Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

CIAO,ΙO SONO...TSATALAS



Δεν τα πήγαμε καλά χτες με τις γαλλικές μας επιλογές αφού η Παρί δεν έφαγε γκολ... ενώ οι δύο ισοπαλίες μας στην Β΄Γαλλίας δεν επιβεβαιώθηκαν. Προχωράμε σε ένα γεμάτο Σαββατόκυριακο με πάρα πολλές επιλογές. Επειδή από σήμερα το πρωί θα τρώω μακαρόνια στις πλατείες της Ρώμης η στήλη έχει γραφτεί από βράδυ Παρασκευής και περιλαμβάνει παιχνίδι τριημέρου... Ραντεβού λοιπόν ξανά την Τρίτη εύχομαι με πολλά κέρδη και φυσικά την Λάτσιο νικήτρια στο ντέρμπι της Κυριακής με την Μίλαν όπου θα βρισκόμαστε στο Ολίμπικο για την υποστηρίξουμε.




ΣΑΒΒΑΤΟ
TΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1: Δεν λέει να στρώσει η κατάσταση στην Τσέλσι που την Τετάρτη γνώρισε αποκλεισμό από την Στόουκ στο Λιγκ Καπ στην διαδικασία των πέναλτι. Πλέον η πίεση προς τον Μουρίνιο έχει γίνει αφόρητη και παίζει σε κάθε ματς... με τις αντοχές του Αμπράμοβιτς. Σίγουρα ο Πορτογάλος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια της ομάδας του αλλά και οι παίκτες του απέχουν πολύ από τις περσινές εμφανίσεις. Ο Κλοπ στην Λίβερπουλ από την άλλη δεν έχει πίεση ακόμα αφού είναι ακόμα αρχή... πέτυχε την πρώτη του νίκη με το 1-0 επί της Μπόρνμουθ στο Λιγκ Καπ αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι reds δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος και λείπουν πολλά στοιχεία από το παιχνίδι τους. Ο Μουρίνιο ξέρει ότι παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί, είναι μαθημένος σε καταστάσεις πίεσης και θα κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό το ματς, το κοινό στο Στάμφορντ Μπριτζ τον γουστάρει αφού σε κάθε ματς φωνάζουν το όνομα του και μένει να ξυπνήσει και τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του. Θα πάμε με τον άσο αφού η Τσέλσι θέλει απεγνωσμένα την νίκη κόντρα σε μια Λίβερπουλ που βρίσκεται σε φάση restart.

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ 1: To 2-1 επί της Άστον Βίλα ήταν η πρώτη νίκη μετά από 5 αγωνιστικές για την Σούονσι που μετά από το εντυπωσιακό της ξεκίνημα έκανε κοιλιά... Στο Λίμπερτι στην Ουαλία αποκτά δύναμη και δυσκολεύει παραδοσιακά όλους τους μεγάλους της χώρας.  Χωρίς προβλήματα απουσιών οι Ουαλοί σε αντίθεση με την Άρσεναλ που της λείπουν  Τσάμπερλεϊν, Γουόλκοτ, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Γουέλμπεκ, Ροσίτσκι, Οσπίνα... Πραγματικό νοσοκομείο και ο Βενγκέρ πονοκεφαλιάζει για την ενδεκάδα με το κενό στο κέντρο να είναι τεράστιο ενώ πρέπει να έχει στο μυαλό του και το ματς με την Μπάγερν που ακολουθεί. Το 5,00 που βρίσκουμε στον άσο είναι υπερβολικό αφού η Σουόνσι είναι καλή ομάδα και θα τερματίσει σίγουρα στις 10 πρώτες θέσεις.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΟVER: Δύο από τις ομάδες που διεκδικούν την δεύτερη θέση με φοβερή παράδοση στα ματς με σκορ και θέαμα... Στα τελευταία 24 μεταξύ τους έχουμε 21 over και 23 γκολ-γκολ. Η Λεβερκούζεν από 3 σερί οver 5,5...έχοντας δεχτεί 8 γκολ από Ρόμα και Στουτγκάρδη, ενώ η Βόλφσμπουργκ έρχεται από νέα ήττα από την Μπάγερν με 3-1 στο κύπελλο. Τουλάχιστον 3 γκολ θα έχει το ματς με το 1,72 του οver να είναι δίκαιο.

ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ 2: H απάτη που βαφτίστηκε '' διεκδικήτρια του τίτλου η Ίντερ του Μαντσίνι'' κάπου εδώ θα λάβει τέλος... Με μία μόλις νίκη στα τελευταία 5 ματς και σκοράρισμα με το σταγονόμετρο οι νερατζούρι προβληματίζουν...Αντίθετα η Ρόμα παρά τα προβλήματα στην άμυνα που δέχεται εύκολα γκολ βρίσκεται στην κορυφή και πετάει φωτιές στην επίθεση με 25 γκολ σε 10 ματς έχοντας μ.ο. 2,5 γκολ ανά ματς. Αν βάλουμε τους αριθμούς δίπλα σε αυτούς της Ίντερ των 10 γκολ σε 10 ματς πάμε εύκολα στο διπλό του 2,60.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2: Ο λειψός Λεβαδειακός με τους παίκτες του να μην έχουν κάνει προετοιμασία συνεχίζει να εκπλήσσει με τις εμφανίσεις του αφού έχει μόλις 1 ήττα στα τελευταία 6 ματς (στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό) με τον Άκη Μάντζιο να κάνει άψογη διαχείριση του ρόστερ και με μπροστάρη τον σεληνιασμένο Μάντζιο με 6 γκολ να βρίσκεται στην 7η θέση.
Στο εντός έδρας ματς με την Βέροια αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά πως ο φετινός Πανιώνιος είναι φτιαγμένος για ματς που δεν θα είναι το φαβορί ώστε να πρέπει να κάνει παιχνίδι... Ο Ουζουνίδης έχοντας ένα σχετικά όχι και τόσο ποιοτικό ρόστερ αλλά με αρκετούς νεαρούς γεμάτους διάθεση για διάκριση αλλά και γρήγορους μεσοεπιθετικούς (Βιγιάλμπα, Μπουμάλ, Μπακασέτας) είναι φανερό πως δούλεψε στο κομμάτι των αντεπιθέσεων. Όταν ο Πανιώνιος βρει κενούς χώρους είναι θανατηφόρος. Με αυτήν την τακτική κέρδισε δύο φορές τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Χωρίς απουσίες. Τα αποτελέσματα του Λεβαδειακού είναι αφύσικα σε αντίθεση με αυτά του Πανιωνίου που είναι καθαρά καρπός της δουλειάς που γίνεται στην Νέα Σμύρνη. Καθαρά αγωνιστικά το διπλό σε αποδόσεις που αγγίζουν το 4,00 βγάζει μάτι.... 

Τριάδα
ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ  1  2,10
ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ  2   2,50
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΟVER 1,72


Μονό αποδεκτό
ΣΟΥΟΝΣΙ-ΑΡΣΕΝΑΛ  1  5,00

Μονό αποδεκτό
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2  4,75


ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ Χ: Kαι οι δύο είναι απογοητευμένες αφού την Τετάρτη γνώρισαν τον αποκλεισμό από το Σουνταμερικάνα με το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά να χάνεται. Χωρίς δυνάμεις και με μοναδικό στόχο πλέον τις τελευταίες αγωνιστικές να μην κινδυνέψουν με υποβιβασμό( στο +6 από την ζώνη η Σαπεκόενσε, στο +12 η Ατλέτικο) ο βαθμός της ισοπαλίας τις ικανοποιεί απόλυτα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ ΟVER: Ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στην πρωτοπόρο Κορίνθιανς με την δεύτερη με 8 βαθμούς διαφορά Ατλέτικο Μινέιρο. Με 6 αγωνιστικές να απομένουν οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και με νίκη στο σημερινό ματς ουσιαστικά τον κλειδώνουν... Η Ατλέτικο θέλει να εξαντλήσει τις ελπίδες της και θα κυνηγήσει με μανία την νίκη, άλλωστε έτσι και αλλιώς παίζει επιθετικά σε όλα τα ματς αφού προέρχεται από 7 σερί οver. Σε εξαιρετική κατάσταση η Κορίνθιανς με 1 μόλις ήττα στα τελευταία 14 ματς όπου τα 10 ήταν και οver. Mε τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη αναμένεται ματς με ρυθμό και γκολ, οπότε το over στο 2,00 είναι καλή επιλογή.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ-ΤΙΓΚΡΕ ΟVER: Φιέστα τίτλου για την Μπόκα αφού με νίκη στο σημερινό ματς εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο, το κλίμα στο Λα Μπομπονέρα αναμένεται πανηγυρικό. Φουλ για τον νταμπλ με μπροστάρη τον Τέβες η Μπόκα αφού έχει προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου. Σημαντικές απουσίες στην άμυνα ο Κάτα Ντίας και στα χαφ οι Γκάγκο και Έρμπες. Σκληροτράχηλη ομάδα η Τίγκρε και σε καλή κατάσταση αφού έχει μόλις 1 ήττα στα τελευταία έξι ματς έχοντας σκοράρει σε όλα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δόντια και με τις απουσίες που έχει η Μπόκα μεσοαμυντικά μπορούν να σκοράρουν και να βοηθήσουν στο πλούσιο οver του 2,10.

ΛΑΤΣΙΟ-ΜΙΛΑΝ 1:  Να ξεκινήσω λέγοντας πως στις κερκίδες του Ολίμπικο εκεί δίπλα από το πεταλάκι με τους φανατικούς της Curva Nord θα βρισκόμαστε και εμείς...Μίνι ντέρμπι στο Ολίμπικο με την Λάτσιο να έχει φέτος το απόλυτο (8 στα 8) σε όλες τις διοργανώσεις σβήνοντας με αυτόν τον τρόπο τις αδυναμίες που παρουσιάζει στα εκτός έδρας (4 ήττες σε 5 ματς). Από ένα τέτοιο ματς προέρχεται, αφού την Τετάρτη παρότι ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 75' στην έδρα της Αταλάντα γνώρισε την ήττα. Ο κόουτς της Μίλαν αγωνίστηκε για 6 χρόνια με την φανέλα των Λατσιάλι, κατακτώντας πρωταθλήμα, 2 κύπελλα και Κυπελούχων Ευρώπης, γεγονός που τον κάνει πολύ αγαπητό στους οπαδούς των γηπεδούχων.Οι Μιλανέζοι πάντως έκαναν την δεύτερη εντός έδρας σερί νίκη με το 1-0 επί της Κίεβο, χωρίς σε καμία περίπτωση να εντυπωσιάσουν. Ποντάρουμε στην καλύτερη ομάδα που έχει μόνο νίκες στην έδρα της φέτος σε αποδόσεις που αγγίζουν το 2,00.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ G/G:Δείχνει να φορμαρίζεται ο Αστέρας αφού μετά την νίκη στα Γιάννινα κέρδισε εύκολα με 4-0 την Καλλονή στο κύπελλο ξεκουράζοντας μάλιστα αρκετούς βασικούς. Έτσι  έρχεται με καλή ψυχολογία στο σημερινό ματς και μοναδικές απουσίες τον Κοσίτσκι και τον Γκοϊάν. Πειστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ και σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως ο Τούντορ έχει περάσει στην ομάδα του αρκετούς αυτοματισμούς στην επίθεση έχοντας καθαρά επιθετική φιλοσοφία. Σημαντικές απώλειες οι Κάτσε και Μπερμπάτοφ. Παραδοσιακά δυσκολεύεται στην Τρίπολη με 8 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 νίκες σε 12 ματς. Ο Αστέρας διαθέτει εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή και ειδικά στην έδρα του δίνει γρήγορο ρυθμό και έρχεται από 6 σερί γκολ-γκολ στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ επίσης είναι γρήγορη ομάδα που επιθετικά έχει αυτοματισμούς αλλά στην άμυνα το 3-5-2 αφήνει κενά ειδικά κόντρα σε ομάδες με ταχύτητα στην επίθεση. Το γκολ-γκολ μοιάζει κάτι παραπάνω από πιθανό.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2: H Ξάνθη παίζει τόσο αμυντικά που έχει γίνει αποκρουστική με αποτέλεσμα όταν δέχεται γκολ να μην έχει τρόπο να αλλάξει την κατάσταση. Mε 4 γκολ σε 8 ματς λογικό είναι να βρίσκεται κάτω από την μέση της βαθμολογίας. Προέρχεται από το 0-0 με τον Πανθρακικό και την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ για το κύπελλο. Σημαντικό πλήγμα ο τραυματισμός τους Βασιλακάκη που την αφήνει γυμνή στα χαφ. Ο Παναιτωλικός προσπαθεί να ορθοποδήσει στη μετά εποχή Πόντες με τον Γιάννη Ματζουράκη πλέον στο πάγκο. Δύο εντός έδρας ήττες από Πλατανιά και Πανιώνιο ο απολογισμός του έμπειρου Έλληνα τεχνικού που προσπαθεί να συμμαζέψει αμυντικά την ομάδα του. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην δυναμική των ομάδων όσο λένε οι αποδόσεις και το 4,20 του διπλού απέναντι σε ένα Παναιτωλικό που θα μπει ψυχωμένα και με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς προκαλούν.


Μονό αποδεκτό
ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ Χ  3,30

Δυάδα
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ  ΟVER  2,05
MΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ-ΤΙΓΚΡΕ ΟVER  2,10

Δυάδα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.-ΠΑΟΚ  G/G  1,90
ΛΑΤΣΙΟ-ΜΙΛΑΝ 1  2,00

Μονό αποδεκτό
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2  4,20

ΔΕΥΤΕΡΑ
AAΡΧΟΥΣ-ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ ΟVER: Oι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού μετράνε μόλις μία νίκη στα τελευταία 5 ματς έχοντας πλησιάσει επικίνδυνα τις θέσεις υποβιβασμού. Η Σοντερίσκε παρά την ήττα από την Κοπεγχάγη παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας κάτι που κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο το επιθετικό στυλ παιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να έχουν τα περισσότερα οver στο πρωτάθλημα (10 σε 13 ματς) και την Άαρχους να μην πάει πίσω αφού μετρά 9 σε 13 ματς και 5 σε 6 εντός έδρας. Το over αγγίζει το 2,00 και με βάση τα στατιστικά των δύο ομάδων έχει αξία.

ΚΟΡΟΝΑ-ΝΙΕΤΣΙΕΤΖΑ 1: Aνεβαίνει συνεχώς βαθμολογικά η Κορόνα με δύο σερί νίκες και πέντε ματς σερί χωρίς να δεχτεί γκολ. Το μεγάλο της όπλο είναι η άμυνα αφού με 11 γκολ παθητικό έχει την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Η νεοφώτιστη Νιετσιέτζα βρίσκεται κοντά στην ζώνη υποβιβασμού αφού δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ εκτός έδρας έχει αδυναμία αφού με 5 γκολ έχει την χειρότερη επίθεση στα εκτός έδρας. Ποντάρουμε στην Κορόνα που παίζει εντός έδρας δεν δέχεται εύκολα γκολ και είναι πιο ποιοτική ομάδα και ο άσος πληρώνει 2,25.

ΡΟΣΤΟΦ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ 1: Εντυπωσιακό διπλό για την Ροστόφ στην Μόσχα επί της Λοκομοτίβ  που την ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ μετρά 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς. Στην έδρα της είναι αήττητη με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που έχει ο κόουτς Μπεργιέντεφ κρατάει τους παίκτες ενωμένους χωρίς να επηρεάζονται.  Αρνητικό σερί 6 ματς χωρίς νίκη τρέχει η Ντιναμό  που δείχνει να μην μπορεί να δείξει το ανταγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων χρόνων. Την Πέμπτη πάντως νίκησε την Κρίλια εκτός έδρας για τον θεσμό του κυπέλλου, ένα ματς που της έβαλε περαιτέρω κούραση στις πλάτες. Ποντάρουμε στην καλοδουλεμένη Ροστόφ που βρίσκει την Ντιναμό κουρασμένη και με αρκετές αδυναμίες.

ΚΑΛΙΑΡΙ-ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ ΟVER:H Kάλιαρι είναι το φαβορί για την άνοδο και το δείχνει με την παρουσία της στο γήπεδο να το επιβεβαιώνει. Έχει την καλύτερη επίθεση με 20 γκολ, έχει μόνο νίκες και οver στα 5 εντός έδρας ματς που έδωσε ενώ διαθέτει και τον πρώτο σκόρερ της Serie B με τον Βραζιλιάνο Φαρίας να έχει πετύχει 6 γκολ. Η Βιτσέντζα βρίσκεται εντός πλέι οφ και στα τελευταία έξι ματς παίζει ανοιχτά μετρώντας 4 οver. Eκτός έδρας μάλιστα έχει 3 σερί οver. Με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον τρελό ρυθμό που δίνει η Κάλιαρι στα εντός έδρας ματς της το over του 2,05 είναι καλή περίπτωση.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1:Έδειξε σημάδια ζωής ο Ηρακλής στο 1-1 με τον ΠΑΣ για το κύπελλο με την πεντάρα από την ΑΕΚ να του έχει αφήσει πάντως σημάδια. Άπαντες στο στρατόπεδο των κυανόλευκων βλέπουν ως τελικό το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αναμένεται να δώσουν μάχη για την πρώτη εντός έδρας νίκη. Παρά την αμφισβήτηση που υπάρχει ο Παπαθανασάκης στηρίζει τον Παπαδόπουλο. Τεταμένο το κλίμα στον Ατρόμητο με τον Γρηγορίου να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση κάτι λογικό αφού η ομάδα του έχει 1 νίκες σε 6 ματς στο πρωτάθλημα ενώ την Τετάρτη έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Βέροια για το κύπελλο. Με παρέμβαση του μεγαλόμετοχου Σπανού ο Μαρσελίνιο θα μείνει εκτός ομάδας λόγω αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς. Σημαντικές απουσίες αφού οι Ουμπίντες, Φυντανίδης, Εμπό, Κυβρακίδης, Κοντοές δεν θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη.
Σε κακό φεγγάρι οι δύο ομάδες το στοιχείο που μας οδηγεί στον άσο είναι το κλίμα συσπείρωσης που υπάρχει στον Ηρακλή και η πίστη για την πρώτη εντός έδρας νίκη σε αντίθεση με το κλίμα στο Περιστέρι που...μυρίζει μπαρούτι ενώ υπάρχουν και σημαντικές απουσίες.

Τριάδα
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1  2,40
ΡΟΣΤΟΦ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ  1  2,10
ΚΟΡΟΝΑ-ΝΙΕΤΣΙΕΤΖΑ  1  2,25

Δυάδα
ΚΑΛΙΑΡΙ-ΒΙΤΖΕΝΤΖΑ  ΟVER  2,05
ΑΑΡΧΟΥΣ-ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ  ΟVER  2,00


*Η στήλη του Τsatala καθημερινά στην Αrena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου