Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 


Με ξενέρωμα τουλάχιστον στοιχηματικά έκλεισε η φάση των 16, με την Γερμανία να πέφτει θύμα της τακτικής του Σάουθγκεϊτ και να πηγαίνει σε ματς χαμηλής έντασης και να το πληρώνει. Παρότι οι παίκτες του Λεβ μπήκαν φουριόζοι και πίεσαν για το γρήγορο γκολ στην συνέχεια η Αγγλία ισορρόπησε, έσβησε το ματς με την επιλογή της πεντάδας στην άμυνα και πήρε την νίκη με την αλλαγή του Γκρίλις, νίκησε ο Σάουθγκεϊτ στην μάχη των πάγκων με τους Μίλερ και Βέρνερ όμως να είναι μοιραίοι με τις ευκαιρίες που έχασαν. Το χειρότερο ήρθε όμως στο βραδινό...έχουμε οver το ματς, έχουμε τον Φόλσμπεργκ για πρώτο σκόρερ και το ματς καταλήγει στο 1-1 με τρία δοκάρια και τον επιθετικό της Λειψίας να έχει τα δύο. Έν από τα δύο να έβαζε τον είχαμε στα 5 γκολ μαζί με τον Ρονάλντο και με ακόμη ένα τουλάχιστον ματς...θυμίζω τον ποντάραμε με απόδοση 61,00. Το μοναδικό που πήραμε είναι στα μακροχρόνια η πρόκριση της Ουκρανίας στα προημιτελικά. Δύο πρώτοι προημιτελικοί σήμερα σε Euro αλλά και Copa America, πάμε να τους δούμε.

EΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ ΟVER: Έρχονται από επικά ματς και προκρίσεις σε ρυθμούς hard rock. Η Ελβετία πάλεψε πάρα πολύ δεν παράτησε σε καμία στιγμή το ματς...ακόμα και στο σοκ του 3-1 μετά το χαμένο πέναλτι και δικαιώθηκε. Τεράστιο κατόρθωμα για την ομάδα του Πέτκοβιτς να αφήσει έξω μια τόσο ποιοτική ομάδα με τον Σέρβο τεχνικό να ξετυλίγει όλα τα δώρα που το έκανε ο Ντεσάμπ. Από την άλλη η Ισπανία παραλίγο να αυτοκτονήσει...αφού κατάφερε να γυρίσει το ματς μετά το σοκ με το αυτογκόλ του Σιμόν, χαλάρωσε, ο Λούις Ενρίκε έκανε περίεργες αλλαγές και ήρθε η ισοφάριση. Γλίτωσε το κάζο στην παράταση με την Κροατία να χάνει 3 απίστευτες ευκαιρίες. Επιθετικά πάντως οι Φούριος Ρόχας φάνηκε να το βρίσκουν αφού σκόραραν πολύ εύκολα(μέχρι και ο Μοράτα) αλλά στην άμυνα όταν πιέστηκαν στην κυριολεξία παραπατούσαν. Θα μπορέσει η Ελβετία να πετάξει δεύτερο θηρίο έξω; Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καμία αξία στις αποδόσεις φαβορί για την Ισπανία και η Ελβετία δεν έδειξε τόσο σταθερότητα στην άμυνα για την εμπιστευτούμε. Θα λείψει και ο Τζάκα που ήταν εξωπραγματικός με την Γαλλία...καμία σχέση με τον γνωστό τραγικό Τζάκα της Άρσεναλ. Το μονό που μας πάει το χέρι να παίξουμε το χέρι είναι το οver, η Ισπανία έχει θέματα αμυντικά και η Ελβετία επιθετικά έδειξε ότι το έχει το γκολ. 

ΒΕΛΓΙΟ-ΙΤΑΛΙΑ 2 : Δύσκολο ζευγάρι και το πιο δυνατό των προημιτελικών. Η Ιταλία είναι το καμάρι μας...την έχουμε ποντάρει για κατάκτηση οπότε δεν χρειάζεται ανάλυση για το τι θέλουμε να γίνει απόψε...πρόκριση με οποιοδήποτε τρόπο. Κόντρα στην Αυστρία οι Ιταλοί είδαν με τον καλύτερο τρόπο πως δεν αρκούν οι καλές εμφανίσεις στα νοκ-άουτ, τα χρειάστηκαν ήταν τυχεροί με το VAR και πήραν την πρόκριση στην παράταση με την ποιότητα που ήρθε από τον πάγκο, κόντρα σε μια Αυστρία που δεν έκανε καμία αλλαγή και η φρεσκάδα παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό το τουρνουά, το έπαθαν και οι Γάλλοι που ο Ντεσάμπ δεν μοίρασε τον χρόνο. Ο Μαντσίνι αντίθετα έχει ξεκουράσει τους πάντες, στο τρίτο ματς στον όμιλο έκανε αλλαγές και έχει όλο το ρόστερ ετοιμοπόλεμο, κάτι σημαντικό γιατί το παιχνίδι της Ιταλίας στηρίζεται στην πίεση ψηλά, στην ένταση και στα τρεξίματα. Το Βέλγιο έχει φτάσει ως έδω στην κυριολεξία περπατώντας, με την Πορτογαλία βρήκε το γκολ με το μαγικό σουτ του Αζάρ και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε πίσω από την μπάλα, δεχόμενη αφόρητη πίεση, ενώ έβγαλε ελάχιστες αντεπιθέσεις παρά τους κενούς χώρους που υπήρχαν. Μου έχει μείνει στο μυαλό η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με την Δανία, όπου οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα καθόλου, οι Δανοί πίεζαν τρελά και πολύ ψηλά στο γήπεδο, τους είχαν πάρει παραμάζωμα και είχαν χάσει απίστευτες ευκαιρίες. Ο Ντε Μπρούινε μπήκε στο δεύτερο και με δύο ενέργειες γύρισε το ματς. Είναι άλλη ομάδα με τον μέσο της Σίτι το Βέλγιο και άλλη χωρίς αυτόν...κόντρα στην Πορτογαλία αποχώρησε τραυματίας, δεν προπονήθηκε ούτε χτες και αν δεν είναι κάποιο τρικ...δύσκολα θα αγωνιστεί από την αρχή, Το ίδιο και ο Αζάρ αλλά αυτός έχει πάψει να είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι. Κόντρα στην Πορτογαλία δεν φάνηκε...αλλά η τρίαδα πίσω δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, μόνο εμπειρία έχουν πλέον. Το πρόβλημα των Βέλγων δείχνει να είναι η ένταση, οι Ιταλοί παίζουν με απίστευτη πίεση στην προσπάθεια να ανακτήσουν την μπάλα και θα ζορίσουν την κατοχή της μπάλας, ειδικά αν δεν παίξουν οι δύο πλέι μέικερ θα δυσκολέψουν και άλλο τα πράγματα. Οι Ιταλοί έχουν επιτρέψει μόλις 5 τελικές στην εστία τους, ενώ οι Βέλγοι έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ...αλλά σύμφωνα με τ Χgoals θα έπρεπε να δεχτούν 3,7, ενώ επιτρέπουν 2,8 τελικές στην εστία τους ανά ματς. Με οδηγό λοιπόν το ματς των Βέλγων με την Δανία θα παίξουμε Ιταλία.


Δυάδα

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ ΟVER 1,90

BEΛΓΙΟ-ΙΤΑΛΙΑ 2 2,37


Ειδικά στοιχημάτα θα δούμε με τις ενδεκάδες, εκεί μία ώρα πριν τον έναρξη των ματς θα δείτε στο Facebook ανάρτηση. Copa Αmerica δεν παρακολούθησα όσο θα ήθελα και θα απέχω από κάποιο ποντάρισμα στα σημερινά. Αυτά και το σύνθημα της ημέρας φυσικά είναι VIVA ITALIA!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου