Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

TO EUROPA LEAGUE Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Tα τελευταία πέντε χρόνια( με εξαίρεση την περσινή χρονιά) κάνει εξαιρετικές πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει πλέον την εμπειρία και ξέρει τον τρόπο για να προχωρήσει, δύο φορές σταμάτησε στους 32 του Europa League, στόχος φέτος πρέπει να είναι ένα βήμα παραπάνω.

Το πρωτάθλημα δεν έχει καμιά ελπίδα να το διεκδικήσει, το κύπελλο κουτσά στραβά θα φτάσει στον ημιτελικό όπου θα βρει στον δρόμο του τον Ολυμπιακό, γιατί να μην επικεντρωθεί στα Ευρωπαϊκά ματς; Γιατί να μην βάλει ως μεγάλο στόχο την καλή πορεία στο Europa League;



Φέτος έχει στον πάγκο και τον κατάλληλο προπονητή για να πετύχει στην διοργάνωση, ο Στέφενς να έχει κατακτήσει το τρόπαιο με την Σάλκε. Παίχτες σαν τον Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Λίνο, Λάζαρ, Τζιώλης(έχει παίξει σε τελικό με την Βέρντερ), Νίνης(17 συμμετοχές) έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στην διοργάνωση και μπορούν να διαχειριστούν τα ματς των νοκ άουτ.
Ο δικέφαλος έχει κοντράρει στα ίσια ομάδες σαν τον Άγιαξ, την Φενερμπαχτσέ, την Σάλκε την Ουντινέζε, κέρδισε την Τότεναμ, την Βιγιαρέαλ, έφτασε μια ανάσα από το να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας...όλα αυτά τα ματς τον έχουν γεμίσει εμπειρίες και παραστάσεις, που μπορούν να κριθούν πολύ σημαντικές στην προσπάθεια του για καλή πορεία στο Europa League.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μια επιτυχία στην διοργάνωση, που σίγουρα δεν είναι αμελητέα, υπάρχει κάτι άλλο που είναι πιο σημαντικό: το λεγόμενο πρεστίζ. Το κύρος και το όνομα της ομάδας θα μεγαλώσει και θα γίνει γνωστό στην Ευρώπη, θα αλλάξει επίπεδο. Υπάρχει βέβαια και το βαθμολογικό κέρδος που ανεβάζει τον ΠΑΟΚ στο rankinhg της UEFA και φέρνει πιο εύκολους αντιπάλους στις μελλοντικές κληρώσεις.

Μπορεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση φέτος, μπορεί να πάει μακριά στην διοργάνωση, αρκεί να το πιστέψει και να μην είναι εξαιρετικά άτυχος στην κλήρωση και του πέσει η Γιουβέντους για παράδειγμα αντίπαλος. Για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο, πρέπει σήμερα να κερδίσει την Αλκμάαρ και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο του. Δεν βάζω όριο όταν λέω υπέρβαση, σίγουρα επιτυχία θα είναι να προκριθεί και στους ''16'', αλλά γιατί όχι και παραπάνω;

4 σχόλια:

  1. Ήθελα να σχολιάσω πριν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ , αλλά το άφησα..

    Τα ίδια θα έλεγα πριν το παιχνίδι τα ίδια θα πω και τώρα.

    Ως και σήμερα , μέσα Δεκεμβρίου σου έδειξε κάτι ο ΠΑΟΚ;

    Σου έδειξε ικανός να πετύχει αυτό που περιγράφεις;

    Άθλιο ρόστερ , με ελλείψεις σε όλες τις γραμμές . χωρίς βάθος.

    Τα χάλια τα χτεσινά τα είδες;

    Έτσι παίζει ο ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια του,
    πάνω κάτω αυτός είναι ο ΠΑΟΚ..

    Στρουθοκαμηλίζουν όλοι στον ΠΑΟΚ ,
    αντί να ασχολούνται πως θα ενισχυθεί και για ποιους λόγους έχει αυτή την απόδοση ,
    τα ρίχνουν στην διαιτησία και στον Ολυμπιακό , στον χοντρό τον Μαρινάκη..

    Η Αλκμάαρ ήρθε με τα δεύτερα , ο Πάοκ αυτή την στιγμή μπορούσε να βάλει τα δεύτερα;

    Όχι γιατί δεν έχει δεύτερα..

    Για μένα είναι δύσκολο με αυτά τα χάλια να περπατήσει ψηλά,
    και ειδικά τώρα που μπήκε στο γκρουπ των αδυνάτων.

    Μακάρι να περπατήσει και να πάει και στους 8 ,

    το θεωρώ πολύ δύσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν σχολίασες πριν το παιχνίδι; Γιατί περίμενες να γίνει η στραβή;
      Δεν είπα ότι είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το βάλει σαν στόχο. Τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως έχει μέταλλο στην Ευρώπη, έφτασε δύο φορές στους 32, οι 16 πλέον είναι ο στόχος. Σίγουρα θέλει και τύχη στην κλήρωση...αλλά έτσι πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο πρωτάθλημα επιβάλλεται να το κυνηγήσει.
      Δεν συμφωνώ μαζί σου έχει δείξει πράγματα ο ΠΑΟΚ, αήττητος σε όμιλο europa, παραλίγο πρόκριση με Σάλκε, και στο πρωτάθλημα έχει κάνει την καλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων, τι άλλο να κάνει?
      Για το χτεσινό η Αλκμάαρ έβαλε πιτσιρικάδες που δεν σταμάτησαν να τρέχουν, ζάλισαν στο pressing τον ΠΑΟΚ. Τζιόλης και Λάζαρ έχουν σκάσει χρειάζονται επειγόντως ξεκούραση, ο Στέφενς δεν έχει επιλογές και πάει σε αλχημείες τύπου Κωνσταντίνιδη δεκάρι...Λογικό ήταν να μην τραβήξει η ομάδα, πήραν το κέντρο έτρεχαν και περισσότερο...Μεγάλο λάθος ο χειρισμός στο θέμα Κάτσε έχει αφήσει γυμνή την ομάδα.
      Μην ξεχνάς ότι τα ματς είναι των 32 είναι τέλη Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
  2. Αν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιο μου ,
    τότε θα καταλάβεις πως οι τοποθετήσεις μου δεν έχουν να κάνουν με τον χτεσινό αγώνα, και δεν επηρεάζονται από το χτεσινό αποτέλεσμα αλλά για την γενικότερη παρουσία του ΠΑΟΚ ως τώρα.

    Η στραβή;;;;
    Η στραβή φαίνεται κάθε Σ.Κ στο γήπεδο ,
    άλλοτε την πληρώνει , άλλοτε όχι.

    Αν το καταφέρει ο ΠΑΟΚ αυτό που περιγράφεις θα είναι από τύχη και μόνο..
    (με τα δεδομένα που έχουμε δει ως τώρα , )
    αυτή την στιγμή όλα είναι κατά γι' αυτόν..

    Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ διοικείτε από άσχετους,.
    και από ανθρώπους που δεν ξέρουν από ότι φαίνεται να σχεδιάζουν μια ομάδα.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Δεν συμφωνώ μαζί σου έχει δείξει πράγματα ο ΠΑΟΚ, αήττητος σε όμιλο europa, παραλίγο πρόκριση με Σάλκε, και στο πρωτάθλημα έχει κάνει την καλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων, τι άλλο να κάνει?
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Πλάκα κάνεις τώρα , ποια και τι έχει έχει δείξει;;;;
    δεύτερος σε όμιλο με ΧΑΙΦΑ , ΣΑΧΤΙΟΡ και τελευταία αγωνιστική στην έδρα του με τα δεύτερα της ΑΛΚΜΑΑΡ;;;;;
    Με εμφανίσεις μέτριες..;;;;;

    Στο -8 από γαύρο σε πρωτάθλημα χωρίς βάζελο , αρη , αεκ κτλ;;;;;;;;;;;;

    Δεν πείθει ο ΠΑΟΚ , όσο και να μην θέλουμε να το ακούμε έτσι είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK, απλά δεν συμφωνούμε. Αν θέλεις για να ξέρω με ποιον κάνω διάλογο μπορείς την επόμενη φορά να μου σχολιάσεις με όνομα. Δεν το λέω για κακό, μου αρέσει να κάνω συζητώ ποδοσφαιρικά...και με αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως έχεις γνώση του αντικειμένου, άσχετα που δεν συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή