειδικά στο κέντρο, αλλά έχει εμπειρία ξέρει να παίζει χωρίς ρίσκα, να κρατάει την μπάλα...αλλά ίσως δεν τους είναι αρκετό αυτή  την φορά, άλλωστε με Ιταλία, Ισπανία και τους πεινασμένους Αλβανούς στον όμιλο θα δυσκολευτούν σίγουρα. Παίρνουμε το ρίσκο να πούμε πως θα μείνει έξω από την φάση των ομίλων.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Έτοιμος να λάμψει ο Μπρόγια


ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

Δεύτερη πρόκριση σε τελική φάση με εντυπωσιακά προκριματικά, πρώτη θέση μπροστά από Τσεχία και Πολωνία. Ο Βραζιλιάνος Σιλβίνιο δείχνει να έχει βρει την κατάλληλη χημεία, παίζοντας προσεκτικά με όπλο την άμυνα, αφού δέχτηκε μόλις 4 γκολ. Έχει ομοιογένεια ως ομάδα θα παίξει με τακτική ψάχνοντας επιθετικά τις λίγες στιγμές της. Ο Μπρόγια της Τσέλσι ταλαιπωρήθηκε πολύ με τραυματισμούς αλλά έρχεται υγιής στην διοργάνωση και έτοιμος να σηκώσεις το βάρος από τις προσδοκίες που δημιουργήσε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Οι ''Ιταλοί'' Ασλάνι (Ίντερ), Τζιμσίτι(Αταλάντα),Κουμπούλα (Σασουόλο), Μπαϊράμι(Σασουόλο), Χισάι (Λάτσιο) έχουν εμπειρία και παραστάσεις για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Ο Μούτσι της Μπεσίκτας με χρηματηριαστική αξία 13 εκ. ευρώ και ο Μανάι των 18 γκολ με την Σίβασπορ αποτελούν επίσης σημαντικούς πυλώνες στο ρόστερ του Σιλβίνιο. Μπερίσα (Έμπολι) και Στρακόσια (Μπρέντφορντ) είναι εξαιρετικό δίδυμο κάτω από τα γκολπόστ. Το καλό για αυτούς είναι ότι το άγχος και την πίεση θα την έχουν οι άλλοι τρεις...όπως είπε και ο Βραζιλιάνος τεχνικός '' οι τρεις μας αντίπαλοι θα βρίσκονται στην Γερμανία με στόχο την κατάκτηση του τίτλου''. Με άγνοια κινδύνου λοιπόν ποντάρουμε στην δίψα των Αλβανών και θα πάμε με την πρόκριση τους. Για πρώτος σκόρερ επιλογή ο Μπρόγια διψάει για απαντήσεις.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 15,00

ΙΤΑΛΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  4,00

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΚΑΜΑΚΑ 50,00 (STOIXIMAN)

ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 4,00

ΚΡΟΑΤΙΑ ΟΧΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 3,40

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑΜΑΛ 9,00

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΠΡΟΓΙΑ 6,50

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΣΚΑΜΑΚΑ 5,00


Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΓΛΙΑ

Υπό τεράστια πίεση ο Σάουθγκεϊτ

Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΩΡΙΣ

Δεν μπορεί να μην είναι φαβορί η εθνική ομάδα της Αγγλίας...έχουν αυτήν την ταμπέλα άλλωστε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση χωρίς να δικαιώνουν τις προσδοκίες όμως ποτέ... Με τον Σάουθγκέιτ στο τιμόνι έχουν μία 4η θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ένα χαμένο τελικό στο Γουέμπλεϊ από την Ιταλία στο προηγούμενο γύρο και έναν αποκλεισμό από την Γαλλία στους 8 στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Άγγλο τεχνικό που έχει στην διάθεση του ένα εκπληκτικό ρόστερ μεσοεπιθετικά αλλά και αρκετά ερωτηματικά στο κέντρο και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Λουκ Σο θα είναι στο ρόστερ άλλα έρχεται από σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός σχεδόν όλη την χρονιά στην Γιουνάιτεντ και η εναλλακτική είναι ο Τρίπιερ που είναι δεξιός μπακ και έχει καλύψει την θέση και στο παρελθόν, ο άσος της Νιουκάστλ έρχεται από μέτρια χρονιά με την Νιουκάστλ. Στο κέντρο άμυνας ο Στόουνς έμεινε μόνος μετά τον αποκλεισμό του Μαγκουάιρ. Ο Γκουεγί φυσικά μπορεί να αποτελέσει επιλογή με την φοβερή χρονιά του στην Κρίσταλ Πάλας. Επόμενο κενό ο παίκτης που αγωνιστεί δίπλα στον Ράις, είναι ενδεικτικό πως ο Σάουθεγκεϊτ προβληματίζεται αφού στο φιλικό με την Βοσνία χρησιμοποίησε τον Αλεξάντρερ Άρλοντ σε αυτή την θέση. Φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται απόλυτα τον Γκάλαχερ της Τσέλσι και το παιδί θαύμα της Γιουνάιτεντ Μεϊνόυ με τον 19χρόνο μέσο να τελειώνει εντυπωσιακά την σεζόν. Επιθετικά φυσικά υπάρχουν πυρηνικά όπλα, Μπέλιγχαμ,Κέιν, Φόντεν, Σακά,,Πάλμερ, Γουότκινς, Μποόυεν, άγνωστο πως θα τους χωρέσει όλους. Η μουρμούρα και έξτρα πίεση πάνω στην ομάδα αυτή την φορά άρχισε πολύ νωρίς, κάτι οι αποκλεισμοί των Γκρίλις, Μαγκουάιρ, Μάντισον η ήττα στο Γουέμπλεϊ από την Ισλανδία έκαναν αφόρητη την ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Δεν μπορείς να μην την υπολογίζεις ως ισχυρή διεκδικήτρια αλλά θα πάμε με το σενάριο να πάθει ότι συνήθως...αποκλεισμός στον προημιτελικό...άντε βαριά στον ημιτελικό. 

ΔΑΝΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

 Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στους Δανούς, η πορεία τους μετά το περιστατικό με τον Έρικσεν θα μπορούσε να είναι παραμυθένια αν δεν έχαναν στις λεπτομέρειες τον ημιτελικό με την Αγγλία στο προηγούμενο Euro. Χωρίς να αλλάξει πολλά ο προπονητής Χιούλμαντ πήγε και στο Μουντιάλ και η ομάδα του έδειξε να έχει ξεμείνει από ιδέες και όρεξη. Τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και αποκλείστηκε άδοξα. Μέτρια εικόνα και στα προκριματικά που παρά την πρωτιά σε ισοβαθμία με την Σλοβενία δεν έδειξε ενθαρρυντικά δείγματα με την ήττα στο Καζακστάν να είναι το pick στην κακή κατάσταση που βρίσκεται. Υπάρχουν μουρμούρες για τις επιλογές του προπονητή που δεν δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες και βασίζεται στην παλιά φρουρά. Σμάιχελ, Κάιερ, Έρικσεν, Χόιμπεργκ, Ντιλέινι, Πόουλσεν, Βέστεργκαρντ έχουν διαρκώς φθίνουσα πορεία και έχουν αφήσει πίσω τα χρόνια ακμή τους. Επίσης οι ελπιδοφόροι Ντάρμγκσταντ, Μέιλε, Όλσεν, Ράσμους Κρίστιενσεν, Ντόλμπεργκ έρχονται από περίεργες χρονιές με λίγο χρόνο συμμετοχής μένοντας στάσιμοι. Ο Αντρέας Κρίστιενσεν της Μπαρτσελόνα, ο Άντρεσεν της Κρίσταλ Πάλας και φυσικά ο Χούιλοντ είναι οι τρεις που θα βασιστεί η ομάδα των Δανών.  Δείχνει να μην έχει φιλοδοξίες πλέον και το ταβάνι τους θα είναι μικρό όπως όλα δείχνουν, ο εύκολος όμιλος μπορεί να τους δώσει ώθηση, αφού Σερβία και Σλοβενία λογικά μπορεί να τους βάλει από κάτω.

ΣΕΡΒΙΑ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Πρώτη συμμετοχή ως Σερβία σε τελική φάση Euro που έρχονται από ένα μέτριο Μουντιάλ. Ο τεχνικός Στόικοβιτς δέχεται κριτική για το γεγονός πως αποτελεί επιλογή με μέσο...γιατί παλιότερα ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και κατηγορήθηκε για το παχυλό συμβόλαιο του, ο ίδιος απάντησε ειρωνικά πως κακοπληρώνετε για την δουλειά που κάνει. Μια κλασική ιστορία βαλκανικής τρέλας. Γενικά στο ρόστερ έχουν πολλά ψηλά κορμιά και οι στημένες φάσεις θα είναι το όπλο τους, αποτελούν την ψηλή ομάδα στην διοργάνωση. Τάντιτς και Μίτροβιτς είναι οι ηγέτες...αλλά ένας έκανε μέτρια χρονιά στην Φενέρ και ο Μίτροβιτς πλέον στην Σαουδική Αραβία απλά γεμίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Αξιόπιστο αριστερό μπακ δεν υπάρχει με τον Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού να είναι ο μοναδικός του ρόστερ και είναι πιθανό να δούμε τριάδα στην άμυνα για να καλύψει την έλλειψη ταχύτητας που υπάρχει γιατί όλοι οι στόπερ είναι βαριά κορμιά. Σκληράδα και πολλά νεύρα θα έχουν οι Βαλκάνιοι γείτονες μας και θα παλέψουν για την πρόκριση αφού Δανία και Σλοβενία είναι αντίπαλοι που δεν τους φοβίζουν.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΣΕΣΚΟ ΩΣ SUPERMAN

 Tεράστια επιτυχία για τους Σλοβένους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Εuro, η προηγούμενη ήταν το 2000. Μια ματιά στο ρόστερ τους δείχνει πως θα βασιστούν στο σύνολο αφού ο Όμπλακ κάτω από τα δοκάρια ο εκπληκτικός Σέσκο της Λειψίας και 1,93 ύψους είναι οι μόνοι που είναι top class παίκτες. Με τον Κούρτιτς, τον 36χρόνο Ίλισιτς που επέστρεψε από την κατάθλιψη και αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα να βρίσκονται στο ρόστερ. Σημαντικοί και βασικοί και τον πολύπειρο τεχνικό Κεκ οι δύο του Παναθηναϊκού Τσέριν και Σπόραρ. Μπορεί ο Σέσκο να κάνει την διαφορά...18 γκολ έβαλε με την Λειψία μα είναι μόλις 21 χρονών...Η παρουσία τους στην τελική φάση δείχνει να είναι το ταβάνι τους,αλλά δεν υπολείπονται σε πολλά από Δανία και Σερβία για είναι απαγορευτική η πρόκριση έστω μέσω της τρίτης θέσης. Επιλογή για πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Σέσκο.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΣΕΣΚΟ 3,50


Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΠΕ

Άλλο ένα φαβορί και πως να μην είναι με το ρόστερ που έχουν, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου που είναι επιτελούς χαρούμενος αφού πήρε την μεταγραφή του στην Ρεάλ. Και ο Εμπαμπέ χαρούμενος και συγκεντρωμένος είναι ένα τεράστιο όπλο για τον Ντεσάμπ που βρίσκεται από το 2012 στο τιμόνι και παρά τα δεδομένα κολλήματα που έχει, τα έχει πάει περίφημα στους Πετεινούς . Όταν λέμε κολλήματα...δείτε την παρουσία του Ζιρού και του Καντέ στο ρόστερ, ο πρώτος πλέον έφυγε για Αμερική για τα τελευταία ένσημα και ο Καντέ δεν βρήκε ποτέ την φόρμα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δεν βοήθησε φυσικά και η επιλογή του να πάει στην Σαουδική Αραβία. Δεν τους αποχωρίζεται πάντως ο Ντεσάμπ. Η ετοιμότητα του Τσουαμενί ίσως φέρει στην ενδεκάδα τον 33χρόνο Καντέ με τον μέσο της Ρεάλ να τελειώνει την σεζόν τραυματίας και να χάνει τον τελικό του Champions League. Κόλο Μουανί και Ντεμπελέ αποτελούν την επιτομή της ανοησίας και της έλλειψης σοβαρότητας  και ίσως ο Τουράμ που ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής Ίντερ θα έπρεπε να πάρει ρόλο βασικού. Στην άμυνα πολλές επιλογές και όλες με ποιότητα...αλλά χωρίς το Βαράν ίσως λείπει ένας ηγέτης, ο Σαλιμπά θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο σίγουρα. Νέος τερματοφύλακας ο Μανιάν της Μίλαν μετά την αποχώρηση του Γιορίς. Δεν μπορείς να βρεις πολλές αδυναμίες...στο προηγούμενο Μουντιάλ έφτασε στον τελικό στο ρελαντί χωρίς να εντυπωσιάσει, το ίδιο μπορεί να κάνει και τώρα,  αυτή η χαλαρότητα που έχει ίσως της στοιχίσει. Ο κεφάτος Εμπαμπέ εύκολα βγαίνει πρώτος σκόρερ αλλά πληρώνει ψίχουλα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΜΕ 4 WORLD CLASS ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ

 Μια μονότονη ομάδα ήταν στο προηγούμενο Μουντιάλ...παρόλα αυτά έφτασε κοντά να αφήσει έξω την Αργεντινή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ευτυχώς οι θεοί του ποδοσφαίρου είχαν σωστή κρίση και δεν άφησαν τον τηλέγραφο Βέργκοχορστ να αποκλείσει τον Μέσι. Ο δίμετρος επιθετικός ήταν αλλαγή στην Χόφενχαϊμ παρόλα αυτά είναι στο ρόστερ...δείγμα της έλλειψης λύσεων στην επίθεση. Ο Ντεπάι αναπολεί τις δόξες από το παρελθόν τραυματίας και αλλαγή στην Ατλέτικο, Μπερχβάιν και Μπρόμπει έπεσαν στον βούρκο του φετινού Άγιαξ και ο Μάλεν πήγαινε σούπερ στην Ντόρντμουντ αλλά ο τραυματισμός τον άφησε πίσω με αποτέλεσμα να τελειώσει την χρονιά αναπληρωματικός.Ο Χάπκο ουσιαστικά είναι ο μόνος που έρχεται από αξιοπρεπή χρονιά στην επίθεση των Οράνιε. Στο κέντρο όλα γυρίζουν γύρω από τον Ντε Γιονγκ...ο μέσος της Μπαρτσελόνα όμως έχει λαβωμένο αστράγαλο και έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο...τεράστιο πλήγμα αν δεν είναι έτοιμος. Αριστερό μπακ...έχουμε τον Ντάνι Μπλιντ ο μόνος του ρόστερ 34 χρονών έβγαλε την χρονιά ως στόπερ στην Χιρόνα. Πάμε τώρα στην γραμμή του πυρούς...αν και μιλάμε για Ολλανδούς υπάρχουν τέσσερις παγκόσμιας κλάσης κεντρικοί αμυντικοί Βαν Ντάικ, Άκε, Ντε Λιχτ και ο Φαν Ντεν Βεν της Τότεναμ αποτελούν ίσως την καλύτερη τετράδα στην διοργάνωση στο κέντρο άμυνας. Ο Φαν Ντεν Βεν έπαιξε αριστερό μπακ στο φιλικό με τον Καναδά πάντως. Από εκεί πέρα έχουμε το νέο αίμα Φρίμπονγκ και Σίμονς εντυπωσίασαν στην φετινή Bundesliga με την απόδοση τους και θα στηρίξει πολλά στους δύο τους ο Κούμαν. Ναι αυτός είναι στον πάγκο...που ήταν πριν το Μουντιάλ του Κατάρ και τους παράτησε για να πάει στην Μπαρτσελόνα...με αποτέλεσμα να καλέσουν τον συνταξιούχο Φαν Γκάαλ...Μόλις τον έδιωξαν ως την απόλυτη αποτυχία από την Βαρκελώνη οι Ολλανδοί τον πήραν πίσω...Large θα τους χαρακτήριζα. Μπορούν 4 κεντρικοί αμυντικοί ο Φρίμπονγκ με τον Σίμονς και λίγο ο Χάπκο να τραβήξουν από το χέρι αυτή την ομάδα...δύσκολα λέω εγώ. Έχουν πολλές αδυναμίες, ο προπονητής δεν εμπνέει και δεν έχει ούτε την πονηράδα να παίξει πιο συντηρητικά όπως ο Φαν Χάαλ και να στηριχθεί στην εξαιρετική του άμυνα. Τους είδαμε και με την Ελλάδα στο δεύτερο ματς...παραλίγο θα τους κερδίζαμε. Αποκλεισμός από την φάση των ομίλων θα ήταν η ετυμηγορία αλλά η Πολωνία μάλλον είναι χειρότερη και η τρίτη θέση ίσως της δώσει την πρόκριση. O Bαν Ντάικ θα εκτελεί τα πέναλτι το είπε ο Κούμαν, ο άσος της Λίβερπουλ μπορεί να βάλει και με κεφαλιά, από την στιγμή που δεν τους βλέπουμε να πάνε ψηλά για να έχουν πολλά γκολ, με την κακή χρονιά των επιθετικών της θα ποντάρουμε σε πρώτο σκόρερ ομάδας τον αρχηγό στο 21,00.


ΑΥΣΤΡΙΑ

Ο Ραλφ Ράνγκινγκ


ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Έτυχε να δω το ματς με το Βέλγιο στα προκριματικά που ηττήθηκε με 2-3 ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-3. Εντυπωσιάστηκα από την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο, φοβερό pressing, φοβερή ενέργεια, αυτοματισμοί και καμία απογοήτευση παρότι το ματς τους στράβωσε για τα καλά και η μπάλα τους γύρισε την πλάτη. Ο καθηγητής του ποδοσφαίρου ο Γερμανός Ράνγκινγκ έχει αναμορφώσει την εικόνα της Αυστρίας με τον αυτόν στο τιμόνι έχει κερδίσει την Κροατία, την Ιταλία, την Γερμανία και με το εντυπωσιακό 6-1 την Τουρκία. Ο 65χρόνος τεχνικός είναι ο νονός του μοντέρνου Γερμανικού ποδοσφαίρου με τον γνωστό gegenpressing που έχουν υιοθετήσει ο Κλοπ, ο Νάιγκελσμαν, ο Τούχελ κτλπ να είναι ουσιαστικά δικιά του έμπνευση. Ασφυχτική πίεση και γρήγορη μετάβαση τα δύο μεγάλα όπλα αυτής της τακτικής. Toν λάτρεψαν ακόμα παραπάνω οι Αυστριακοί των Ράνγκινγ όταν ένα μήνα πριν απέρριψε την Μπάγερν για να παραμείνει στο τιμόνι της εθνικής τους. Δεν διαθέτει παίκτες με ποιότητα αλλά ποντάρει στο σύνολο. Ο Σάμπιτζερ της Ντόρτμουντ, ο Μπραουγκάντερ της Λειψίας, ο Λάιμερ της Μπάγερν, ο Γκρέγκοριτς της Φράιμπουργκ, ο Λάινερ της Γκλάντμπαχ είναι πιο έμπειροι αυτής της ομάδας, ενώ φυσικά υπάρχει ο τρελό Αρναούτοβιτς να προσφέρει ποιότητα από τον πάγκο. Παίκτης που μπορεί να ξεχωρίσει ο Βίμερ της Βόλφσμπουργκ. Αδυναμίες ο τραυματισμός του Αλάμπα που θα είναι μαζί με τους συμπαίκτες του αλλά ως ηγέτης στα αποδυτήρια και ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα Σλάγκερ. Ο κόσμος έχει ενθουσιασμό για την ομάδα και θα δώσει βροντερό παρών στα γήπεδα της γειτονικής Γερμανίας. Θα μπορέσει η Αυστρία να παίξει τόσο ελκυστικά όσο θέλει ο Ράνγκινγκ, είναι δύσκολο εθνικές ομάδες να υιοθετήσουν τόσο γρήγορα μια τακτική...όμως τα σημάδια δείχνουν ενθαρρυντικά. Δεν έχει να φοβηθεί σε καμία περίπτωση την ξενέρωτη Ολλανδία και μπορεί να βάλει δύσκολα και στην Γαλλία, οπότε την τοποθετούμε δεύτερη ή πρώτη...οι διασταυρώσεις είναι καλές με Ουκρανία, Βέλγιο πιθανούς αντιπάλους στους 16 και την Πορτογαλία στους 8. Πάμε για την υπέρβαση Αυστρία στα ημιτελικά με 9,00 απόδοση, πιο safe τα προημιτελικά με 3,50, με τρέλα κατάκτηση στο 81,00. Αξία και να είναι στην δυάδα του ομίλου με την Γαλλία στο 5,50. Για κάποιο παρολί το 1,90 της απλής πρόκρισης εξαιρετικό είναι ανώτερη από την Πολωνία. Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό που ξεχώρισα τα γρήγορα γκολ που βάζουν, στα τέσσερα τελευταία τους ματς έχουν σκοράρει πριν το 10 λεπτό, ενώ στα τελευταία έξι έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ μέχρι το 30 λεπτό. Σίγουρα δείγμα της ορμής που μπαίνουν στα ματς.

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΟΣ...

Mετά κόπων και βασάνων έφτασε στην τελική φάση. Έμεινε τρίτη πίσω από Αλβανία και Τσεχία στον όμιλο, στα μπαράζ του Nation League κέρδισε την Εσθονία και στον τελικό χρειάστηκε ένα εκπληκτικό Σέζνι στα πέναλτι αλλά και στην κανονική διάρκεια για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ουαλία. Ένα μπάχαλο γύρω από την ομάδα, ο Σάντος ανακοινώθηκε μετά βαίων και κλάδων για να απολυθεί τρία ματς αργότερα. Ο προπονητής της under21 Πρόμπιερζ ανέλαβε μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων που κόπασε μετά την επεισοδιακή πρόκριση. Ο 35χρόνος Λεβαντόφσκι που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση μοιάζει πολύ μόνος σε αυτή την ομάδα που έχει αρκετά κενά ποιότητας σε όλες τις γραμμές. Μίλικ και Πιόντεκ σέρνονται...τα τελευταία χρόνια ο πρώτος μάλλον δεν  θα παίξει λόγω τραυματισμού. Ο Ζιελίνσκι μια μετριότητα φέτος στην Νάπόλι. Ο Κίβιορ που αποτελεί αχτίδα ελπίδας χαντακώθηκε φέτος στην Άρσεναλ, αφού έπαιξε ελάχιστα και ως αριστερός μπακ. Απαισιοδοξία και στους οπαδούς για την ομάδα τους, αν και είναι βέβαιο πως θα δώσουν βροντερό παρών. Δύσκολα βλέπουμε φως στο τούνελ για αυτήν την ομάδα, η τελευταία θέση μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ 1,80

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΒΑΝ ΝΤΑΪΚ 21,00

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑ 81,00

ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 9,00

ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 1,90

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ 16 2,50

ΕΜΠΑΜΠΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 5,50


E' OMIΛΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ

ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ;

Βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο οι Βέλγοι με τον Γερμανό Τεντέσκο στο τιμόνι από τον Φεβρουάριο του 2023. Ο 38χρόνος τεχνικός προσπαθεί να παντρέψει όσους έχουν μείνει από την παλιά φρουρά με τους νέα ταλαντούχα φουρνιά. Ο Ντε Μπρόινε με τον Λουκάκου και τον Βερτόγκεν που πλέον είναι 37 συν τον Βίτσελ που κλήθηκε μετά από καιρό λόγω της έλλειψης σέντερ μπακ. Παρά τις προσδοκίες των προηγούμενων χρόνων αρκέστηκαν σε μια 3η θέση το 2018 στο Μουντιάλ, ενώ στο προηγούμενο Μουντιάλ έφαγαν τα μούτρα τους και έμειναν έξω από τον όμιλο...Ο Κουρτουά έθεσε εαυτό εκτός ομάδας αποκαλώντας τον προπονητή ψεύτη...Η νέα γενιά πάντως είναι ελπιδοφόρα, Ντοκού και Μπακαγιόκο(Αϊντχόβεν με εξαιρετική χρονιά) έχουν ποιότητα από τα πλάγια της επίθεσης, ο Ντε Μπρούινε δεν αντέχει πλέον 90 λεπτά σε φουλ ρυθμό, αρά θα έχει τον Τροσάρντ να τον ξεκουραζει. Το θέμα είναι ο Λουκάκου θα είναι αντάξιος των προσδοκιών...στο Μουντιάλ τα έχανε σε κενή εστία. με την Ρόμα...λίγα πράγματα. Το δίδυμο στα χαφ Ονανά(Έβερτον), Μανγκαλά(Λυών) δίνει τρεξίματα, γρήγορη μετάβαση και ασφάλεια αφού πρόκειται για ψηλούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Στην άμυνα όμως υπάρχει...θέμα. Αριστερό μπακ θα παίξει ο στόπερ Τιετε ή ο εξτρέμ Καράσκο, δεξί μπακ υπάρχει μέτριος Καστάνιε και ο Μενιέ που έμεινει τόσο στάσιμος που κατέληξε να παίζει στην Τραμπζονσπόρ. Κέντρο άμυνας Φαες(Λέστερ), Ντεμπάστ(Άντερλεχτ), Ντε Κάιπερ(Μπριζ) όλοι τίμιοι αλλά κανένας top class...μπορούν να βοηθήσουν οι γερόλυκοι Βίτσελ, Βερτόγκεν; Αμφιβάλλω...ο όμιλος δεν έχει μεγάλα εμπόδια και αν βρουν ρυθμό έχουν την ποιότητα να πάνε τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Έχουμε μια εξαιρετική απόδοση στο 19,00 για πρώτο σκόρερ τον Λουκάκου...γιατί παίζουν όλοι για αυτόν και θα τον ταΐζουν Ντοκού, Ντε Μπρόινε, αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ και να ποντάρω πάνω του ούτε ένα ευρώ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ρεμπρόφ, Σεφτσένκο οδηγούν την Ουκρανία


ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 Η συμπαθής και νεανική Ουκρανία με μεγάλη συσπείρωση λόγω του πολέμου δείχνει ικανή να κάνει καλή πορεία στην διοργάνωση. Πρόεδρος της ομοσπονδίας  είναι ο Σεβτσένκο, προπονητής ο Ρεμπρόφ...οι δύο κορυφαίο ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ουκρανίας, δίνουν το υπόβαθρο και στην σωστή καθοδήγηση την νεανική φουρνιά αφού οι περισσότεροι του ρόστερ είναι κάτω των 28. Το δίδυμο της Χιρονά έρχεται με φόρα o Nτόμπβνικ 25 γκολ και 10 ασίστ, ο Τσιγκάνοφ 8 γκολ, 7 ασίστ. Ο Ζινέτσκο με τον Μαλινόφσκι μπορούν ηγηθούν αυτής της ομάδας, ενώ υπάρχει ο εκπληκτικός Λούνιν που έγινε βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ και ο Μούντρικ της Τσέλσι με φοβερά προσόντα...αλλά λίγο μυαλό. Στην άμυνα υπάρχουν οι Premierleagάτοι Μικολένκο(Έβερτον), Ζαμπάρνι(Μπόρνμουθ). Οι γερόλυκοι Γιαρμολένκο και Γέραμτσουκ έρχονται πλέον από τον πάγκο να δώσουν λύσεις για λίγα λεπτά. Αξίζει μια ματιά και στον Σουντάκοφ της Σαχτάρ που ακόμα δεν πήρε μεταγραφή αλλά είναι το next best thing των Ουκρανών. Στα μπαράζ έδειξε χαρακτήρα αφού παρότι έμεινε πίσω στο σκορ από Βοσνία και Ισλανδία έκανε την ανατροπή και με τις δύο και πήρε την πρόκριση.Η εθνική κάνει αγώνες για να μαζευτούν χρήματα για τους πληγέντες πίσω στην πατρίδα, με τον Ζιντσένκο να δηλώνει ''Αισθανόμαστε πως δεν είμαστε μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά είδωλα ελπίδας και πρεσβευτές της χώρας μας". Γενικά έχει ένα έξτρα κίνητρο αυτή η ομάδα, στον όμιλο Σλοβακία και Ρουμανία δεν την φοβίζουν και στους 16 λογικά δεν θα βρουν ομάδα φόβητρο μπροστά τους.  Ποιότητα έχει , τρεξίματα έχει αφού είναι νεανική ,λίγο με φόβιζε η εικόνα τους στο φιλικό με την Πολωνία όπου έχαναν με 3-0 στο 30'...αλλά έκανε αρκετές δοκιμές ο Ρεμπρόφ και δεν του βγήκαν η αλήθεια είναι. Της δίνω τύχη για πρώτη θέση στον όμιλο στο 5,00, για προημιτελικό εξαιρετικό το 4,33 για ημιτελικό 11,00.

ΡΟΥΜΑΝΙA

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

 Δεν έχει μεγάλη ποιότητα η Ρουμανία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της παίζοντας κυρίως άμυνα...αφού δέχτηκε 5 γκολ σε 10 ματς, ενώ έβαλε 16 και τα 6 από αυτά στην Ανδόρα. Είναι φανερό που θα στηριχτεί ο Ιορντανέσκου γιος του παλιού ομοσπονδιακού τεχνικού που οδήγησε την Ρουμανία στους 8 του Μουντιάλ. Ο γιος δεν έχει και τόσο βαρύ βιογραφικό. Ο κεντρικός αμυντικός Ντραγκούσιν (Τότεναμ) και ο τερματοφύλακας Μολντόβαν (Ατλέτικο) ειναι οι κορυφαίοι τους με κοινό παρανομαστή πως έπαιξαν ελάχιστα με τις ομάδες τους. Τα ίδια και ο Χάτζι(γιος του μεγάλου Χάτζι) που έχει διαρκώς φθίνουσα πορεία και έπαιξε ελάχιστα στην Αλαβές. Ο Στάντσιου έχει ποιότητα και παίζει πλέον στην Κίνα, o Mαν της Πάρμα ίσως λίγο ποιότητα, άντε και ο Κομάν αιώνιο ταλέντο στα 26 παίζει ακόμα στην Στεάουα..οι υπόλοιποι μια μετριότητα με αρκετούς να παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μπορεί με μαζική άμυνα να καταφέρει κάτι καλό...δύσκολα, απέναντι στο Λιχνενστάιν στο τελευταίο φιλικό έμεινε στο 0-0. Επιλογή να πετύχει κάτω από 2 γκολ στην διοργάνωση.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΚΡΙΣΗ 

 Τρίτη σερί παρουσία για τους Σλοβάκους σε τελική φάση Euro, πήραν την πρόκριση πίσω από την Πορτογαλία απέναντι σε Βοσνία, Ισλανδία κυρίως. Ο Καλτσόνα είναι κολλητός του Χάμσικ τον έφερε βοηθό στην Νάπολι και τώρα προπονητή στην εθνική ενώ ο ίδιος έχει ρόλο στο τεχνικό επιτελείο. Ντουμπβάρκα(Νιουκάστλ), Σκρίνιαρ(Παρί Σεν Ζερμέν),  Χάπκο(Φέγενορντ), Λομπόκτα(Νάπολι), Ντούντα(Βερόνα) φτιάχνουν ένα γερό άξονα αλλά από κει πέρα λίγα πράγματα ξεχωρίζουν στο παιχνίδι τους και στο ρόστερ. Τακτική και συμπαγής την αναμένουμε και ένα κλικ ανώτερη από την Ρουμανία, για να πάρει την τρίτη θέση και να ελπίζει σε πρόκριση, δίνει 2,00 αυτή η επιλογή.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ε'ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΥ 17,00

ΡΟΥΜΑΝΙΑ UNDER 3,5 ΓΚΟΛ 1,90

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 5,00

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 4,33

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 11,00

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2,00

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 13,00


ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Θα δικαιώσει τον Μαρτίνεθ ο Ρονάλντο?


Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ...

Σάρωσε στα προκριματικά με 10 νίκες σε ισάριθμα ματς 32 γκολ υπέρ και μόλις 2 κατά. Ο Μαρτίνεθ έφερε θετική αύρα αφού είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, δεν τα κατάφερε πάντως στο Βέλγιο που παρά το ωραίο ποδόσφαιρο απέτυχε δύο φορές  να περάσει έστω στα ημιτελικά. Ο Ισπανός τεχνικός έχει να διαχειριστεί ένα απίστευτα γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις, για αυτό είναι και 4ο φαβορί για κατάκτηση. Η καυτή πατάτα θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο...στα προκριματικά μπορεί να έκανε πάρτι με 10 γκολ και στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας με 35 γκολ. Τα νούμερα παραπλανούν η εικόνα του από το προηγούμενο Μουντιάλ και την κόντρα με τον Σάντος, η εικόνα του σε όλα τα ντέρμπι με την αήττητη Αλ Χιλάλ είναι κακή...σε ματς με έντονο ανταγωνισμό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον. Ο Μαρτίνεθ έχει αποφασίσει πως τον εμπιστεύεται και θα είναι στις αρχικές του επιλογές. Η παρουσία του στην ενδεκάδα πιστεύω κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην εθνική. Ο όμιλος είναι βατός και οι διασταυρώσεις επίσης αν πάρει την πρωτιά, έτσι στα ημιτελικά μπορεί να φτάσει αν είναι απλά σοβαρή. Αλλά δεν την βλέπω να προχωράει παρά τους παικταράδες που έχει στο ρόστερ. Με Ρονάλντο πιο συγκαταβατικό να μείνει πάγκο και να μπαίνει να βοηθάει θα την πίστευα δυνατά ακόμα και για κατάκτηση, αλλά επειδή είμαστε μαζοχιστές και βλέπουμε και πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας...θα είναι πρόβλημα 38χρόνος, γιατί έχει και μεγάλο εγωισμό γιαν να δεχτεί να έχει δεύτερο ρόλο. Μπρούνο Φερνάντες. Μπρούνο Σίλβα, Λεάο, Ζότα, Πέδρο Νέτο, Ζάο Φέλιξ....τι απίστευτη ποιότητα μεσοεπιθετικά.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΝΟΧΗ ΜΕΣΟΑΜΥΝΤΙΚΑ

Ο Βιντζέντσο Μοντέλα ανέλαβε την Τουρκία τον Σεπτέμβριο σε δύσκολη φάση,κατάφερε με διπλό στην Κροατία και ισοπαλία στην Ουαλία να πάρει την πρόκριση. Ο Ιταλός τεχνικός θα βασιστεί στον αρχηγό Τσαλχάνογλου και φυσικά στα δύο παιδιά θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου Αρντά Γκιουλέρ(Ρεάλ Μαδρίτης) και Κενάν Γιλντίζ(Γιουβέντους). Προκύπτουν όμως κάποια ζητήματα όμως με την ταυτόχρονη παρουσία των τριών στην ενδεκάδα, ο μέσος της Ίντερ ως κεντρικό χαφ διαπρέπει...αλλά έχει πίσω την ασφάλεια της τριάδας στην άμυνα που έχουν οι Νερατζούρι, δίπλα του ο Οζκάν της Ντόρτμουντ δεν είναι επίσης το κλασικό αμυντικό χαφ για να καλύψει όλους τους χώρους. Ακόμα και ο Κοκτσού να παίξει επίσης δεν τον λες χαφ που θα έχει το μυαλό του κυρίως στην άμυνα. Το 6-1 με την Αυστρία σε πρόσφατο φιλικό είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του προβλήματος...οι Αυστριακοί έκαναν πάρτι στις επιθετικές μεταβάσεις. Ερωτηματικό επίσης ο σέντερ φορ δεν υπάρχει κάποιος που να καλύπτει την θέση επαρκώς, οπότε είναι πιθανό να δούμε τον Γιλντίζ εκεί αν και κυρίως είναι εξτρεμ. Οι τραυματισμοί μείωσαν πολύ τα κουκιά και στο κέντρο άμυνας με τον Σαουδάραβα πλέον Ντεμιράλ και τον Μπαρντακτσί της Γαλατασαράι να είναι οι βασικοί. Θα δώσουν μάχη με την Τσεχία για την δεύτερη θέση, αν βρουν ισορροπία μεσοαμυντικά και δώσουν ελευθερία στα δύο φυντάνια τους θα έχουν ελπίδες για καλή πορεία.

ΤΣΕΧΙΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΝΑΘΦΑΛΙΝΗ

Ο Σιλχάβι πήρε την πρόκριση με την Τσεχία για το Euro και παραιτήθηκε  αμέσως μετά τον Ιανουάριο, με τις φήμες λένε πως απολύθηκε απλά το ανακοίνωσαν ως παραίτηση. Στην θέση του ήρθε  ο Χάσεκ, παλιός πρόεδρος της ομοσπονδίας με την τελευταία του δουλειά την εθνική Λιβάνου το 2022...καταλαβαίνετε τι ντόρος έγινε για αυτήν την επιλογή στην Τσεχία. Δεν περιμένουμε πολλές συγκινήσεις, συντηρητικά θα παίξουν, οι Τσούφαλ, Σούτσεκ της Γούεστ Χαμ ξεχωρίζουν, ο Σικ δεν έχει επιστρέψει σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του, έπαιξε λίγο με την Λεβερκούζεν, θυμίζουμε πάντως πως ήταν πρώτος σκόρερ με 5 γκολ στο προηγούμενο euro.  Σκανάροντας το ρόστερ βρήκαμε τις εκπληκτικές επιδόσεις στο σκοράρισμα του 25χρόνου κεντρικού αμυντικού Κρεϊτσι της Σπάρτα Πράγας. Σε δύο σεζόν έχει βάλει 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις...μιλάμε για κεντρικό αμυντικό πάντα, έχει σχεδόν κλείσει μεταγραφή για την Χιρόνα. Στην εθνική σε 9 συμμετοχές έχει 3 γκολ. Συνήθως σκοράρει με το κεφάλι αλλά φέτος εκτελούσε και τα πέναλτι στην Σπάρτα. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο εκτελεστής για τους Τσέχους...αλλά στο 29,00 να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του είναι ενδιαφέρον, άλλωστε 2-3 γκολ περιμένουμε να βάλουν συνολικά.

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΑΡΒΑΧΤΣΕΛΙΑ.....ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Η μοναδική πρωτάρα στην διοργάνωση, προκρίθηκε εις βάρος της εθνικής μας στα πέναλτι. Έχουμε εικόνα της δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, υπάρχει ο Καρβαχτσέλια και 25 ακόμα... Βαριά κορμιά, άμυνα στην περιοχή, γιόμες αυτά περιμένουμε. Φοβερός και ο τερματοφύλακας Μαρμαντασβίλι της Βαλένθια έχει φοβερές επιδόσεις σε αποκρούσεις στην La Liga δύο σερί χρονιές και ακούγεται για μεγαλύτερες ομάδες. Ένα πράγμα που μου έχει μείνει από το ματς με την Ελλάδα είναι το πόσο απίστευτα αργοί είναι και οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί της...αν μείνει πίσω στο σκορ και κάνουν κανένα λάθος να ανεβάσουν τις γραμμές θα τους κυνηγάνε με λάσο, το κρατάμε αυτό για live πονταρίσματα. Το under 2,5 γκολ ομαδικά πιστεύω είναι safe επιλογή αλλά και είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκολ επίσης στο 10,00


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ UNDER 2,5 ΓΚΟΛ 2,10

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΡΕΪΤΣΙ 29,00

ΓΕΩΡΓΙΑ UNDER 2,5 ΓΚΟΛ ΣΥΝΟΛΟ 2,100

ΛΙΓΟΓΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 10,00



ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΜΟΥ


Σας βάζω με φωτογραφία το πινακάκι μου...κάντε τα δικό σας πριν ποντάρετε σε οτιδήποτε μακροχρόνια. Μπείτε ΕΔΩ και κάντε το δικό σας Ιταλία και Γερμανία είναι οι δύο επιλογές μας για κατάκτηση για να μην συναντηθούν πριν τον τελικό θέλουμε μία από τις δύο να βγει δεύτερη στον όμιλο. Βάλαμε την Ιταλία πίσω από την Ισπανία λοιπόν στον δεύτερο όμιλο. Αυστρία είναι το αουτσάιντερ που θα στηρίξουμε θερμά και την Ουκρανία επίσης.


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 6,50

ΙΤΑΛΙΑ 15,00

ΑΥΣΤΡΙΑ 81,00


ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΣΚΑΜΑΚΑ 50,00 (STOIXIMAN)

XAΡΒΕΤΣ 34,00


ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ 

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 41,00 


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ&ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΧΑΡΒΕΤΣ 101,00

 ΙΤΑΛΙΑ-ΣΚΑΜΑΚΑ 351,00

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΚΑΜΑΚΑ 251,00

ΙΤΑΛΙΑ-ΧΑΡΒΕΤΖ 451,00



ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ

ΒΙΡΤΣ 21,00


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΑΥΣΤΡΙΑ 9,00


ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 4,33


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ (ΜΟΝΑ)

ΚΡΕΪΤΣΙ(ΤΣΕΧΙΑ) 29,00

ΒΑΝ ΝΤΑϊΚ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) 21,00

ΜΑΚΓΚΙΝ(ΣΚΩΤΙΑ) 7,50


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2-3

ΜΠΡΟΓΙΑ (ΑΛΒΑΝΙΑ)6,50

ΣΚΑΜΑΚΑ(ΙΤΑΛΙΑ) 5,00

ΓΙΑΜΑΛ(ΙΣΠΑΝΙΑ) 9,00


ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 13,00



ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΑΛΒΑΝΙΑ 4,33


ΔΥΑΔΑ

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ UNDER 2,5 ΓΚΟΛ 2,10

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΣΕΣΚΟ 3,00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου