Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ...



Σε γιορτινό κλίμα έχουμε μπει για τα καλά και το στοίχημα έχει μπει τουλάχιστον...μέχρι το Σάββατο που έχουμε την φημισμένη Boxing Day στην Αγγλία σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει αυτές τις μέρες είναι η ξεκούραση και να περάσουμε όσο χρόνο περισσότερο γίνεται με τα αγαπημένα μας πρόσωπα... Για αυτό και εμείς σήμερα θα περάσουμε χρόνο με τον αγαπημένο μας Κλαούντιο Ρανιέρι. Πέρα από την πλάκα έχω ακράδαντα επιχειρήματα και τα αναπτύσσω στο κείμενο που με κάνουν να πιστεύω ότι η Λέστερ δεν θα βρίσκεται στην τελική εξάδα της Premier League. Aπό εκεί πέρα έχουμε και μια τριαδούλα από τα σημερινά ματς στην Β' Ιταλίας. Υγεία, αγάπη και τύχη για όλους και ραντεβού το Σάββατο με στήλη αφιερωμένη στην Boxing Day.


Το προπονητικό δίδυμο...της ομάδα των ΚΑΠΙ
ΛΕΣΤΕΡ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΔΑΣ: Ο Ρανιέρι και οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν...φιγουράροντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 17 αγωνιστικές. Όπως παραδέχτηκε και ο Ιταλός τεχνικός είναι σαν να ζουν σε όνειρο, μόνο που κάποια στιγμή από τα όνειρα ξυπνάς και επιστρέφεις στην πραγματικότητα. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε της Αλεπούδες τέλη Ιουλίου μετά την απόλυση του απόλυτα πετυχημένου Νίγκελ Πίρσον για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Βρετανός τεχνικός είχε οδηγήσει πέρυσι την Λέστερ στην παραμονή με απίστευτο σερί τις τελευταίες αγωνιστικές (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Ο Ρανιέρι δεν έκανε την προετοιμασία, βρήκε έτοιμο πλάνο το οποίο δεν πείραξε καθόλου...απλά διαχειρίστηκε άψογα το ρόστερ. Φρόντισε να δώσει ξεχωριστά κίνητρα στους παίκτες του και βελτίωσε το κλίμα στα αποδυτήρια που είχε χαλάσει λόγο της κόντρας του Πίρσον με την διοίκηση. Οι συνεχόμενες νίκες έχουν δώσει φτερά στους ποδοσφαιριστές της Λέστερ που πλέον πετάνε στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα πως δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ, ενώ τον Ιανουάριο είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν αποχωρήσεις...αφού οι Βάρντι, Μάχρεζ και Καντέ έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους. Επίσης στον δεύτερο γύρο το πρόγραμμα βαραίνει επικίνδυνα αφού η Λέστερ έχει να αντιμετωπίσει: δύο φορές με Σίτι και Λίβερπουλ, εκτός έδρας  Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι... Πλέον έχει χαθεί και το στοιχείο της υποτίμησης, όλοι ξέρουν ποιους έχουν να αντιμετωπίσουν. Το γεγονός πως έχει δεχτεί 24 γκολ σε 17 ματς (7η χειρότερη άμυνα στην Premier League) δεν είναι καλό σημάδι και είναι δείγμα ομάδας χωρίς συνοχή. Μπορεί επιθετικά να βρίσκει δίχτυα εύκολα, λόγο ότι Μαχρέζ και Βάρντι πυροβολούν αλλά δύσκολα θα συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς και όταν σιγήσουν θα φάνει και το αμυντικό πρόβλημα. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η βαθμολογική υποχώρηση και τότε θα είναι δύσκολο για τον Ρανιέρι να το διαχειριστεί. Αυτή την στιγμή η Λέστερ βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά από την 7η Γουότφορντ, με τις Τσέλσι, Σαουθάμπτο, Λίβερπουλ να είναι ακόμα πιο κάτω...Το να βρεθεί η Λέστερ στο τέλος της χρονιάς κάτω από την 6η θέση είναι αρκετά πιθανό και στο 5,00 θα το ποντάρουμε.

Moνό αποδεκτό
ΛΕΣΤΕΡ ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΔΑΣ   5,00



ΤΕΡΝΑΝΑ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΛΑΝΤΣΙΑΝΟ ΟVER:  Bαριά ήττα γνώρισε στην έδρα της Τσεζένα (4-0) η Τερνάνα με αποτέλεσμα να πλησιάσει στην ζώνη υποβιβασμού. Η άμυνα είναι το μεγάλο της πρόβλημα αφού με 28 γκολ παθητικό έχει την 3η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ανοικτά ματς μας προσφέρει το τελευταίο διάστημα αφού προέρχεται από 8 οver στα τελευταία 10 ματς, ενώ συνολικά έχει 12 οver σε 19 ματς. Η Λαντσιάνο γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Πεσκάρα και συμπλήρωσε 4 σερί ήττες παραμένοντας στην προτελευταία θέση. Η άμυνα της με 28 γκολ παθητικό είναι προβληματική, ενώ έρχεται από 5 σερί οver και 7 σερί γκολ-γκολ. Ομάδες που φέρνουν εύκολα οver και αναγκασμένες να ψάξουν βαθμούς λόγο της βαθμολογικής θέσης, το οver στο 2,15 είναι ξεκάθαρη επιλογή.

ΚΡΟΤΟΝΕ-ΤΡΑΠΑΝΙ 1: Στην κορυφή της βαθμολογίας η Κροτόνε, παρότι δεν μπόρεσε να κερδίσει στην έδρα της Λατίνα(2-2). Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών μετά από 5 σερί νίκες όπου δεν είχε δεχτεί μάλιστα ούτε γκολ. Στην έδρα της η Κροτόνε είναι καταιγιστική έχοντας 8 νίκες σε 9 ματς, με γκολ 23-4. Η Τραπάνι είναι στην μέση της βαθμολογίας, εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε 9 ματς, ενώ στα τελευταία 5 ματς μετρά μόλις ένα τρίποντο. Η Κροτόνε γκέλαρε και θέλει άμεσα την επιστροφή στις νίκες, στο 1,85 είναι επιλογή ο άσος.

ΝΟΒΑΡΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ 1: Τρένο χωρίς φρένα η Νοβάρα που έρχεται από σερί 6 συνεχόμενων νικών και μόλις μία ήττα στα τελευταία 13 ματς. Φιγουράρει πλέον στην 3η θέση και βλέπει ακόμα πιο ψηλά. Μεγάλο της όπλο η άμυνα αφού με 13 γκολ παθητικό έχει την κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα, Στην έδρα της έχει 6 σερί νίκες και συνολικά ρεκόρ 7-1-1. Η Τσεζένα επέστρεψε στις νικές μετά από 4 αγωνιστικές με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Τερνάνα. Μακρία από την έδρα της χάνεται αφού έχει μόλις ένα διπλό (αρχές Σεπτέμβρη) ενώ θα έχει και αρκετές απουσίες. Στην κατάσταση που είναι η Νοβάρα δύσκολα θα κάνει στάση,,,


Τριάδα
ΝΟΒΑΡΑ-ΤΣΕΖΕΝΑ          1              1,90
ΚΡΟΤΟΝΕ-ΤΡΑΠΑΝΙ        1              1,75
ΤΕΡΝΑΝΑ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΛΑΝΤΣΙΑΝO                               OVER     2,15

*Η στήλη του Tsatala καθημερινά στην ΑRENA PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου