Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ



 Μας το επικύρωσε η Ολλανδία χτες, ότι έχει γίνει ομάδα που παίζει καθαρά για το αποτέλεσμα, αδιαφόρησε για την κατοχή μπάλας, την άφησε στους Αμερικάνους και χτύπησε στοχευμεύνα στην κόντρα επίθεση, από την αριστερή πλευρά όπου ο Ρόμπινσον είχε κακές επιστροφές. Δέχεται έντονη κριτική ο Φαν Χάαλλ στην Ολλανδία, αλλά τι τον νοιάζει; Έφτασε περπατώντας στα προημιτελικά...η δική του Ολλανδία μπορεί να μην παίζει total football αλλά walking football(έτσι τους έχουν κατηγορήσει στον εγχώριο τύπο) αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Από την άλλη οι ΗΠΑ πολύ ταλέντο, αλλά απειρία και κακή διαχείριση των στιγμών του αγώνα, είχε την υπεροχή, την κατοχή μπάλας...αλλά αυτή που έλεγχε το ματς ήταν η Ολλανδία. Έχουν πάντως πολλά περιθώρια βελτίωσης τα Αμερικανάκια και με την ανάπτυξη που υπάρχει αυτή την στιγμή στο άθλημα στην χώρα, στο Μουντιάλ σε 4 χρόνια που θα φιλοξενήσουν μπορούν να τα πάνε ακόμα καλύτερα. Το βράδυ είδαμε μια αρκετά καλή Αργεντινή, φανερά πιο απελευθερωμένη, είχε υπομονή στο παιχνίδι της, απέναντι στο τοίχος των Αυστραλών. Χρειάστηκε μια μαγική στιγμή του Μέσι για να ανοίξει το σκορ και μετά το διαχειρίστηκε κάπως συντηρητικά. Το ματς κράτησε ζωντανό ως το τέλος η αστοχία του Λαουτάρο και η κωλοφαρδία των Καγκουρό που στο πρώτο ουσιαστικά σουτ που έκαναν...η μπάλα πήγαινε εκτός γηπέδου, κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το ματς ροντέο στο τελευταίο κομμάτι του. Εξαιρετικός ο Μέσι, άξιος συμπαραστάτης τους ο Ντε Πόλ που κάνει εξαιρετικό Μουντιάλ. Γενικά με πείθει η Αργεντινή, έχουν πλάνο, έχουν υπομονή, έχουν καλή αμυντική λειτουργία, έχουν μεγάλη πίστη για τον τίτλο, έχουν καλό κλίμα, έχουν απίστευτη υποστήριξη από τον κόσμο τους και φυσικά έχουν τον Μέσι...Στοιχηματικά η νίκη της Ολλανδίας μας έστειλε κουβά. Πάμε να δούμε τον Κέιν και τον Εμπαμπέ σήμερα.

ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ: Ξεκούρασε τους πάντες ο Ντεσάμπ κόντρα στην Τυνησία και έτσι ήρθε μια ανώδυνη ήττα. Το έχουν ξεχάσει ήδη το ματς στους Τρικολόρ, οι βασικοί επανέρχονται ξεκούραστοι, μέχρι τώρα η Γαλλία βασίζεται στις ενέργειες και την ταχύτητα των Εμπαμπέ, Ντεμπελέ που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Εξαιρετικός και ο Ερναντές που κάνει παιχνίδι από το αριστερό άκρο και συνεργάζεται με τον Εμπαμπέ. Τώρα αμυντικά πάντως δέχτηκε γκολ σε όλα τα ματς και δεν έπεισε τόσο με την εικόνα της, ενώ το δίδυμο Ραμπιό, Τσουαμενί έχουν ανταποκριθεί καλά μέχρι στιγμής αλλά δεν έχουν δεχτεί και πολύ πίεση, ούτε σήμερα θα δεχτούν αφού οι Πολωνοί έχουν κάκιστη επιθετική λειτουργία. Η παρέα του Λεβαντόφσκι είναι ίσως η χειρότερη από τις 16 ομάδες που βρίσκονται σε αυτή την φάση, είχαν σε 3 ματς μόλις 18 τελικές...η τρίτη χειρότερη επίδοση του τουρνουά, σκόραραν μόνο κόντρα στην Σαουδική Αραβία, ο Λεβαντόφσκι δεν έρχεται σχεδόν καθόλου σε επαφή με την μπάλα, αφού δεν υπάρχει πλάνο επιθετικής μετάβασης. Ούτε στην άμυνα τα πηγαίνουν καλά πάντως και μπορεί να μην δέχτηκαν γκολ από Μεξικό και Σαουδική Αραβία, αλλά είχαν 11 και 16 τελικές εναντίον τους στα δύο ματς, ενώ απέναντι στην Αργεντινή δέχτηκαν 23. Ο Σέζνι την έσωσε δύο φορές πιάνοντας πέναλτι. Δεν δίνω καμία τύχη στην Πολωνία, η άμυνα της είναι αργή και αντιμετωπίζει δύο σίφουνες (Εμπαμπέ, Ντεμπελέ)...από την άλλη ίσως αποφασίσει να παίξει λίγο πιο επιθετικά να αξιοποιήσει τον Λεβαντόφσκι ίσως βοηθήσει να βγάλουμε το οver, επιλογή και το over 3,5.

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Χωρίς να καταλάβουμε σε τι κατάσταση είναι η Αγγλία έφτασε στην πρόκριση. Χωρίς αντίσταση κέρδισε το Ιράν που αμύνθηκε για κάποιο λόγο στην σέντρα, σβηστό το έφεραν το 0-0 με τις ΗΠΑ, ενώ με την Ουαλία μόλις πάτησαν λίγο γκάζι τους ισοπέδωσαν. Στην πατρίδα πάντως η αισιοδοξία ρέει ποτάμι...its coming home, αλλά φυσικά και η κριτική για το οτιδήποτε στον Σάουθγκέιτ, τώρα είναι ο Φόντεν που δεν παίζει, ο Μαγκουάιρ που παίζει, τα γνωστά βρετανικά. Ο Κέιν είναι άσφαιρος μέχρι τώρα, αλλά έχει ένα ρόλο πιο δημιουργικό, έχει δώσει 3 ασίστ και ανοίγει χώρους για τους υπόλοιπους. Γρίφος ποιοι θα παίξουν δίπλα του σήμερα. Η Σενεγάλη έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ομάδα με τον Σισέ στον πάγκο να τους καθοδηγεί με μαεστρία. Έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, το ακολουθούν και δεν παρασύρονται. Έβγαλε χαρακτήρα στον τελικό με τον Ισημερινό και πήρε την πρόκριση, Έχει ίσως την καλύτερη μετάβαση σε επίθεση μετά από άμυνα, με την τριάδα των χαφ να κάνουν φοβερή δουλειά(όποιοι και αν την απαρτίζουν). Η απουσία του Μανέ έχει μοιράσει το βάρος της ευθύνης σε όλους τους υπόλοιπους. Ξεχωρίζει επιθετικά ο Σαρ που παίρνει πολλές ενέργειες αφού είναι εξαιρετικός στο 1 vs 1. Στην άμυνα πάντως κατά διαστήματα σε όλα τα ματς, ακόμα και κόντρα στο Κατάρ έδειξε αδυναμίες.  Η Αγγλία στο μοναδικό ματς που δέχτηκε πίεση κόντρα στις ΗΠΑ έδειξε να δυσκολεύεται, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο γιατί μετά το ματς έσβησε...Δεν περιμένω πολλά ρίσκα από τον Σάουθγκειτ, ξέρει πως η ομάδα του έχει την ποιότητα να βρει το γκολ απέναντι σε μια όχι και τόσο σταθερή άμυνα, επίσης ξέρει ότι η Σενεγάλη έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον εκθέσουν στο transision. Χαμηλό τέμπο τουλάχιστον στην αρχή περιμένουμε, δεν έχει λόγο να ρισκάρει και η Σενεγάλη θα περιμένει τις στιγμές της. Ισοπαλία στο ημίχρονο θα είναι η επιλογή μας. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που περιμένουμε την Αγγλία να έχει συντριπτική κατοχή και να μην ρισκάρει πολύ, η μπάλα θα περνάει πολύ από τα στόπερ. Ο Στόουνς έχει μέσο όρο σε τρία ματς 96,7 πάσες, να φτάσει και σήμερα το μέσο όρο του τις 94,5 πληρώνει 6,50 και θα το επιλέξουμε.


ΔΥΑΔΑ

ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΟVER 1,90

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2,05


OVER 94,5 ΠΑΣΕΣ 6,50

ΣΤΟΟΥΝΣ 


ΜΟΝΟ

ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΟVER 3,5  3,00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου