Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΙΡΑΝ



 Αυτό ήταν η πρώτη αγωνιστική τελείωσε και πλέον έχουμε εικόνα από όλες τις ομάδες. Στα χτεσινά ματς η Βραζιλία έδειξε να είναι η πιο έτοιμη από όλες τις ομάδες καθώς είχε και δύσκολο αντίπαλο απέναντι της. Έχουμε δρόμο μπροστά μας πάντως...κάπως έτσι ήταν και στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ, την μία έφαγε 7 από την Γερμανία και την άλλη έχασε εύκολα από το soft Βέλγιο. Η Πορτογαλία χωρίς να θέλξει βρήκε τον τρόπο να πάρει την νίκη από μια μέτρια είναι η αλήθεια Γκάνα. Προβλημάτισε η Ουρουγουάη με την έλλειψη δημιουργίας, ουσιαστικά της λείπει ένα δεκάρι...να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς. Κακό ματς, μέτριες ομάδες στο Ελβετία-Καμερούν. Στοιχηματικά τα σουτ του Βαλβέρδε μας μειώσαν την χασούρα που ήταν μικρή και έτσι κλείσαμε πρώτη μέρα με μικρό κουβά στο Μουντιάλ. Δεύτερη αγωνιστική από σήμερα και πλέον έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό να πατήσουμε αφού έχουμε δει τις ομάδες και ξέρουμε και πάνω κάτω τι θέλουν από τα ματς.

OYAΛΙΑ-ΙΡΑΝ: Αρνητικά μας εξέπληξε το Ιράν στην πρεμιέρα, έχασε νωρίς τον τερματοφύλακα και έχασε την συγκέντρωση του, ενώ η επιλογή του Κεϊρόζ να παίξει με ψηλά την άμυνα αποδείχτηκε κακή με τους γρήγορους Άγγλους να τον εκθέτουν. Θεωρώ πως δεν είναι τόσο κακή ομάδα οι Ιρανοί, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα τους και να βγάλουν την συνοχή, το πάθος και την ενέργεια που έδειξαν στο προηγούμενο Μουντιάλ, έχουν άλλωστε μπροστά τον Ταρεμί που έδειξε ότι είναι καυτός και μπορεί να κάνει και την μισή ευκαιρία γκολ. Τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κεϊρόζ και τους παίκτες του. Η Ουαλία ήταν για λύπηση για περίπου 55 με 60 λεπτά και έδειχνε ανήμπορη απέναντι στα τρεξίματα και την πίεση ψηλά των Αμερικανών. Στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την κούραση και την απειρία του αντιπάλου, πάτησε στον φορ Μουρ που κράτησε την μπάλα ψηλά και έφτασε στην ισοφάριση. Την θεωρώ κακή ομάδα και δεν μου άλλαξε γνώμη σε καμία περίπτωση στην πρεμιέρα. Υπερβολικό το 3,80 στο διπλό για το Ιράν και θα το τιμήσουμε.

ΚΑΤΑΡ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Απογοητευτική η πρεμιέρα για το Κατάρ, δεν μπήκε με συγκέντρωση στο ματς, δέχτηκε γρήγορα γκολ και έχασε τον προσανατολισμό της, καθώς αυτό που προσπαθεί να κάνει κυρίως είναι να ελέγχει το παιχνίδι με προσεκτική άμυνα. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα οι διοργανωτές, είναι εν ενεργεία πρωταθλητές Ασίας αφήνοντας πίσω τους, τις παραδοσιακές ομάδες της ηπείρου. Τους περιμένουμε βελτιωμένους στο δεύτερο ματς, άλλωστε δεν έχουν περιθώρια. Στην Σενεγάλη έλειψε πολύ ο Μανέ, κοίταξε στα μάτια την Ολλανδία, ήταν μάλιστα πιο απειλητική από τους Οράνιε αλλά της έλειπε η αυτοπεποίθηση στο τελευταίο κομμάτι της εκτέλεσης. Πάντως έβγαλε πολλές επιθέσεις μετά από κλέψιμο και κόντρα επίθεση. Τις στοίχισαν μάλλον οι τραυματισμοί των Ντιαλό και Κουγιατέ. Σε κακή κατάσταση έδειξε ο Μεντί που είχε ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε. Με δεδομένο πως το μοναδικό ζητούμενο των δύο ομάδων είναι οι τρεις βαθμοί για να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης θα πάμε με το οver στο 2,30.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Μόνο την νίκη μπορεί να κρατήσει η Ολλανδία από ματς κόντρα στην Σενεγάλη, κακή εμφάνιση χωρίς εμπνεύσεις στο επιθετικό κομμάτι και με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Ο Γιάνσεν έδειξε λίγος...στην θέση του φορ και ο Ντεπάι ανέτοιμος όταν μπήκε. Ο Ντε Γιονγκ είναι ο κομβικός σε αυτή την ομάδα έβγαλε και την ασίστ στον Γκάπχο στο πρώτο γκολ, ενώ η δεξιά πτέρυγα με τον Ντάμφρις πήρε πολύ παιχνίδι. Εξαιρετικός ο Ισημερινό μπήκε από την αρχή ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, διαχειρίστηκε άψογα το 2-0 αφήνοντας το Κατάρ χωρίς τελική στο στόχο. Είναι νεανική ομάδα που μαρκάρει με δυναμισμό, δεν φοβάται να κάνει φάουλ και έχει συμπληρώσει 7 ματς μαζί με φιλικά χωρίς να δεχτεί γκολ. Γενικά έδειξε μια τίμια ομάδα με όχι τεράστια ποιότητα αλλά αρκετά δουλεμένη και τους ποδοσφαιριστές απόλυτα πειθαρχημένους στο αγωνιστικό πλάνο. Θα τολμήσουμε το διπλό στο 5,25, η Ολλανδία δεν μου έβγαλε σιγουριά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ οι χαφ Ντε Γιονγκ-Μπεργχάους είναι περισσότερο επιθετικά χαφ παρά αμυντικά και ο Ισημερινός θα βρει χώρους εκεί.

ΑΓΓΛΙΑ-ΗΠΑ: Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα η Αγγλία με το τρικ που έφερε τον Κέιν ουσιαστικά να αγωνίζεται ως δεκάρι να δημιουργεί κενά και χώρους για τους υπόλοιπους, με τον επιθετικό της Τότεναμ να μην πετυχαίνει γκολ αλλά να μοιράζει δύο ασίστ. Στην άμυνα πάντως με το ματς να έχει κριθεί βέβαια έβγαλε χαλαρότητα και δέχτηκε δύο γκολ. Οι ΗΠΑ έδειξαν αδυναμία στην διαχείριση του υπέρ τους σκορ κόντρα στην Ουαλία. Ήταν φανερό πως ήταν καλύτερη ομάδα, δημιουργούσε περισσότερο αλλά δεν είχε τον τρόπο να μετουσιώσει αυτήν την υπεροχή σε περισσότερες τελικές προσπάθειες και να τελειώσει το ματς. Ενώ όταν η Ουαλία ανέβασε τις γραμμές έδειξε δυσκολία να αμυνθεί σωστά απέναντι σε ένα βαρύ φορ, ενώ έμεινε και από δυνάμεις στο τέλος, κάτι λογικό γιατί έτρεξε πολύ. Αυτό το τελευταίο θα κρατήσω, περιμένω από τους Αμερικάνους να μπουν με ενθουσιασμό και πάλι στο ματς, αν καταφέρουν να προηγηθούν, μετά έδειξαν ότι τους είναι δύσκολο να το διαχειριστούν, οπότε θα πάμε με την νίκη της Αγγλίας με ανατροπή στο σκορ, πληρώνει 8,00, προσέξτε όχι στο ημίχρονο, ανατροπή οποιαδήποτε στιγμή. Συντηρητικά το οver στο 1,90 είναι επιλογή αφού και οι δύο έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα και ποιότητα στην επίθεση.


ΔΥΑΔΑ 

ΚΑΤΑΡ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΟVER 2,37

AΓΓΛΙΑ-ΗΠΑ ΟVER 1,90


MONA-ΔΥΑΔΑ

ΟΥΑΛΙΑ-ΙΡΑΝ 2 3,80

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 2 5,25


ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 8,00

ΑΓΓΛΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου