Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΡΑΝΙΕΡΙ


Άπατη πήγε η χτεσινή τριάδα στην Αγγλία, με τις Νότιγχαμ και Σέφιλντ να μένουν στο 0-0 και το οver στο Λίβερπουλ-Στόουκ δεν είδαμε ποτέ το ανοιχτό ματς με γκολ που περιμέναμε. Μετά τους κουβάδες των τελευταίων ημερών αποφάσισα να δώσω και εγώ μια συνέντευξη στον εαυτό μου όπως τον Μπερμπάτοφ....
-Καλημέρα πως αισθάνεσαι;
-Xάλια, πάλι κουβά πήγαμε χτες, μηδέν στα τρία.
-Γιατί βλέπεις το ταμείο με το κιάλι το τελευταίο διάστημα;
- Τι να πω;...δεν είμαι σε καλή κατάσταση και νοιώθω θυμωμένος για αυτό. Δεν σκέφτομαι καθαρά και παρασύρομαι εύκολα.
-Υπάρχει αιτία για αυτήν την κατάσταση;
- Όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω μια λογική εξήγηση. Πλέον αρχίζω να πιστεύω πως με έχει καταραστεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, έχουμε κοντράρει πολλές φορές την Λέστερ και πάντα μας στέλνει κουβά. Έχουμε ποντάρει στην αρχή της χρονιάς ότι θα υποβιβαστεί, πριν από δύο μήνες ότι θα τερματίσει στην τετράδα και αυτός βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League. Είναι δυνατόν να μην έχω εφιάλτες μετά;




-Είσαι απογοητευμένος για αυτήν την λάθος εκτίμηση που έκανες;
-Πολλές φορές κοιτιέμαι στον καθρέφτη και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να έπεσα τόσο έξω; Είναι δυνατόν με αυτό το ρόστερ ο Ιταλός να κάνει παπάδες; Πως γίνεται να κερδίζει ματς που δεν αξίζει; πως γίνεται ο ξυλοκόπος Χουτ να είναι το καλύτερο στόπερ στην Αγγλία; Προχθές είδα στον ύπνο μου τους παίκτες της Λέστερ να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου σηκώνοντας τον Ρανιέρι στα χέρια...Ξύπνησα ιδρωμένος.
-Και τώρα, πως θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση;
-Πραγματικά δεν ξέρω. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως αν η Λέστερ πάρει πρωτάθλημα θα σταματήσω να ασχολούμαι με το στοίχημα... Δεύτερον θα συνεχίσω να κοντράρω την Λέστερ μέχρι να ξορκίσω το κακό. Επίσης δεν πρόκειται να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μου, θα συνεχίσω να κυνηγώ τα μεγάλα σημεία και τις παικτικές αξίες.






ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 2-3 ΓΚΟΛ: Kρίσιμο ματς για τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα για τον Τούντορ που χρεώνεται πολλά και πλέον παίζει το κεφάλι του. Η κατάσταση στον Δικέφαλο μοιάζει να έχει ξεφύγει... με τον Μπερμπάτοφ να δίνει συνέντευξη στον εαυτό του και να δηλώνει θυμωμένος. Αγωνιστικά ο Τούντορ προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σχήμα... Από την άλλη έρχεται ένας Πανιώνιος που διψάει για διάκριση, γεμάτος ενθουσιασμό, αλλά και με απώλειες αφού ο Μπουμάλ έφυγε ενώ ο Χατζηισαϊας βρίσκεται μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ.  Όπλο των γηπεδούχων η άμυνα αφού τρέχουν σερί 5 ματς χωρίς να δεχτούν γκολ. Δύσκολο σε προβλέψεις ματς αφού υπάρχει και το δεύτερο ματς... για αυτό θα κρυφτούμε πίσω από τα 2-3 γκολ που καλύπτουν πολλά σενάρια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ ΟVER 3,5: Το πρώτο ματς έληξε με 2-1 υπέρ της Έβερτον. Θυμίζουμε πως το Λιγκ Καπ δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ, παρά μόνο στην παράταση. Πριν από 20 μέρες το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος έληξε 0-0...κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει και τώρα... Η Σίτι θέλει νίκη τουλάχιστον με ένα γκολ για να πάει παράταση, στο Έτιχαντ με 33 γκολ σε 12 ματς πετυχαίνει μέσο όρο σχεδόν 3 γκολ το ματς. Η Έβερτον πραγματοποιεί κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα και βλέπει το Λιγκ Καπ ως εξιλέωση αφού είναι ο μόνος δρόμος για κάτι καλό στην σεζόν. Μεγάλο πρόβλημα η άμυνα αφού με 34 γκολ έχει την 7η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα, αντίθετα με 40 γκολ έχει την 4η καλύτερη επίθεση. Υπάρχουν προϋποθέσεις για ροντέο.

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ-ΤΒΕΝΤΕ 1: Σε εξαιρετική κατάσταση και μετά την διακοπή η Ναϊμέγκεν που βρίσκεται στην 7η θέση έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις εντός έδρας με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία μόλις ήττα (από τον Άγιαξ). Συνεχίζεται ο αγωνιστικός κατήφορος για την προβληματική Τβέντε που βρίσκεται στην 16η θέση και εκτός έδρας έχει 0 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε το 2,05 στον άσο έχει αξία.

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΚΑΜΠΟΥΡ ΟVER 3,5:  Δυναμικά μπήκε στον δεύτερο γύρο η Αλκμάαρ με δύο σερί νίκες και στοχεύει στην είσοδο στα πλέι οφ αφού έχει μείνει αρκετά πίσω. Άμυνα χωνί η Καμπούρ με 47 γκολ παθητικό έχει την χειρότερη επίθεση στην Ολλανδία, δεχόμενη περίπου 2,5 γκολ ανά ματς...Από τις ομάδες με τα περισσότερα οver 3,5 η Καμπούρ 10 σε 19 ματς και η Αλκμάαρ 9 σε 19 ματς. Μπορούν άνετα να μας δώσουν ένα γεμάτο ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 & UNDER : Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον δρόμο του σιγά-σιγά με τον Στραματσιόνι. Στοχευμένες κινήσεις με τους Μέστο, Μπουμάλ να παίζουν στην ενδεκάδα και να βοηθούν, τον Εσιέν να μην εντυπωσιάζει...αλλά τουλάχιστον να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Το κύπελλο είναι βασικός στόχος και ο κόσμος θα βρίσκεται στην μετά από καιρό ανοιχτή Λεωφόρο για να συμπαρασταθεί αλλά και να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο της Θύρας 13. Ο Ατρόμητος μετά και την ήττα από τον ΠΑΣ...βρίσκεται σε μαύρα χάλια με την ψυχολογία στα τάρταρα. Μοναδική ελπίδα διάκρισης το κύπελλο για αυτό το σημερινό ματς είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Ο Δέλλας θα παίξει φουλ άμυνα και όπου βγει ξέρει πως χωρίς τον Μπέργκ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται στο γκολ και εκεί θα ποντάρει για να μείνει ζωντανός ενόψει ρεβάνς. Κλειστό ματς αλλά δύσκολα θα μείνει αλώβητος ο Ατρόμητος και ο συνδυασμός του άσου με το under στο 2,75 είναι καλή επιλογή.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΙΝΤΕΡ UNDER: Πρώτος ημιτελικός κυπέλλου με το κλίμα στις δύο ομάδες να είναι άκρως αντίθετο... Η Γιούβε τρέχει σερί 14 νικών και πετάει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ενώ στην Ίντερ πλέον έχουν βγει τα μαχαίρια. με τον Μαντσίνι να κατηγορεί ανοιχτά τους παίκτες του λέγοντας χαρακτηριστικά για μια χαμένη ευκαιρία του Ικάρντι...'' Ακόμα και τώρα στα 50 μου αυτό το γκολ δεν το έχανα...''. Μόνο στην άμυνα παίρνει άριστα με τους Νερατζούρι να έχουν την καλύτερη επίδοση στην Ιταλία με μόλις 14 γκολ παθητικό. Ο Αλέγκρι θα κάνει αλλαγές και θα αφήσει βασικούς στον πάγκο, όπως τον σεληνιασμένο Ντιμπαλά... Κλειστό ματς περιμένουμε άλλωστε υπάρχει και ρεβάνς, το under στο 1,65 αποτελεί επιλογή.

Δυάδα
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ  2-3 ΓΚΟΛ  2,00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1&UNDER  2,75

Δυάδα
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ  ΟVER 3,5  2,20
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΙΝΤΕΡ   UNDER  1,65

Δυάδα
ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ-ΤΒΕΝΤΕ  1  2,05
ΑΛΚΜΑΑΡ-ΚΑΜΠΟΥΡ  ΟVER 3,5   2,25

*H στήλη του Tsatala καθημερινά στην Arena Press






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου