Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΙΔΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ


Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, μια νίκη που το μοναδικό που του προσφέρει είναι ηθικό και ψυχολογική ανάταση, ενόψει της διπλής μάχης του κυπέλλου. Ουσιαστικά το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής ήταν τα προκαταρκτικά πριν το ανάψει το γλέντι.



Ο Ολυμπιακός που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη με μια χαλαρότητα και ένα στυλάκι αδιαφορίας,''και καλά'' ότι δεν ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει μια  Μάντσεστερ στον ορίζοντα, ότι το ματς είναι στις 19 Μαρτίου (10 μέρες μετά) δεν απασχόλησε ιδιαίτερα κανέναν. Ήταν λογικό οι παίχτες του Μίτσελ, όταν εισπράττουν αυτό το κλίμα να μην έχουν και πολλά κίνητρα στο ματς. Μπορεί ο Κάκος να αδίκησε τους πρωταθλητές αλλά το μόνο που έκανε ήταν να τους δώσει άλλοθι για την κάκιστη εμφάνιση. Το επικοινωνιακό παιχνίδι που ακολούθησε την επόμενη μέρα… με τον αδικημένο και κυνηγημένο Ολυμπιακό από την διαιτησία δεν πείθει ούτε… τον Τάκη Τσουκαλά. Το ρολόι για την ομάδα του Μίτσελ μοιάζει να έχει σταματήσει αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης της νίκης επί της Μάντσεστερ Γ. Δύο μαζεμένες ήττες σε ντέρμπι… μέσα σε μια εβδομάδα, είναι πολλές για τον Ολυμπιακό και μπορεί ο Μίτσελ να αποφάσισε να σβήσει τις μηχανές, ίσως όμως είναι δύσκολο να ξαναβάλει μπρος ξαφνικά λίγο πριν το ματς του Ολντ Τράφορντ.

O Tζαβέλας πανηγυρίζει λες και ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα
Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ, που τα συναισθήματα γύρω από την ομάδα μοιάζουν με χαμαιλέων… Στην αρχή της εβδομάδας, η απομάκρυνση του Στέφενς, οι ανακοινώσεις των συνδέσμων κατά της ΠΑΕ, έφεραν πάνω από την Τούμπα μαύρα σύννεφα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού φύσηξε νοτιά και έφερε λιακάδα… Ο Σαββίδης πανευτυχής δηλώνει πως θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα της Θύρας-4 και την επόμενη μέρα μοιράζει γαύρους… στην Βουλή για να πικάρει τον αντίπαλο. Ο Τζαβέλας πανηγυρίζει με τους οπαδούς στην κερκίδα… σε εικόνες που παραπέμπουν σε φιέστα τίτλου και όχι σε μια απλή νίκη σε ένα ντέρμπι.

Χωρίς να θέλω να μειώσω τον Γεωργιάδη...αλλά σε δύο μέρες δεν πρόλαβε να αλλάξει τίποτα

Κανένας δεν προβληματίστηκε για την εμφάνιση της ομάδας, οι παίχτες που πριν λίγες μέρες κατάφεραν να μην κερδίσουν τον Εργοτέλη και ενώ ήταν δύο γκολ μπροστά… έτρωγαν σίδερα και έβγαλαν απίστευτο πάθος και ένταση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Στέφενς έφταιγε, το είπε άλλωστε και ο Σαββίδης ‘’ ο κύριος Στέφενς μας μπέρδεψε το όραμα’’. Διαβάσαμε και το άλλο ‘’η δουλειά του Γεωργιάδη βγήκε στο χορτάρι’’, δύο προπονήσεις έκανε ο άνθρωπος ρε παιδιά ας  είμαστε σοβαροί, έφυγε ο ‘’κακός’’ Στέφενς δεν είναι ανάγκη να τον απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο. Άλλο ανέκδοτο που ακούστηκε ήταν ότι για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δύο κανονικούς στόπερ… μήπως όμως και για πρώτη φορά ήταν διαθέσιμοι δύο κανονικοί στόπερ; Ο Στέφενς έδωσε ευκαιρίες στον Κατσικά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Τζαβέλας έπαιξε στην θέση του γιατί έλειπε ο Λίνο, αλλά δεν το αναφέρει κανένας.

Όσο και να προσπαθούν στον ΠΑΟΚ να ρίξουν τις ευθύνες για όλα τα κακώς κείμενα της φετινής χρονιάς στο Ολλανδό… δεν μας πείθουν εύκολα. Μπορεί αυτή η νίκη να έθαψε για λίγο τα προβλήματα της ομάδας… αλλά εύκολα θα ξαναβγούν στην επιφάνεια.
Όπως και να έχει οι δυο ημιτελικοί που έρχονται αναμένονται με μεγάλη αγωνία...και μυρίζουν από μακριά μπαρούτι. Κάτι μου λέει πως δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.


ΥΓ. Κάποιος πρέπει να μιλήσει άμεσα με τον Ινσαρουάλδε και να τον συνετήσει, γιατί ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καινούργιους Πάμπλο Γκαρσία αλλά στην ποδοσφαιρική βερσιόν και όχι σε αυτήν της συμπεριφοράς.

ΥΓ2. Όλοι γράψανε για την φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα...κανένας δεν είπε πως για τις φωτοβολίδες και τις κροτίδες θα πληρώσει τεράστιο πρόστιμο. Τι μας νοιάζει ο Σαββίδης πληρώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου