Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ


To Copa America συμπληρώνει  100 χρόνια και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να γίνει και φέτος διοργάνωση παίρνοντας επετειακό χαρακτήρα μια είναι η πιο η παλιά σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Επετειακή λοιπόν η φετινή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ(πρώτη φορά εκτός Λατινικής Αμερικής) ενώ για πρώτη φορά θα έχει 16 ομάδες, τις 10 της Νότιας Αμερικής και τις 6 καλύτερες από την Βόρεια Αμερική. Σήμερα θα κάνουμε μια ανάλυση των 16 ομάδων που είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους και την πρόκριση στα προημιτελικά να δίνουν οι δύο πρώτες θέσεις.








            Α ΟΜΙΛΟΣ

Μπορούν φτάσουν μακριά οι Αμερικάνοι
ΗΠΑ: To ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ανθήσει τα τελευταία χρόνια, αφού στο τοπικό πρωτάθλημα ΜLS έχουν πέσει πολλά λεφτά, μεγάλοι αστέρες έστω και σε μεγάλη ηλικία παίζουν στις ομάδες της χώρας και ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα. Η εθνική με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο από το 2011 έχει μεγάλη βελτίωση και η παρουσία της στο Μουντιάλ του 2014 όπου αποκλείστηκε στην φάση των 16 στην παράταση από το Βέλγιο ήταν εντυπωσιακή. Μετά την 4η θέση στο Gold Cup άπαντες έχουν επικεντρωθεί στην φετινή διοργάνωση όπου έχουν μπει υψηλοί στόχοι. Ο Γερμανός τεχνικός έχει επιβάλλει επιθετική φιλοσοφία, με φουλ μπακ που τρέχουν ασταμάτητα, τρεχαντήρια στα χαφ, ενώ στην επίθεση στηρίζεται στις εμπνεύσεις του έμπειρου Ντέμπσι. Εξαιρετικές μονάδες ο Φαμπιάν Τζόνσον (Γκλάντμπαχ), Τζον Μπρουκς (Χέρτα) που έρχονται από φοβερή χρονιά στην Bundesliga. Σταθερός και ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός Κάμερον(Στόουκ) με 30 συμμετοχές στην Premier League. Στο κέντρο δεσπόζει ο επιβλητικός Μπράντλεϊ με τον Μπεντόγια της Ναντ ενώ επιθετικά θα βοηθήσουν και οι Ζάρντες(Λος Άντζελες) και Γουντ (Ουνιόν Βερολίνου-17 γκολ φέτος). Σημαντικές απουσίες των Άλντιτορ και Γιόχανσον. Ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας και θα δώσει ώθηση. Έχει τις βάσεις για κάτι καλό, ενώ ως οικοδέσποινα μπορεί να πάρει και το ανάλογο...σπρώξιμο αν χρειαστεί. Στόχος τα ημιτελικά και μοιάζει εφικτός, αν και όμιλος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ροντρίγκες και Μπάκα είναι οι ελπίδες των Κολομβιανών για κάτι καλό
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Σε πτώση τα τελευταία δύο χρόνια μετά το εκπληκτικό Μουντιάλ του 2014 όπου έφτασε στα προημιτελικά. Άσχημη πορεία στο περσινό Κόπα Αμέρικα και κακές εμφανίσεις μέχρι τώρα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Πέκερμαν πήρε δυναμικές αποφάσεις και άφησε εκτός διοργάνωσης τους Ράμος(Ντόρτμουντ), Γκουτιέρες (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Τζάκσον Μαρτίνες και Φαλκάο με στόχο να αποσυμπιέσει λίγο την γκρίνια...για το ποιος θα παίζει βασικός. Έτσι ο Μπάκα που έκανε καλή χρονιά στην Μίλαν θα είναι το κλειδί για την πορεία των Καφετέρος στην διοργάνωση και φυσικά όλοι ελπίζουν να πάρει ο Χάμες Ροντρίγκες τα πάνω του μετά την κάκιστη χρονιά που έκανε στην Ρεάλ. Σημαντικός και ο Κουαρδάδο που έκανε καλή χρονιά με την Γιουβέντους. Μπάζει η άμυνα με τους Ζαπάτα και Μουρίγιο των Μίλαν και Ίντερ να κάνουν τραγική χρονιά. Στηρίζει πολλά στο δίδυμο Ροντρίγκες-Μπάκα, λογικά από τον όμιλο θα περάσει...αλλά δύσκολα θα κάνει το κάτι παραπάνω. Στο 2,00 βρίσκουμε για πρώτο σκόρερ της τον Μπάκα.

O Λεσκάνο είναι το νέο αστέρι των Παραγουανών 
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Πάντα παρουσιάζεται μαχητική και έχει σκληράδα ως σύνολο και στο περσινό Copa America έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Αυτήν την φορά πάντως έχει σημαντικές απουσίες αφού ο Ρόκε Σάντα Κρουζ, ο Μπάριος,ο Μπομπαντίγια δεν θα δώσουν το παρών όπως και οι βασικότατοι Οριγκόσα και Αγκιλάρ. Στην επίθεση έμεινε μόνος του ο Νέλσον Βαλντές που όμως δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, αφού δεν πέτυχε γκολ σε 10 εμφανίσεις με το Σιάτλ. Ελπίδες δίνουν ο Ντερλίς Γκονσάλες (Ντιναμό Κίεβου) και ο Ντάριο Λεσκάνο της Ίνγκολσταντ. Δείχνουν να δίνουν περισσότερο βάρος στα προκριματικά του Μουντιάλ, είναι δεδομένο πως θα παλέψουν όμως δύσκολα θα προκριθούν από τον όμιλο. Ο Λεσκάνο στο 2,40 είναι καλή επιλογή αφού πέτυχε 4 γκολ σε 5 ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Tεράστια απουσία ο Νάβας για τους Τίκος
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Δεν έχει αλλάξει και πολλά από την ομάδα που έφτασε μέχρι τους 8 του Μουντιάλ του 2014. Μπορεί να έχει αλλάξει πρόσωπο στο τιμόνι με τον Όσκαρ Ραμίρεζ να έχει τα ηνία πλέον όμως η φιλοσοφία είναι ίδια: Σφιχτά στην άμυνα και ταχύτατες κόντρα επιθέσεις. Τεράστια απώλεια η απουσία του πρωταθλητή Ευρώπης Κέιλορ Νάβας που θα χάσει την διοργάνωση λόγο τραυματισμού. Ξεχωρίζει ο Κάμπελ της Άρσεναλ που πήρε φέτος αρκετές συμμετοχές (19), ενώ οι παλιές καραβάνες Ρούις(Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) και Σαμπόριο (Ουάσινγκτον) θα τραβήξουν κουπί επιθετικά. Δύσκολα θα προχωρήσει, αφού πλέον είναι γνωστό σε όλους ο τρόπος που αγωνίζεται, ενώ χωρίς Νάβας θα χάσει...πολύ στην άμυνα.

Β ΟΜΙΛΟΣ

O Nτούνγκα προτίμησε να έχει τον Νεϊμάρ στους Ολυμπιακούς και όχι στο Κόπα Αμέρικα
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Οι αποτυχίες της εθνικής ομάδας της Σελεσάο συνεχίστηκαν και το περσινό καλοκαίρι αφού η πορεία της στο Copa America της Χιλής σταμάτησε στα προημιτελικά χάνοντας στα πέναλτι από την Παραγουάη. Ο Ντούνγκα πλέον βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση όμως προτίμησε να αφήσει αρκετά από τα αστέρια του εκτός για να τα έχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Έτσι οι Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα, Ντάβιντ Λούις δεν θα δώσουν το παρών. Εκτός και ο Ντάγκλας Κόστα με τραυματισμό. Ο στάρ της Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός και στην επίθεση υπάρχει έλλειψη καθαρού σέντερ φορ. Οι Χούλκ, Ζόνας παίζουν κυρίως περιφερειακά όπως και ο 19χρόνος Γκάμπριελ της Σάντος που θεωρείται ο διάδοχος του Νεϊμάρ. Στην άμυνα ο Ζιλ με την επιλογή του να παίξει στην Κίνα έδειξε πως δεν έχει και μεγάλες φιλοδοξίες, ο Μιράντα στην Ίντερ παρασύρθηκε από την μετριότητα ενώ ο Μαρκίνιος στην Παρί έπαιζε περισσότερο δεξί μπακ. Ο Ντάνι Άλβες πλέον είναι κίνδυνος αφού δεν μαρκάρει ποτέ...ενώ ο Φιλίπε Λούις στο άλλο άκρο έρχεται από κοπιαστική από όλες τις απόψεις σεζόν με την Ατλέτικο. Η επιστράτευση του παππού Κακά(μέχρι να τραυματιστεί και να μείνει έξω τελικά) δείχνει απελπισία και οι μοναδικοί που μπορούν να τραβήξουν από το χέρι είναι ο Γουίλαν και ο Κουτίνιο. Ο όμιλος με Αϊτή και Περού τις δίνει το δικαίωμα να φτάσει εύκολα στους 8...από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν...Της λείπει ο μεγάλος ηγέτης και το μυαλό είναι περισσότερο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.


Διψάει για διάκριση η ομάδα του Ισημερινού
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Μαζί με την Βενεζουέλα είναι μοναδικές (από την Λατινική Αμερική) που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ την διοργάνωση ενώ στις 6 τελευταίες διοργανώσεις δεν προκρίθηκε ούτε από την φάση των ομίλων. Ο τεχνικός Κιντέρος με δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για μια καλή πορεία στο φετινό τουρνουά για να πετάξουν από πάνω τους τον ρόλο του κομπάρσου. Οι Νομπόα, Αντόνιο Βαλέντσια(Μάντσεστερ Γ. ), Ένερ Βαλέντσια(Γουέστ Χαμ), Μοντέρο(Σουόνσι), και Μπολάνιος(Γκρέμιο) τις δίνουν μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά. Πονάει πολύ στην άμυνα όπου δεν υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις και αγωνίζεται ακόμα στο αριστερό άκρο ο 36χρόνος Αγιοβί. Έχει την μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει την φάση των ομίλων αφού η Αϊτή και το Περού με τον οποίο έχουν πάντως τεράστια κόντρα σαν λαοί δεν είναι ανυπέρβλητα εμπόδια. Στα προκριματικά του Μουντιάλ εντυπωσιάζουν μέχρι τώρα (2η θέση μία ήττα) και κόντρα σε ΗΠΑ ή Κολομβία στα προημιτελικά δεν είναι χαμένοι από χέρι. Η επιλογή να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά έχει αξία στο 5,00, ενώ και η πρωτιά του ομίλου κόντρα σε αυτήν την προβληματική Βραζιλία επίσης μπορεί να έρθει και πληρώνει 5,50. Πρώτος σκόρερ της λογικά ο Ένερ Βαλέντσια που πληρώνει 2,00 είναι αυτός που θα αγωνίζεται στην κορυφή αφού ο Καϊσέδο λείπει.

Πολύ μόνος του θα είναι φέτος ο Γκερέρο για το Περού
ΠΕΡΟΥ: Δεν έχει μεγάλες βλέψεις στην φετινή διοργάνωση αφού ο Αργεντινός τεχνικός Γκαρέκα αποφάσισε να κάνει δοκιμές...για να έχει έτοιμη την ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Έτσι από την 23άδα λείπουν οι 16 από την περσινή εκπληκτική πορεία που τους έδωσε την 3η θέση στα γήπεδα της Χιλής. Τόπο στα νιάτα αφού οι 13 του ρόστερ έχουν κάτω από 10 συμμετοχές στην εθνική με τους έμπειρους Βάργκας, Φαρφάν, Ζαμπράνο, Πιζάρο, Αντβίκουλα, να κάνουν στην άκρη. Μόλις τρεις στο ρόστερ είναι πάνω από 30 με τον Γκερέρο που πλέον παίζει στην Φλαμένγκο να ξεχωρίζει. Ίσως να δούμε κάποιο από τα νέα αστέρια της χώρας να λάμπει (π.χ. o 20χρόνοςΤάπια της Φέγενορντ ή ό ήδη γνωστός Κουέβα της Τουλούκα) όμως το Περού με αυτήν την σύνθεση δύσκολα θα αφήσει έξω Ισημερινό και Βραζιλία. Είναι δεδομένο πάντως θα παλέψει μέχρι θανάτου κόντρα στον Ισημερινό αφού υπάρχει τεράστια κόντρα ανάμεσα στους δύο λαούς. Το να πάρει μόνο 3 πόντους...από την Αϊτή είναι το πιο πιθανό και πληρώνει 3,00.


Eμπειρίες θα μαζέψει η Αϊτή στην διοργάνωση
ΑΪΤΗ: Μόνο η παρουσία της στην τελική φάση είναι επιτυχία αφού πήρε την πρόκριση σε αγώνες μπαράζ. Πέρυσι στο Γκολντ Καπ που φιλοξενήθηκε και πάλι στις ΗΠΑ έδειξε καλά στοιχεία και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Μπορεί ένα νησί της Καραϊβικής να μην εμπνέει...και πολύ ποδοσφαιρικά πάντως υπάρχει μεγάλη αγάπη για το άθλημα και οι παίκτες παίζουν με φοβερό πάθος. Καλύτερες μονάδες ο τερματοφύλακας Πλασίντ της Ρεμς, ο στόπερ Ζενεβουά της Νις, ο δεξιός μπακ της Σταντάρ Λιέγης Γκορό και ο ακραίος επιθετικός Γκεριέ της Βίσλα. Ακόμα και ένα πόντο να πάρουν θα είναι ευχαριστημένοι. Μεγάλη εμπειρία για αυτούς και μόνο που θα δώσουν το παρών.

Γ ΟΜΙΛΟΣ


Αρεβαλό Ρίος...Δεν βαρεθήκατε να τον βλέπετε;
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Με 15 κατακτήσεις έχει σηκώσει περισσότερες φορές την κούπα, όμως δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλό και φέτος. Πέρυσι με μέτριες εμφανίσεις έμεινε έξω στα προημιτελικά αφού η μοναδική της νίκη ήρθε με το ζόρι κόντρα στην Τζαμάικα. Ό Ταμπάρες μπορεί να είναι εμβληματική μορφή για την χώρα...όμως δεν έχει φρέσκιες ιδέες, ενώ είναι ολοφάνερη η έλλειψη δημιουργικών χαφ, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Αρεβάλο Ρίος να προσπαθεί να δώσει πάσα στα δύο μέτρα...Ο Σουάρες θα είναι στην αποστολή παρότι είναι πιθανόν να μην προλάβει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ο αρχηγός Γκοντίν δεν σταμάτησε να παίζει με την Ατλέτικο ενώ ο Καβάνι έχει το μυαλό του και στο μέλλον του αφού δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει στην Παρί. Ο Λοδέιρο έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δεν είναι στο 100%. Ο Μουσλέρα έφαγε απίστευτα γκολ με την Γαλατασαράι φέτος και οι δύο Περέιρα (Αλβάρο και Μάξι) πλέον πέρασαν τα 30. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την αίσθηση πως αυτή η ομάδα έκανε τον κύκλο της. Αν ο Σουάρες δεν τα καταφέρει δεν έχουν τύχες στην διοργάνωση. Θα ρισκάρουμε περισσότερο από την στιγμή που ο Σουάρες δεν θα προλάβει σίγουρα τα ματς των ομίλων και θα ποντάρουμε στον αποκλεισμό τους από νωρίς. Για πρώτος σκόρερ ο Καβάνι δεν έχει αντίπαλο.


Σαν να παίζει σπίτι του θα είναι το Μεξικό
ΜΕΞΙΚΟ: Συμμετέχει για δέκατη φορά στην διοργάνωση και μπορεί το 2011 και το 2015 να αποκλείστηκε στους ομίλους όμως στο παρελθόν έφτασε 2 φορές στον τελικό και τρεις φορές στην 3η θέση, κάτι που δείχνει πως έχει υψηλούς στόχους. Φέτος μάλιστα που η διοργάνωση γίνεται στις ΗΠΑ...ουσιαστικά παίζουν εντός έδρας αφού σε όλα τα ματς θα έχουν την στήριξη των συμπατριωτών που είναι πάρα πολλοί σε αμερικάνικο έδαφος. Φάνηκε και πέρυσι που κατέκτησαν  εύκολα το Gold Cup επί αμερικανικού εδάφους. Διαθέτουν εξαιρετικό ρόστερ με παίκτες ποιότητας σε όλες τις γραμμές. Ο Τσικαρίτο θα είναι ο ηγέτης μετά την καλή χρονιά που έκανε στην Λεβερκούζεν, ενώ βοήθειες στο σκοράρισμα θα πάρει και από την Χιμένες της Μπενφίκα. Πίσω από τον επιθετικό οι Ακίνο(Τίγκρες), Κορόνα(Πόρτο), Ερέρα(Πόρτο), Γκουαρδάδο(Αϊντχόβεν) διαθέτουν τρομερή ταχύτητα αλλά και πολλές εμπειρίες από την Ευρώπη. Μπακ με την ταχύτητα και τα ανεβάσματα των Λαγιούν και Αγκιλάρ δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλη ομάδα, ενώ οι Μορένο, Ρέγες με γεμάτη χρονιά στην La Liga προσφέρουν σταθερότητα στην άμυνα ενώ η εμπειρία του Ράφα Μάρκες μπορεί να βοηθήσει αν χρειαστεί. Γενικότερα το Μεξικό έχει φοβερή πληρότητα στο ρόστερ, στοχεύει ψηλά, έρχεται με την ψυχολογία στα ύψη αφού δεν έχει ήττα σε 18 ματς (επίσημα και φιλικά) ενώ ο αποκλεισμός για λόγους πειθαρχίας του Ντο Σάντος και του Βέλα δείχνει πως υπάρχει συγκέντρωση και προσήλωση για κάτι καλό. Κύριο χαρακτηριστικό τους η ταχύτητα. Αρχικά ποντάρουμε στην πρωτιά ομίλου στο 2,20, θα την κυνηγήσει γιατί λογικά θα αποφύγει με αυτόν τον τρόπο την Αργεντινή στους 8. Θα ποντάρουμε την κατάκτηση στο 12,00 ενώ κάνουμε πιο safe ποντάρισμα το να φτάσει ως στα ημιτελικά στο 2,50. Ο Τσικαρίτο ή Χαβιέρ Ερνάντες όπως θέλετε θα είναι η αιχμή του δόρατος και στο 21,00 αξίζει για πρώτος σκόρερ, επίσης ο Γκουαρδάδο που εκτελεί όλα τα στημένα αλλά είναι και ο κινητήριος μοχλός στο κέντρο πληρώνει 20,00 να είναι ο πρώτος στις ασίστ.


O Γερμανός τεχνικός Σέφερ είναι ο αναμορφωτής των Reggae Boys
ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Πέρυσι στην Χιλή αποκλείστηκαν στους ομίλους έχοντας τρεις ήττες με 1-0 από Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη. Έδειξαν πάντως ανταγωνιστικό πρόσωπο και έχασαν τα ματς στις λεπτομέρειες. Λίγες μέρες αργότερα πήραν μέρος και στο Gold Cup όπου έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου έχασαν από το Μεξικό. Ο Γερμανός τεχνικός Σέφερ έχει αναμορφώσει την εικόνα των Reggae Boys και με όπλο τις φυσικές τους δυνάμεις που τους επιτρέπουν να τρέχουν ασταμάτητα έχει φτιάξει μια ομάδα με φανταστική συνοχή. Οι στημένες φάσεις επίσης είναι ένα όπλο αφού διαθέτουν ψηλά κορμιά που δεν χάνουν μονομαχίες. Ο Μόργκαν πήρε τίτλο με την Λέστερ και δεσπόζει στο κέντρο άμυνας, ενώ οι Μαριάπα (Κρίσταλ Πάλας), Χέκτορ(Ρέντινγκ), Όστιν (Μπρόντμπι),  Μπάρνς(Χιούστον) και  Ντόναλτσον(Μπέρμιγχαμ) είναι σημαντικές μονάδες. Είναι ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, πρόσφατα κέρδισε σε φιλικό με 2-1 στην Χιλή και μπορεί να πάρει ψυχολογία την πρώτη αγωνιστική με νίκη κόντρα στην Βενεζουέλας. Θα ποντάρουμε στην πρόκριση από τον όμιλο στο 5,50, από τις ομάδες που δεν γεμίζουν το μάτι...αλλά είναι ικανές για το κάτι παραπάνω.

Έχει μείνει πολύ μόνος στην Βενεζουέλα ο Ροντόν
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο και μαζί με την Βολιβία είναι οι πιο αδύναμες στην Λατινική Αμερική. Η τραγική πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ (5 ήττες, 1 ισοπαλία) έφερε νέο προπονητή με τον Ντουνταμέλ να έχει αναλάβει τον Απρίλιο χωρίς να έχει και μεγάλη εμπειρία από πάγκους. Ο Ροντόν της Γουέστ Μπρομ είναι πιο ποιοτικός που υπάρχει στο ρόστερ, με τους Σάντος της Ναϊμέγκεν, τον Ροζάλες της Μάλαγα και τον Βισκαρόντο της Ναντ να ακολουθούν. Μεγάλο πρόβλημα η άμυνα αφού δέχεται γκολ με το τσουβάλι (17 σε 6 ματς στα προκριματικά του Μουντιάλ) ενώ σε 15 ματς επίσημα και φιλικά έχει μία νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Στο εσωτερικό της χώρας συμβαίνουν πολλά και δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για μπάλα. Θα πρέπει να αλλάξει πολλά ο νέος τεχνικός για να δούμε κάτι καλό οπότε η τελευταία θέση του ομίλου στο 2,50 τις αξίζει...

Δ ΟΜΙΛΟΣ

Έρχεται με φόρα ο Ιγκουαίν μετά την εκπληκτική χρονιά που έκανε με την Νάπολι
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Δύο σερί χρονιές η Αργεντινή έφτασε στον τελικό (Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα) και δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο με αποτέλεσμα να έχει μείνει άτιτλη από το 1993 που πήρε το Κόπα Αμέρικα. Μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις αποδόσεις και σε αυτήν την διοργάνωση. Κάτι λογικό αφού έχει τεράστια ποιότητα στο ρόστερ της. Ο Μέσι είναι μια κατηγορία μόνος του, ενώ παίκτες όπως η Ντι Μαρία, Αγουέρο, Ιγκουάϊν, Μπανέγα, Γκαϊτάν θα ήταν πολυτέλεια για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εκεί που πονά σίγουρα είναι η άμυνα δεν έχει αξιόπιστα ακραία μπακ ενώ οι Οταμέντι, Φούνες Μόρι δεν έρχονται από καλή χρονιά στην Premier League, ενώ ο Μασεράνο θα είναι ο μόνος από την τριάδα των χαφ που θα μαρκάρει...Ο Τάτα Μαρτίνο αμφισβητείται έντονα, ενώ ψάχνει τρόπο να χωρέσει τον απίστευτα φορμαρισμένο Ιγκουαϊν στην ενδεκάδα με τον επιθετικό της Νάπολι να έχει σεληνιαστεί φέτος. Με δεδομένο πως η  Αργεντινή θα προχωρήσει αρκετά το να βγει πρώτος σκόρερ ο Ιγκουαϊν πληρώνει 9,00 και έχει αξία αφού μόνο να σκεφτείς ποιοι θα τον ταΐζουν... αρκεί, ενώ Βολιβία και Παναμάς προσφέρονται για πολλά γκολ στην φάση των ομίλων. Στο 4,00 τον βρίσκουμε για πρώτο σκόρερ ομάδας. Eύκολα θα πάρει και την πρωτιά στον όμιλο αλλά πληρώνει  μόλις 1,55.

Δύσκολα θα τα καταφέρουν ξανά οι Χιλιανοί
ΧΙΛΗ: Θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο η Χιλή όμως τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα...αφού οι προσδοκίες έχουν ανέβει πολύ και δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί την πίεση. Ο νέος τεχνικός Πίτσι θέλει να περάσει την δικιά του φιλοσοφία αφού ο απόλυτα πετυχημένος Χόρχε Σαμπαόλι αποτελεί παρελθόν. Πλέον υπάρχει μια προσπάθεια για σχηματισμό με 4 στην άμυνα για να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία, ενώ μεγάλο μειονέκτημα είναι η έλλειψη ύψους...με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα γκολ από στημένες φάσεις. Οι σταρ παραμένουν οι Βιδάλ, Σάντσες, ενώ όλοι οι παίκτες της ενδεκάδας δεν σταματούν να τρέχουν, με τους Ντίας, Μεδέλ και Αράνγκις να είναι οι πρωτεργάτες. Γκρίνια από τον κόσμο γιατί έμεινε εκτός ο Βαλβίδια. Η πρόκριση δεν χάνεται από τον όμιλο αφού η Βολιβία και ο Παναμάς δεν θα σταθούν εμπόδιο, στους 8 όμως είτε το Μεξικό είτε η Ουρουγουάη θα βρεθούν μπροστά της και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το φαβορί. Ο αποκλεισμός των Ρόχας στα προημιτελικά πληρώνει 2,00 και θα το κρατήσουμε.

Φουλ άμυνα και όπου βγει από τον Παναμά
ΠΑΝΑΜΑΣ: Στιβαρή ομάδα με μεγάλη συνοχή και καλή αμυντική λειτουργία, με αυτά τα χαρακτηριστικά έφτασε πέρυσι μέχρι την 3η θέση του περσινού Gold Cup. Ποιότητα επιθετικά δεν υπάρχει και τα πάντα στηρίζονται στον 33χρόνο Τεχέδα που έχει πετύχει 41 γκολ με την φανέλα της εθνικής. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 5 ματς έχει σκοράρει μόλις μία φορά ενώ κατάφερε να χάσει σε φιλικό από την Νικαράγουα. Υπό αμφισβήτηση ο κόουτς Γκόμες  που βρίσκεται από το 2014 στον πάγκο. Θα το παλέψουν όσο μπορούν αλλά δεν υπάρχει στο ρόστερ ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά, η άμυνα και ξύλο...είναι μονόδρομος που οδηγεί όμως σε αδιέξοδο με την αποφυγή της τελευταίας θέσης να είναι ο μοναδικός στόχος που να μοιάζει εφικτός.

Η ομάδα της Βολιβίας θα εντυπωσιάσει...αλλά στις κερκίδες
ΒΟΛΙΒΙΑ : Είναι η πιο αδύναμη ομάδα τα τελευταία χρόνια στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής και δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Η απόφαση για ανανέωση στο ρόστερ μοιάζει με λευκή πετσέτα αφού 16 από τους 23 που πήραν μέρος στο περσινό Κόπα Αμέρικα είναι εκτός κλήσεων και υπάρχει έλλειψη ποιότητας και εμπειρίας. Μόλις τρεις παίκτες έχουν πάνω από 30 συμμετοχές στην εθνική ενώ ο Άρστε με 8 γκολ ξεχωρίζει αφού μετά ακολουθούν οι Ραμάγιο και Κάμπος με μόλις δύο γκολ ο καθένας. Κάκιστη πορεία κάνει και στα προκριματικά του Μουντιάλ με μία μόλις νίκη επί της Βενεζουέλας. Έτσι και αλλιώς δεν είχε πολλές ελπίδες διάκρισης, με τα δεδομένα που υπάρχουν και τις απουσίες θα παλέψει για την αποφυγή της τελευταίας θέσης με τον Παναμά. Η εκτίμηση μας είναι πως δεν θα τα καταφέρει...ενώ εκτός από ουραγός ομίλου στο 1,75 θα την ποντάρουμε και ως την ομάδα που θα δεχτεί τα περισσότερα γκολ στο 8,00.


                          ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Κατάκτηση  Μεξικό   12,00

Να φτάσουν στα ημιτελικά  ΜΕΞΙΚΟ  2,50, ΗΠΑ 2,00, ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ  5,00


Το Μεξικό θα είναι η κύρια επιλογή μας

Αποκλεισμός στα προημιτελικά ΧΙΛΗ  2,00

Πρόκριση από τον όμιλο   ΤΖΑΜΑΪΚΑ  5,50

Νικητές ομίλου  ΜΕΞΙΚΟ  2,20, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  1,55

Τελευταία στον όμιλο  ΒΟΛΙΒΙΑ  1,75

Να δεχτεί τα περισσότερα γκολ  ΒΟΛΙΒΙΑ  8,00

Ζευγάρι τελικού ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΜΕΞΙΚΟ   8,00

Το βαρύτιμο τρόπαιο


Πρώτοι Σκόρερ διοργάνωσης  ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ  21,00, ΙΓΚΟΥΑΪΝ 9,00

Πρώτος σε ασίστ στην διοργάνωση ΓΟΥΑΔΑΡΔΟ(ΜΕΞΙΚΟ)  20,00

Πρώτοι σκόρερ ομάδας  ΜΠΑΚΑ(ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 2,00, ΛΕΣΚΑΝΟ(ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 2,40, ΚΑΒΑΝΙ(ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 3,00, ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ(ΜΕΞΙΚΟ) 2,50, ΙΓΚΟΥΑΪΝ(ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 4,00, ENEΡ ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ(ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ)  2,00


Πάντα οι κερκίδες έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο Copa America


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου