Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ


Σε γενικές γραμμές το Euro μας αφήνει στοιχηματικά μια πικρή γεύση, αφού πέσαμε έξω στις ομάδες που περιμέναμε να πρωταγωνιστήσουν με εξαίρεση την Γαλλία που την περιμέναμε. Ενώ σε σημεία μέσα στο τουρνουά ήμασταν σε καλό επίπεδο...αλλά όχι εντυπωσιακά πράγματα.
Να λοιπόν που το Euro ρίχνει αυλαία σήμερα με τον μεγάλο τελικό και η ποδοσφαιρική σεζόν 2015-2016 μας αποχαιρετά  πλέον και επίσημα αφού αυτό θα είναι το τελευταίο κείμενο...για αυτήν. Ραντεβού εκεί στα τέλη Ιουλίου λογικά με τα προκριματικά του Champions League.




ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ : Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού με την οικοδέσποινα Γαλλία να κοντράρεται με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του δικού μας Φερνάντο Σάντος. Η πρώτη νίκη των Πορτογάλων στο τουρνουά ήρθε στον ημιτελικό με την Ουαλία και μάλιστα εύκολα. Ο Σάντος διάβασε άψογα το παιχνίδι των Βρετανών, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ράμσεϊ και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου αμυντικά αφήνοντας...τον Κριστιάνο να κανονίσει τα υπόλοιπα. Μπορεί να παίζει χωρίς σέντερ φορ όμως με 112 τελικές προσπάθειες είναι η ομάδα που δημιουργεί περισσότερο στην διοργάνωση. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει δουλέψει άψογα τακτικά την ομάδα του και παρά τις ελλείψεις που έχει στο ρόστερ κατάφερε να την φτάσει ως εδώ, προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου εξουδετερώνει τα ατού του και επιθετικά ψάχνει το γκολ με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι. Η Γαλλία έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στην Γερμανία την οποία και κέρδισε με 2-0, παίρνοντας έτσι και μια νίκη με δυνατό αντίπαλο,καθώς μέχρι τώρα είχε βρει μπροστά της...Ρουμανία, Αλβανία, Ελβετία, Ιρλανδία και Ισλανδία. Οι Πετεινοί πήραν την νίκη παρότι είχαν 35% κατοχή μπάλας, σχεδόν τις μισές επιτυχημένες πάσες (250 με 575 της Γερμανίας) ενώ έτρεξαν και 4,7 χλμ λιγότερο. Γενικά είχαν αρκετή τύχη, αφού βρήκαν το πρώτο γκολ με ένα χαζό πέναλτι και πέτυχαν το δεύτερο στο σημείο που η Γερμανία πίεζε πολύ. Ο Ντεσάμπ ήταν τυχερός επίσης γιατί βρήκε τον Λεβ χωρίς 3 βασικότατους ποδοσφαιριστές του, ενώ ο Μποάτενγκ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η Γαλλία δεν παίρνει σίγουρα άριστα μέχρι τώρα, έχει κενά στην άμυνα με τον Γιορίς να είναι ο κύριος λόγος που κράτησαν το μηδέν κόντρα στην Γερμανία, στον τελικό θα είναι φαβορί αφού παίζει στην έδρα της...κάτι που ίσως γυρίσει μπούμερανγκ αφού θα γεμίσει με άγχος τους ποδοσφαιριστές. Ο Σάντος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να κλέψε το ματς και είναι δεδομένο πως θα κερδίσει στην μάχη των πάγκων τον Ντεσάμπ, το θέμα είναι αυτή η υπεροχή να καλύψει το ποιοτικό χάντικαπ που υπάρχει στο ρόστερ των Γάλλων. Θα ποντάρουμε στον πραγματιστή Σάντος και στον Κριστιάνο Ρονάλντο που μπορεί να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να κλείσει πάρα πολλά στόματα.

Μονό αποδεκτό
Κατάκτηση Πορτογαλία                               2,87

Μονό αποδεκτό
Να κερδίσει η Πορτογαλία στα πέναλτι                10,00

Μονό αποδεκτό

ΜVP τελικού     Κριστιάνο Ρονάλντο      6,00

*Η στήλη του Tsatala στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου