Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ PART 1


Η καραντίνα είναι κάτι που βιώνουμε όλοι  και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι για αρκετές μέρες ακόμα. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει ριζικά και ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που στερούμαστε, φυσικά που είναι πολύ πιο σημαντικά...αλλά  όλοι εμείς  οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουμε σύνδρομο στέρησης. Αποφάσισα λοιπόν σήμερα να σας προτείνω σειρές και ταινίες με θέμα το ποδόσφαιρο που έχω δει και θα σας δώσουν μια καλή τζούρα... από την αγαπημένη μας στρογγυλή θεά. Στο σημερινό κείμενο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με σειρές και τις επόμενες μέρες θα δούμε τις ταινίες-ντοκιμαντέρ:



1. SUDERLAND 'TIL I DIE (NETFLIX)


Η Σάντερλαντ το 2017 υποβιβάστηκε από την Premier League στην Championship μετά από δέκα χρόνια. Τo Netflix συμφώνησε με την διοίκηση να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Η χρονιά όμως αποδείχτηκε καταστροφική αφού έφερε νέο υποβιβασμό στην League One. Παρακολουθούμε λοιπόν εκ των έσω όλα όσα συμβαίνουν στο σύλλογο σε αυτή την δραματική χρονιά, τόσο από την πλευρά της ομάδας(παίκτες,προπονητής,διοίκηση,υπάλληλοι) και μέσα από μοναδικές ιστορίες οπαδών. Το Σάντερλαντ είναι από τις πιο φτωχές πόλεις της Αγγλίας και η ομάδα τους ίσως το μοναδικό τους αποκούμπι. Η σειρά ξεκινάει με τον ιερέα της πόλης να προσεύχεται μέσα στην εκκλησία για την ομάδα...στην δεύτερη σεζόν πάμε στο 2019 και την πορεία στην League One με νέο πρόεδρο στο τιμόνι.

2. THE ENGLISH GAME (NETFLIX)


Ατμοσφαιρική σειρά που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1880 όπου το ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του. Η σειρά μας εξιστορεί  το πως το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό μέσα από την ιστορία του Φέργκους Σούτερ του πρώτου ουσιαστικά που έπαιξε ποτέ με αμοιβή. Το σενάριο έχει και μερικά στοιχεία μυθοπλασίας αλλά σε γενικές γραμμές βλέπεται ευχάριστα και είναι μικρής διάρκειας (6 επεισόδια). Για τους παντοφλάκηδες με λίγη καλή θέληση μπορείτε να την δείτε και με την γυναίκα μαζί, έχει και το love story της μέσα.

3. APACHE: THE LIFE OF CARLO TEVEZ (NETFLIX)


Η σειρά μας μεταφέρει την εφηβική ηλικία του Κάρλος Τέβες και τον τρόπο που κατάφερε να ξεφύγει από το Φουέρτε μια φτωχογειτονιά γεμάτη βία,ναρκωτικά και θάνατο. Το ταλέντο του αλλά η στήριξη της οικογένειας, του έδωσαν την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.
Ο ίδιος ο Κάρλος Τέβες αφηγείται την εισαγωγή κάθε επεισοδίου. Σειρά μιας σεζόν με 8 επεισόδια.


4. BECOMING CHAMPIONS (NETFLIX)

Ντοκιμαντέρ 9 επεισοδίων για το Μουντιάλ όπου το καθένα είναι αφιερωμένο σε μία από τις οκτώ χώρες που έχουν καταφέρει να το κατακτήσουν. Το τελευταίο είναι κάτι σαν επίλογος. Βλέπεται ευχάριστα αφού περιλαμβάνει αφηγήσεις ποδοσφαιριστών, ιστορικών και διάφορων επιστημόνων για την επιρροή του ποδοσφαίρου στην κάθε χώρα ξεχωριστά.

5. FIRST TEAM: JUVENTUS (NETFLIX)


Η πορεία της Γιουβέντους το 2018 προς την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία αλλά και η πορεία της στο Champions League μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών.  Μπουφόν, Ντελ Πιέρο, αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές αλλά και ο κόουτς Αλέγκρι, ο πρόεδρος Ανιέλι μιλούν για όσα διαδραματίζονται μέσα και έξω από τις γραμμές. Συνολικά 6 επεισόδια και οι δύο σεζόν.

6.BOCA JUNIORS CONFIDENCIAL (NETFLIX)

Αντίστοιχο με το παραπάνω... η πορεία της Μπόκα Τζούνιορς το 2018 προς την κατάκτηση του τίτλου, την πορεία στο Copa Libertadores και φυσικά το ματς απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ. Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές, ο πρόεδρος αλλά και οι οπαδοί μας εξηγούν το τι σημαίνει η Μπόκα για αυτούς. Χορταίνεις να βλέπεις Λα Μπομπονέρα και μόνο αυτό αρκεί.

7. MARADONA IN MEXICO(NETFLIX)


O Μαραντόνα αναλαμβάνει να σώσει την Ντοράντος που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας στην Β'κατηγορία σε μια πόλη όπως την Σιναλόα που το μόνο που φημίζεται είναι τα καρτέλ ναρκωτικών και το εμπόριο κοκαϊνης. Ο Ντίεγκο αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας και η σειρά μας παρουσιάζει το δέσιμο του με τους ποδοσφαιριστές του αλλά φυσικά τον εκρηκτικό του χαρακτήρα που κάνει συχνά την εμφάνιση του. Σειρά 7 επεισοδίων αρκετά που σου κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος.

8. PUERTA 7 (NETFLIX)


Αργεντίνικη παραγωγή το Puerta 7 (θύρα 7) πραγματεύεται την προσπάθεια μια δυναμικής γυναίκας να διώξει την επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς από το φανατικό κοινό της ομάδας που εδρεύει στο Μπούενος Άιρες. Αρκετή δράση με αφορμή το ποδόσφαιρο και τους οργανωμένους οπαδούς κάτι που στην Αργεντινή γνωρίζουν καλά.


9. 21 THUNDER(NETFLIX)


Ταξιδεύουμε στο Μόντρεαλ του Καναδά για να παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες της ομάδας κάτω των 21. Η σειρά μπερδεύει πολλά μέσα...έρωτες,συμμορίες,στημένα ματς. μίζες στις μεταγραφές...δεν είναι κάτι φοβερό αλλά αν θες να δεις κάτι ανάλαφρο μαζί με την γυναίκα με αρκετή μπάλα μέσα είναι καλή επιλογή.

Θα επιστρέψουμε σε επόμενο κείμενο με τις ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου