Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ


 Ωραία μέρα η χτεσινή, είδαμε από όλα, ματς με γκολ, αναρχία και άμυνες χωνιά, αλλά και ματς με τακτική, υπομονή οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, η Σερβία μας έδειξε το πόσο αυτοκαστροφική μπορεί να γίνει, μένει πίσω στο σκορ ενώ είναι καλύτερη βάζει την μπάλα κάτω, το γυρίζει πριν το ημίχρονο, μπαίνει στο δεύτερο βάζει τρίτο, χάνει ευκαιρίες για τέταρτο...ξαφνικά κλείνει ο διακόπτης, 3 λεπτά, 2 γκολ με τον ίδιο τρόπο άμυνα στο κέντρο...ενώ είσαι μπροστά στο σκορ, πάρε το 3-3. Το Ν.Κορέα-Γκανά ήταν η χαρά του θεατή...γιούργια και οι δύο, είχαν από 15-20 λέπτα πίεσης με τις άμυνες να παίρνουν κάκιστο βαθμό. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ουρουγουάη αδικεί τον εαυτό της πιστεύω μέχρι τώρα, γιατί δεν προσπαθεί να παίξει...κακώς για μένα δεν προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερο έχει πλέον τους παίκτες να το κάνει από την μέση και μπροστά, το έδειξε και χτες μόλις δέχτηκε το γκολ, δημιούργησε φάσεις, Θα τους κάνει καλό που θέλουν μόνο νίκη με την Γκάνα, θα αναγκαστούν να παίξουν και όχι να περιμένουν. Η Πορτογαλία έδειξε ακόμα καλύτερη εικόνα χτες, είναι γεμάτη ποιότητα σε όλες τις γραμμές και μπορεί να φτάσει μακριά. Τέλος η Βραζιλία δεν εντυπωσίασε, προβληματίστηκε πάρα πολύ με την συμπαγή Ελβετία και χρειάστηκε μια στιγμή μαγείας για να τα καταφέρει, έδειξε όμως πως έχει υπομονή, έχει πάρα πολλές λύσεις και αμυντικά είναι κάτι παραπάνω στιβαρή, δεν έχει δεχτεί σουτ στην εστία ακόμα. Τελευταία αγωνιστική από σήμερα, δύο ματς ταυτόχρονα και εκτός από το pre game, θα γίνει πολύ παιχνίδι και στο LIVE...

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΑΤΑΡ: Η Ολλανδία έχει παρουσιάσει μια τραγική μετριότητα μέχρι τώρα, καθόλου ιδέες επιθετικά, χωρίς τρεξίματα και διάθεση σαν κάτι να μην λειτουργεί σωστά στην ομάδα. Το βλέπεις και στα πρόσωπα τους και στις δηλώσεις τους...δεν είναι χαρούμενοι, όσο και να προσπαθεί να το παίξει άνετος ο Φαν Χάαλ. Ακόμα και έτσι έχουν 4 βαθμούς και βρίσκονται με 2 πόδια στους 16, για να μείνουν έξω πρέπει να χάσουν με δύο γκολ διαφορά και να βγει ισοπαλία το άλλο ματς. Το Κατάρ αποκλείστηκε και δέχεται τον χλευασμό από παντού για την εικόνα του αλλά και όλη αυτά που τους χρεώνουν ως διοργανωτές. Αγωνιστικά δεν έκαναν πολλά και ναι είναι μια κακή ομάδα, ίσως στις 5 χειρότερες της διοργάνωσης, πλέον παίζουν χωρίς άγχος, έβαλαν γκολ, παίζουν μόνο για την τιμή τους και να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Το γήπεδο θα τους στηρίξει είναι δεδομένο πως θα τα δώσουν όλα στο χορτάρι...σίγουρα ''το όλα'' το δικό τους έχει μικρό ταβάνι, αλλά κόντρα σε αυτή την νωχελική και χωρίς κίνητρο ουσιαστικά Ολλανδία εγώ θα τους στηρίξω, ας φάμε και 5 γκολ δεν με νοιάζει...στο 15,00 το σημείο. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους πρωταθλητές Ασίας. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο ποιοι θα παίξουν...άλλο είναι το σκεπτικό του σημείου, αλλά ο Ντε Γιονγκ είναι άρρωστος και μάλλον δεν θα παίξει το δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Εντυπωσιακός ο Ισημερινός και κόντρα στην Ολλανδία, ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης. Συνοχή, πάθος, πολύ τρέξιμο, αγωνιστικό πλάνο που τηρείται κατά γράμμα, αδικείται πάρα πολύ με το 1-1, είχε 16 τελικές και δοκάρι. Η Σενεγάλη άξιζε κάτι καλύτερο απέναντι στην Ολλανδία, δέχτηκε τα γκολ στο τέλος και κόντρα στην ροή του αγώνα. Απέναντι στο Κατάρ πάντως ήταν σοβαρή και έφτασε στην απαραίτητη για αυτή νίκη. Έδειξε πάντως αδυναμίες στην άμυνα, όταν το Κατάρ πίεσε , δέχτηκε γκολ ενώ οι διοργανωτές έχασαν και άλλες ευκαιρίες. Και με την Ολλανδία ενώ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα δέχτηκε εύκολα δύο γκολ, δείγμα της κακής αμυντικής λειτουργίας. Ο Ισημερινός παίζει για δύο αποτελέσματα, μεγάλο πλεονέκτημα για αυτόν, καθώς έχει εξαιρετική άμυνα με το γκολ που δέχτηκε από την Ολλανδία να είναι το πρώτο σε 8 ματς. Η Σενεγάλη αναγκαστικά θα ρισκάρει αφού θέλει μόνο νίκη...και εκεί θα την πατήσει. Πάμε με τον άσο για τον Ισημερινό ενώ τύχες έχει και το οver αφού πάντα στο ματς όποιο και να είναι το αποτέλεσμα μία από τις δύο θα κυνηγάει το γκολ. Στα ειδικά έχω ξεχωρίσει τον Εστουπινιάν που κάνει σπουδαίο τουρνουά, ο αριστερός μπακ της Μπράιτον έχει τρομερά ανεβάσματα ως φουλ μπακ και έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας, έχει μέσο όρο 50 πάσες, 1,5 key pass, 0,5 τρίπλες, και 1,5 κερδισμένα φάουλ. Η stoiximan δίνει 12,00 να έχει μια ασίστ και θα το τιμήσουμε.

ΟΥΑΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: Για το πόσο μπάζο είναι η Ουαλία το ξέραμε μας το επιβεβαίωσε απέναντι στο Ιράν και ήρθε για αυτήν φυσιολογικά η ήττα που ουσιαστικά την έστειλε εκτός διοργάνωσης. Μικτή ομάδα παλαίμαχων με μερικούς μέτριους από μικρομεσαίες ομάδες της Αγγλίας είναι η Ουαλία, δεν περιμένουμε καμία βελτιώση. Η Αγγλία είναι το θέμα μας...κόντρα στους Αμερικάνους απλά δεν ήθελαν να παίξουν, κατάλαβαν νωρίς ότι θα χρειαστεί να τα δώσουν όλα για να λυγίσουν τους ψυχωμένους αντιπάλους και σαν να προτίμησαν να σβήσουν το ματς, άλλωστε και η ισοπαλία μια χαρά τους ήταν. Η πρόκριση δεν χάνεται εκτός αν χάσουν με 4-5 γκολ...αλλά πλέον μετά το κράξιμο που έφαγαν θα βγουν να παίξουν αναγκαστικά, θέλουν άλλωστε και την πρωτιά. Θα ανακατέψει την τράπουλα σίγουρα ο Σάουθγκέιτ αυτοί που θα μπουν θα δώσουν ενέργεια και διάθεση. Θα πάμε με το οver στο 2,00.

ΙΡΑΝ-ΗΠΑ: Το Ιράν έβγαλε τον χαρακτήρα του κόντρα στην Ουαλία, θύμισε την ομάδα που μας είχε εντυπωσιάσει πριν τέσσερα χρόνια. Μεγάλο πάθος, δύναμη αμυντική συνοχή, ενώ έχει και ποιότητα πλέον με τους Αζμούν, Ταρεμί. Οι ΗΠΑ έχουν πολύ ταλέντο, πολύ θέληση, πολύ νεανική ομάδα...αλλά κάπου το χάνουν στην διαχείριση. Υπάρχουν μεγάλα κομμάτια στα ματς που δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν, κόντρα στην Ουαλία ενώ κυριαρχούσαν μπήκε ο ψηλός σέντερ φορ...και πελάγωσαν δεν ήξεραν πως να τον αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα στο τέλος να κοντέψουν να ηττηθούν. Έχουν επίσης θέμα και στο γκολ, φτάνουν εύκολα κοντά στην περιοχή αλλά η τελική ενέργεια είναι κακή. Για το Ιράν είναι εύκολο να διαχειριστεί την αναμέτρηση, παίζει για δύο αποτελέσματα και μπορεί να περιμένει, οι Αμερικάνοι πιστεύω θα έχουν την μπάλα αλλά θα μπλοκάρουν...θα αγχωθούν και θα την πατήσουν. Αυτά για το αγωνιστικό κομμάτι, από εκεί και πέρα η αναμέτρηση έχει απίστευτες προεκτάσεις, πολιτικές και κοινωνικές. Στο εσωτερικό του Ιράν υπάρχει τεράστια αναταραχή και υπάρχει φόβος πως μια νίκη επί των Αμερικάνων ίσως ξεσηκώσει επανάσταση. Οι ποδοσφαιριστές δέχονται μεγάλες πιέσεις να μην εξωτερικεύουν την στήριξη τους στις διαδηλώσεις..αλλά είναι δεδομένο πως θέλουν την νίκη για να την αφιερώσουν στους καταπιεσμένους συμπατριώτες τους(διαβάστε το ρεπορτάζ στο τέλος του κειμένου) Ένα έξτρα τεράστιο κίνητρο λοιπόν για τους Ιρανούς. Στηρίξαμε τους Ιρανούς μετά την εξάρα από την Αγγλία όταν δεν τους πίστευε κανένας, δεν γίνεται να μην πάμε μαζί τους και πάλι, άλλωστε το 4,00 είναι υπερβολικό. Στα μακροχρόνια μας έχουμε παίξει πρόκριση ΗΠΑ σε δυάδα με Σερβία, πάμε κόντρα σε αυτό αλλά τα δεδομένα εκεί μας οδηγούν, έτσι και να στραβώσει το πράγμα για τους Ιρανούς...έχουμε ουσιαστικά κάλυψη με την πρόκριση των ΗΠΑ. Στα ειδικά από την στιγμή που οι ΗΠΑ θα έχουν μπάλα οι κεντρικοί τη

ις αμυντικοί θα κάνουν παιχνίδι, ο Ζίμερμαν παίρνει περισσότερο μπάλα, είχε 72 πάσες με τους Άγγλους και 90 με τους Ουαλούς, θα το ανεβάσουμε στο 94,5 που δίνει 4,00. Ταρεμί γκολ στο 4,75 έχει μεγάλη αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  :Οι παίκτες του Ιράν φέρονται να δέχονται τις τελευταίες ώρες απειλές από το καθεστώς της Τεχεράνης, προκειμένου να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ.

Οι Ιρανοί παίκτες δεν έχουν τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στα δυο προηγούμενα ματς με τις Αγγλία και Ουαλία, προς ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες της χώρας, οι οποίες διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οι Φρουροί της Επανάστασης φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έχουν απειλήσει τους παίκτες τους Κάρλος Κεϊρόζ, αλλά και τις οικογένειές τους, πως αν δεν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο, θα υπάρξουν συνέπειες. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για φυλακίσεις τόσο των παικτών, όσο και μελών των οικογενειών τους. Παράλληλα, το CNN αναφέρει πως στο Κατάρ βρίσκονται πράκτορες των ιρακινών υπηρεσιών, οι οποίοι παρακολουθούν τους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας.

 


Μονό 15,00

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΑΤΑΡ 2


Μονό 4,00

ΙΡΑΝ-ΗΠΑ 1


ΔΥΑΔΑ 

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ 1 2,40

OYAΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ ΟVER 2,00


ΟVER 94,5 ΠΑΣΕΣ 4,00

ΖΙΜΕΡΜΑΝ(ΗΠΑ)


ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ  4,75

ΤΑΡΕΜΙ(ΙΡΑΝ)


ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΙΣΤ 12,00  STOIXIMAN

ΕΣΤΟΥΠΙΝΙΑΝ(ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου