Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Η διακοπή των πρωταθλημάτων για τους αγώνες των εθνικών ομάδων μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε μια μικρή παύση στα πονταρίσματα μας και να ασχοληθούμε με κάποιες επιλογές σε μακροχρόνια στοιχήματα που μπορεί να αποδειχθούν... λαχεία τον Μάιο ή τα Χριστούγεννα στην περίπτωση των ομίλων σε Εuropa και Champions League. Έχουμε ήδη δει σε πάνω από δύο ματς τις περισσότερες ομάδες ενώ οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό... με την επιφύλαξη βέβαια αυτών της τελευταίας στιγμής.



ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Δεν μπορείς να ξεγράψεις εύκολα τον Μουρίνιο...
Κάτακτηση Premier League -Τσέλσι: Μπορεί η περσινή πρωταθλήτρια να ξεκίνησε τραγικά την σεζόν και να βρίσκεται στο -8 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι αλλά είναι πολύ νωρίς για την ξεγράψουμε. Ο Μουρίνιο επέλεξε να αρχίσει πολύ αργά την προετοιμασία ρισκάροντας να μην έχει απόλυτα έτοιμη την ομάδα του τον πρώτο μήνα της σεζόν... Ο Πορτογάλος δεν νομίζω να είναι τόσο αφελής ώστε να μείνει εκτεθειμένος, σίγουρα στο πλάνο του θα υπάρχει το φορτσάρισμα της Τσέλσι στην μέση της σεζόν εκεί που τα ματς θα είναι συνεχόμενα. Το γεγονός ότι η Σίτι πετάει αγωνιστικά την δεδομένη στιγμή είναι παράξενο... και μην εκπλαγείτε αν κάποια στιγμή κάνει κοιλιά, βέβαια οι Άραβες έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για να γεμίσουν το οπλοστάσιο του Πελεγκρίνι, όμως και πάλι αυτό το 6,50 που υπάρχει αυτήν την στιγμή στους Μπλε του Λονδίνου είναι πρόκληση. Δεν βάζουμε καν στην κουβέντα την Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ αφού τις λείπουν πολλά για να διεκδικήσουν τον τίτλο.


  Κατάκτηση Serie A- Ρόμα: Πέρυσι η Γιουβέντους έκανε μαγική χρονιά, με τον Αλέγκρι να ακολουθεί πιστά την συνταγή του προκάτοχου του Κόντε και την Κυρία να φτάνει μέχρι τον τελικό του Champions League και φυσικά να κατακτά το νταμπλ στην Ιταλία. Φέτος όμως η χρονιά θα είναι δύσκολη τρεις από τους σημαντικότερους της περσινής χρονιάς (Τέβες, Πίρλο, Βιδάλ) αποτελούν παρελθόν και ο μέτριος ως προπονητής Αλέγκρι καλείται να διαχειριστεί τις απώλειες τους... Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι τραγικά με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα να είναι η χειρότερη επίδοση για την Γιουβέντους από το 1940. Η Ρόμα μετά και την νίκη της στο ντέρμπι την Κυριακή... ξεπέρασε και το ψυχολογικό κόμπλεξ που είχε απέναντι στην αντίπαλο της και φέτος δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για την κατάκτηση του τίτλου. Πήρε επιτέλους έναν κανονικό σέντερ φορ (Τζέκο), ένα σταθερό τερματοφύλακα (Σέζνι) που ήταν δύο αδυναμίες της και πλέον ο Γκαρσία έχει γεμάτο οπλοστάσιο.  Στο 3,50 ποντάρουμε στους Ρωμαίους.

Φιλαράκι μου Tsatala θα την ρίξω κατηγορία την Λέστερ...
Να υποβιβαστεί Πρέμιερ Λιγκ-Λέστερ: Mπορεί η Λέστερ να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά και να μην έχει ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές... αλλά είναι δεδομένο πως θα αρχίσει να ξεφουσκώνει κάποια στιγμή. Την περσινή χρονιά σώθηκε με το ζόρι κάνοντας ένα απίστευτο τελείωμα στην χρονιά. Μέσα στην προετοιμασία η διοίκηση έδιωξε τον Νάιτζελ Πίρσον που για τέσσερα χρόνια ήταν στον πάγκο των αλεπούδων και κατάφερε να τις επαναφέρει στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην θέση του ήρθε ο Ρανιέρι... μια απάτη των πάγκων και το καλό ξεκίνημα δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, το 8,00 που πληρώνει ο υποβιβασμός της Λέστερ είναι καλή επιλογή.


Μπορεί το δεύτερο σερί τίτλο η Γαλατασαράι
Κατάκτηση Σούπερ Λιγκ Τουρκίας-Γαλατασαράι: Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να έκανε τις ηχηρές μεταγραφές (Φαν Πέρσι, Νάνι) όμως η Γαλατασαράι κράτησε σχεδόν όλους όσους την οδήγησαν πέρυσι στο νταμπλ και φυσικά τον Χαμζάογλου στον πάγκο που την αναγέννησε πέρυσι. Σημαντική φυσικά και η απόκτηση του Ποντόλσκι που μαζί με τον Μπουράκ Γιλμάζ φτιάχνουν φοβερό δίδυμο στην επίθεση, έχοντας φυσικά πίσω τους τον Σνάιντερ. Στον πάγκο της Φενέρ βρίσκεται ο Περέιρα και αυτό είναι μεγάλο μείον για τα καναρίνια. Στο 3,50 ποντάρουμε στην Γαλατά.

Μονό αποδεκτό
Κατάκτηση Premier League- Tσέλσι  6,50
Μονό αποδεκτό
Κατάκτηση Serie A- Ρόμα  3,50

Μονό αποδεκτό
Κατάκτηση Σούπερ Λιγκ Τουρκίας-Γαλατασαράι  3,50

Μονό αποδεκτό
Να υποβιβαστεί Πρέμιερ Λιγκ-Λέστερ  8,00


ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Πρώτος σκόρερ Super League- Aθανασιάδης: Βλέποντας τις αποδόσεις που υπάρχουν για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος το μάτι πέφτει στην απόδοση του Αθανασιάση που φτάνει στο 25,00. Μπορεί ο επιθετικός του ΠΑΟΚ να μην έχει αγωνιστεί ακόμα όμως είναι δεδομένο πως μετά την διακοπή θα επιστρέψει στην ενδεκάδα του Τούντορ και δύσκολα θα βγαίνει από αυτήν αφού στις πρώτες δοκιμές ο Κροάτης τον βάζει δίδυμο με τον Μπερμπάτοφ. Τα πρώτα δείγματα του φετινού ΠΑΟΚ είναι θετικά τουλάχιστον στην δημιουργία φάσεων επιθετικά με τον Πέλκα να έχει την κάθετη πάσα που τόσο έλειπε. Ο Κλάους φέτος θα τροφοδοτείται πιο σωστά και δεν θα αναγκάζεται να βγαίνει εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα, μέσα στο ''κουτί'' είναι killer. Όπως και να έχει το 25,00 είναι υπερβολικό, αφού στον Ολυμπιακό τα γκολ θα μοιραστούν με τόσο κόσμο που μάζεψε μπροστά και ο Μπεργκ που είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί πληρώνει 2,10... ενώ το 4,50 του Μπερμπάτοφ είναι μικρό, αφού ο Βούλγαρος είναι πιθανόν να έχει πιο δημιουργικό ρόλο.

Ο Απόστολος Γιάννου πρώτος σκόρερ της Super League...όχι δεν είναι αστείο
Πρώτος σκόρερ Super League- Γιάννου: Σε συνέχεια του προηγούμενου ποντάρουμε στον Έλληνα επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας μετά την πώληση του Μπαράλες έμεινε γυμνή επιθετικά αφού ο Παπαδόπουλος που απέκτησε τώρα είναι κυρίως περιφερειακός. Πέρυσι ο 25χρόνος επιθετικός στον Πανιώνιο πέτυχε 10 γκολ φέτος ως βασικός φορ μια ομάδας που θα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος μπορεί να κάνει το μπαμ...Εκατόνπενήντα  φορές τα λεφτά μας πληρώνει και αξίζει ενός μικρού πονταρίσματος.



Πρώτος σκόρερ Serie A- Iγκουαΐν: Στην Γιουβέντους Μάτζουκιτς και Ντιμπαλά θα μοιραστούν τα γκολ, στην Μίλαν Μπάκα και Λούις Αντριάνο, στην Ίντερ Γιόβετιτς και Ικάρντι. Στην Νάπολι ο Ιγκουαϊν θα είναι και φέτος το μεγάλο όπλο της και μάλιστα ο νέος τεχνικός Σάρι έχει επιθετική φιλοσοφία και θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ πιθανόν θα εκτελεί και τα πέναλτι. Αυτός που μπορεί να τον κοντράρει είναι ο Τζέκο της Ρόμα που επίσης θα τραβήξει πολύ κουπί φέτος...όμως ο Βόσνιος ούτε πέναλτι εκτελεί, ενώ είναι πιθανόν να κάτσει και λίγο στον πάγκο για να παίζει και ο Τότι. Στο 9,50 ο Αργεντινός στράικερ είναι καλή επιλογή.



Μονό αποδεκτό
Πρώτος σκόρερ Super League- Aθανασιάδης   25,00

Μονό αποδεκτό
Πρώτος σκόρερ Super League- Γιάννου  150,00

Μονό αποδεκτό
Πρώτος σκόρερ Serie A- Iγκουαΐν   9,50



CHAMPIONS LEAGUE

Η φετινή Παρί έχει ως μεγάλο στόχο την υπέρβαση στο Champions League
A' ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ- ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Φαβορί στον όμιλο η Ρεάλ σύμφωνα με τις αποδόσεις όμως η ευκαιρία κρύβεται στο 3,10 της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε έναν όμιλο όπου η Σαχτάρ Ντόντσεκ με την Μάλμε αναμένεται να έχουν τον ρόλο του κομπάρσου θα ποντάρουμε για την πρωτιά στους Παριζιάνους. Η κυριαρχία τους στην Γαλλία... δεν αμφισβητείται και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τον τίτλο, φέτος είναι δεδομένο πως θα επικεντρωθούν στο Champions League αυτό είναι το επόμενο βήμα. Η Ρεάλ όλα δείχνουν πως θα έχει δύσκολη χρονιά αφού δεν ενισχύθηκε όπως έπρεπε και ο Μπενίτεθ είναι λίγος για τα κυβικά της.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καπαρωμένη μια από τις δύο θέσεις πρόκρισης, η πρωτάρα Αστάνα θα μαζέψει εμπειρίες, οπότε Μπενφίκα και Γαλατασαράι θα κοντραριστούν για την δεύτερη θέση. Θα προτιμήσουμε το 2,05 των Τούρκων από το 1,55 της Μπενφίκα. Στους Πορτογάλους η φυγή του Ζεσούς έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσουν στην απουσία του (6 χρόνια ήταν αυτά). Αντίθετα η Γαλατασαράι έχει τον ίδιο κορμό με την περσινή ομάδα, πρόσθεσε ποιότητα με την έλευση του Ποντόλσκι και κακώς δίνεται σε αποδόσεις αουτσάιντερ σε σχέση με την Μπενφίκα.

H' OMIΛΟΣ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ, ΖΕΝΙΤ: Όμιλος χωρίς μεγαθήριο και αρκετά ανοιχτός σε προγνωστικά. Ψάχνοντας την δυάδα που θα προκριθεί ξεχωρίσαμε το 2,10 για το δίδυμο Βαλένθια-Ζενίτ. Η Γάνδη ως πρωτάρα δεν έχει το ειδικό βάρος, αλλά ούτε την ποιότητα να διεκδικήσει την πρόκριση, ενώ η νεανική Λυών με το μικρό ρόστερ θα τα βρει σκούρα απέναντι στην ποιότητα και το βάθος που έχουν στα ρόστερ τους οι νυχτερίδες και η πρωταθλήτρια Ρωσίας. Η Λυών έχει ελάχιστους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και έχασε τον έναν από αυτούς για έξι μήνες (Φεκίρ).

ΕUROPA LEAGUE

Zήσαμε από κοντά την δύναμη του Pepsi Arena
Δ΄ΟΜΙΛΟΣ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΛΕΓΚΙΑ: Yποτιμούν ξεκάθαρα οι αποδόσεις την Λέγκια αφού την δίνουν ως τέταρτο φαβορί για την πρόκριση πίσω ακόμα και από την Μίντιλαντ. Η Νάπολι σίγουρα είναι το φαβορί με την επιφύλαξη βέβαια ότι τα ματς του Europa League θα είναι πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η Κλαμπ Μπριζ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φοβίσει τους Πολωνούς, αφού έχουν εξαιρετική έδρα με φανατικό κοινό ενώ απέδειξαν και πέρυσι στους ομίλους ότι έχουν ανταγωνιστική ομάδα (5 νίκες, 1 ήττα) καθώς πήραν εύκολα την πρόκριση. Το 3,20 στο να δούμε την Λέγκια στους 32 είναι ευκαιρία.


Eξαιρετική χρονιά διανύει η Ρόζενμποργκ
Ζ΄ΟΜΙΛΟΣ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Ρόζενμποργκ είναι το μεγάλο αουτσάιντερ για πρόκριση πίσω από Λάτσιο, Σεντ Ετιέν και Ντνιέρπ. Οι Νορβηγοί μπορούν να θεωρούνται ήδη πρωταθλητές αφού 8 αγωνιστικές πριν το τέλος έχουν διαφορά 8 βαθμών από  τον δεύτερο και θα επικεντρωθούν στα Ευρωπαϊκά ματς, κάτι που είναι βέβαιο πως δεν θα κάνουν Λάτσιο και Σεντ Ετιέν που έχουν ως πρώτο στόχο τα εγχώρια πρωταθλήματα. Τέλος η Ντνιέρπ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που έφτασε ως τον τελικό, αποδυναμώθηκε πολύ και είναι βέβαιο πως δεν θα έχει ανάλογη πορεία. Το 3,60 στην πρόκριση των Νορβηγών θα μπει στο παιχνίδι μας.

Μπορεί την πρόκριση με τον Κετσπάγια στο τιμόνι ο ΑΠΟΕΛ
Κ΄ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΑΠΟΕΛ: Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League o ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα με αποτέλεσμα να ψάξει την ευρωπαϊκή διάκριση στο Europa League. Η Σάλκε λογικά θα πάρει την πρόκριση από τον όμιλο αφήνοντας τους Κύπριους να παλέψουν για την δεύτερη θέση με την Σπάρτα Πράγας και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αστέρας μετά την αποχώρηση του Μπαράλες δείχνει αποδυναμωμένος σε σχέση με την περσινή χρονιά και δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί τα δύο ματς την εβδομάδα, ενώ υπάρχει και το μεγάλο αγκάθι των εκτός έδρας εμφανίσεων. Η Σπάρτα Πράγας δεν αποτελεί καμιά ομάδα φόβητρο και ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία του, έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από την παρουσία του στα προημιτελικά του Champions League ενώ η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια είναι θετική αφού ο Γεωργιανός ταιριάζει στην φιλοσοφία των πρωταθλητών Κύπρου. Στο 2,60 ποντάρουμε πρόκριση ΑΠΟΕΛ.

Σύστημα 4-5-6
CHAMPIONS LEAGUE
A' ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ- ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ  3,10
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ  2,10
H' OMIΛΟΣ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ, ΖΕΝΙΤ

EUROPA LEAGUE
Δ΄ΟΜΙΛΟΣ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΛΕΓΚΙΑ 3,20
Ζ΄ΟΜΙΛΟΣ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ  3,60
Κ΄ΟΜΙΛΟΣ- ΠΡΟΚΡΙΣΗ -ΑΠΟΕΛ  2,60

*Η χημεία είναι επιλογή του καθενός δεν είναι απαραίτητο να παιχτούν όλα μαζί σε ένα σύστημα, άνετα μπορούν να πονταριστούν σε δυάδες ή ακόμα και μονά, ο τρόπος πονταρίσματος είναι ενδεικτικός.

*Η στήλη του Tsatala καθημερινά στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου