Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Όπως ακριβώς περιμέναμε το πάθος των Ιρλανδών ήταν αυτό που μέτρησε περισσότερο και πήραν την πρόκριση απέναντι στους πιο ποιοτικούς Βόσνιους. Ένα γκολ ακόμα θέλαμε για να πληρωθούμε τον άσο σε συνδυασμό με το οver με τον Λονγκ να αστοχεί σε κενή εστία για το 3-0 στο 77' και τον Ιμπίσεβιτς να τραντάζει το δοκάρι από την μικρή περιοχή στο 92' για το 2-1... Γεμάτη η σημερινή μέρα αφού υπάρχουν αρκετοί αγώνες στο πρόγραμμα, με μπαράζ πρόκρισης στο Euro, προκριματικά Μουντιάλ σε Ασία, Αφρική και Ν.Αμερική και αρκετά φιλικά που πάντως χρειάζονται προσοχή και τα τελευταία νέα για να μάθουμε τις ενδεκάδες των ομάδων. Το διπλό της Ιορδανίας θα ήταν το σημείο της ημέρας αν δεν τον είχαν καταλάβει οι book...αφού πλέον έπεσε σε επίπεδα του 1,55.




ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ G/G: Για την Αργεντινή που αγνοεί την νίκη μετά από 3 αγωνιστικές είναι κομβικό ματς και θα χρειαστεί απαραίτητα την νίκη. Σημαντικές απουσίες και για τις δύο αφού στην Κολομβία λείπουν οι Τζάκσον Μαρτίνες, Αρίας, Σάντσες ενώ στην Αργεντινή οι Μέσι, Αγουέρο, Τέβες, Ρονκάλια. Μεγάλη ποιότητα επιθετικά και το γκολ-γκολ στο 2,15 είναι καλή επιλογή.

KIΡΓΙΣΤΑΝ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ 2:Η Ιορδανία θεωρείται από τις καλές ομάδες της Ασίας (10 ματς χωρίς ήττα) και βρίσκεται στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ μπροστά από την Αυστραλία. Για να παραμείνει εκεί χρειάζεται την νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το ανύπαρκτο ποδοσφαιρικά Κιργιστάν και να παίξει την πρωτιά κόντρα στην Αυστραλία την τελευταία αγωνιστική. Στην Ιορδανία έχουν πάρει πάρα πολύ σοβαρά το ματς αφού έφτασαν από την Κυριακή στο Μπισκιέκ(πρωτεύουσα) για να προσαρμοστούν όσο καλύτερα γίνεται, ο πρίγκιπας της χώρας Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν έχει ρίξει τρελό χρήμα στο ποδόσφαιρο της χώρας...ενώ και ο ίδιος είναι υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA. Στο 1,80 που υπήρχε στο διπλό χτες...είχε αξία, πλέον έχει κατρακυλήσει στο 1,60 και ίσως στο live κάνουμε παιχνίδι.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΕΡΟΥ ΟVER: Πήρε τον βαθμό στο Μπουένος Αϊρες η σελεσάο παρότι η Αργεντινή ήταν ανώτερη. Η νίκη με το Περού είναι απαραίτητη, όμως η απουσία του Τιάγκο Σίλβα και η τιμωρία του Ντάβιντ Λούις την αφήνει με κενά στην άμυνα αφού και ο Μαρκίνιος είναι τραυματίας. Το Περού είναι αξιόμαχο, έρχεται από νίκη επί της Παραγουάης και με τους Φαρφάν, Πιζάρο, Γκερέρο μπορεί να βοηθήσει για να βγάλουμε το οver.

ΔΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ ΟVER: H Σουηδία ήταν ελαφρώς καλύτερη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης με την νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς. Πλέον στην σημερινή ρεβάνς της Κοπεγχάγης θα πέσουν κορμιά αφού οι Δανοί θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Η παρέα του Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι από τις ομάδες που θα κάτσουν να παίξουν ταμπούρι για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, ενώ προέκυψαν και απουσίες στην άμυνα με τους Άντονσον και Όλσον(βασικοί στο πρώτο ματς) να είναι εκτός...οπότε το να δούμε ανοιχτό ματς είναι αρκετά πιθανό και το οver στο 2,25 είναι καλή περίπτωση.

TOYΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ X2: Πανηγυρικό κλίμα στην Τουρκία που έχει προκριθεί στο Euro, προέρχεται από σερί 10 ματς χωρίς ήττα και στο σημερινό ματς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Φατίχ Τερίμ Σταντί, το γήπεδο που χτίστηκε προς τιμήν του προπονητή της εθνικής Τουρκίας. Ήδη έχει ανακοινωθεί sold out κάτι λογικό αφού χωράει 17.000 κόσμο. Το μεγάλο πρόβλημα των Τούρκων είναι η άμυνα αφού δεν υπάρχουν αξιόπιστοι στόπερ... με τον Χακάν Μπαλτά στα γεράματα από κλασικός αριστερός μπακ να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Αζίζ της Μπούρσασπορ που είναι και αμφίβολος για το σημερινό ματς. Η εθνική μας έγραψε ακόμη μια μαύρη σελίδα ιστορίας με την ήττα από το Λουξεμβούργο στο ντεμπούτο του Σκίμπε, με τον Γερμανό πάντως να κάνει πειράματα στην ενδεκάδα, θέλοντας να κρατήσει φρέσκους τους...βασικούς για το σημερινό ματς. Σύστημα με 3 στην άμυνα ετοιμάζει ο Γερμανός με την τριάδα Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Κυριάκος Παπαδόπουλος να είναι το πολυτιμότερο κομμάτι αυτής της εθνικής και να ξεκινούν μαζί. Ας βγάλουμε και λίγο εγωισμό επιτέλους... κόντρα σε προγνωστικά και με οδηγό το ένστικτο πιστεύω ότι δεν χάνουμε και το Χ2 πληρώνει 2,20.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΧΙΛΗ Χ: Εκδίκηση ψάχνουν οι γηπεδούχοι κόντρα στην Χιλή για τον άδικο αποκλεισμό στον προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι με τον Καβάνι να αποβάλλεται για χτύπημα στον Χάρα.  Χωρίς τον Σουάρες η Ουρουγουάη ήταν ακίνδυνη επιθετικά και έχασε εύκολα στο υψόμετρο του Κίτο από τον Ισημερινό, με τις δύο νίκες που είχαν προηγηθεί όμως βρίσκεται ακόμα σε καλή βαθμολογική θέση. Δεν κατάφερε η Χιλή να κάνει το 3 στα 3 αφού έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Κολομβία, ενώ έχει προκύψει σοβαρό θέμα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σέρχιο Χαδούε που κατηγορείται για χρηματισμό. Η Χιλή είναι σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά, όμως η Ουρουγουάη έχει την έδρα(12 νίκες-7 ισοπαλίες τα τελευταία 6 χρόνια) οπότε ίσως η ισοπαλία που δεν καταστρέφει κανέναν είναι μια λογική λύση.

Τριάδα 
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΧΙΛΗ  Χ  3,00
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Χ2  2,20
ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ 2  1,60

Τριάδα
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  G/G  2,20
BΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΕΡΟΥ  ΟVER  1,80
ΔΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ ΟVER  2,25

*Η στήλη του Tsatala καθημερινά στην ARENA PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου