Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΕΝΥΧΤΙΑ



Επιστρέφουμε στην ενεργό στοιχηματική δράση με ένα μικρό κείμενο για το Κόπα Αμέρικα που θα μας κρατήσει συντροφιά τις επόμενες 20 νύχτες μας. Οι 10 ομάδες της Λατινικής Αμερικής και οι 2 φιλοξενούμενες από την Ασία θα μας δώσουν παρηγοριά σε αυτό το φτωχό ποδοσφαιρικά καλοκαίρι.




Το Copa America ξεκινά τα ξημερώματα με την Βραζιλία να είναι το μεγάλο φαβορί ως διοργανώτρια και να πληρώνει μόλις 2,20 για κατάκτηση. Ο τραυματισμός του Νέιμαρ η τεράστια πίεση που υπάρχει πάντα στην Σελεσάο και ειδικά τώρα που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη λόγω έδρας είναι τα αρνητικά της και φυσικά η αμυντική γραμμή που την στελεχώνουν ο 36χρόνος Ντάνι Άλβες, ο 34χρόνος Τιάγκο Σίλβα, ο 33χρόνος Φιλίπε Λούις και ο Μαρκίνιος. Όλοι τους έρχονται από κάκιστη χρονιά οι τρεις με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο Λούις με την Ατλέτικο. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση το 2,20... η επιλογή μας από την Βραζιλία θα για πρώτος σκόρερ διοργάνωσης ο Φιρμίνιο στο 15,00 υπάρχει αξία. Ο Τίτε δήλωσε πως αυτός θα είναι βασικός και όχι ο Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Η Αργεντινή θα τα περιμένει όλα από τον Μέσι...που έρχεται από απίστευτη χρονιά με την Μπαρτσελόνα αλλά μόνος του είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει. Αν μαζί του κάνουν καλό τουρνουά 3-4 ακόμα όπως ο Αγουέρο, ο Οταμέντι , ο Ντι Μαρία όλα μπορούν να συμβούν το 4,50 πάντως είναι λίγο που πληρώνει για κατάκτηση.


Πάμε τώρα στην επιλογή μας που είναι η Ουρουγουάη, τα ατού της είναι γνωστά. Είναι μια μικρή χώρα που ζει για το ποδόσφαιρο, παίζει με πάθος,δύναμη και τρομερή ψυχική δύναμη. Ο Ταμπάρες στα 72 του προπονητής της εθνικής εδώ και πολλά χρόνια είναι ο ''πατέρας'' των παικτών του. Η Ουρουγουάη είναι πρώτη σε κατακτήσεις του Κόπα Αμέρικα με 15, μπροστά από τα 14 της Αργεντινής και τα 8 της Βραζιλίας. Τα μεγάλα αστέρια Γκοντίν(33), Καβάνι (32) και Σουάρες (32) ίσως έχουν για τελευταία φορά την ευκαιρία να πάρουν έναν τίτλο με την εθνική τους. Γύρω τους πλέον υπάρχουν αρκετοί της νέας γενιάς με πολύ ταλέντο. Ο Μπεντακούρ έκανε εξαιρετική χρονιά με την Γιουβέντους, ο Χιμένες είναι κέρβερος δίπλα στον Γκοντίν και στην Ατλέτικο, ο Βεσίνο ήταν από τους ηγέτες της φετινής Ίντερ, ο Τορέιρα δεν έκανε καλή χρονιά στην Άρσεναλ αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ακόμα στον αγγλικό τρόπο ζωής...τώρα με την εθνική θα βρει τον εαυτό του. Υπάρχουν ακόμα ο Ναντές της Μπόκα Τζούνιορς και ο 20χρόνος Βαλβέδρε που βρήκε χρόνο συμμετοχής στην φετινή Ρεάλ. Ενώ στην επίθεση έρχονται από πίσω ο Στουάνι των 19 γκολ με την Χιρόνα και ο Γκόμεζ των 13 γκολ με την Θέλτα. Αδύνατα σημεία τα άκρα της άμυνας με τους Λαξάλτ της Μίλαν και τον Κάσερες της Γιουβέντους να παίζουν εκεί. Επίσης ο Μουσλέρα είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο...ακόμα θυμόμαστε το γκολ που δέχτηκε μέσα από τα χέρια στο Μουντιάλ από τον Γκριεζμάν, πάντως έκανε καλή χρονιά με την Γαλατασαράι και στέφτηκε πρωταθλητής.
Στον όμιλο με Εκουαδόρ την αποδυναμωμένη Χιλή και την Ιαπωνία μπορεί εύκολα να βγει εύκολα πρώτη, που σημαίνει πως στα προημιτελικά θα βρει μπροστά της κάποιον τρίτο από τους άλλους ομίλους (Βενεζουέλα, Παραγουάη) και στον ημιτελικό Αργεντινή ή Κολομβία.Στο 8,00 θα ποντάρουμε στην εμπειρία στην ποιότητα αλλά και το πάθος των Ουρουγουανών.


Από τις υπόλοιπες ομάδες η Κολομβία με τον έμπειρο Κεϊρόζ στον πάγκο και τον Ροντρίγκεζ υγιή μπορεί να φτάσει ψηλά, ενώ το Περού αν ανάλογες εμφανίσεις με το Μουντιάλ βάζοντας όμως και ουσία στο παιχνίδι του έχει την δυνατότητα να αποτελέσει την έκπληξη της διοργάνωσης. Η Χιλή βρίσκεται σε πτώση, έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας της διοργάνωσης και ο ηγέτης Σάντσες θυμίζει πρώην ποδοσφαιριστή. Παραγουάη, Ισημερινός και Βολιβία δύσκολα θα καταφέρουν κάτι καλό, ενώ η Βενεζουέλα έχει στο ρόστερ της αρκετούς νεαρούς αφού το 2017 η ομάδα Κ20 κατέκτησε την δεύτερη θέση στον κόσμο. Η Ιαπωνία κατεβάζει πειραματική ομάδα και τα περισσότερα αστέρια είναι απών. Άγνωστος Χ το Κατάρ που έρχεται πάντως ως πρωταθλητής Ασίας κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του την κούπα.

Οι επιλογές που κρατάμε λοιπόν είναι:
Kατάκτηση Ουρουγουάη 8,00
Πρώτος σκόρερ Φιρμίνιο(Βραζιλία) 15,00
Κατάκτηση Ουρουγουάη και πρώτος σκόρερ Φιρμίνο(Βραζιλία) 150,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου