Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕ ΓΚΟΛ




Οι προημιτελικοί δεν πήγαν όπως θέλαμε...μας απογοήτευσαν οι Βέλγοι που ήταν και η βασική μας επιλογή, κακές επιλογές από τον Βίλμοτς απουσίες στην άμυνα στοίχισαν. Η Πολωνία αν και καλύτερη από την Πορτογαλία έμεινε έξω στα πέναλτι...ενώ τέλος η Γερμανία δικαιώθηκε αφού ήταν ανώτερη...αλλά στα πέναλτι και όχι στο 90λέπτο που θέλαμε εμείς. Μόνο οι Γάλλοι μας επιβεβαίωσαν και κέρδισαν εύκολα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τους δύο ημιτελικούς. συνήθως είναι κλειστά ματς...όμως αυτήν την φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αλλάξει αυτό.




ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ G/G: Ο Φερνάντο Σάντος έκανε το θαύμα και έφτασε την Πορτογαλία στα ημιτελικά χωρίς να έχει νίκη...παίζοντας ποδόσφαιρο ουσίας περισσότερο. Πάντως οι Ίβηρες με 95 τελικές έχουν την δεύτερη καλύτερη επίδοση,ενώ οι 30 από αυτές βρήκαν στόχο, κάτι που δείχνει πως δημιουργούν φάσεις. Αμυντικά πάντως δεν έχουν τόση μεγάλη σταθερότητα και το μοναδικό ματς που πήραν άριστα ήταν κόντρα στους Κροάτες. Ο Γουίλαμ Καρβάλιο είναι τιμωρημένος και λογικά ο Ντανίλο θα καλύψει το κενό στα χαφ. Όταν η Ουαλία κέρδισε την πρόκριση για την τελική φάση του Εuro για πρώτη φορά στην ιστορία της όλοι χαρακτήρισαν τεράστια έκπληξη το συγκεκριμένο επίτευγμα...τώρα που ο Μπέιλ και η παρέα του διεκδικούν θέση στον τελικό είναι απλά κάτι μοναδικό. Η επιτυχία δεν ήρθε πάντως τυχαία αφού η ομάδα του Κόλεμαν είναι η πιο οργανωμένη ομάδα του Euro. Κάθε παίκτης έχει ξεκάθαρα τον ρόλο του, το πλάνο τηρείται άψογα, ενώ το πάθος και το απίστευτο τρέξιμο έχουν φέρει την Ουαλία ως εδώ. Μπορεί οι Μπέιλ, Ράμσεϊ να ξεχωρίζουν όμως δεν θα έφταναν ως εδώ χωρίς τους υπόλοιπους. Ο ογκόλιθος στην άμυνα και αρχηγός Γουίλαμς, το μηχανάκι στα χαφ Άλεν, η μυθική φιγούρα του Λέντλεϊ στα χαφ, όλοι έχουν τον ρόλο τους. Το κακό για τους Βρετανούς είναι πως θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς τον Ράμσεϊ που έχει κομβικό ρόλο, αλλά και τον Ντέιβις της Τότεναμ που προσφέρει σταθερότητα στην άμυνα. Λεπτές ισορροπίες στο ματς και σίγουρα δεν είναι τόσο αουτσάιντερ η Ουαλία,αμ δεν είχε τις απουσίες θα πηγαίναμε μαζί τους αφού η Πορτογαλία παρουσιάζει σταθερά μέτρια εικόνα. Η επιλογή μας θα είναι το γκολ-γκολ αφού η Ουαλία έχει σκοράρει σε όλα τα ματς και γενικά δημιουργεί φάσεις όπως και οι Πορτογάλοι που έχουν 95 τελικές σε 5 ματς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ G/G: Η Γερμανία χρειάστηκε τα πέναλτι για να περάσει το εμπόδιο της Ιταλίας αν και ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του προημιτελικού. Ο Λεβ το είχαμε πει πως δεν είναι ξεροκέφαλος προπονητής, αλλάζει συνεχώς πράγματα μέχρι να βρει το ιδανικό σχήμα ενώ προχτές δεν δίστασε να παίξει με 3-5-2 για να προσαρμοστεί απέναντι στον Κόντε. Μπορεί να έχασε σε επιθετικότητα από τις εμπνεύσεις του Ντράξλερ όμως κλείδωσε αμυντικά με τους Ιταλούς να δημιουργούν λίγες φάσεις. Τα Πάντσερ που είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα σε πετυχημένες πάσες (3064) και κατοχή μπάλας (63%). Ο Λεβ στον ημιτελικό έχει σημαντικά προβλήματα αφού οι Γκόμες, Κεντίρα, Χούμελς είναι σίγουρα εκτός και ο Σβαϊντσάγκερ εξαιρετικά αμφίβολος και να προλάβει εδώ που τα λέμε πως να κουμαντάρει τα θηρία Πογκμπά, Ματουιντί, Καντέ; Έτσι θα λείψει ο σέντερ φορ, ο ένας από τους δύο κόφτες και ο κεντρικός αμυντικός με την ικανότητα να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά.  Η Γαλλία είχε εύκολο δρόμο ως εδώ δεν αντιμετώπισε μέχρι τώρα ένα πραγματικά δύσκολο αντίπαλο και κόντρα στην Ισλανδία έκανε πάρτι χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Η τριάδα στα χαφ προσφέρει σιγουριά στον Ντεσάμπ, αλλά και ποικιλία στην δημιουργία. Αμυντικά πάντως οι Πετενοί έχουν πρόβλημα και δέχονται εύκολα φάσεις, οι Ισλανδοί σκόραρα δύο φορές, οι Ιρλανδοί επίσης. Οι αποδόσεις έχουν οριακό φαβορί την Γαλλία και νομίζω έχουν δίκιο, η έδρα και οι τεράστιες απουσίες της Γερμανίας μας οδηγούν στην νίκη των διοργανωτών στο 2,80. Πρώτο σημείο όμως είναι το γκολ-γκολ αφού και οι δύο φτιάχνουν φάσεις, αλλά ειδικά οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα στην άμυνα,ενώ και η απουσία του Χούμελς αφήνει κενό στην άμυνα των Γερμανών.


Δυάδα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ         G/G        2,00
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ   G/G        2,20

Moνό αποδεκτό
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ         2              2,80

Μονό αποδεκτό

G/G και νίκη Γαλλίας      6,50

*Βρείτε την στήλη του Tsatala στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου