Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΙΤΑΛΙΑ, Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ, Η ΠΙΕΣΜΕΝΗ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΔΑΝΙΑ

 


Εξαιρετικά κύλησαν οι δύο προημιτελικοί του Σαββάτου και μας πλήρωσαν. Αρχικά οι Δανοί έδειξαν για ακόμη μια φορά τις αρετές που έχουν ως ομάδα, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και παρότι οι Τσέχοι μείωσαν νωρίς, το δημιουργικό πρόβλημα που είχαμε επισημάνει δεν τους επέστρεψε να δημιουργήσουν πίεση για την ισοφάριση. Η Αγγλία κυριάρχησε πλήρως των Ουκρανών με όπλο τις στημένες φάσεις(3 από τα 4 γκολ) και τον Χάρι Κέιν να ξυπνάει όπως περιμέναμε. Φτάσαμε λοιπόν στα ημιτελικά και η αγωνία κορυφώνεται, πάμε να αναλύσουμε τα δύο ματς.

ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ : Το καμάρι μας η Σκουάντρα Ατζούρα συνέχιζει απτόητη τον δρόμο προς τον τελικό. Ωραίο ποδόσφαιρο και κυριαρχία απέναντι στο Βέλγιο με μεγάλο όπλο την μεσαία γραμμή και την πίεση ψηλά για την ανάκτηση της μπάλας. Οι γερόλυκοι Κιελίνι, Μπονούτσι έβγαλαν εκτός παιχνιδιού τον Λουκάκου...διδάκτωρ στο Χάβαρντ για την αμυντική λειτουργία θα μπορούσαν να είναι όπως είπε και ο τεράστιος Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Μαντσίνι παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, ενώ διαθέτει και αρκετές λύσεις και στον πάγκο. Στα αρνητικά μας ο τραυματισμός του Σπινατσόλα που έκανε σπουδαίο τουρνουά, δεν μπορεί να παίξει με την ίδια ένταση(ελάχιστες συμμετοχές φέτος στην Τσέλσι) ούτε είναι το ίδιο καλός αμυντικά ο Έμερσον που θα πάρει την θέση του. Το δεύτερο το ντεφορμάρισμα που είναι φανερό πως βρίσκεται ο Ιμόμπιλε, ανορθογραφία ήταν στο ματς με το Βέλγιο ο επιθετικός της Λάτσιο, παίζοντας πολλές φορές εγωιστικά τελειώνοντας φάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά. Για την Ισπανία τι να γράψεις...ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, θα μπορούσε να έχει καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο την γεμάτη προβλήματα Ελβετία...αλλά η εστία του Ζόμερ έμοιαζε με κουμπότρυπα. Τεράστιο πρόβλημα η τελική προσπάθεια και είναι φανερό πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Στην άμυνα επίσης...απίστευτος ο τρόπος που μπήκε το γκολ των Ελβετών, μοναδικό δώρο των Πάου Τόρες και Λαπόρτ. Γενικά η ομάδα του Λούις Ενρίκε είναι ομάδα με φοβερές αρετές αλλά και πολλές αδυναμίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την διαχείριση της πίεσης και του ελέγχου του αγώνα. Δεν γίνεται ο Πέδρι στα 18 να είναι ο άνθρωπος κλειδί για την ομάδα, με εξαίρεση τον Μπουσκέτς δεν υπάρχει ηγέτης σε αυτή την ομάδα, ενώ στην επίθεση υπάρχει ταλέντο αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Συνολικά η Ιταλία είναι καλύτερη, πιο σταθερή, έχει αγωνιστικό σχέδιο που μπορεί να υπηρετήσει άνετα,βγάζει υγεία και πολύ πάθος σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη έχουμε ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο, αλλά χωρίς σταθερότητα, συνοχή και αποφασιστηκότητα. Η Ιταλία δείχνει να είναι πιο κοντά στην πρόκριση, κάτι που θα μας κάνει πολύ χαρούμενους, αφού θα είμαστε κοντά σε ένα καλό μακροχρόνιο.  Ίσως είναι υπερβολή από την στιγμή που περιμένω κατάκτηση από την Ιταλία να την ποντάρω ξανά...αλλά η εικόνα που βγάζουν οι δύο ομάδες μας οδηγεί ξεκάθαρα στο 2,50 για νίκη στα 90 λεπτά μάλιστα. Στα ειδικά θα πάμε με το αμυντικό δίδυμο, έχουν πετύχει και οι δύο από ένα γκολ που ακυρώθηκε από το VAR μέχρι τώρα, το anytime τους στο 15,00 για ΜVP πληρώνουν και οι δύο 21.00.

ΑΓΓΛΙΑ-ΔΑΝΙΑ : Εντυπωσιακή η Αγγλία με την Ουκρανία βάση του σκορ του αγώνα, με το γρήγορο γκολ του Κέιν να δίνει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους παίκτες τους Σάουθγκεϊτ να βγάλουν την δεδομένη ανωτερότητα τους στο χορτάρι και να φτάνουν εύκολα στο 4-0. Τρία γκολ από στημένες φάσεις τομέας που είναι πολύ δυνατό το σύνολο των Άγγλων. Ενθουσιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μηδέν στην άμυνα,η επιστροφή στο σχεδόν γεμάτο Γούεμπλεϊ,βατός αντίπαλος στα ημιτελικά, το 4-0, έχουν δημιουργήσει ένα μείγμα υπερβολικής σιγουριάς για την επικράτηση επί της Δανίας. Ο Σαουθγκέιτ πρέπει να διαχειριστεί λοιπόν  όλη αυτήν την πίεση που πέφτει πάνω στους ποδοσφαιριστές του για την απαίτηση πρόκρισης στον τελικό, η αποτυχία θα προκαλέσει θύελλα που θα πλακώσει τους πάντες στο αγγλικό στρατόπεδο. Τα πόδια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο βαριά, το άγχος κυριαρχεί, το μυαλό θολώνει εύκολα, αυτά θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος για την Αγγλία, αφού δεδομένα είναι ανώτερη από την Δανία ποιοτικά. Η πίεση του φαβορί που παίζει εντός έδρας έφαγε την Γαλλία το 2016, σε μια ομάδα μάλιστα γεμάτη προσωπικότητες και ποιότητα. Σπάνια η ομάδα που παίζει εντός έδρας παίρνει και το τρόπαιο. Πάμε τώρα και στην Δανία...εκεί τα προβλήματα για τον Χιούμλαντ τέλειωσαν στον Έρικσεν. Μετά ήρθε η ευτυχία, όλοι παίζουν για τον άτυχο συμπαίκτη τους, ο αρχηγός Κάιερ δήλωσε: “Μετά τα όσα συνέβησαν με τον Κριστιάν όλα έχουν αλλάξει μεταξύ μας. Αισθανόμαστε ότι είμαστε ο ένας για τον άλλον εκεί, για να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα. Έχουμε αποκτήσει άλλο δέσιμο, άλλα συναισθήματα και έχουν ξεπεράσει τα όρια της ομάδας που είναι δεμένη. Αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα και είμαστε υπερήφανοι...” Τα είπε όλα σε τρεις φράσεις!!! Αλλαγή συστήματος, σε κάθε αγώνα νέοι πρωταγωνιστές, πολύ τρέξιμο, φοβερή διάθεση, πάθος, φρεσκάδα, ενέργεια και ωραίο ποδόσφαιρο με πολλές τελικές προσπάθειες σε κάθε ματς. Κόντρα στην Τσεχία μετά το 2-0 του πρώτο ημιχρόνου μάλιστα έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί αποτέλεσμα και παρά το γρήγορο 2-1 δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος. Θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και θα ποντάρουμε στην Δανία...την θεωρώ πιο δύσκολο αντίπαλο από την Γερμανία για τα Λιοντάρια. Επιλογή τα γκολ αφού θεωρώ πως ο Πίκφορντ θα δεχτεί γκολ...θα βρει τον τρόπο η Δανία που έχει πολλούς τρόπους να δημιουργεί ευκαιρίες, είναι μεγάλο το σερί απαραβίαστης εστίας για έναν ξεκάθαρα μέτριο τερματοφύλακα που έχει ροπή στις γκάφες, ίσως ήρθε η ώρα να κάνει μία. Να πετύχει γκολ η Δανία πληρώνει  1,80 και μας αρκεί.Απλή πρόκριση 3,25, νίκη στα 90 λεπτά 5,96...επίσης ΜVP αγώνα Σμάιχελ στο 17,00  ο τερματοφύλακας της Λέστερ είναι ταιριαστός ήρωας σε μια ενδεχόμενη πρόκριση απέναντι στην Αγγλία. 

Δυάδα

ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1 2,50

ΑΓΓΛΙΑ-ΔΑΝΙΑ  ΟVER 0,5 ΔΑΝΙΑ 1,80


Μονό αποδεκτό

ΔΑΝΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 3,25


Αnytime Scorer

KIEΛΙΝΙ(ΙΤΑΛΙΑ) 15,00

ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ(ΙΤΑΛΙΑ) 15,00


ΜVP AΓΩΝΑ

ΚΙΕΛΙΝΙ(ΙΤΑΛΙΑ) 21,00

ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ(ΙΤΑΛΙΑ) 21,00

ΣΜΑΊΧΕΛ(ΔΑΝΙΑ) 17,00


*COPA AMERICA δεν ποντάρουμε αλλά θέλουμε Αργεντινή πρόκριση για να δούμε σπουδαίο τελικό απέναντι στην Βραζιλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου