Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ Ο ΝΤΕΣΑΜΠ

 


Είδαμε ακριβώς ότι περιμέναμε χτες στα ματς του Euro...η Σουηδία αφού διάβασε το παιχνίδι, δεν πήρε ποτέ ρίσκο και βάζοντας φρέσκα πόδια στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το γκολ της νίκης με τον εκπληκτικό Ισάκ να ξεχωρίζει. Το απόγευμα η Κροατία ήταν τραγική, ήταν τυχερή που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με μια μαγική ενέργεια του Πέρισιτς και στην συνέχεια παρότι χρειαζόταν την νίκη έμεινε και περίμενε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Τσεχία που με την ισοπαλία έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη και με το ένα πόδι στα νοκ άουτ(με ισοπαλία ή νίκη με την Αγγλία βγαίνει πρώτη). Τέλος το βράδυ είδαμε την Σκωτία να έχει φοβερή προσήλωση στο αγωνιστικό της πλάνο και να κρατά σχετικά εύκολα το 0-0 απέναντι σε μια μαγκωμένη και φανερά πιεσμένη Αγγλία. Ήταν φανερό πως πολλοί από τους νεαρούς παίκτες τους Σάουθγκεϊτ δεν είχαν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν στην πίεση ενός τέτοιου αγώνα. Εκτός παιχνιδιού για δεύτερο σερί ματς ο Κέιν...κάτι που περιμέναμε και τονίσαμε στο κείμενο της ανάλυσης των ομάδων. Στοιχηματικά πήραμε την δυάδα μας και το μονό της ισοπαλίας στου Γούεμπλεϊ, χάνοντας την Τσεχία και την ισοπαλία στο κλάσικο της Νοτίου Αμερικής με την Ουρουγουάη να μην μπορεί να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε νωρίς από την Αργεντινή. Σήμερα έχουμε 3 ματς Euro με το Γερμανία-Πορτογαλία φυσικά να ξεχωρίζει, θα αναλύσουμε στην σημερινή στήλη και τα δύο αυριανά της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2&N/G: Η Ουγγαρία στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Πορτογαλία αλλά δεχόμενη το πρώτο γκολ στο 84' κατέρρευσε για να ηττηθεί με 3-0. Δεν μας έδειξε κάτι καινούριο η ομάδα του Ιταλού τεχνικού Ρόσι, ξέρουμε ότι μπορεί να παίξει οργανωμένα πίσω από την μπάλα αλλά επιθετικά της λείπει η ποιότητα ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σομπζολάι. Η Γαλλία του Ντεσάμπ έδειξε στρατιωτική πειθαρχία στο αμυντικό της πλάνο, βρήκε το γκολ νωρίς και δεν πήρε κανένα ρίσκο στο υπόλοιπο διάστημα φτάνοντας εύκολα στην νίκη αφού απειλήθηκε ελάχιστα από τους Γερμανούς. Χωρίς αλλαγές ο Γάλλος τεχνικός(έκανε δύο στο 89' και στο 94') έδειξε πως αυτό που θα στηριχθεί κυρίως είναι η άμυνα, παίζοντας πολύ συντηρητικά...αν δεν κρατούσε τα χαλινάρια ο Εμπαμπέ μπορούσε να διαλύσει την γερμανική άμυνα στο πρώτο ματς. Στα χνάρια του Φερνάντο Σάντος βαδίζει ο Ντεσάμπ, σαν να έχει πάρει το μάθημα από τον Πορτογάλο τενχικό στο προηγούμενο Euro. Δεν θα αλλάξει εύκολα λογική η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και δύσκολα η κακή επιθετικά Ουγγαρία θα καταφέρει να βρει γκολ..οπότε πάμε με την νίκη της Γαλλίας χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο Νάγκι δεν πήρε κάρτα στο πρώτο ματς...όμως έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (δεύτερος σε όλη την πρώτη αγωνιστική μετά τον Γκολοβίν) και θα επιμείνουμε και σήμερα για κάρτα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1Χ&UNDER 3,5: Υπομονή και όχι πανικό έδειξε η Πορτογαλία απέναντι στο αμυντικό τείχος της Ουγγαρίας με τις αλλαγές του Σάντος να δίνουν την ώθηση για την νίκη και μάλιστα με 3-0, σκορ που θα βοηθήσει στις ισοβάθμιες.  Δεν ήταν λοιπόν εντυπωσιακή η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ουσιαστική, αυτό περιμένουμε άλλωστε από την ομάδα του Σάντος. Η Γερμανία έδειξε δυσκολία στην δημιουργία φάσεων απέναντι στην καλοστημένη Γαλλία, με την εικόνα της να μην είναι πειστική ούτε στην φάση άμυνας, αφού χωρίς να φορτσάρει ο Εμπαμπέ είχε δύο ακυρωθέν γκολ και ένα δοκάρι με τον Ραμπιό. Με την πλάτη στον τοίχο ο Λεβ και παρότι παίζει εντός έδρας, αδίκως δίνεται φαβορί η ομάδα του, αφού πολλά προβλήματα να λύσει. Ο άσος του 3,30 μας κλείνει το μάτι...επειδή όμως το πρώτο μέλημα των σφιχτών Πορτογάλων θα είναι να μην ηττηθούν αφού έτσι θα έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενώ και οι Γερμανοί αν δουν ότι δεν μπορούν να πάρουν την νίκη  ίσως συμβιβαστούν με την ισοπαλία(κερδίζουν την Ουγγαρία και περνάνε έστω ως τρίτοι) θα πάμε με το πιο συντηρητικό 1Χ μαζί με το under 3,5 αφού δεν περιμένουμε πολλά γκολ.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΟVER: Μέτρια εμφάνιση για την Ισπανία, δημιούργησε βέβαια φάσεις αλλά όπως είχαμε τονίσει στην ανάλυση μας,..ο Μοράτα αυτή την περίοδο μοιάζει τσακωμένος με το γκολ. Το πρόβλημα μεγαλώνει γιατί και οι Φεράν Τόρες με τον Όλμο έχουν ποιότητα αλλά γκολτσήδες δεν είναι. Αμυντικά δεν έπεισε επίσης και παρότι είχε κατοχή μπάλας 85%...αρκούσαν δύο ενέργειες του Ισακ για να χάσουν δύο απίθανες ευκαιρίες οι Σουηδοί. Ο Λούις Ενρίκε πάντως είναι εγωϊστής και χτες δήλωσε πως θα αγωνιστούν ο Μοράτα και άλλοι 10...στηρίζοντας απόλυτα τον επιθετικό του. Η Πολωνία επίσης απογοήτευσε στην πρεμιέρα, με τον Πάουλο Σόουζα να μην πείθει με τις επιλογές του και να δέχεται σκληρή κριτική. Ο Λεβαντόφσκι έμοιαζε εγκλωβισμένος στην αμυντική σκληράδα των Σλοβάκων...ενώ όταν δέχεσαι δύο γκολ από την Σλοβακία φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν λειτουργεί σωστά το αμυντικό σου πλάνο. Μετά και τα χτεσινό αποτέλεσμα οι Πολωνοί αν χάσουν σήμερα μένουν οριστικά τέταρτοι, οπότε αναγκαστικά θα παίξουν απόψε για θετικό αποτέλεσμα αφού δεν έχουν περιθώρια. Η Ισπανία είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες το θέμα είναι να βρει στόχο, ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον ο Λούις Ενρίκε θα βάλει τον Μορένο δίπλα στον Μοράτα, σε 15 λεπτά στο πρώτο ματς  ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Σουηδών. Ποντάρουμε λοιπόν στο οver.

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΟVER 3,5: Απογοητευτικές και οι δύο στα δύο πρώτα ματς, ειδικά από τους Τούρκους περιμέναμε πολλά περισσότερα. Ακόμα και έτσι έχουν ελπίδες πρόκρισης η Ελβετία αρκετές, η Τουρκία λιγότερες αλλά υπάρχουν. Τι θέλουν φυσικά μόνο νίκη και με αρκετά γκολ αν γίνεται...Οπότε θα ποντάρουμε και εμείς σε αυτό το σενάριο, δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν όποιοι και να παίξουν, όσες αλλαγές και να κάνουν θέλουν νίκη με γκολ για να βελτιώσουν τον συντελεστή τερμάτων.

ΙΤΑΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ ΟVER: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι δύο ομάδες μέχρι τώρα. Η Ιταλία παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην διοργάνωση, με πολύ πολύ τρέξιμο και πίεση στον αντίπαλο και αυτοματισμούς στην επίθεση. Η Ουαλία από την άλλο όπως και στο προηγούμενο euro που έφτασε ως τα ημιτελικά, παίζει χωρίς πίεση, δεν τον υπολογίζει...κανένας, είχε έναν Μπέιλ εκπληκτικό με τους Τούρκους...ενώ κλασική βρετανική ομάδα το πάθος και η θέληση ξεχειλίζει. Η Ιταλία έχει προκριθεί θέλει να αποφύγει την ήττα για να μείνει πρώτη, η Ουαλία έχει σχεδόν προκριθεί...αφού για να μείνει τρίτη πρέπει να καλύψει η Ελβετία διαφορά 5 γκολ(στο +2 οι Ουαλοί, στο -3 οι Ελβετοί) και αυτό να γίνει με 4 βαθμούς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει ως καλύτερη τρίτη. Η ισοπαλία μοιάζει βολική...μια κλασική Ιταλία σίγουρα θα την επιδίωκε, αλλά αυτή η έκδοση του Μαντσίνι δείχνει να είναι κάτι διαφορετικό, περιμένουμε από τον Ιταλό τεχνικό να δώσει ευκαιρίες και σε κάποιους αναπληρωματικούς που θα έχουν έξτρα κίνητρο, η Ουαλία δεν έχει λόγο να παίξει μαγκωμένα και με άγχος. Θα ποντάρουμε λοιπόν στο πλούσιο οver του 2,20.

 Δυάδα

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2&Ν/G  1,80

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1Χ&UNDER 3,5 2,05


Δυάδα

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΟVER 1,90

ΙΤΑΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ ΟVER 2,20


Mονό αποδεκτό

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΟVER 3,5  3,00


Nα δεχτεί κάρτα

ΝΑΓΚΙ(ΟΥΓΓΑΡΙΑ)  4,50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου