Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

O AΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ, ΟΙ ΦΟΡΤΣΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ




Η Γούεστ Χαμ έκανε και πάλι το θαύμα της μετά τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε και την Τσέλσι και μας πλήρωσε, βέβαια χρειάστηκε και λίγο σπρώξιμο από την διαιτησία γεγονός που έκανε τον Μουρίνιο να βγάζει αφρούς και να μπουκάρει στα αποδυτήρια των διαιτητών... ωραία σκηνικά. Στην δυάδα μπορεί η Ρεάλ να έκανε αυτό ακριβώς που περιμέναμε (παιχνίδι αντεπιθέσεων) και να πέρασε εύκολα από την έδρα της Θέλτα η Στόουκ όμως παρότι είχε την κατοχή μπάλας και πίεζε...άφηνε εκτεθειμένα τα νώτα της και η Γούοτφορντ την πλήγωσε άσχημα. Σε αντίθεση με τις λίγες χτεσινές επιλογές σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να αφήσω πολλά σημεία εκτός παιχνιδιού. Για παράδειγμα έμειναν έξω τα οverakia στα δύο μεγάλα ντέρμπι σε Πολωνία Λέγκια-Λεχ Πόζναν και Αυστρία Ραπίντ-Αούστρια, το διπλό της φορμαρισμένης Γιούνγκ Μπόις στην έδρα της Βασιλείας, ο άσος της Στρομγκόντσετ στην Νορβηγία και ο άσος της Φιορεντίνα επί της τρύπιας... αμυντικά Ρόμα. Πάμε να δούμε όμως τι κρατήσαμε:



ΟΙ ΦΟΡΤΣΑΤΕΣ
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΤΟΤΕΝΑΜ 2: Αθόρυβα η Τότεναμ και χωρίς να εντυπωσιάζει με αήττητο 8 αγωνιστικών (έχασε μόνο στην πρεμιέρα από την Γιουνάιτεντ) είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε στο 0-0 με την Λίβερπουλ, ήταν αυτή όμως που έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες στο ματς, την Πέμπτη γνώρισε την ήττα στο Βέλγιο από την Άντερλεχτ χωρίς να πολυνοιάζεται όμως... Η Μπόρνμουθ έχει κρατήσει αυτό το τρελό παιχνίδι που έκανε και πέρυσι και της χάρισε την άνοδο, φουλ επίθεση, ψηλά πίεση και πάθος... η έλλειψη ποιότητας όμως στην Premier League φαίνεται και υποχωρεί σταδιακά στην βαθμολογία με την άμυνα της να κάνει αστεία λάθη. Ο τρόπος παιχνιδιού των γηπεδούχων και το ανέβασμα της Τότεναμ μας οδηγεί στο διπλό του 2,20.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΣΑΛΚΕ 1: Είναι ξεκάθαρο πως η Γκλάντμπαχ είναι πλέον η κανονική... αυτή που μας άφηνε με ανοιχτό το στόμα πέρυσι, τέσσερις σερί νίκες στην Μπουντεσλίγκα και παλικαρίσια ισοπαλία την Τρίτη στο Τορίνο από την Γιουβέντους. Η Σάλκε την Πέμπτη έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Σπάρτα Πράγας, ενώ είχε προηγηθεί η δύσκολη νίκη επί της Χέρτα (2-1) με γκολ στο 92' παρότι η αντίπαλος της έπαιζε με 10 από το 18', Γενικά η Σάλκε μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση, είχε όμως εύκολο πρόγραμμα στο μοναδικό δύσκολο ματς που έδωσε στο Βόλφσμπουργκ έχασε με 3-0. Θα πάμε με την φόρμα των γηπεδούχων που στο Μπορούσια Παρκ είναι πάντα δυνατοί ενώ είχαν και δύο μέρες παραπάνω ξεκούρασης.

Ο ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1:Δεν κατάφερε να κερδίσει την Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έτσι έμεινε για τέταρτο σερί ματς μακριά από τις νίκες και η πίεση πλέον αρχίσει να μεγαλώνει. Ο Τούντορ επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του που τράβηξαν πολύ κουπί μέχρι τώρα για να τους έχει φρέσκους στο σημερινό ματς.Παρά τα εξαιρετικά στοιχεία που δείχνει ο Δικέφαλος στο παιχνίδι του είναι φανερό πως ο Κροάτης τεχνικός ψάχνει ακόμα να βρει ισορροπία κάτι λογικό αφού έχει στα χέρια του μια ομάδα που βρίσκεται σε φάση χτισίματος. Η νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ στην Λεωφόρο ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και το κλίμα έχει βελτιωθεί κάπως. Αγωνιστικά πάντως οι Πράσινοι δεν έπεισαν και πάλι με την εμφάνιση τους, ειδικά όταν ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 ήταν φανερό πως υπήρχε φόβος και πίεση στα πόδια των παικτών του Αναστασίου που τα χρειάστηκαν μέχρι το γκολ του Αμπντέντ στο 93'. Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί στην Τούμπα και λογικά με τον Μπεργκ στην εντεκάδα. Στον ΠΑΟΚ τα περιθώρια έχουν στενέψει, ο Παναθηναϊκός είναι στο +7 και η νίκη απαραίτητη κάτι που έδειξε να αποδέχεται και ο Τούντορ με την επιλογή του να κάνει rotatio κόντρα στην  Κράσνονταρ για να έχει στο φρέσκους και στο 100% τους Τζιόλη, Τζαβέλα, Μπερμπάτοφ και Μακ. Ο Παναθηναϊκός είναι ευάλωτος ψυχολογικά και δύσκολα θα αντέξει στην ορμή που αναμένεται να δείξει ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά.

ΤΟ ΤΕΡΑΣ
ΜΙΛΑΝ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ 2: Bλέπεις την βαθμολογία την Σασουόλο 4η με 1 μόλις ήττα σε 8 ματς, έχοντας κερδίσει Νάπολι, Λάτσιο και με ισοπαλία επί της Ρόμα. Βλέπεις την Μίλαν στην 11η θέση να αγνοεί την νίκη 3 αγωνιστικές να δέχεται γκολ με το τσουβάλι αφού η άμυνα της είναι για τα μπάζα...τον Μιχαϊλόβιτς να έχει παραιτηθεί μετά το 0-4 από την Νάπολι αλλά να τον κρατάει ο Μπερλουσκόνι λέγοντας όμως ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2...Βλέπεις μετά και αυτό το 5,00 στο διπλό και λες μάλλον μας κάνουν πλάκα; Ας λήξει και 5-0 εμείς θα έχουμε ποντάρει σωστά.

MLS: Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στις δύο περιφέρειες του πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπάρχουν αρκετές εκρεμότητες όσον αφορά την κατάταξη για τα πλέι οφ. Σε τρεις αναμετρήσεις έχουμε μόνο ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν μόνο νίκη...οπότε το οver είναι καλή επιλογή σε ένα πρωτάθλημα που έτσι και αλλιώς έχει πολλά γκολ.



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ G/G: Παρότι δεν ήταν τόσο κακός ο ΠΑΣ γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει βαθμολογικά στην 10η θέση. Είχε δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα πάντως η ομάδα του Πετράκη αφού οι 3 ήττες που έχει στην Αθήνα κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Στους Ζωσιμάδες κέρδισε ΠΑΟΚ,Ατρόμητο και έφερε 2-2 με Ηρακλή. Τα εύκολα γκολ που δέχεται είναι το πρόβλημα αφού τα 15 γκολ παθητικό είναι η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα, αντίθετα στην επίθεση δεν έχει πρόβλημα αφού έχει βρει δίχτυα και στα 7 ματς που έδωσε. Λευκό του απουσιολόγιο αφού και ο Λίλα προπονήθηκε κανονικά. Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτω στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ ο Αστέρας με το τελικό 2-1 να τον αφήνει με ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν κράτησε την νίκη...συχνό φαινόμενο φέτος αυτό, αφού από τα 10 ματς που έδωσε προηγήθηκε στα 7 αλλά πήρε τους 3 βαθμούς μόνο στα 2. Συμπλήρωσε 5 ματς χωρίς νίκη και υπάρχει μεγάλη πίεση πάνω από τον Έλληνα τεχνικό. Η ομάδα της Τρίπολης πάει έχοντας στην πλάτης της κούραση στα Γιάννινα δεν έχει περιθώρια και θα ψάξει την νίκη κόντρα σε ένα ΠΑΣ που αν βρει χώρους μπορεί να μεγαλουργήσει αλλά αμυντικά κάνει εύκολα λάθος. Το γκολ-γκολ σε υψηλές αποδόσεις είναι η επιλογή μας, οι γηπεδούχοι έχουν 6 στα 7 αμφίσκορα και ο Αστέρας 8 στα 10.


Δυάδα
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1  2,10
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ G/G  2,20

Δυάδα
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΣΑΛΚΕ  1  2,20
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΤΟΤΕΝΑΜ 2  2,25

Μονό αποδεκτό
ΜΙΛΑΝ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ 2  5,00

Τριάδα MLS 
ΚΑΝΣΑΣ-ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ ΟVER 1,72
MONTΡΕΑΛ-ΤΟΡΟΝΤΟ ΟVER 1,70
KOΛΟΜΠΟΥΣ-ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟVER  1,60

*H στήλη του Tsatala καθημερινά στην Αrena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου