Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΣΩΣΤΟ LAST DANCE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ

 


Μπροστά μας έχουμε την πιο παράξενη μεγάλη διοργάνωση που έγινε ποτέ...Το χρήμα μίλησε και αναγκαστικά θα δούμε Μουντιάλ μέσα στον χειμώνα παρέα με το Χριστουγιεννάτικο δέντρο και μάλιστα σε μια χώρα που πολλές από τις γνωστές μας συνήθειες είναι απαγορευμένες. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για τις καινοτομίες και όλα αυτά που θα υπάρχουν στα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις κάπου θα τα έχετε δει ή διαβάσει, εδώ πιστοί στο ραντεβού μας σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση θα κάνουμε την στοιχηματική μας ανάλυση, αρχίζοντας από τα μακροχρόνια πονταρίσματα μας, ενώ θα τα λέμε καθημερινά και με την έναρξη της διοργάνωσης.  Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες να πούμε ότι η χρονική περίοδος του Μουντιάλ φέρνει πολλούς ποδοσφαιριστές στο πικ της φόρμας τους..και όχι ξεζουμισμένους όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις στο τέλος μια ποδοσφαιρικής σεζόν. Αυτό θεωρητικά θα βοηθήσει περισσότερο τις ομάδες φαβορί που θα έχουν τα αστέρια τους σε καλύτερη κατάσταση. Yπάρχει φυσικά και η παράμετρος της ελάχιστης προετοιμασίας , Κυριακή βράδυ οι ποδοσφαιριστές τέλειωσαν με τους συλλόγους και τους μένει μια σκάρτη εβδομάδα προπονήσεων, άντε και ένα φιλικό πριν την έναρξη...συνήθως αυτός ο χρόνος προετοιμασίας είναι πάνω από μήνας. Πάμε να δούμε μία μία όλες τις ομάδες:




Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΚΑΤΑΡ: Ομάδα αίνιγμα η διοργανώτρια με προπονητή τον Ισπανό Φέλιξ Σάντσες, οποίος βρίσκεται στην χώρα από το 2006 έχοντας δουλέψει μόνο σε ακαδημίες στην χώρα του, στο τιμόνι της εθνικής βρίσκεται από το 2017. Οι Άραβες πάντως ονειρευόταν τον Τσάβι ως ομοσπονδιακό τεχνικό...αλλά ο Καταλανός προτίμησε την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Δύσκολα τα πράγματα θα είναι ποδοσφαιρικά για αυτούς...αν και πολύ φοβάμαι ότι ίσως πάρουν μια μικρή ώθηση από εξωτερικούς παράγοντες, με τις μνήμες από το 2002 και το Μουντιάλ της Ν.Κορέας/ Ιαπωνίας όπου οι Κορεάτες έφτασαν ως τα ημιτελικά με απίστευτο σπρώξιμο. Ας ελπίσουμε ότι θα τα αποφύγουμε τέτοια δράματα και θα μας αποχαιρετίσουν νωρίς. Το μοναδικό ποντάρισμα που μπορεί να γίνει είναι για πρώτο σκόρερ ομάδας στον Ακράμ Αφίφ που ο Τσάβι χαρακτήρισε τεράστιο ταλέντο και μεγάλο παίκτη, πληρώνει 8,00.


ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ο τραυματισμός του Μανέ έχει επισκιάσει τα πάντα στην Σενεγάλη, ο επιθετικός της Μπάγερν τελικά μπήκε στην αποστολή παρά τις πληροφορίες ότι δεν θα τα καταφέρει με την Βαυαρική ομάδα να διαφωνεί βεβαίως. Δεν είναι σίγουρο πως ο αρχηγός και ηγέτης αυτής των Λιονταριών θα καταφέρει να αγωνιστεί. Έχουν παίκτες με εμπειρία έρχονται ως πρωταθλητές Αφρικής το 2021 αλλά η αμφιβολία γύρω από τον Μανέ...τους κάνει πολύ ευάλωτους καθώς είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός για αυτούς. Ο Αλιού Σισέ με τα ράστα μαλλιά ως άλλος Μπομπ Μάρλει προσφέρει την εμπειρία και την φυσική του ηρεμία στην εθνική ομάδα ως προπονητής από το 2015. Μάχη με το Εκουαδόρ για την πρόκριση η πρόβλεψη μας. Mε τον Μανέ μάλλον οff να βγει πρώτος σκόρερ της Σενεγάλης ο Μπουλαγιέ Ντιά της Σαρλεντιτάνα στο 8,00 είναι καλή επιλογή.

ο κέρβερος Μόισες Καϊσέδο

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Η ομάδα έκπληξη από την Νότια Αμερική που κατάφερε να προκριθεί χωρίς να το περιμένει κανένας, έχοντας μέσο όρο ηλικίας κάτω από 25. Ο Αργεντινός προπονητής Αλφάρο άφησε εκτός τα βαριά χαρτιά και έφερε νέο αίμα φτιάχνοντας μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και δίψα για διάκριση. Κορυφαίος και με φοβερή χρονιά στην Μπράιτον ο Μόισες Καϊσέδο, χαφ που δεν αφήνει σπιθαμή του γηπέδου απάτητη,με απίστευτη δουλειά στους χώρους χωρίς την μπάλα και φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού. O Kλοπ βλέπει στο πρόσωπο του μόλις 21χρονών μέσου από τυν Ισημερινό την λύση για το πρόβλημα που έχει στο κεντρικό άξονα η Λίβερπουλ. Αρχηγός ο μόνος της παλιάς γενιάς Ένερ Βαλέντσια που βιώνει δεύτερη νιότη στην Φενέρμπαχτσέ με 14 γκολ μέχρι τώρα. Παίζουν με άγνοια κινδύνου και θα βάλουν δύσκολα στην Σενεγάλη. Επιλογές για πρώτος σκόρερ ομάδας ο Βαλένσια στο 3,00 και η πρόκριση από τον όμιλο στο 2,00.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ: To φαβορί του ομίλου με τον πολύπειρο Φαν Χάαλ ξανά στον πάγκο και υψηλές προσδοκίες στην διοργάνωση. Ο 71χρόνος τεχνικός έχει επαναφέρει το 5-3-2 που τον έφτασε ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014, αλλά οι παραδοσιακοί φαν του 4-3-3 στην Ολλανδία έχουν ξεσηκωθεί... Αρκετό ταλέντο υπάρχει σε όλες τις γραμμές...με εξαίρεση ίσως τους τερματοφύλακες(κάτι που θα κοστίσει). Ο Βαν Ντάικ είναι ο βράχος αυτής της ομάδας διανύει όμως μια μέτρια χρονιά με την Λίβερπουλ, στην ίδια μετριότητα κινείται και ο Ντε Λιχτ που παίζει δίπλα του στο κέντρο άμυνας(δεν είναι καν βασικός στην Μπάγερν). Ντεπάι έρχεται τραυματίας με μόλις 2 συμμετοχές μέχρι τώρα, τα ίδια και ο κομβικός Ντε Γιόνγκ που επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στα ματς της Μπαρτσελόνα. Ο Γκάπκο της Αϊντχόβεν είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και ίσως είναι η διοργάνωση που μπορεί να λάμψει. Με κομβικούς παίκτες σε όχι καλή κατάσταση δεν την βλέπουμε να φτάνει στα τελευταία σκαλοπάτια της διοργάνωσης. Επιλογή με ρίσκο αφού αγωνίζεται κυρίως εξτρέμ να βγει πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας ο Γκακπό.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ Α' ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτος σκόρερ ΚΑΤΑΡ - ΑΚΡΑΜ ΑΦΙΦ  8,00 novibet

Πρώτος σκόρερ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ  ΓΚΑΚΠΟ 12,00 Bet365

Πρώτος σκόρερ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ  ΒΑΛΕΝΣΙΑ 3,00 novibet

Πρόκριση από τον όμιλο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 2,00

Πρώτος σκόρερ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΛΑΓΙΕ ΝΤΙΑ 8,00 bet365


Β ΟΜΙΛΟΣ


ΑΓΓΛΙΑ: Η φιναλίστ του περσινού Euro είναι σε ακόμη μια διοργάνωση  φαβορί για να φτάσει στην κορυφή, it's coming home...ξανά δηλαδή. Ο Σάουθγκεϊτ έχασε τους κορυφαίους του ακραίους μπακ Τσίλγουελ, Τζέιμς αλλά έχει πολλές επιλογές για να τους καλύψει. Δύναμη της η καλή αμυντική λειτουργία με τριάδα στην άμυνα και τους ανερχόμενους αστέρες Ράις και Μπέλιχγαμ να κάνουν πάρα πολλές δουλειές στο γήπεδο τόσο στην άμυνα και στην επίθεση, ως κεντρικοί χαφ. Θα είναι σίγουρα στους 16  αφού διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές και έχει παίκτες ψημένους στην πίεση του πρωταθλητισμού, αλλά θα ρισκάρουμε να τους αφήσουμε έξω νωρίς.


ΗΠΑ: Γεμάτη ταλέντο και νιάτα αυτή η εθνική ομάδα των ΗΠΑ και με αρκετούς παίκτες να πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι Πούλισιτς(Τσέλσι), Άορονσον(Λιντς), Ρέινα(Ντόρτμουντ), Ντεστ(Μίλαν), Μούσα(Βαλένθια), Άνταμς(Λιντς), ΜκΚένιε(Γιουβέντους), Σκάλι(Γκλάντμπαχ), Γουέα(Λιλ) βρίσκονται σε εξαιρετική φάση της καριέρας τους...αλλά όλοι είναι κάτω από 25 ετών...γενικά στην τελική αποστολή πάνω από 30 χρονών είναι μόλις 3 ποδοσφαιριστές. Το αδιάκοπο τρέξιμο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας.Κάπου αυτή η έλλειψη εμπειρίας θα στοιχίσει, ας ελπίσουμε στα προημιτελικά, εκείς τους βλέπουμε να φτάνουν.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ταρεμί

ΙΡΑΝ: Πάρα πολύ περίεργα τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας με το καθεστώς να μην αφήνει και πολλά να βγουν παρά έξω, αλλά υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός για τα δικαιώματα των γυναικών. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Κεϊρόζ επέστρεψε στον πάγκο πριν λίγο καιρό, στο προηγούμενο μουντιάλ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση από τον όμιλο απέναντι σε Ισπανία και Πορτογαλία μάλιστα. Ξεχωρίζει στο ρόστερ ο Ταρεμί της Πόρτο που κάνει εκπληκτικά πράγματα στο Champions League. To ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ που έχει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον...αγωνιστικά είναι δεδομένο πως θα παίξει φουλ άμυνα, θα παρουσιάσει φουλ μαχητικό πνεύμα αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά.


Σαν να έχει κολλήσει ο χρόνος στο 2016  στην Ουαλία...


ΟΥΑΛΙΑ: Βλέπεις το ρόστερ και είναι σχεδόν ίδιο με το 2016 που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά τοu Εuro...αλλά έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από τότε. Ο Μπέιλ είναι περισσότερο γκόλφερ παρά ποδοσφαιριστής, ο Ράμσεϊ είναι σίγουρα πρώην ποδοσφαιριστής ενώ ο Άλεν τραυματίας. Γενικά πλέον έχουν μάθει όλοι το παιχνίδι τους, δεν έχουν να δείξουν και πολλά πράγματα εκτός από τρεξίματα, ψηλά κορμιά, δύσκολα θα βρουν τρόπο να καταφέρουν κάτι καλό, να βγει τελευταία στον όμιλο είναι επιλογή στο 4,33.Ο Μπέρναν Τζόνσον της Νότιγχαμ είναι ίσως το μοναδικό φρέσκο υλικό σε αυτήν την ομάδα και η λογική λέει ότι θα ξεκινάει στο αρχικό σχήμα, το 10,00 για πρώτος σκόρερ της Ουαλίας είναι καλό.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΡΑΝ -ΤΑΡΕΜΙ 4,50 novibet

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΥΑΛΙΑ-ΤΖΟΝΣΟΝ 10,00 bet365

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΗΠΑ 2,00 bet365

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΗΠΑ 6,00 bet365

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΥΑΛΙΑ 4,33 bet365


Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ: Λεβαντόβσκι και μετά το χάος για την Πολωνία...άντε ίσως και ο Ζιελίνσκι της Νάπολι. Κατά τα άλλα πολλά προβλήματα στην άμυνα ειδικά, με τον προπονητή να προσπαθεί να τα καλύψει παίζοντας με τριάδα πίσω. Tαβάνι η πρόκριση από τον όμιλο, θα παλέψουν για αυτή με το Μεξικό.

Ο πιο φορμαρισμένος Μεξικανός, Λοσάνο

ΜΕΞΙΚΟ: Ο πρώην Μπλαουγκράνα Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο...με τους Μεξικανούς να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την ομάδα τους την χειρότερη των τελευταίων 30 χρόνων. Δυσκολεύτηκε να προκριθεί , δείγμα της έλλειψης ποιότητας που έχει. Ξεχωρίζει ο Λοζάνο της Νάπολι και ο Αλβάρες του Άγιαξ, ενώ ο Χιμένες της Γουλβς και ο Κορόνα της Σεβίλλης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Λογικά θα κριθούν πολλά στο πρώτο ματς απέναντι στην Πολωνία, ίσως ήρθε η ώρα να μείνουν εκτός από την φάση των ομίλων, στα 6 προηγούμενα Μουντιάλ γνώρισαν τον αποκλεισμό στην φάση των 16. Το μοναδικό που προκύπτει να βγει πρώτος σκόρερ ο Λοζάνο στο 7,00.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει και πάλι τον σάκο του μποξ στον όμιλο, όπως κάνουν συνήθως. Ο Γάλλος προπονητής Ρενάρντ στο τρίτο Μουντιάλ της καριέρας του, ίσως το under 0,5 πόντοι στον όμιλο η μόνη επιλογή.


Tο last dance του Μέσι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Έρχεται με φόρα από την κατάκτηση του Kόπα Αμέρικα μέσα στην Βραζιλία με το εκκωφαντικό 3-0, τρέχει αήττητο 35 αγώνων, είναι φανερό στις δηλώσεις και στο τρόπο που το περιμένουν πως διψάνε για την κούπα. Οι οπαδοί της είναι οι πρώτοι που εξάντλησαν τα εισιτήρια για που τις αναλογούσαν δείγμα το πόσο πολύ πιστεύουν σε αυτή την ομάδα, κλείνοντας θέση σε αυτό το πανάκριβο ταξίδι...για τους ίδιους. Το κύριο συστατικό αυτής της ομάδας είναι όλοι δουλεύουν σκληρά και παίζουν ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για τον ηγέτη τους τον Μέσι. Τελευταία παράσταση για τον τεράστιο αυτό παίκτη τουλάχιστον σε Μουντιάλ και όλοι ονειρεύονται να τον δουν να σηκώνει το τρόπαιο. Ο Σκαλόνι που ανέλαβε ως ο βοηθός του Σαμπαόλι χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σημαντικά έχει δέσει πολύ τους παίκτες,είναι ξεκάθαρα πως έχει φτιάξει το κλίμα και έχει βρει το κουμπί του Μέσι. Το  ρόστερ δεν είναι το ιδανικό σε ποιότητα, αλλά είπαμε μετράει το σύνολο και φυσικά να είναι καλά ο Μέσι, και δείχνει να είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι το φαβορί που θα στηρίξουμε για τελικό δείχνει να το θέλει πιο πολύ από όλους.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 6,50 bet365

ΜΕΣΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ 13,00 bet365

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΜΕΞΙΚΟ ΛΟΖΑΝΟ 7,00 novibet

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ UNDER 1,5 ΠΟΝΤΟΙ 1,85 novibet


Δ' ΟΜΙΛΟΣ



ΔΑΝΙΑ: Εντυπωσιακή πριν 1,5 χρόνο στο Euro έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, αντέδρασε άκρως θετικά στο περιστατικό με τον Έρικσεν και έβγαλε απίστευτη διάθεση στο παιχνίδι της. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και στα προκριματικά όπου με 9 νίκεςσε 10 ματς 30 γκολ υπέρ και 3 μόλις κατά πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση. Ο προπονητής Χιούλμοντ χρησιμοποιεί το 3-4-3 ή το το 4-3-3 ανάλογα με το ματς και γενικά δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες του. Ο Έρικσεν σαν άλλος Λάζαρος έχει επιστρέψει, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, τρέχουν πολύ, παίζουν με πάθος και ενέργεια, βγάζουν εύκολα τελικές, γενικά βγάζουν υγεία σαν ομάδα. Δεν πρόκειται να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο, ειδικά την Γαλλία που την κέρδισαν δύο φορές στο πρόσφατο Nations League. Εκτός του Έρικσεν, έχουν τα απίστευτα πνευμόνια του Χόιμπεργκ , σε εξαιρετική κατάσταση τον Όλσεν της Μπριζ, ενώ έχει αρχίσει να λάμπει στην Άιντραχτ και ο Λίντσρομ που θα πάρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής. Ο Άντρεσεν της Κρίσταλ Πάλας, ο Κρίστιενσεν της Λιντς, οι Γένσεν και Ντάρμσγκάντ της Μπρέντφορντ, ο Μέιλε της Αταλάντα, ο Κρίστιενσεν της Μπαρτσελόνα όλοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και βρίσκονται σε φουλ φόρμα. Στη θέση του φορ υστερεί λίγο γιατί ο Ντόλμπεργκ δεν έχει προσαρμοστεί στην Σεβίλλη αλλά βρίσκει γκολ και από τους περιφεριακούς της. Επίσης ο Σμάιχελ που άφησε την Λέστερ δεν άρχισε καλά την χρονιά στην Νις αλλά το τελευταίο διάστημα έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και θα είναι η επιλογή μου από τις ομάδες δεύτερης ταχύτητας για να πάει ψηλά.  Έχουμε και λέμε πάμε με πρωτιά ομίλου στο 3,75, κατάκτηση στο 29,00 , να φτάσει στα ημιτελικά 6,00. Ενώ υπάρχει αξία στον Έρικσεν για πρώτος στις ασίστ στην διοργάνωση στο 31,00 και φυσικά το οver 1,5 ασίστ στο 2,00.

Κάπου τα έχει μπερδέψει ο Εμπαμπέ..


ΓΑΛΛΙΑ: Σαν να μην μας τα λένε καλά οι Γάλλοι, στο Euro κατάφεραν να μείνουν νωρίς έξω από την Ελβετία, στο Nations League πάτωσε, το κλίμα γύρω από τους βεντετισμούς του Εμπαμπέ έχει βαρύνει και όσο να προσπαθεί ο Ντεσάμπ είναι δύσκολο να το μαζέψει. Καντέ και Πογκμπά είναι εκτός αφήνοντας ηγέτη(εδώ γελάμε) στο κέντρο τον Ραμπίο με τον Τσουαμενί της Ρεάλ. Οι Βαράν και Κουντέ , Μπενζεμά είναι στην αποστολή αν και ανέτοιμοι, δημιουργώντας και άλλη ανησυχία στους τρικολόρ. Ο Εμπαμπέ πολλές φορές δείχνει να παίζει για την πάρτι του και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στα αποδυτήρια. Είναι η τελευταία διοργάνωση του Ντεσάμπ που δείχνει να μην έχει τον έλεγχο πλέον. Δεν την βλέπουμε να φτάνει ψηλά.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Tα καγκουρό βρίσκονται σε πτώση τα τελευταία χρόνια, έκαναν άθλια προκριματικά, έμειναν πίσω από Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία. Πήραν την πρόκριση στα μπαράζ κερδίζοντας το Περού στα πέναλτι. Δεν έχουν την ποιότητα που είχαν παλιότερα, με καλύτερο παίκτη τον 33χρόνο Μόι που είναι αλλαγή στην Σέλτικ, άντε και τον τερματοφύλακα Ράιαν της Κοπεγχάγης δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό. Το under 2,5 γκολ συνολικά στο 1,90 είναι επιλογή, ενώ να είναι αυτή με τα λιγότερα γκολ στην διοργάνωση πληρώνει 15,00.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μέτριο σε ποιότητα το ρόστερ της Τυνησίας που κατάφερε πάντως να προκριθεί σε δεύτερη σερί διοργάνωση αφήνοντας έξω το Μάλι στα νοκ άουτ. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός χαφ της Κολωνίας Σκίρι ξεχωρίζει στο ρόστερ και ο γερόλυκος Καζρί της Μονπελιέ ακολουθεί. Θα παλέψει με την Αυστραλία για την τρίτη θέση.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ' ΟΜΙΛΟΣ

ΔΑΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 3,75 bet365

ΔΑΝΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 6,00 bet365

ΔΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 31,00 novibet

ΕΡΙΚΣΕΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ 31,00 novibet

ΕΡΙΚΣΕΝ ΟVER 1,5 AΣΙΣΤ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 2,10 novibet

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ UNDER 2,5 ΓΚΟΛ 1,90 bet365

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 15,00 bet365


Ε' ΟΜΙΛΟΣ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Λίγο τρελή η πορεία του στα προκριματικά με τον προπονητή Σουάρεζ από το ντεμπούτο του στα μέσα του 2021 να χρησιμοποιεί 77 ποδοσφαιριστές με 22 να κάνουν ντεμπούτο με τα χρώματα της εθνικής. Στο τέλος πήρε την πρόκριση στα μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία, έχοντας ως κύριο όπλο την άμυνα και τον Κέιλορ Νάβας. Δύσκολα θα καταφέρει κάτι στον όμιλο με τα θηρία Ισπανία, Γερμανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:η Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έμεινε για σερί διοργανώσεις έξω από τα προημιτελικά. Υπάρχει αρκετή αμφισβήτηση γύρω από την ομάδα και πάλι, ενώ η έλλειψη σέντερ φορ οδήγησε τον Χάνσι Φλικ να καλέσει τον 17χρόνο Μουκουκό της Ντόρτμουντ ενώ υπάρχει και ο τίμιος Φούλγκουργκ της Βέρντερ που κάνει τρομερή χρονιά, μάλλον βασικός θα παίζει ο Χάβερτς πάντως. Γύρω του φυσικά με τους Σανέ, Γκνάρμπι, Μίλερ και Μουσιάλα υπάρχουν λύσεις που θα βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Ακόμα και από τους χαφ Γκορέτσκα, Γκουντογάν και Κίμιχ μπορεί να βρει γκολ η Γερμανία. Άλλο ένα κενό υπάρχει στο δεξί άκρο της άμυνας που μάλλον θα παίξει ένας στόπερ εκεί, είτε ο Κέρερ είτε ο Ζούλε. Γενικά παρά τις ανορθογραφίες στο ρόστερ τους περιμένω πεισμωμένους για διάκριση και τουλάχιστον ως τα προημιτελικά.



ΙΑΠΩΝΙΑ: Δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά διαφορετικά πράγματα από τους Γιαπωνέζους, πάντα παλεύουν ,πάντα τρέχουν πολύ και για να τους κερδίσεις φτύνεις αίμα. Στην Ρωσία είχαν πάρει την πρόκριση στην ισοβαθμία με την Σενεγάλη χάρης σε μια κίτρινη κάρτα λιγότερη, ενώ στους 16 δυσκόλεψαν αρκετά τους Βέλγους πριν ηττηθούν με 3-2, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές από εκείνη την ομάδα που τότε είχε μέσο όρο κάτω των 25 χρονών, ο προπονητής είναι ο ίδιος και είναι δεδομένο πως έχουν ομοιογένεια ως ομάδα.Σίγουρα είναι από τις συμπαθητικές ομάδες σε κάθε διοργάνωση αλλά  έχουν και συγκεκριμένο ταβάνι. Αστέρι τους ο Καμάντα της Άιντραχτ με τον Τομιγιάσου της Άρσεναλ να ακολουθεί και να είναι ο ηγέτης της άμυνας, εξαιρετική χρονιά κάνει ο Κούμπο στην Σοσιεδάδ. Θα βγάλει το λάδι από τα φαβορί με το πείσμα της και θα ρισκάρουμε μαζί της, να αφήσει έξω την Ισπανία. Επιλογή για πρώτος σκόρερ ομάδας ο Κάμαντα.


Άσε μας ρε Λούις...


ΙΣΠΑΝΙΑ: Δεν μπορείς να την ξεγράψεις σίγουρα...αλλά δεν μπορώ να την δω να πάει ψηλά. Ο Λούις Ενρίκε είναι υπερόπτης, παίζει ένα ποδόσφαιρο βαρετό, χωρίς σέντερ φορ ουσιαστικά στο ρόστερ...γιατί ο Μοράτα είναι σαν να μην υπάρχει. Μπορούν τα πιτσιρίκια της Μπαρτσελόνα  να σηκώσουν το βάρος στην μεσαία γραμμή; Mπορεί ο Σιμόν να είναι σταθερός κάτω από την εστία,γιατί καλός με τα πόδια είναι που αρέσει στον Λούις Ενρίκε...αλλά άμα τρώει και ένα γκολ από λάθος του ανά δύο ματς τι να το κάνω; Ποιος από τους ανερχόμενους Όλμο, Φάτι, Φεράν Τόρες, μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα τέτοιο τουρνουά; Mπορούν να κάνουν καλό δίδυμο ο Λαπόρτ με τον Έρικ Γκαρσία; Πολλά τα ερωτηματικά σε αυτήν την ομάδα για να ποντάρουμε πάνω της...αλλά κυρίως δεν χωνεύω με τίποτα το στυλ και την διαχείριση του Λούις Ενρίκε.Ο ίδιος λέει: ''Oταν ψάχνω παίκτες για την εθνική, διαλέγω αυτούς που ερμηνεύουν καλύτερα την τακτική μου.Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος πάμε για την νίκη από το πρώτο λεπτό''. Ρισκάρουμε να τους αφήσουμε έξω από τον όμιλο, το σκεφτόμουν αλλά το πήρα απόφαση να το ποντάρω μόλις είδα την εξής δήλωση από τον τεχνικό των Φούριος Ρόχας ''Πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο!! ''. ΟΚ αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ίσως του χρειάζεται ένα καλό μάθημα λοιπόν του Λούις...

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ε' ΟΜΙΛΟΥ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΠΟΝΤΟΙ 3,25 novibet

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 2,10 bet365

ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 6,50 bet365

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΜΑΝΤΑ 5,50 bet365


ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Μπορεί να μην μιλούν μεταξύ τους...αλλά σε αυτούς θα στηριχτεί το Βέλγιο

ΒΕΛΓΙΟ: Βάση κατάταξης της FIFA είναι η δεύτερη στον κόσμο με ρόστερ γεμάτο επιλογές, αλλά παρά τις προσδοκίες δεν κατάφερε να φτάσει έστω σε έναν τελικό στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.Πολλά από τα αστέρια τους κάνουν άθλια χρονιά, Λουκάκου, Βίτσελ, Καράσκο, Αζάρ, Μενιέ...Οι Βερτόγκεν, Αλντερβέιντερ έχουν αφήσει πίσω τις ημέρες δόξας τους ως κεντρικό δίδυμο στην άμυνα και έχουν επιστρέψει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Που θα στηριχτεί μα φυσικά στον τεράστιο Ντε Μπρούινε και στο χταπόδι Κουρτουά που είναι οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο στις θέσεις που αγωνίζονται. Αρκούν οι δύο τους; Σίγουρα όχι αν θέλουν να φτάσουν ψηλά, οπότε ο Μαρτίνεθ πρέπει να καταφέρει να βελτιώσει την φόρμα των υπόλοιπων αστεριών του ή να βασιστεί περισσότερο στο νέο αίμα. Υπάρχει ο Τροσάρντ των 7 γκολ στην Premier League με την Μπράιτον, ο Ντε Κετέλερε που βρίσκει τον ρόλο του στην Μίλαν, ο Φαές που έχει σημαντικό ρόλο στην άμυνα της Λέστερ, ενώ το δίδυμο πίσω από τον Ντε Μπρούινε μάλλον πρέπει να είναι οι Ονανά της Έβερτον με τον Τίλεμανς της Λέστερ. Έχει το ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει το Βέλγιο αλλά συνήθως κάπου σκαλώνει... Με τον Λουκάκου και τον Αζάρ να χωλαίνουν ο Τροσάρντ θα βρει χώρο να βγει μπροστά και η επιλογή να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο 17,00 αξίζει. 

YΓ: Κουρτουά και Ντε Μπρούινε δεν μιλούν μεταξύ τους αν και κάποτε ήταν οι καλύτεροι φίλοι, ο λόγος ότι πριν χρόνια ο τερματοφύλακας της Ρεάλ τα έφτιαξε με την κοπέλα του μέσου της Σίτι...από τότε απλά συνυπάρχουν στην εθνική.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλέον ουδεμία έκπληξη η παρουσία της σε τελική φάση και φυσικά στο προηγούμενο Μουντιάλ έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο ηγετικός Μόντριτς στα 37 του δηλώνει παρών στην τελευταία του προφανώς μεγάλη διοργάνωση με την εθνική. Έχουν μεγάλη εμπειρία σαν ομάδα και ποιότητα με εξαίρεση ίσως την άμυνα που εκτός του Γκβραβντιόλ της Λειψίας που είναι top class παίκτης,οι Βίντα, Λόβρεν πλέον μεγάλωσαν. Έρχονται με φόρα πάντως οι δύο ακραίοι αμυντικοί από την Bundesliga, ο Σόσα της Στουργκάρδης και ο Στάνισιτς της Μπάγερν. Δεν μπορείς να τους ξεγράψει εύκολα για τα ψηλά σκαλοπάτια, αυτό που θα ποντάρουμε εμείς είναι να πάρουν την πρωτιά από το προβληματικό Βέλγιο και να φτάσουν στον προημιτελικό.

ΜΑΡΟΚΟ: Δεύτερη σερί διοργάνωση που δίνει το παρών και μάλιστα σάρωσε τους πάντες στα προκριματικά με 8 νίκες σε 8 ματς. Ο προπονητής πάντως Χαλιχολιτς αποχώρησε γιατί τσακώθηκε με τον Ζίγιεκ και ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι ζήτησε την απομάκρυνση του για να παίξει ξανά με την εθνική. Έτσι τον Αύγουστο ανέλαβε νέος τεχνικός. Εκτός του Ζίγιεκ, ξεχωρίζουν επίσης ο Χακίμι της Παρί, ο Μαζραουί της Μπάγερν, ο Χαρίτ της Μαρσέιγ και ο Ελ Νεσίρι της Σεβίλλης. Ότι κατάφερε πάντως με την συμπεριφορά του ο Ζίγιεκ να του κάνει το χατήρι η ομοσπονδία δεν είναι καλό σημάδι για το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα.Έχουν τις πιθανότητες τους για πρόκριση με το προβληματικό Βέλγιο να είναι ο στόχος.

Μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω οι Καναδοί;

ΚΑΝΑΔΑΣ: Δεύτερη συμμετοχή για τους Καναδούς σε Μουντιάλ μετά το 1986. Έχουν μια καλή φουρνιά με ταλέντο με μπροστάρη φυσικά τον Ντέιβις της Μπάγερν αλλά και τους Ντέιβιντ της Λιλ, Λαρίν της Μπριζ, Εουστάκιο της Πόρτο αλλά και αρκετά αστέρια του MLS να βρίσκονται στο ρόστερ. Παράξενη ιστορία του προπονητή Τζον Χέρντμαν που οδήγησε πρώτα την γυναικεία ομάδα της χώρας στο Μουντιάλ πριν αναλάβει και τα καταφέρει ξανά με τους άντρες. Άγγλος και οπαδός της Νιουκάστλ ο ίδιος χλευάστηκε όταν ανέλαβε τα ηνία και εμφανίστηκε σίγουρος για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Λάτρης της πίεσης ψηλά και της δημιουργίας άμεσων επιθέσεων μέσω του transision,ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα αλλάξει τακτική στο Μουντιάλ παρότι ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Δεν έχουν πολλές ελπίδες για κάτι καλό οι βορειοΑμερικάνοι  που έχουν την φιλοδοξία πάντως να κάνουν αίσθηση στην διοργάνωση, αλλά μπορεί η ρισκαρόρικη τακτική να δούλεψε στα προκριματικά της Βόρειας Αμερικής αλλά τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤ΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΒΕΛΓΙΟ ΤΡΟΣΑΡΝΤ 17,00 novibet

ΚΡΟΑΤΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 3,50 bet365

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ KΡΟΑΤΙΑ 4,00 bet365



OMIΛΟΣ Ζ'

Μουντιάλ 2014 ακόμα βρίσκονται στο ρόστερ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση η Βραζιλία με ρόστερ που μοιάζει υπερπλήρες ειδικά στην επίθεση. Ο έμπειρος Τίτε βρίσκεται από το 2016 στον πάγκο της και θα αποχωρήσει μετά την διοργάνωση. Έκανε πάρτι στα προκριματικά με 14 νίκες, 3 ισοπαλίες 40 γκολ και μόλις 5 γκολ κατά( το ματς με την Αργεντινή δεν έγινε ποτέ). Έχει αλλάξει στυλ με τον 62χρόνο τεχνικό παίζει αρκετά συντηρητικά και δίνει την ελευθερία στους μεσοεπιθετικούς να κάνουν την δουλειά στην επίθεση. Ο Νέιμαρ δείχνει να βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και θα ηγηθεί της προσπάθειας. Ο Βινίσιους επίσης θα είναι άξιος συμπαραστάτης, ενώ Μαρτινέλι, Ζεσούς, Ροντρίγκο, Ραφίνια, Άντονι δίνουν τεράστιο βάθος στην επιθετική γραμμή. Χαρακτηριστικό αυτού που είπαμε για το συντηρητικό παιχνίδι του Τίτε είναι τα χαφ του, Κασεμίρο, Γκιμαράες, Πακετά, Φρεντ, Φαμπίνιο όλοι σκυλιά του πολέμου. Δύο από αυτούς θα κάνουν δίδυμο με τον Νέιμαρ μπροστά τους. Στην άμυνα έχουμε εμπειρία με Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, αλλά υπάρχει και ο Μαρκίνιος με τον Μιλιτάο. Δείχνει έτοιμη να φτάσει ως το τελευταίο στάδιο της διοργάνωσης, αλλά δεν είμαστε φαν των φαβορί για να ποντάρουμε πάνω τους,

ΣΕΡΒΙΑ: Δεύτερο σερί Μουντιάλ που δίνει το παρών η Σερβία,παίρνοντας την πρόκριση αφήνοντας πίσω της την Πορτογαλία. Δεσπόζουν στο ρόστερ οι δύο φορ Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς και ο 57χρόνος τεχνικός Στοϊκοβιτς προσπαθεί να βρει τρόπο να τους χωρέσει στην ενδεκάδα. Το 3-5-2 είναι συνήθως αυτό που προτιμάει με φουλ μπακ όμως τον δικό μας Αντρίγια Ζιβκοβιτς και τον Κόστιτς, πίσω από τους δύο φουνταριστούς παίζει ο Τάντιτς, ενώ λίγο πιο πίσω ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς της Λάτσιο. Όπως καταλαβαίνετε αν πιάσουν ρυθμό όλοι παραπάνω αποτελούν πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Προς τα πίσω βέβαια δεν υπάρχει τόσο ποιότητα και δέχεται σχετικά εύκολα γκολ. Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς είναι στην αποστολή αλλά και οι δύο έρχονται από τραυματισμό που της στέρησε την συμμετοχή στα τελευταία ματς με Φούλαμ και Γιουβέντους αντίστοιχα. Θα τους δώσουμε το προβάδισμα απέναντι στους Ελβετούς και θα ποντάρουμε στο 2,10 να πάρουν την πρόκριση.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σταθερή η παρουσία της σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, ενώ σχεδόν πάντα παίρνει την πρόκριση από τον όμιλο...Στο τελευταίο Euro άφησε έξω στους 16 την Γαλλία, βγάζοντας τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της. Δεν έχει τον σούπερ σταρ στο ρόστερ, αλλά αρκετούς που παίζουν για την ομάδα και το κυριότερο έχει μεγάλη ομοιογένεια αφού ο βασικός κορμός παραμένει σταθερός. Οι περισσότεροι έχουν παραστάσεις και βρίσκονται στην ηλικία ανάμεσα στα 22 με 30. Ο αρχηγός Τσάκα ηγείται αυτής της προσπάθειας . Ας μείνουν αυτή την φορά πιο νωρίς εκτός...

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Τα Λιοντάρια παίρνουν μέρος σε Μουντιάλ για 8η φορά γεγονός που τους κάνει την εθνική με τις περισσότερες συμμετοχές από την Αφρική. Στην παράταση κόντρα στην ισχυρή Αλγερία πήρε την πρόκριση μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Με μια ματιά στο ρόστερ φαίνεται ξεκάθαρα η έλλειψη ποιότητας προηγούμενων χρόνων και μπορεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πλέον Σαμουέλ Ετό να δηλώνει αισιόδοξος για την ομάδα του...αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει τον σκόπελο των ομίλων. Όταν στο ρόστερ υπάρχουν ο Ενκουλού του Άρη και ο σχεδόν ποτέ βασικός στον Ολυμπιακό Κουντέ είναι φανερό αυτό που είπαμε πιο πάνω. Εξαιρετικός ο Ανγκισά της Νάπολι, ο Μουέμπο της Μπράντφορντ άντε και ο τερματοφύλακας της Ίντερ Ονανά...από εκεί και πέρα όμως δύσκολα τα πράγματα. Ο Τσούπο Μότινγκ μοίαζει με αστείο αλλά έχει 9 γκολ και 2 ασίστ στα 9 τελευταία ματς με την Μπάγερν σε  Bundesliga και Champions League. Mπορεί να βρει ίδια νούμερα και στην εθνική; Δύσκολα λέω εγώ, στην Μπάγερν βρίσκει χώρους και βρίσκεται συχνά σε θέση βολής, στο Καμερούν θα χρειαστεί να κάνει γκολ την μία άντε δύο ευκαιρίες που θα έχει...και δεν είναι τέτοιος killer. Ποντάρουμε πως δεν θα κάνουν νίκη στον όμιλο με το Under 2,5 πόντοι στο 1,70.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Ζ'

ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 2,10 novibet

ΚΑΜΕΡΟΥΝ UNDER 2,5 ΠΟΝΤΟΙ 1,70 novibet

ΣΕΡΒΙΑ ΟVER 3,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 2,10 novibet


    OMIΛΟΣ H'

Ήρθε η ώρα να παραδώσει τα σκήπτρα ο CR7

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Με μπόλικο άγχος και δύο μπαράζ με Σκόπια και Τουρκία κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αφού στον όμιλο έμεινε πίσω από την Σερβία. Ο Φερνάντο Σάντος δέχεται κριτική γιατί βασίζεται ακόμα στον 39χρόνο Πέπε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο ρόστερ πάντως υπάρχουν παικταράδες...Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάντο Σίλβα, Κανσέλο, Ζάο Φέλιξ και φυσικά το άλογο που λέγεται Ράφα Λεάο. Ο επιθετικός της Μίλαν έρχεται με φόρα...έχει απίστευτα σωματικά προσόντα, είναι πάρα πολύ γρήγορος και τελειώνει με φοβερή ακρίβεια τις φάσεις. Το κέντρο άμυνας είναι το μοναδικό ερωτηματικό με τον παρτενέρ του Μπρούνο Ντίας να είναι είτε ο 19χρόνος Αντόνιο Σίλβα είτε ο  Ντανίλο της Παρί που έχει παίξει πολλές φορές την θέση. Δεξιά με Νταλότ και Κανσέλο, αριστερά με Νούνο Μέντες και Γκερέιρο είναι υπερπλήρης. Στο τέρμα εκτός από τον Ρούι Πατρίσιο υπάρχει και ο Ντιόγκο Κόστα της Πόρτο με 3 πιασμένα πέναλτι στο Champions League. Στα αμυντικά χαφ, Βιτίνια(Παρί), Ρουμπέν Νέβες και Νούνιες της Γουλβς, αλλά ο Ζάο Μάριο που βγάζει μάτια με την Μπενφίκα προσφέρουν τρεξίματα στα μετόπισθεν. Επιθετικά το μόνο που λείπει είναι να βρεθεί χημεία. Ο Φερνάντο Σάντος έχει την εμπειρία να οδηγήσει ψηλά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο τελευταίο του Μουντιάλ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Τους βλέπουμε να φτάνουν τουλάχιστον στα ημιτελικά. Είπαμε πολλά πράγματα για τον Λεάο που θα ξεκινά λογικά αριστερά στην επίθεση, εκτός από γκολ(7 φέτος) δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, έχει 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και 4 στο Champions League, μπορεί στην ομάδα να υπάρχουν οι Μπρούνο Φερνάντες και Μπερνάντο Σίλβα αλλά εμείς θα προτιμήσουμε το 12,00 να είναι πρώτος σε ασίστ στην Πορτογαλία ο 23χρόνος επιθετικός. Χρυσή μπάλα για τον Λεάο πληρώνει 67,00. Κατάκτηση Πορτογαλία στο 15,00 η επόμενη επιλογή μας.

Έτοιμοι για μια τελευταία παράσταση

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Διαχρονική αγάπη έχουμε για αυτή την ομάδα στα Μουντιάλ. Μια μικρή χώρα με απίστευτο πάθος για το ποδόσφαιρο και φοβερές επιτυχίες από τα πρώτα Μουντιάλ της ιστορίας, μην ξεχνάμε πως έχει δύο κατακτήσεις. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουν κάθε μπάλα σαν να κρίνεται από αυτό η ζωή τους, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το ρόστερ. Η παλιά φρουρά δίνει το παρών...αλλά για τελευταία φορά, Γκοντίν 36, Κάσερες 36, Μουσλέρα 36, Σουάρες 35, Καβάνι 35, έχουν περάσει προ πολλού τις καλές στιγμές της καριέρας τους. Βέβαια υπάρχει το νέο αίμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο Βαλβέρδε εντυπωσιάζει φέτος στην Ρεάλ, ο Νιούνεζ αγωνίζεται πλέον στην Λίβερπουλ και βρήκε την φόρμα στα τελευταία ματς, ενώ ο Μπεντακούρ μετά το μέτριο πέρασμα από την Γιουβέντους βρήκε και πάλι τον εαυτό του στην Τότεναμ. Χιμένες, Αραούχο φτιάχνουν ένα καλό δίδυμο επίσης στο κέντρο άμυνας. Ο νέος προπονητής Ντιέγκο Αλόνσο έχει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον επί 15 χρόνια προπονητή της εθνικής Όσκαρ Ταμπάρες, μια εμβληματική μορφή για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο της Ουρουγουάης. Γκάνα και Νότιος Κορέα δεν μοιάζουν ικανές να κόψουν τον δρόμο για τους 16...από εκεί και πέρα στα νοκ άουτ δεν μπορείς να τους ξεγράψεις με τίποτα. Θα ποντάρουμε για ακόμη μια φορά στο μαχητικό τους πνέυμα, τα ημιτελικά ο στόχος που πληρώνει 8,00.Τους βλέπουμε για ψηλά, οπότε το 51,00 για πρώτο σκόρερ διοργάνωσης στον βασικό σέντερ φορ Νιούνιεζ είναι καλό.

ΓΚΑΝΑ: Αρκετά καλή φουρνιά η τωρινή της Γκάνας μα αρκετούς παίκτες να πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά να της λείπει σταθερά μια μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια με το πρόσφατο στραπάτσο πρόκρισης από τον όμιλο στο Copa Africa να σοκάρει. Η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι απέναντι στην Νιγηρία μετά από δύο ισοπαλίες στο διπλό μπαράζ. Ο Ινιάκι Γουίλαμς είναι το νέο πρόσωπο με τον επιθετικό της Μπιλμπάο να παίρνει την απόφαση να εκπροσωπήσει την χώρα των γονιών του, με τον αδερφό του να βρίσκεται στο ρόστερ της Ισπανίας. Ο Παρτέι της Άρσεναλ ξεχωρίζει, ενώ αξίζουν προσοχής ο δεξιός μπακ-χαφ Λάμπτει της Μπράιτον και ο Κούντους του Άγιαξ. Θα προσπαθήσουν να εκτοπίσουν τους Ουρουγουανούς...αλλά και βάση προϊστορίας δύσκολα θα τα καταφέρουν. Θα πάμε με πρώτο σκόρερ ομάδας τον Ινιάκι Γουίλαμς στο 7,00.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Δύσκολα χάνουν διοργάνωση οι Νοτιοκορεάτες και θα δώσουν το παρών σε ακόμα μία, παίρνοντας την πρόκριση πίσω από το Ιράν, με όπλο την αμυντική λειτουργία καθώς δέχτηκαν μόλις 3 γκολ στα προκριματικά. Τα πάντα κινούνται γύρω από τον Σον, ο επιθετικός της Τότεναμ έκανε πρόσφατα εγχείρηση στο ζυγωματικό, βρίσκεται στην αποστολή αλλά είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα είναι. Από εκεί και πέρα ο Κιμ της Νάπολι μοιάζει με απροσπέλαστο τείχος μέχρι τώρα στην σεζόν με τους Ιταλούς...Δεν θα μας εντυπωσιάσουν, θα τρέχουν ασταμάτητα σίγουρα, αυτό και τίποτα άλλο. Tελευταία στον όμιλο θα είναι η επιλογή μας στο 2,10.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Η'

ΛΕΑΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 12,00 novibet

Ν.ΚΟΡΕΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 2,10 novibet

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ 11,00 novibet

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 15,00

ΝΙΟΥΝΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 51,00 novibet

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΛΕΑΟ 67,00 bet365


TEΛΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Πάμε τώρα στην τελική διαλογή που θα βγάλουμε και τα πονταρίσματα μας. Καταρχήν μια συμβουλή για όλους πριν ποντάρετε οτιδήποτε μακροχρόνιο είναι να κάνετε το δικό σας πινακάκι με τις προκρίσεις και τις διασταυρώσεις και να βγάλετε τουλάχιστον την δική σας τελική τετράδα των ημιτελικών. Το δικό μου έχει ως εξής:


Το σενάριο λοιπόν που έχω φτιάξει στο μυαλό μου...είναι οι ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν τα πάντα τα τελευταία χρόνια με τις ομάδες τους, αλλά και από ένα ηπειρωτικό τίτλο, ο ένας Euro ο άλλος Copa America να δώσουν ένα ονειρικό τέλος στην εποχή τους. Είναι το τελευταίο τους Μουντιάλ, ίσως και οι τελευταίες τους εμφανίσεις με φανέλα στο εθνόσημο, τι καλύτερο λοιπόν από έναν τελευταίο ποδοσφαιρικό χορό(last dance) ανάμεσα στους δύο σε τελικό Μουντιάλ. Η Αργεντινή του Μέσι δείχνει έτοιμη, η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τα θεματάκια της να λύσει, αλλά έχει το ρόστερ να τα καταφέρει.  Τρίτη επιλογή για ημιτελικά αλλά και κατάκτηση η Δανία, αναλύσαμε τους λόγους πιο πάνω. Εκεί που δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω ήταν η τέταρτη των ημιτελικών, έδωσα λοιπόν προβάδισμα στην τρέλα των Ουρουγουανών απέναντι στον κυνισμό των Βραζιλιάνων και την ποιότητα των Γερμανών, αλλά υπάρχει σίγουρα ρίσκο σε αυτή την επιλογή και δεν θα την ποντάρουμε ζεστά. Από τα υπόλοιπα οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ελπίζω να κάναμε καλή τελική διαλογή. Θα τα λέμε συχνά και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης με τα ματς να είναι πολλά και συνεχόμενα!!!

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 7,00 novibet

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 15,50 stoiximan

ΔΑΝΙΑ 31,00 stoiximan


ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  41,00 bet365

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΔΑΝΙΑ 81,00 bet365


ΤΕΤΡΑΔΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΔΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 95,00 stoiximan


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΔΑΝΙΑ 6,00 bet365


ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΙΣΠΑΝΙΑ 6,50 bet365


ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Δυάδα bet365

ΗΠΑ 2,10

ΣΕΡΒΙΑ 2,10


ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Δυάδα bet365

ΔΑΝΙΑ 3,75

ΚΡΟΑΤΙΑ 3,50


ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 15,00 bet365


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΝΙΟΥΝΙΕΣ(ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 51,00 bet365

ΜΕΣΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 13,00 bet365


ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΙ  29,00 bet365


ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ

ΕΡΙΚΣΕΝ(ΔΑΝΙΑ) 31,00 novibet


ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΛΕΑΟ 12,00


ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ(ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ)

ΛΕΑΟ(ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) 67,00


ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2-3 bet365

ΚΑΜΑΝΤΑ(ΙΑΠΩΝΙΑ) 5,50

ΛΟΣΑΝΟ(ΜΕΞΙΚΟ) 7,00

ΤΑΡΕΜΙ(ΙΡΑΝ) 4,00


ΜΟΝΑ-ΔΥΑΔΑ bet365

ΜΠΟΥΛΙΑΓΕ ΝΤΙΑ(ΣΕΝΕΓΑΛΗ) 8,00

ΤΖΟΝΣΟΝ(ΟΥΑΛΙΑ) 10,00





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου