Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΧΙΛΗ



Το Κόπα Αμέρικα είναι μια διοργάνωση που θα μας απασχολήσει έντονα τον επόμενο μήνα και παρουσιάζει έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Σήμερα θα κάνουμε μια προσπάθεια να αναλύσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις 12 ομάδες που θα δώσουν την δική τους μάχη στα γήπεδα της Χιλής που είναι η οικοδέσποινα. Στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι των τριών ομίλων και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.





Α' ΟΜΙΛΟΣ


Από εκπληκτική χρονιά έρχεται ο Αλέξις Σάντσες

ΧΙΛΗ: Η οικοδέσποινα Χιλή φιλοδοξεί για τον πρώτο της τίτλο, αφού δεν έχει καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα να σηκώσει το τρόπαιο. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι εντυπωσίασε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ, όπου αποκλείστηκε από την Βραζιλία στα πέναλτι στην φάση των 16. Kύριο χαρακτηριστικό τους είναι το δυναμικό γεμάτο πάθος παιχνίδι τους, το απίστευτο τρέξιμο και οι συνεχείς εναλλαγές θέσεων. Αλέξις Σάντσες και Βιδάλ έρχονται από εκπληκτικές χρονιές με Άρσεναλ και Γιουβέντους αντίστοιχα και είναι τα αστέρια των Χιλιανών. Ο Μπράβο κάτω από τα δοκάρια και ο Μεδέλ στο κέντρο της άμυνας κυριαρχούν στα μετόπισθεν, ενώ το δίδυμο Αράνγκις και Ντίας στα χαφ καταπίνουν αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε ματς. Οι Ρόχας θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο, αφού όλη χώρα ζει και αναπνέει για την εθνική τους. Η Χιλή έχει όλο το πακέτο για να φτάσει στην κούπα, δίψα για διάκριση, καλό σύνολο και φυσικά τον κόσμο. 


Σημαντικές ελλείψεις για το Μεξικό του τρελό-Ερέρα

ΜΕΞΙΚΟ: Όσοι περιμένετε να δείτε το Μεξικό που εντυπωσίασε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ θα απογοητευτείτε, η ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει βάρος στο Gold Cup που ξεκινά τον Ιούλιο έτσι ο Ερέρα στην αποστολή του Κόπα Αμέρικα πήρε κυρίως αναπληρωματικούς. Έτσι οι Οτσόα, Αγκιγιάρ, Μορένο, Σαλτσίδο, Ερέρα, Βέλα, Τσικαρίτο, Ντος Σάντος και αρκετοί ακόμα απουσιάζουν. Ο πολύπειρος Ράφα Μάρκες με τους ταλαντούχους Χιμένες, Εδουάρδο Ερέρα και Ακίνο ξεχωρίζουν στο ρόστερ. Από την στιγμή που έχουν ρίξει το βάρος αλλού... η επιλογή να μην τερματίσει στους δύο πρώτους του ομίλου πληρώνει 2,00 και θα μπει στο παιχνίδι μας.

Mε όπλο την ομοιογένεια ο Ισημερινός του Νομπόα
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Mε τον Αργεντινό τεχνικό, Γκουστάβο Κιντέρος στο τιμόνι πλέον ο Ισημερινός φιλοδοξεί για μια καλή πορεία στην διοργάνωση. Ο 50χρόνος με την Έμελεκ είχε εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία τρία χρόνια και κατέκτησε δύο τίτλους σερί. Αρκετά δεμένο σύνολο με παίκτες που αγωνίζονται κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα και το δίδυμο Ένερ Βαλέντσια (Γουέστ Χαμ), Μοντέρο (Σουόνσι) να ξεχωρίζει. Χαμηλούς στόχους έχουν βάλει στην ομάδα και η πρόκριση από τον όμιλο είναι αρκετά εφικτή, αφού με εξαίρεση την Χιλή το αποδυναμωμένο Μεξικό και η Βολιβία είναι στα μέτρα τους. Στο 2,20 βρίσκουμε την επιλογή να είναι στην πρώτη δυάδα.

Στα 37 παραμένει ο ηγέτης της Βολιβίας
ΒΟΛΙΒΙΑ: Μoίαζει με φτωχό συγγενή στον όμιλο, αφού τα τελευταία χρόνια οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι προπονητές αλλάζουν συνεχώς. Ο Σόρια έκανε επίσημο ντεμπούτο πριν από λίγες μέρες... στο εφιαλτικό 5-0 από την Αργεντινή. Ελάχιστοι ποιοτικοί παίκτες, αστέρι της ομάδας θεωρείται ο γερόλυκος 36άρης Εσκομπάρ. Αν καταφέρει να πάρει έστω και ένα πόντο θα είναι επιτυχία.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Αγουέρο on fire...
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης για προφανής λόγους...που δεν χρήζουν μεγάλης ανάλυσης, μια ματιά στο ρόστερ αρκεί. Ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Τάτα Μαρτίνο που ανέλαβε αμέσως μετά το Μουντιάλ θα καταφέρει να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του και κυριώς να τους πείσει να παίξουν... για τον Μέσι. Αυτός πάντως που δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από όλους είναι ο Αγουέρο που τέλειωσε εντυπωσιακά την χρονιά, δεν είναι κουρασμένος αφού η Σίτι αποχαιρέτησε νωρίς τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δείχνει έτοιμος να τραβήξει κουπί επιθετικά. Άνετα και μόνο με την αύρα που έχει ως ομάδα μπορεί να φτάσει ως τον τελικό τουλάχιστον, ενώ ο Αγουέρο για πρώτος σκόρερ πληρώνει 10,00 και θα τιμηθεί.

No Suares no party για την Ουρουγουάη
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Xωρίς τον Λούις Σουάρες χάνει αρκετή από την δύναμη της, ο σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο άνθρωπος ηγέτης αυτής της ομάδας και η απουσία του είναι τεράστια. Άλλωστε το ρόστερ είναι αρκετά γερασμένο και της λείπει φρεσκάδα σε όλες τις γραμμές. Ο Γκοντίν ταλαιπωρήθηκε αρκετά την φετινή σεζόν και στην μεσαία γραμμή δεν υπάρχει καθόλου ποιότητα με τον Λοδέιρο της Μπόκα Τζούνιορς να αποτελεί ίσως τον μοναδικό που μπορεί να κάνει παιχνίδι. Ο Καβάνι δείχνει αρκετά μόνος για να τραβήξει κουπί, ενώ και ο προπονητής Ταμπάρες έφτασε κοντά στην αποχώρηση μετά από 9 χρόνια αλλά τελικά πείστηκε να μείνει. Σαν έχει κάνει τον κύκλο της μοιάζει η "σελέστε" και θα ρισκάρουμε με την επιλογή να μην τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις.

To κρυφό όπλο της Παραγουάης... θα είναι ο Μπομπαντίγια

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Η Παραγουάη μετά την αποχώρηση του Τάτα Μαρτίνο προσπαθεί να βρει την ταυτότητα της. Ο νέος τεχνικός Ραμόν Ντιάς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις παλιές καραβάνες, Σάντα Κρους, Μπάριος, Βαλντές, Ορτιγόσα, Βιγιάρ όλοι πάνω από 30 βρίσκονται στην αποστολή. Νέο πρόσωπο ο γνωστός μας από το πέρασμα από τον Άρη, Μπομπαντίγια που προέρχεται από εντυπωσιακή χρονιά με την Άουγκσμπουργκ (10 γκολ). Έχει την εμπειρία να κοντράρει την Ουρουγουάη ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στους 8.

Oι reggae boys
ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Συμμέτεχει για πρώτη φορά ως καλεσμένη από την ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής. Βασίζεται κυριώς σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Αγγλία και MLS. Ξεχωρίζει ο αρχηγός της Λέστερ Μόργκαν, ο ταλαντούχος Χέκτορ της Ρέντινγκ, ο Όστιν της Λιντς και ο Μπάρνς του Χιούστον. Ελάχιστες προσδοκίες από τους reggae boys που παίζοντας χωρίς άγχος μπορούν να κλέψουν έστω ένα βαθμό και να δώσουν αυτό το 2,40 του οver 0,5 βαθμών στον όμιλο.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Nα ξεπλύνει την ντροπή του Μουντιάλ θέλει ο Νεϊμάρ και οι συμπαίκτες του
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: To ηχηρό χαστούκι του Μουντιάλ έχει αφήσει σημάδια στην Σελεσάο, που προσπαθεί με τον Κάρλος Ντούνγκα στο τιμόνι να ξεπεράσει την αποτυχία. Ο 51χρόνος τεχνικός προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και να δώσει περισσότερη προσοχή στην άμυνα. Σε 9 φιλικά έχει μόνο νίκες έχοντας δεχτεί μάλιστα μόλις δύο γκολ. Επιθετικά βασίζεται στις εμπνεύσεις του Νεϊμάρ, ενώ έχει δώσει ρόλο βασικού στον Κουτίνιο. Αν και στην άμυνα έχει ποιότητα με τους Ντάβιντ Λούις, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα υστερεί αρκετά στα χαφ με τον Φερναντίνιο να έρχεται από κακή χρονιά με την Σίτι και τον Ελίας που λογικά θα είναι δίπλα του να μην είναι top class παίχτης. Τα ημιτελικά ίσως είναι το ταβάνι τους


Μπορεί την υπέρβαση η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες;
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Το ισχυρό αουτσάιντερ αυτής της διοργάνωσης, αφού οι Καφετέρος μετά την εντυπωσιακή τους πορεία στο Μουντιάλ θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και γιατί να μην φτάσουν μέχρι και την κατάκτηση του Κόπα Άμερικα. Έχουν ποιότητα στο ρόστερ ειδικά στην επίθεση, ενώ ο Χοσέ Πέκερμαν έχει αποδείξει την αξία του ως τεχνικός. Με την τετράδα Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Φαλκάο, Μπάκα αλλά και τον Τζάκσον Μαρτίνες να έρχεται από τον πάγκο η επίθεση της... μοιάζει υπερηχητική. Εκεί που υστερεί αρκετά είναι η άμυνα με τον Ζαπάτα να στερείται σοβαρότητας και τους Αρμέρο και Ζουνίγκα να μην βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Είναι δεδομένο πως είναι μια ομάδα που για να την κερδίσεις πρέπει να φτύσεις αίμα... και είναι ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος. Tα over στα παιχνίδια της είναι αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.

Στην γριά αλεπού, Κλαούντιο Πιζάρο στηρίζεται ακόμα το Περού
ΠΕΡΟΥ: Κακή ομάδα χωρίς ποιότητα και με ελάχιστους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που και αυτοί βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους. Ο Πιζάρο στα 37, ο Βάργκας της Φιορεντίνα και ο Φαρφάν της Σάλκε (μόλις 9 συμμετοχές φέτος) θα τραβήξουν κουπί, δεν είναι όμως αρκετοί για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Η άμυνα της με εξαίρεση τον Ζαμπράνο της Αϊντραχτ δεν έχει παραστάσεις και ίσως αποτελέσει την αχίλλειο φτέρνα της. Η τελευταία θέση στον όμιλο για το Περού είναι αρκετά πιθανή και πληρώνει 2,10.

Το δίδυμο στην άμυνα Αμορεμπιέτα και Βισκαρόντο αποτελούν την ελπίδα της Βενεζουέλας
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Από τις αδύναμες ομάδες της Λατινικής Αμερικής με ελάχιστες διακρίσεις. Η αμυντική λειτουργία το πρώτο μέλημα της με τους Ροζάλες (γεμάτη χρονιά με την Μάλαγα), Βισκαρόντο (Ναντ), Αμορεμπιέτα (Φούλαμ) να έχουν αρκετές παραστάσεις. Επιθετικά θα στηριχτεί φυσικά στο μεγάλο της αστέρι Ροντόν αλλά και στον Μαρτίνες της Τορίνο. Κανονικά στο ρόστερ και 35χρόνος Αράνγκο που μετρά 124 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και πλέον βγάζει το ψωμί του στην Τιχουάνα του Μεξικού. Ο τεχνικός Σανβισέντε θεωρείται ο πιο επιτυχημένος της χώρας και αφού κατέκτησε αρκετούς εγχώριους τίτλους με την Καράκας ανέλαβε τα ηνία της εθνικής. Στόχος φυσικά η πρόκριση από τον όμιλο, έστω και μέσω της τρίτης θέσης.

Κατάκτηση Χιλή  5,00

Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης Αγουέρο  10,00

Ζευγάρι τελικού Χιλή-Αργεντινή  6,00

Αποκλεισμός στους ομίλους Μεξικό  3,60

Δυάδα
Να τερματίσει στους δύο πρώτους του ομίλου Ισημερινός 2,20
Σύνολο πόντων οver 0,5 Tζαμάικα  2,40

Δυάδα
Να μην τερματίσει στους δύο πρώτους του ομίλου Ουρουγουάη 2,25
Τελευταία στον όμιλο Περού 2,10

Το πολύτιμο τρόπαιο


*Η στήλη του Τsatala καθημερινά στην Αrena Press

Αυτούς θα απολαύσουμε στα γήπεδα της Χιλής





Και το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου