Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜ


Από σήμερα και για ένα μήνα ακριβώς θα μας απασχολήσει έντονα το Euro...μια διοργάνωση που κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες αλλά και πολλές στοιχηματικές παγίδες. Συμμετέχουν 24 ομάδες για πρώτη φορά και το γεγονός πως στην φάση των 16 προκρίνονται οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων κάνει το έργο αυτών που θα τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο σχετικά πιο εύκολο. Για να κάνουμε πιο εύκολη την ανάλυση θα χωρίσουμε το κείμενο σε τέσσερα κομμάτια.



Αυτοί που θα φύγουν νωρίς...
Σε μια τέτοια διοργάνωση ο καθένας κάνει το δικό του σενάριο και με βάση αυτό πορεύεται...και ποντάρει σε κάποιες μακροχρόνιες επιλογές. Στο δικό μας λοιπόν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία και η έκπληξη μας η Αυστρία. Για να φτάσουμε εδώ αφήσαμε κάποια από τα φαβορί εκτός τετράδας και πάμε να δούμε τους λόγους: Αρχικά έχουμε την Γερμανία που όπως πάντα είναι φαβορί και μπορεί να μας διαψεύσει όμως η αλήθεια είναι πως ο Λεβ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η εικόνα των Πάντσερ στα φιλικά ήταν κάκιστη. Αρχικά στο ρόστερ υπάρχει μόνο ένας ακραίος μπακ, ο Έκτορ της Κολωνίας και στο δεξί άκρο θα παίξει ο κάκιστος φέτος Χόβεντες που στην Σάλκε είχε μόλις 15 συμμετοχές και έρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Σβάιντσαϊγκερ και Ποντόλσκι βρίσκονται στην αποστολή μάλλον χαριστικά...και στην επίθεση ο Γκόμες επανήλθε μετά από δύο χρόνια μετά τα 26 γκολ που έβαλε με την Μπεσίκτας. Γενικότερα δεν πείθει, δεν έχει πολλές επιλογές και στα προημιτελικά ίσως είναι το ταβάνι της, ενώ δεν αποκλείεται να χάσει την πρωτιά στον όμιλο από την Πολωνία.

Τριάδα φωτιά οι Άγγλοι...αλλά και άμυνα χωνί
Η Αγγλία μπορεί να έχει μια ομάδα γεμάτη νιάτα και δίψα για διάκριση όμως δύσκολα θα φτάσει και φέτος ψηλά. Αρχικά ο Χόγκσον δεν είναι προπονητής υψηλού επιπέδου, συχνά μπερδεύει την ομάδα  με τις επιλογές του, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα αφού έχει 3 κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ. Ο Κέιχιλ έκανε τραγική χρονιά με την Τσέλσι, ο Στόουνς παρασύρθηκε από το γενικότερο ναυάγιο της Έβερτον και ο Σμόλινγκ είναι ο μόνος που σώζει τα προσχήματα αφού ήταν από τους καλύτερους της Γιουνάιτεντ. Σίγουρα στην επίθεση με Ρούνεϊ, Βάρντι, Κέιν, αλλά και τα τρεχαντήρια της Τότεναμ Ντέλε Άλι και Ντάιερ από πίσω δημιουργεί προσδοκίες όταν όμως σοβαρέψουν τα πράγματα η άμυνα είναι που δίνει λύσεις. Ίσως σε μια από τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που η συγκεκριμένη φουρνιά θα είναι ακόμα πιο ψημένη να κάνει την υπέρβαση...τώρα είναι δύσκολο.

Mπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι....η τετράδα της Γιουβέντους είναι η ελπίδα της Ιταλίας
Η Ιταλία δεν έχει έτσι και αλλιώς υψηλές προσδοκίες...αν και θα είναι σκληρό καρύδι για όποιον την υποτιμήσει. Οι απουσίες στο κέντρο (Μαρκίσιο, Βεράτι, Πίρλο, Μοντολίβο) την ευνουχίζουν επιθετικά αφού κανένας από τους Τιάγκο Μότα, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι που είναι οι επικρατέστεροι για την τριάδα των χαφ δεν μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι. Η τριάδα της Γιουβέντους στην άμυνα Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι συν τον Μπουφόν είναι εγγύηση...όμως μεσοεπιθετικά υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει προσωπικότητα και κάποιος ηγέτης. Στα μείον της και το γεγονός πως ο Κόντε σκέφτεται παράλληλα και την Τσέλσι αφού αποχωρεί. Γενικότερα την περιμένουνε δύσκολη στο γκολ...και μπορεί να κινδυνέψει ακόμα και στον όμιλο αν δεν είναι προσεκτική αφού Βέλγιο, Σουηδία και Ιρλανδία έχουν δόντια.

Πόσο μακριά να πάει μόνος του;
Η Πορτογαλία βασίζεται πάρα πολύ στον Κριστιάνο Ρονάλντο και η εικόνα του στον τελικό του Champions League δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Όσο και σωστά τακτικά να την στήσει ο Φερνάντο Σάντος οι Ίβηρες έχουν ταβάνι στην διοργάνωση και αυτό δεν είναι υψηλό.


Η τετράδα μας
Πάμε τώρα να δούμε τις ομάδες που πιστεύουμε πως θα φτάσουν ψηλά και τους λόγους που τις εμπιστευόμαστε. Ξεκινάμε από την Γαλλία που ως διοργανώτρια έχει ένα μεγάλο συν αφού θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Ο όμιλος είναι στα μέτρα της και πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να χάσει την πρωτιά όπου τις εξασφαλίζει βατό δρόμο μέχρι τον ημιτελικό. Ταλέντο ειδικά μεσοεπιθετικά υπάρχει μπόλικο, η τριάδα στο κέντρο Καντέ, Πογκμπά και Ματουιντί μοιάζει η πληρέστερη στο τουρνουά ενώ οι Μαρσιάλ, Γκριζμάν, Παγέτ(φοβερή χρονιά με την Γουέστ Χαμ), Κομάν αποτελούν εγγύηση πως ο Ζιρού θα τροφοδοτηθεί καλά. Το αγκάθι τους είναι η άμυνα αφού οι Βαράν, Σακό και Ζούμα που λείπουν είναι σημαντικές απώλειες και το δίδυμο Κονσελνί, Ραμί να μην είναι και ότι καλύτερο. Τα ημιτελικά είναι το λιγότερο που μπορεί να φτάσει.

Δεν ξεγράφεις εύκολα την δύο φορές σερί πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία
Η Ισπανία θέλει να δώσει απαντήσεις μετά το φιάσκο του Μουντιάλ. Οι Τσάβι Αλόνσο, Τσάβι, Βίγια έχουν αποχωρήσει ενώ ο Κασίγιας έχει κάνει στην άκρη για να πάρει την θέση του ο εξαιρετικός Ντε Χέα. Οι έμπειροι Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας μαζί με τους νέους Μοράτα, Κόκε και Τιάγκο Αλκάνταρα έχουν μεγάλη ποιότητα. Έχοντας δύο σερί κατακτήσεις ξέρει τον τρόπο να φτάσει ψηλά. Ο όμιλος με Τουρκία, Τσεχία, Κροατία κρύβει παγίδες αφού πρόκειται για ομάδες που δεν θα είναι εύκολα εμπόδια. Αν πάρει την πρωτιά μετά ο δρόμος ανοίγει και μπορεί να φτάσει άνετα στην τετράδα.

Φουρνιά για μεγάλα πράγματα οι Βέλγοι
Πάμε τώρα στο Βέλγιο που μπορεί να είναι από τα φαβορί δεν ανήκει στις παραδοσιακές δυνάμεις και δεν έχει την...τεχνογνωσία για πρωταθλητισμό. Το ταλέντο όμως στην ομάδα του Βίλμποτς περισσεύει με παίκτες όπως οι Αζάρ, Ντε Μπρούινε, Λουκάκου, Ναϊγκολάν, Καράσκο, Βίτσελ, Ντεμπελέ, Βερτόγκεν, Αλντερβειρλεντ, Κουρτουά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ρόστερ άλλων ομάδων. Κάνει μπαμ πάντως το κενό στα ακραία μπακ όπου δεν υπάρχουν παίκτες από το πάνω ράφι, αφού οι Τζόρνταν Λουκάκου, και Μεουνιέ δεν έχουν την ποιότητα των υπολοίπων. Η φουρνιά αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και αν καταφέρουν να διαχειριστούν την πίεση μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος...γιατί όχι και στο ψηλότερο σκαλοπάτι.


Αλάμπα, Αρναούτοβιτς και Γιουζόνοβιτς είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την Αυστρία ψηλά
Αφήσαμε για το τέλος την Αυστρία που πιστεύουμε πως έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει η έκπληξη της διοργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο ως ομάδα, έχοντας μια εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών που παίζουν χρόνια μαζί και έχουν μεγάλη ομοιογένεια. Στα προκριματικά έκανε πάρτι με 9 νίκες και μια ισοπαλία αφήνοντας πίσω της Ρωσία, Σουηδία. Ο Ντράγκοβιτς της Ντιναμό Κιέβου ηγείται της άμυνας και βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων, ο Χίντερεγκερ τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή στην Γκλάντμπαχ και έχει μεγάλη ποιότητα. Στα άκρα της άμυνας έχει τον Φουκς που έρχεται από την χρονιά της ζωής του με την Λέστερ. Στο κέντρο δεσπόζει ο παικταράς της Μπάγερν Αλάμπα έχοντας δίπλα του ως σωματοφύλακα τον Μπάουμγκάρλτινγκέρ της Μάιντς. Τριάδα φωτιά πίσω από τον επιθετικό με τον Αρναούτοβιτς (11 γκολ/ 6 ασίστ με την Στόουκ), τον Γιουζούνοβιτς που ήταν ο κύριως λόγος που η Βέρντερ σώθηκε (10 ασίστ/ 4 γκολ), ενώ ο Χάρνικ παρά την κακή χρονιά με την Στουτγκάρδη στην εθνική μεταμορφώνεται. Παίκτης κολώνα στην επίθεση ο Γιάνκο που ξέρει πολύ καλά να βάζει την μπάλα στα δίχτυα (16 γκολ σε 20 ματς με την Βασιλεία και 7 γκολ στα προκριματικά του Euro). Στον έκτο όμιλο δεν θα δυσκολευτεί αφού Ουγγαρία, Ισλανδία είναι του χεριού της και η πρωτιά θα παιχτεί με την Πορτογαλία.


Επιλογές
Κατάκτηση         ΑΥΣΤΡΙΑ               41,00

Κατάκτηση         ΒΕΛΓΙΟ                 12,00

Ζευγάρι τελικού               ΒΕΛΓΙΟ-ΙΣΠΑΝΙΑ              40,00

Να φτάσουν στα ημιτελικά                       ΑYΣΤΡΙΑ              6,00
                                                                ΓΑΛΛΙΑ                 1,75
                                                                ΒΕΛΓΙΟ                 3,30
                                                                ΙΣΠΑΝΙΑ               2,10

Oι απογοητεύσεις και οι πρωτιές στους ομίλους

Που να πάει η Ρουμάνια με τέτοια φάτσα προπονητή;
Δύο ομάδες που δεν μας γεμίζουν το μάτι και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν νωρίς είναι η Ρουμανία με την Ρωσία. Η ομάδα του Ιορντανέσκου προκρίθηκε από έναν όμιλο με Β.Ιρλανδία, Ουγγαρία και την ανύπαρκτη Ελλάδα. Μεγάλο της όπλο η άμυνα αφού με 2 γκολ παθητικό ήταν η καλύτερη επίδοση των προκριματικών. Επιθετικά πάντως είχε πρόβλημα αφού πέτυχε 11 γκολ σε 10 ματς και μάλιστα τα 7 από αυτά τα γκολ έμειναν εκτός Euro. Αμυντικά στα τελευταία φιλικά έδειξε ευάλωτη και γενικότερα δεν πείθει ότι μπορεί να πάρει κάτι από Γαλλία και Ελβετία...αλλά και δύσκολα θα κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Αλβανίας.

Πέρασαν τα χρόνια για τους Ιγκνάσεβιτς και Μπερεζούτσκι
Γεμάτη προβλήματα ταξίδεψε στην Γαλλία η Ρωσία, οι Τζαγκόεφ, Ντενίσοφ έμειναν εκτός και στο κέντρο αναγκαστικά θα βασιστεί στους άκρως αναλστατικούς Σιρόκοφ, Γκλουσάκοφ. Απίστευτη έλλειψη ταχύτητας στην άμυνα με τον 37χρόνο Ιγκνάσεβιτς μαζί με τον Μπερετζούτσκι να είναι σαν να φοράνε πανοπλία...όταν κάνουν σπριντ. Η καλοδουλεμένη Σλοβακία και η παρέα του Μπέιλ θα την αφήσουν εκτός.

Πoλυβόλα στην επίθεση της Πολωνίας Μίλικ και Λεβαντόφσκι
Την πρωτιά στον τρίτο όμιλο μπορεί να πάρει η Πολωνία από την Γερμανία. Η παρέα του Λεβαντόφσκι έδειξε και στα προκριματικά πως μπορούν να κοντράρουν τα πάντσερ αφού τους κέρδισαν στην Βαρσοβία. Λεβαντόφσκι και Μίλικ (21 γκολ στον Άγιαξ) αποτελούν δίδυμο φωτιά ενώ γενικότερα παίζει επιθετικά (καλύτερη επίθεση των προκριματικών 33 γκολ).
Η Αγγλία θα μπει με ενθουσιασμό στο τουρνουά, έχει την ποιότητα να καθαρίσει την πρωτιά κόντρα σε Σλοβακία, Ουαλία και Ρωσία αφού οι τρεις τους θα παλέψουν για την πρόκριση...χωρίς να στοχεύουν στην πρωτιά.
Το Βέλγιο θέλει να μπει δυνατά και μία νίκη κόντρα στην ελλειπή Ιταλία στην πρεμιέρα θα το φέρει πολύ κοντά στην πρωτιά του πέμπτου ομίλου.


Επιλογές
Αποκλεισμός στους ομίλους                      ΡΟΥΜΑΝΙΑ         2,15
                                                                ΡΩΣΙΑ                   3,00

Πρωτιά ομίλου                                         ΑΓΓΛΙΑ                  1,85
                                                                ΒΕΛΓΙΟ                 2,00
                                                                ΠΟΛΩΝΙΑ            4,75


Με μπροστάρη τον Λουκάκου
Θωρηκτό στην επίθεση του Βελγίου ο Λουκάκου
Από την στιγμή που βλέπουμε τους Βέλγους να φτάνουν ψηλά στην διοργάνωση δεν γίνεται να μην ποντάρουμε στον βασικό σέντερ φορ τους για πρώτο σκόρερ. Ο Λουκάκου είναι τυχερός που θα έχει παίκτες όπως τους Ντε Μπρούινε και Αζάρ να τον ταϊζουν και αν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Από εκεί πέρα στους σκόρερ ομάδας αξία έχει το 4,00 του Ζιρού που φαίνεται πως σε πρώτη φάση θα είναι ο σέντερ φορ της Γαλλίας, το 4,50 του Λονγκ της Ιρλανδίας που ήταν εξαιρετικός φορμαρισμένος στο τέλος της χρονιάς, αλλά και το 3,25 του Γιαρμολένκο της Ουκρανίας αφού πρόκειται για τον πιο ποιοτικό παίκτη της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.


Επιλογές
Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης                      ΛΟΥΚΑΚΟΥ         21,00


Πρώτος Σκόρερ                ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ          ΛΟΝΓΚ                  4,50

Πρώτος Σκόρερ                ΓΑΛΛΙΑΣ              ΖΙΡΟΥ                    4,00


Πρώτος σκόρερ                ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ      ΓΙΑΡΜΟΛΕΝΚΟ         3,25



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου