Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

TO SOCCER EΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ... FOOTBALL



 Ξενέρωτη όντως τελικά ήταν η πρεμιέρα, με το Κατάρ να δείχνει αρκετά κακή εικόνα και τον Ισημερινό να παίρνει εύκολα την νίκη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έμοιαζε σαν φιλικό. Ο Καϊσέδο πάντως τουλάχιστον πήρε την κάρτα και μας έδωσε πίσω το ποντάρισμα της ημέρας, αφού με την μορφή που είχε ο αγώνας δεν χρειάστηκε να φορτσάρει παραπάνω. Πάντως ο Ισημερινός με άφησε θετικές εντυπώσεις, έχει ενέργεια, φρεσκάδα και έδειξε να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Πάμε να δούμε τώρα τα τρία σημερινά ματς:

AΓΓΛΙΑ-ΙΡΑΝ: Θα το πάρουμε ανάποδα και θα μιλήσουμε για το Ιράν, μπορεί πριν τέσσερα χρόνια να άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο εσωτερικό της χώρας ουσιαστικά υπάρχει εμφύλιος και καθημερινές διαδηλώσεις. Ο Αλί Ντάει κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ιράν ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να μην τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, ο Αζμούν με αναρτήσεις του στα social media δηλώνει την συμπαράσταση του...και η ομοσπονδία ήθελε να τον αποκλείσει. Ο Κεϊρόζ επέστρεψε στον πάγκο λίγους μήνες πριν και ανακάτεψε την τράπουλα, αφήνοντας βασικούς ποδοσφαριστές στα προκριματικά εκτός της τελικής διοργάνωσης δημιουργώντας ερωτηματικά. Άμυνα θα παίξουν οι Ιρανοί και επιθετικά θα τα περιμένουν όλα από τον Ταρεμί. Η Αγγλία θα προσπαθήσει να μπει με το δεξί και να φτιάξει την ψυχολογία της, αφού με την πίεση που υπάρχει πάνω από τον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες είναι σημαντικό να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Το Ιράν μοιάζει αποπροσανατολισμένο και δεν ομάδα με ποιότητα για να έχει την πολυτέλεια να παίξει χωρίς να είναι στο 100%. Θα κερδίσει η Αγγλία, δύσκολα θα δεχτεί γκολ αφού συνήθως έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία και το Ιράν δυσκολεύεται αρκετά στην δημιουργία. Στα 2 με 3 γκολ θα πάμε, κάπου εκεί 2 ή 3-0 το περιμένουμε. Στα ειδικά στοιχήματα θα πάμε με το Ράις, ο μέσος της Γουέστ Χάμ είναι το καθαρό εξάρι του Σάουθγκέιτ, παίρνει όλες τις πρώτες μπάλες και γενικά περνάει πολύ το παιχνίδι από τα πόδια, αφού είναι βασικός πυλώνας του Build up. Στα προκριματικά είχε μέσο όρο 75,8 πάσες ανά παιχνίδι, επίσης το γεγονός πως το Ιράν θα αμύνεται αρκετά χαμηλά θα του δώσει χώρους έξω από την περιοχή για να σουτάρει, έχει πάνω από ένα σουτ ανά ματς στην Premier League με την Γουέστ Χαμ. Με οver 72,5 πάσες και ένα σουτ στο τέρμα φτιάχνουμε το συμπαθητικό 3,10. Η Αγγλία είναι εξαιρετική στις στημένες φάσεις και ο Τρίπιερ ο εκτελεστής αυτών, να δώσει ασίστ ο μπακ της Νιουκάστλ πληρώνει 3,50.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κοινός παρανομαστής και για τις δύο οι απώλειες των δύο κορυφαίων σκόρερ η Σενεγάλη δεν θα έχει τον Μανέ σε όλη την διοργάνωση και η Ολλανδία τον Ντεπάι τουλάχιστον στο σημερινό ματς. Το σοκ για την πρωταθλήτρια Αφρικής είναι μεγάλο καθώς ο Μανέ είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας και το σημείο αναφοράς της. Δυσκολευόταν αρκετά στο γκολ και τώρα θα χειροτερέψει και άλλο η κατάσταση, αφού τις λείπει ένας δημιουργικός χαφ. Η ανετοιμότητα του Ντιαλό της Λειψίας μάλλον φέρνει στην ενδεκάδα τον Σισέ του Ολυμπιακού δίπλα στον Κουλιμπαλί που κάνει τραγική χρονιά στην Τσέλσι μέχρι τώρα. Η Ολλανδία ξανά με τον γερόλυκο Φαν Χάαλ στον πάγκο, έχει ποιότητα αλλά και ερωτηματικά...Βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Νόπερτ της Ναϊμέγκεν που δεν έχει συμμετοχή με την εθνική ακόμα, ενώ Βαν Ντάικ, Ντε Λιχτ δεν διανύουν και την καλύτερη τους φάση. Θα κρατήσουμε το γκολ-γκολ αφού με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο σε 15 ματς μόνο σε 6 έχει κρατήσει το μηδέν η Ολλανδία και η Σενεγάλη μπορεί να είναι αναποτελεσματική αλλά έχει ταχύτητα στην επιθετική τριάδα και θα βρει χώρους. Στα ειδικά τώρα θα πάμε με τον Γκακπό της Αϊντχόβεν, ο 23χρόνος μεσοεπιθετικός με 9 γκολ φέτος διανύει εξαιρετική χρονιά και δείχνει έτοιμος να λάμψει και με τους Οράνιε. Να σκοράρει πληρώνει 4,00 και θα το κρατήσουμε. Επίσης ο Βραζιλιάνος ρέφερι έχει μέσο όρο 5,3 κάρτες στην καριέρα του, θα ποντάρουμε να πάρουν τα δύο αμυντικά χαφ των ομάδων και επιρρεπής στις κάρτες, Ντε Ροόύν και Μεντί, ενώ αν όντως είναι βασικός ο Σισέ το 5,50 που πληρώνει να δεχτεί κάρτα...είναι λουκούμι με την εικόνα που είχε στον Ολυμπιακό θα έχει πολλά προβλήματα.

ΗΠΑ-ΟΥΑΛΙΑ: Εδώ θα είναι το πρώτο ματς που θα κρατήσουμε σημείο νίκης. Οι Αμερικανοί θα είναι ίσως ομάδα που μπορεί να εντυπωσιάσει σε αυτό το Μουντιάλ. Τρέχει πολύ, είναι γεμάτοι ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διψάνε για διάκριση. Μετά την τεράστια επιτυχία στο γυναικείο ποδόσφαιρο οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση και στους άντρες, ήδη το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε τεράστια άνοδο. Πούλισιτς(Τσέλσι), ΜακΚένι(Γιουβέντους), Ρέινα(Ντόρντμουντ), Άνταμς(Λιντς), Μούσα(Βαλένθια), Αόρονσον(Λιντς), Ντεστ(Μίλαν), Γουέα(Λιλ) και Ρόμπινσον(Φούλαμ) έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Όσο για την Ουαλία δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι...καινούργιο. Δύναμη, βαθιές μπαλιές και ο Μπέιλ, κάπου τους βαρεθήκαμε, Ράμσει και Μπέιλ πλέον δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θα δώσουμε προβάδισμα λοιπόν στην νεανική ομάδα των ΗΠΑ, ελπίζοντας να μην φανεί η απειρία τους. .Εμαθαν πλέον την διαφορά και στην Αμερική...το soccer έγινε football.

ΔΥΑΔΑ

ΗΠΑ-ΟΥΑΛΙΑ 1 2,40

ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ G/G 2,20



ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΓΟΡΑ 3,20

ΡΑΪΣ(ΑΓΓΛΙΑ) ΟVER 0,5 ΣΟΥΤ, ΟVER 72,5 ΠΑΣΕΣ


ΔΥΑΔΑ ΚΑΡΤΕΣ 19,00

ΝΤΕ ΡΟΟΥΝ(ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

ΝΑΜΠΑΛΙΣ ΜΕΝΤΙ(ΣΕΝΕΓΑΛΗ)


ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΡΤΑ 5,50

ΣΙΣΕ(ΣΕΝΕΓΑΛΗ)


ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΙΣΤ 3,50

ΤΡΙΠΙΕΡ(ΑΓΓΛΙΑ)


ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ  4,00

ΓΚΑΠΚΟ(ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου