Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΙΚΡΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΣ


Ο Ήφαιστος Γοματίου ήταν ο νικητής στο μπαράζ υποβιβασμού απέναντι στην Ελπίς Βραστάμων με 3-2 και οριστικοποίησε την παραμονή στην Β' Ερασιτεχνική κατηγορία της Χαλκιδικής σε αντίθεση με την Ελπίδα που επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στην χαμηλότερη κατηγορία του νομού. Μετά από ένα αρκετά ισορροπημένο ματς οι γηπεδούχοι έφτασαν δίκαια στην νίκη αφού έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πάθος στο παιχνίδι τους.



Ο Νίκος Κουκούτσης για τον Ήφαιστο παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Πελτέκης και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Αργύρας Στέλιος, Φράγκος, Αργύρας Δημήτρης και Στάμος Βασίλης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Στέλιος Παπαγιουβάννης και Στέργιος Παπαγιουβάνης. Ο Γούλιος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό Τζάλα, ενώ στα άκρα της επίθεσης ήταν ο Μάκης Στάμος από αριστερά και Κaca από δεξιά.

Ο παίκτης προπονητής της Ελπίδας Ηρακλής Νικολαΐδης επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό με τον Γιώργο Αγγελή κάτω από τα δοκάρια, τον Βασίλη Αγγελή στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κουπελή στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Οικονόμου και Κυργιαφίνη. Οι Χρήστος Μπουζής και ο Γκρίλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ έχοντας τον Γιώργο Μπουζή σε πιο οργανωτικό ρόλο. Ο Παναγιώτης Μπουμπούρης αγωνίστηκε στο αριστερό άκρα της επίθεσης και ο Ηρακλής Νικολαΐδης στο δεξί με τον Βερβέρη στην κορυφή της επίθεσης.

Πολύ προσεκτικές οι δύο ομάδες στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης όπου δεν δημιουργήθηκε ούτε μια φάση, με τον Ήφαιστο πάντως να έχει μια ελαφριά υπεροχή και να δείχνει πως πατάει καλύτερα στο χορτάρι.



Στο 33'  ο Γιώργος Μπουζής προέβλεψε το λάθος γύρισμα του Φράγκου στον τερμρτοφύλακα μπήκε στην φάση και με ωραίο πλασέ τον κρέμασε για το 0-1.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μάκη Στάμο να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ,  ο Αγγελής δεν εκτίμησε σωστά την φάση με αποτέλεσμα να έχουμε το 1-1.



Με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο που η Ελπίδα ήταν ανώτερη η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους.

 Στο 46'ο Kaca έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και μέσα από την περιοχή και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 49' ο διαιτητής Τσακαλίδης αρνήθηκε λανθασμένα να δείξει πέναλτι για την Ελπίδα όταν η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Αργύρα μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Νικολαΐδη.

Οι αλλαγές του Κουκούτση με τους Καζλίδη και Σαρακατσάνο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν ώθηση στον Ήφαιστο που ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα.

Στο 73' ο Καζλίδης βρέθηκε απέναντι στον Αγγελή με τον τελευταίο να τον νικά στο τετ α τετ.

Στο 77' ο Γούλιος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1 μετά από φάση διαρκείας.

Στο 82' ο Καζλίδης πήρε το αίμα του πίσω για την χαμένη ευκαιρία και έκανε το 3-1 αφού βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας σε αντεπίθεση.

Στο 85' η Ελπίδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γιώργος Μπουζής. Το πέναλτι καταλογίστηκε για χέρι του Φράγκου μέσα στην περιοχή.



Στα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκε και πολύ ποδόσφαιρο... αφού υπήρχαν συνεχείς διακοπές στην ροή του παιχνιδιού και η Ελπίς δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση.




Κορυφαίος για τους νικητές ο Γούλιος που ήταν συνεχώς επικίνδυνος για την άμυνα της Ελπίς και πέτυχε το κρίσιμο δεύτερο γκολ. Καλή εμφάνιση και από τον Στέλιο Παπαγιουβάνη που είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις.

Για την Ελπίς προσπάθησε πολύ ο Γιώργος Μπουζής ενώ ξεχώρισε για το πάθος του ο Βασίλης Αγγελής.

Ένα μεγάλο λάθος από τον διαιτητή Τσακαλίδη που δεν καταλόγισε πέναλτι για την Ελπίς στην φάση του 49', το χέρι του αμυνόμενου σταμάτησε την πορεία της μπάλας. Χωρίς προβλήματα δύο βοηθοί του Τσακαλίδης και Κώστογλου.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : Πελτέκης Θ, Αργύρας Σ. , Αργύρας Δ. ,Φράγκος, Στάμος Β, Παπαγιουβάννης Στέλιος (59'Κλαζίδης), Παπαγιουβάνης Στέργιος, Γούλιος (87' Σαρακατσάνος), Στάμος Μ (69΄Μαύρος) , Kaca, Τζάλας

ΕΛΠΙΣ: Αγγελής Γιώργος, Αγγελής Βασίλης, Κυργιαφίνης, Οικονόμου, Κουπελής Γκρίλης, Μπουζής Χρήστος, Μπουζής Γιώργος, Μπουμπούρης Παναγιώτης, Νικολαΐδης, Βινιέρης.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα.


Μετά τον περιπετειώδες καλοκαίρι και τον οικειοθελή υποβιβασμό στην Β' κατηγορία η Ελπίδα γνώρισε αυτή την φορά τον υποβιβασμό στους αγωνιστικούς χώρους. Μετά την εντυπωσιακή περσινή πορεία με την έκτη θέση στην Α' ερασιτεχνική ο σύλλογος σταμάτησε να έχει την στήριξη που έπρεπε ενώ δεν βρέθηκαν άνθρωποι να τρέξουν την ομάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Βαλάντη Κουπελή, Νίκο Γκλάβα και Παναγιώτη Ματαφτσή που ενώ η ομάδα βρισκόταν μετά τις πρώτες αγωνιστικές κοντά στην διάλυση κατάφεραν να την κρατήσουν και μάλιστα έφτασαν να παλέψουν στο μπαράζ για την σωτηρία της. Ευχή όλων είναι σύντομα η Ελπίς να επιστρέψει στο προσκήνιο και το πέρασμα από την στρυφνή Γ' κατηγορία να είναι σύντομο. Ελπίδα για το μέλλον η προσπάθεια που γίνεται με τους ''μικρούς'' της ομάδας που φαίνεται να υπάρχει αρκετό ταλέντο.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου