Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ



 Θα χρειαστούν πολλές μέρες για να συνέλθουμε από αυτά που ζήσαμε χτες...απόλυτη ποδοσφαιρική ηδονή τα δύο χτεσινά ματς για κάθε ποδοσφαιρόφιλο και ας πήγε κουβά και ας μην πληρώθηκε, πάνω από 5 ώρες συνεχόμενης μαγείας μπροστά στην οθόνη μας. Είναι που περιμέναμε κακά ματς...μέτριο θέαμα στην διοργάνωση, διαψευδόμαστε ολοκληρωτικά μέχρι τώρα. Η Κροατία μπορεί να είχε πολλά προβλήματα ως ομάδα...αλλά απέδειξε πως έχει μεγάλη ψυχή και παίκτες με ποιότητα. Λίγο πιο προσεκτικοί να ήταν οι ποδοσφαριστές της στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση ίσως τώρα να μιλούσαμε αλλιώς. Από την άλλη η Ισπανία έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που παίρνει αποφάσεις βάση του προσωπικού εγωισμού του και όχι για το καλό της ομάδας. Ο Μορένο στον πάγκο...και το κουφάρι του Μοράτα να περιφέρεται στο γήπεδο, ναι έβαλε το γκολ για το 4-3 το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν ένα κοντρόλ ολομόναχος και να σουτάρει, αν δεν έκανε και αυτό...Ακατανόητες αλλαγές στο 3-1...που έδωσαν το σύνθημα αντεπίθεσης στους Κροάτες, αλλαγή στόπερ στο 80' χωρίς προφανή, δεν έχω ξαναδεί. Πάμε τώρα και στον άλλο ηγέτη...έχεις με διαφορά το καλύτερο ρόστερ με απίστευτες επιλογές σε όλες τις θέσεις, ειδικά από την μέση και μπροστά, λες θέλω να παίξω άμυνα πρώτιστα και επιθετικά θα την βρουν την άκρη. Είδατε εσείς σε κανένα ματς την ομάδα του Ντεσάμπ να παίζει σοβαρή άμυνα; Άντε λίγο στην πρεμιέρα με την Γερμανία...κανένα πλάνο σε καμία φάση παιχνιδιού, ότι καλό έκαναν ήταν ατομικές ενέργειες, ήταν και ο Εμπαμπέ κακός...ήρθε το κάζο.  Tιμώρηθηκε ο Ντεσάμπ για την επιλογή του να μην αφήσει τους ποδοσφαριστές του ελεύθερους, είδαμε τι μπορούν να κάνουν δεν θα είχαν αντίπαλο.Να σημειώσω και κάτι άλλο, φαινότανε ξεκάθαρα πως ο Εμπαμπέ δεν ήταν καλά, όχι τόσο αγωνιστικά αλλά ψυχολογικά, γκολ δεν είχε βάλει...ε δεν τον βάζεις να βαρέσει το τελευταίο πέναλτι...δεν είναι Κριστιάνο Ρονάλντο. Στοιχηματικά βεβαίως δεν θα μπορούσε να βγει MVP ο Λιβάκοβιτς έτσι όπως πήγε το ματς, πιάσαμε με απίστευτο τρόπο το Χ, ενώ στην δυάδα ο Μορένο βγήκε άκυρο αφού δεν αγωνίστηκε και πιάσαμε σαν μονό το εύκολο οver της Γαλλίας.Θα μπορούσαμε να γράψουμε χιλιάδες λέξεις για τα χτεσινά...το σίγουρο είναι ότι θα θυμόμαστε για καιρό την 28/06/2021 ως μια μέρα που οι θεοί του ποδοσφαίρου είχαν κέφια. Εχουμε και σήμερα ματς και τι ματς μάλιστα στου Γούεμπλεϊ, έχουν ανέβει οι προσδοκίες και ίσως σήμερα προσγειωθούμε απότομα.

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2: Ίσως το πιο κλασικό ζευγάρι ευρωπαϊκού ντέρμπι στο ποδόσφαιρο. Δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές με μεγάλη αντιπαλότητα, που φυσικά έχει αρχίσει από τον πόλεμο. Η Αγγλία πέρασε χωρίς να δεχτεί γκολ...αλλά και αυτή πέτυχε μόλις δύο, ο Σάουθγκεϊτ προσπαθεί να διαχειριστεί την αφόρητη πίεση που υπάρχει πάνω από την ομάδα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το Γούεμπλεϊ δεν τους κάνει καλό...τους βάζει έξτρα βάρος. Ούτε η Γερμανία βρίσκεται στα καλύτερα της, ίδρωσε για να περάσει ισοφαρίζοντας την Ουγγαρία στο τέλος. Η άμυνα της έχει τεράστιο πρόβλημα στις αντεπιθέσεις, και δεν φταίει μόνο η αμυντική γραμμή για αυτό αλλά και το γεγονός πως στα χαφ έχουμε δίδυμο Κρος-Γκουντογάν. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και πως θα μπούνε στο ματς, και θεωρώ ανώτερους τους Γερμανούς σε αυτόν τον τομέα...μπορούν να είναι ψυχροί, να μπούνε μέσα χωρίς δεύτερες σκέψεις και να πάρουν κεφάλι νωρίς στο σκορ, ρίχνοντας στο καναβάτσο την ήδη εύθραυστη ψυχολογία των Άγγλων. Θα ποντάρουμε λοιπόν λίγο safe  στην πρόκριση της Γερμανίας στο 2,05, ακόμα και στα πέναλτι να πάει υπερέχουν τα πάντσερ, με Νόιερ, και επειδή μιλήσαμε για ψυχρότητα ο Μίλερ είναι η προσωποποίηση αυτής..να δώσει ασίστ πληρώνει 6,00 για ΜVP πάμε με τον Νόιερ.


ΣΟΥΗΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟVER: Tώρα εδώ υπάρχει μεγάλο δίλημμα για μένα. Έχω ποντάρει στα μακροχρόνια πρόκριση Ουκρανίας στα προημιτελικά. Η εικόνα της δεν με δικαίωσε σε καμία περίπτωση αφού προκρίθηκε από σπόντα, έχοντας κερδίσει μόνο τα Σκόπια. Πολλά λάθη στο αμυντικό τους μισό για τους παίκτες του Σεφτσένκο, ενώ αντίθετα επιθετικά τα πάνε καλύτερα με τον τραυματισμό του Μαλινόφσκι στο ματς με την Αυστρία να είναι ο λόγος που δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις. Ο άσος της Αταλάντα επιστρέφει σήμερα και πιστεύω ότι θα το παλέψουν σήμερα αλλά θα προδοθούν από την άμυνα και πάλι. Η Σουηδία έδειξε πολύ σοβαρό πρόσωπο στους ομίλους άριστα στημένη απέναντι σε Ισπανία και Σλοβακία πήρε αυτό που ήθελε, ενώ με την Πολωνία έχασε λίγο την συγκέντρωση της στο τελευταίο κομμάτι αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να πάρει την νίκη. Το 4-4-2 λειτουργεί άψογα, ο Κουλουσέφσκι επέστρεψε φουριόζος με την Πολωνία σε 30 λεπτά έβγαλε δύο ασίστ και λογικά θα τον δούμε σήμερα δίδυμο με τον εξαιρετικό αλλά όχι αποτελεσματικό Ισακ ως δίδυμο στην επίθεση. Το δίλημμα λοιπόν είναι ότι θέλω Ουκρανία αλλά βλέπω Σουηδία...να κερδίζει, οπότε θα πάω με το οver... ως μέση λύση, θεωρώ πως ο Σεβετσένκο κατάλαβε πως για να έχει ελπίδες δεν μπορεί να στηριχτεί στην άμυνα του και θα παίξει επιθετικά με αποτέλεσμα να δούμε ανοιχτό ματς. Στα ειδικά στοιχημάτα θα πάμε με κάρτα για τον αριστερό μπακ Μικολένκο, MVP τον Κουλουσέφσκι (αν είναι βασικός) και θέλουμε γκολ από τον Φόλσμπεργκ που ποντάραμε για πρώτο σκόρερ διοργάνωσης και έχει 3 με τους Μπενζεμά 4 και Ρονάλντο 5 να έχουν μείνει εκτός.


Δυάδα

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ) 2,05

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟVER 2,40


Μονό αποδεκτό

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2  3,00


Να δώσει ασίστ

ΜΙΛΕΡ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 6,00


ΜVP αγώνα

ΝΌΊΕΡ(ΓΕΡΜΑΝΙ) 13,00


Να προκριθεί στα πέναλτι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 11,00


Να δεχτεί κάρτα

ΜΙΚΟΛΕΝΚΟ(ΟΥΚΡΑΝΙΑ) 6,00


ΜVP αγώνα*

ΚΟΥΛΟΥΣΕΦΣΚΙ(ΣΟΥΗΔΙΑ) 11,00

*αν είναι βασικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου