Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

VAMOS ARGENTINA ΚΑΙ LET'S GO USA!!!



 Mας αποζημιώνει το Μουντιάλ κάθε μέρα, νέα θρίλερ είδαμε χτες και την πρόκριση να κρέμεται από μια κλωστή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να τα πάρουμε με την σειρά, η Ουρουγουάη χτες επιτέλους έπαιξε όπως περιμέναμε, αλλά πλήρωσε ότι δεν πίεσε περισσότερο για ένα τρίτο γκολ πιο νωρίς και φυσικά την προκλητική διαιτησία εναντίον της από τον Γερμανό Σίμπερτ, ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να δυσκολέψει τους Σελέστε, δύο πέναλτι δεν έδωσε...το ένα μαρς, το άλλο παρότι από το VAR του είπαν να το δει, δεν πείστηκε, ενώ αυτό που έδωσε στην Γκάνα είναι μια τεράστια βουτιά. Απορώ πως δεν τον έδειραν στο τέλος οι Ουρουγουανοί, ο Καβάνι έριξε μπουνιά στην οθόνη του VAR...Στο άλλο ματς η Πορτογαλία δεν είχε καμία σχέση με την Ισπανία της Πέμπτης, παρότι με αλλαγές πάλευε για την νίκη, ήταν ανώτερη και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα μάλιστα που περίμενες από την Κορέα να πιέσει, αυτήν δεν είχε τις δυνάμεις, στην επίθεση ήταν οι Πορτογάλοι. Το σενάριο όμως ήταν βγαλμένο από κινηματογραφική ταινιά...κόρνερ για τους Πορτογάλους, μαγική κούρσα του Σον στην αντεπίθεση, κάθετη και γκολ. Στο καναβάτσο ο Σουάρες. Στα βραδινά είδαμε ένα επικό πρώτο ημίχρονο στο Σερβία-Ελβετία, στο δεύτερο οι Σέρβοι είχαν χάσει το μυαλό τους και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν. Πολύ ταλέντο οι γείτονες μας...αλλά χωρίς σταθερό αγωνιστικό πλάνο και μάλλον καθόλου βοήθεια από τον προπονητή τους. Η Ελβετία πάλι προκρίθηκε...δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα. Στο άλλο ματς είχαμε ένα μονόλογο της Βραζιλίας, αλλά απόλυτη αστοχία στην επίθεση. Οι Καμερουνέζοι βρήκαν την στιγμή τους,αλλά δεν τους αρκούσε η μεγάλη νίκη που πήραν. Στοιχηματικά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως χάθηκε το οver στο Γκάνα-Ουρουγουάη και φυσικά πως δεν βγήκε η κόκκινη κάρτα στο Σερβία-Ελβετία...με τον Τζάκα να δείχνει τα αρχίδια στον πάγκο των Σέρβων, τον Βλάχοβιτς να δείχνει επίσης τα δικά του όταν σκόραρε και στο τέλος να υπάρχει ένα απίστευτος καυγάς που πήραν μέρος σχεδόν όλοι(Ο Μίτροβιτς κυνηγούσε τον Τζάκα...) και όμως η κόκκινη δεν βγήκε ποτέ, αντίθετα πήρε ο Αμπουμπακάρ μόλις έβαλε το γκολ γιατί έβγαλε την φανέλα...ενώ η ομάδα του είχε σχεδόν δέκα λεπτά ακόμα και ίσως ακόμη ένα γκολ της έδινε την πρόκριση και ήταν μάλιστα χαρούμενος μετά. Ο Κούντους ήταν ο μόνος που απείλησε για την Γκάνα, ενώ ο Λεάο δεν βρήκε πάλι θέση στο αρχικό σχήμα. Πριν δούμε τα πρώτα ματς των νοκ άουτ θα κάνουμε και ένα μικρο απολογισμό για τα μακροχρόνια μας.

Η στήλη με τις μακροχρόνιες επιλογές μας είναι ΕΔΩ

Συνολικά από τις 16 ομάδες πέσαμε μέσα στις 10, Δανία, Σερβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ισημερινός, Γερμανία αυτές που...μας πρόδωσαν. Μεγάλες απογοητεύσεις φυσικά η Δανία και η Ουρουγουάη που τις περιμέναμε στα ημιτελικά. Το καλό είναι ότι οι δύο βασικές μας επιλογές για κατάκτηση συνεχίζουν και μάλιστα μπορούν να συναντηθούν στον τελικό μόνο. Χάσαμε αρκετά μακροχρόνια πάντως με τους Δανούς και την Ουρουγούαη, ενώ και η Σερβία μας στέρησε ένα καλό ταμείο με τον αποκλεισμό της. Στους σκόρερ ομάδας πιάσαμε τον Ταρεμί, χάσαμε τον Λοζάνο και τον Τζόνσον, αλλά ελπίζουμε ακόμα για τον Μπουλαγιέ Ντιά και τον Καμάντα. Δείτε εδώ ποιες από τις επιλογές μας είναι ακόμα ζωντανές:

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 7,00 novibet

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 15,50 stoiximan

 


ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  41,00 bet365

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

ΜΕΣΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 13,00 bet365

 

ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΙ  29,00 bet365

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

ΛΕΑΟ 12,00

 

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ(ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ)

 

ΛΕΑΟ(ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) 67,00

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ

 

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2-3 bet365

 

ΚΑΜΑΝΤΑ(ΙΑΠΩΝΙΑ) 5,50

 

ΛΟΣΑΝΟ(ΜΕΞΙΚΟ) 7,00 (XAMENO)

 

ΤΑΡΕΜΙ(ΙΡΑΝ) 4,00 (ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ)

 

ΜΟΝΑ-ΔΥΑΔΑ bet365

 

ΜΠΟΥΛΙΑΓΕ ΝΤΙΑ(ΣΕΝΕΓΑΛΗ) 8,00

 

ΤΖΟΝΣΟΝ(ΟΥΑΛΙΑ) 10,00 (ΧΑΜΕΝΟ)


Πάμε τώρα να δούμε τα 2 πρώτα ματς της φάσης των 16:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΗΠΑ: Για την Ολλανδία τα είπαμε η εικόνα της και στα τρία ματς ήταν προβληματική, αργή, με ανούσια κατοχή, χωρίς ιδέες και γενικά μια κακή διάθεση γύρω από την ομάδα. Τρία πράγματα την έφεραν εδώ ως πρώτη, σίγουρα η τύχη, ο εξαιρετικός Γκάπχο και οι Ντε Γιονγκ, Βαν Ντάικ που παρότι είναι φανερό πως δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση η κλάση τους είναι τέτοια που κάνουν την διαφορά. Μπορούν να αλλάξουν εικόνα τώρα στα νοκ άουτ, αμφιβάλλω. Στην ομάδα υπάρχει μια ίωση που ταλαιπωρεί αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι προπονήθηκαν κανονικά χτες. Είδαμε και χτες στους Ελβετούς που δεν αγωνίστηκαν οι Ζόμερ,Ελβέντι, οι κλιματολογικές συνθήκες δυσκολεύουν αρκετά τους ποδοσφαιριστές. Οι ΗΠΑ έφτασαν εδώ και είναι επιτυχία για αυτούς, με δεδομένο το νεανικό ρόστερ, πάντως τους ευνοεί το υψηλό τέμπο, πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο, αλλά δεν έδειξαν σε κανένα ματς να μπορούν να το κάνουν με την ίδια ένταση για 90 λεπτά. Η μάχη του κέντρου θα παίξει μεγάλο ρόλο, αν ο Άνταμς, ο ΜακΚένι και Μούσα επιβάλλουν τον ρυθμό τους και κλείσουν τον Ντε Γιονγκ(οι άλλοι δύο παίζεται ποιοι θα είναι ο Φαν Χάαλ δοκίμασε διάφορα σχήματα στα τρία ματς) οι Αμερικάνοι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Ματς λεπτομερειών περιμένουμε αλλά με τις αποδόσεις που υπάρχουν θα πάμε με το Χ2 στο 1,85. Δεν δικαιολογεί η εικόνα της Ολλανδίας απόδοση φαβορί στην νίκη της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η εικόνα της Αργεντινής με την Πολωνία ήταν αυτή που περιμέναμε να έχει πριν αρχίσει η διοργάνωση για αυτό ποντάραμε και πάνω της. Κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε όλους τους χώρους, δεν άφησε τους Πολωνούς να πάρουν ανάσα και γινόταν συνέχεια απειλητική με ορεξάτο Μέσι αλλά και τον Αλβάρες που είναι αρκετά πιο κινητικός από τον Λαουτάρο και ταιριάζουν καλύτερα. Λίγο καλύτερες επιλογές να είχε ο Ακούνια κυρίως στις σέντρες του και θα είχε έρθει συντριβή για την ομάδα του Λεβαντόφσκι. Είναι φανερό πως οι Αργεντινοί ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό την πίεση που έπεσε πάνω τους μετά το στραπάτσο με την Σαουδική Αραβία. Με την πλάτη στον τοίχο έβγαλαν χαρακτήρα, πήραν δύο νίκες και δεν άφησαν τους αντιπάλους να τους κάνουν ούτε τελική στην εστία τους. Στην Αργεντινή επικρατεί πανζουρλιζμός, υπήρξε ιστορική συμφωνία-ανακωχή με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας όλοι οι αρχηγοί των οπαδών από τις μεγαλύτερες ομάδες. Συμφώνησαν όλοι μαζί να ταξιδέψουν στο Κατάρ και να βοηθήσουν την εθνική...Οι κερκίδες θα είναι γαλαζιοάσπρες σήμερα, ο Μέσι θα είναι πεισμωμένος μετά το χαμένο πέναλτι αλλά και τις ευκαιρίες που είχε, άλλωστε δεν έχει βάλει ακόμα γκολ σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ ήρθε η ώρα. Δεν είπαμε κουβέντα για την Αυστραλία, δεν χρειάζεται...δεν κατάλαβαν πως έφτασαν εδώ, εντάξει πανηγύρισαν, θα μας αποχαιρετήσουν, είπαμε καλές οι εκπλήξεις και οι μικρές ομάδες που πλέον κοντράρουν τα φαβορί...αλλά μιλάμε για 10 αγγούρια και τον Μόι. Νίκη Αργεντινής με over και ότι άλλο θέλετε...VAMOS ARGENTINA!!!!


ΔΥΑΔΑ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 1&ΟVER 2,05

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΗΠΑ Χ2 1,85


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου