Τρίτη 5 Μαΐου 2015

TAKTIKH ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΝΟΥ




Τα ημιτελικά του  Champions League και του Europa League μονοπωλούν τον ενδιαφέρον στο μεσοβδόμαδο κουπόνι, κάτι απολύτως λογικό. O πρώτος ημιτελικός στο Τορίνο ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρεάλ  αναμένεται να κριθεί στην τακτική αφού δύσκολα οι δύο ομάδες θα πάρουν ρίσκο στο παιχνίδι τους. Αντίθετα στην τιτανομαχία στο Καμπ Νου αναμένεται καλύτερο θέαμα και αρκετά γκολ.



Ιταλική κόντρα στον πάγκο...τακτική και σκοπιμότητα
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Με το διπλό στην έδρα της Σαμπντόρια η Γιουβέντους κλείδωσε τον τέταρτο σερί της τίτλο στην Ιταλία που είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Ο Αλέγκρι στην πρώτη του χρονιά στο πάγκο κατάφερε να την φέρει για πρώτη φορά μετά το 2003 στα ημιτελικά του Champions League. Η Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου, έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ από τις τέσσερις των ημιτελικών (13 σε 10 ματς), έχει τις λιγότερες νίκες (6), αλλά φυσικά έχει την καλύτερη έχοντας δεχτεί μόλις πέντε γκολ. Mε το γνωστό 3-5-2 αναμένεται να παραταχθεί η Γιούβε με την τριάδα Μπαρτσάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι στην άμυνα. Την προστασία του Πίρλο θα αναλάβουν οι Μαρκίσιο και Βιδάλ ενώ στην επίθεση δίπλα στον Τέβες θα παίξει ο Μοράτα που θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον ανέδειξε. Στις δύο πτέρυγες οι Εβρά και Λιχτστάινερ προσφέρουν αμυντική ασφάλεια κάτι που θέλει σίγουρα ο Αλέγκρι, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως το μεγάλο όπλο της Ρεάλ είναι οι αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να μην αφήσει κενούς χώρους. Σημαντική απώλεια ο Πογκμπά.

ΡΕΑΛ: Mε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ έφυγε με την νίκη από την αλώβητη μέχρι το Σάββατο έδρα της Σεβίλλης και έμεινε κολλημένη στο -2 από την Μπαρτσελόνα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν στην  La Liga. Η Ρεάλ θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα της και να φτάσει για δεύτερη συνεχή χρονιά και για ενδέκατη συνολικά στην κατάκτηση του Champions League.O Kάρλο Αντσελότι στα προημιτελικά έδωσε σκληρή μάχη τακτικής με τον Σιμεόνε και αναδείχτηκε νικητής, κάνοντας κίνηση ματ με την άνοδο του Ράμος στα χαφ. Το πείραμα πέτυχε και ο Ιταλός τεχνικός το έχει πλέον κρατήσει αφού του δίνει ασφάλεια αμυντικά και απελευθερώνει περισσότερο τον Κροος. Λογικά θα επιλέξει το 4-4-2 με τους Ίσκο και Ροντρίγκες στα άκρα και τους Ρονάλντο και Τσιτσαρίτο στην επίθεση. Στην άμυνα ο Κοεντράο σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ο Πορτογάλος είναι καλύτερος αμυντικά από τον Μαρτσέλο. Ο Μπενζεμά πιθανόν να είναι στην αποστολή, όπως και ο Μπέιλ που αγωνίστηκε και κόντρα στην Σεβίλλη ως αλλαγή. Τεράστια η απώλεια του Μόντριτς.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ: Δύο Ιταλοί τεχνικοί στον πάγκο και το ματς αναμένεται να μοιάζει με παρτίδα σκάκι. Ο Αλέγκρι ξέρει πως η Ρεάλ είναι πιο ποιοτική και θα προσπαθήσει πρώτα από όλα να μην δεχτεί γκολ. Από την άλλη ο Αντσελότι με τον Ράμος στα χαφ και τον Κοεντράο πιθανώς στο αριστερό άκρο δείχνει πως και αυτός θα είναι επιφυλακτικός, ποντάροντας σε μια ατομική ενέργεια από τους επιθετικούς του. Η μάχη του κέντρου θα κρίνει πολλά και το δίδυμο Πίρλο-Ράμος θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ οι Βιδάλ και Μαρκίσιο αν βρίσκονται σε καλή μέρα μπορούν να κλειδώσουν.... την επιθετική λειτουργία της Ρεάλ. Περιμένουμε μπόλικη τακτική, λίγο θέαμα και κακό ρυθμό. Η ισοπαλία στο ημίχρονο αλλά και στο τέλος όπως και το 0-0 ως τελικό σκορ έχουν αρκετές πιθανότητες.



Σίγουρα θα νοιώθει άβολα ο Γκουαρντιόλα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ισοπέδωσε με το εντυπωσιακό 8-0 την ουραγό Κόρδοβα εκτός έδρας και παράμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 βαθμούς διαφορά από την Ρεάλ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Λούις Ενρίκε πλέον έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και των ποδοσφαιριστών, κάνοντας μια απλή κίνηση... άφησε την τριάδα των Fantastico ελεύθερη να κινούνται όπως αυτοί νομίζουν. Έτσι ο Μέσι πλέον έχει απελευθερωθεί και συνεργάζεται άψογα με τους Νεϊμάρ και Σουάρες. Η ποιότητα των τριών στην Μπαρτσελόνα για να φτάνει εύκολα σε νίκες και έτσι οι όποιες ανορθογραφίες υπάρχουν αμυντικά απλά δεν κοστίζουν. Στην άμυνα το δίδυμο Μασεράνο, Πικέ έχει δέσει, ενώ στα άκρα οι Τζόρντι Άλμπα και Ντάνι Άλβες βοηθάνε επιθετικά αλλά πολλές φορές ξεχνάνε να γυρίσουν. Ο Μπούσκετς έχει αναλάβει την βρώμικη δουλειά με τους Ράκιτιτς και Ινιέστα να έχουν πιο δημιουργικό ρόλο. Δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό από την Μπαρτσελόνα καθώς τα πάντα κινούντα γύρω από την μαγική τριάδα στην επίθεση.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Δύσκολες στιγμές περνάει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μόναχο το τελευταίο διάστημα αφού αμφισβητείται έντονα. Ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας αλλά και η νέα ήττα την Κυριακή από την Λεβερκούζεν έκανε ακόμα πιο δύσκολη την θέση του Ισπανού. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν αρκεί για να θεωρηθεί κάποιος πετυχημένος στην Βαυαρία και η κατάκτηση του Champions League είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει το κλίμα. Η σχέση του Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι παραπάνω από τους 13 τίτλους που κατέκτησε στο τιμόνι της. Είναι η πρώτη φορά που θα την αντιμετωπίσει και σίγουρα το γεγονός αυτό δίνει ξεχωριστή οντότητα στις δύο αναμετρήσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι τα προβλήματα τραυματισμών είναι πάρα πολλά. Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα είνα πάρα πολύ σημαντικές απουσίες, ενώ και αυτές των Μπαντστούμπερ, Ρόντε μειώνουν τις εναλλακτικές επιλογές. Ο Λεβαντόφσκι μάλλον θα αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα. Απέναντι στην Πόρτο στο Ντραγκάο η Μπάγερν έδειξε να έχει μεγάλο πρόβλημα ανασταλτικά και η άμυνα της δύσκολα θα αντέξει απέναντι στους Fantastico. Eπιθετικά όμως με τους Σβαϊντσάιγκερ, Λαμ, Τσάβι Αλόνσο και Τιάγκο σε καλή μέρα μπορεί να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική ικανότητα του Μίλερ. Η τακτική του Γκουαρδιόλα δεν αλλάζει, επιθετικά και κατοχή μπάλας είναι ο στόχος.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ: Σε αντίθεση με τον άλλο ημιτελικό εδώ περιμένουμε γκολ, ρυθμό και καλό θέαμα. Οι δύο ομάδες έχουν επιθετική φιλοσοφία που δύσκολα θα απαρνηθούν, ενώ οι άμυνες τους έχουν... τα προβληματάκια τους. Έστω και χωρίς τους Ριμπερί και Ρόμπερν η Μπάγερν θα δημιουργήσει κινδύνους και θεωρώ δεδομένο πως θα σκοράρει. Όμως η κατάσταση που βρίσκεται η Μπάρτσα δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο άσος στο 1,75 αξίζει πονταρίσματος, το over στο 1,80 είναι αρκετά πιθανό, όπως και ο συνδυασμός του οver με το γκολ-γκολ στο 2,20. Με ρίσκο θα πάμε στο τελικό σκορ 3-2, ενώ για σκόρερ το 2,50 του Σουάρες και το 3,40 του Μίλερ είναι ικανοποιητικά.


Δυάδα
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2,00
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ G/G & OVER  2,20

Aκριβές σκορ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ  3-2  23,00

Anytime Scorer
MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ  ΜΙΛΕΡ   3,40


Μονό αποδεκτό
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ Χ 3,25

Ακριβές σκορ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ  0-0  8,00


 *H στήλη του Tsatala καθημερινά στην Arena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου