Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ


Με μια φοβερή εμφάνιση η Ελπίς Βραστάμων υποχρέωσε την πρωτοπόρο στην βαθμολογία της πρώτης κατηγορίας της Χαλκιδικής, Τρίγλια στην μόλις δεύτερη της ήττα στο πρωτάθλημα με σκορ 2-1. Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική η νεοφώτιστη στην κατηγόρια Ελπίς φεύγει από το γήπεδο με το ροζ φύλλο αγώνα.Συνολικά έχει εφτά αγωνιστικές χωρίς ήττα(έξι νίκες,1 ισοπαλία)ενώ διατηρεί το γήπεδο της απόρθητο με έξι νίκες και μία ισοπαλία με τον Αιγέα Παλλήνης.Να περάσει ο επόμενος λοιπόν...μπας και βρεθεί κάποιος να σταματήσει την Ελπίς.



Ο σημερινός αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις, πολύ καλό ρυθμό και χωρίς διακοπές και εντάσεις,  ένα χορταστικό ματς.



Την πετυχημένη  συνταγή του 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου, επέλεξε ο Βούλγαρης όπως και στα τελευταία πέντε ματς,μάλιστα η εντεκάδα ήταν ακριβώς ίδια με το ματς με την Κρήνη.Ο Αστεριάδης  δίπλα στον Γκλάβα στο κέντρο της άμυνας,έχοντας αριστερά τους τον Παπαβασιλείου και δεξιά τον Νικολαΐδης Ηρακλή.Τερματοφύλακας ο Νικολαΐδης Κώστας.Αμυντικό χαφ ο Βούλγαρης στην κορυφή του ρόμβου ο Κυργιαφίνης,με τον Δημούδη στην αριστερή γωνία και τον Γκρίλη δεξιά.Σέντερ φορ ο Χαρέλης και ο Κακούρος λίγο πιο πίσω.
Στο δεύτερο ημίχρονο  ο Γκρίλης έγινε αμυντικός χαφ με τον Κακούρο να παίρνει την θέση του και τον Βούλγαρη αντίστοιχα να περνάει δίπλα στον Χαρέλη. Μετά τα πρώτα 25 πρώτα λεπτά ο Κυργιαφίνης με τον Βούλγαρη άλλαξαν ρόλους.

Ο προπονητής της Τρίγλιας Σουλγιουτζής επέλεξε το 4-2-3-1 με δύο καθαρά αμυντικά χαφ.Τερματοφύλακας ο Μπέλιος,αριστερό μπακ ο Ποτουρίδης,δεξί μπακ ο Τσίνγκας,κεντρικοί αμυντικοί Μπαλαμπάνης και Κάτσογλου. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Βουλγαράκης με τον Καϊαφα. Δεξί χαφ ο Χρυσογονίδης,αριστερά ο Γράδος. Σέντερ φορ Οκουμούσης και από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Δόμπρογλου. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο σχηματισμός άλλαξε πολλές φορές,ειδικά στην επίθεση.Στο δεύτερο ημίχρονο και με την έξοδο του Μπαλαμπάνη ,κεντρικός αμυντικός πέρασε ο Γράδος.

Η Ελπίς ήταν καλύτερη από την αντίπαλος της στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να έχει κερδίσει πιο εύκολα. Δεν το έκανε όμως και στα τελευταία λεπτά κινδύνεψε να ισοφαριστεί,αφού η Τρίγλια είχε δύο δοκάρια με σουτ έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά και στο τελευταίο δεκάλεπτο που έκαναν την τελευταία προσπάθεια για να φέρουν στα ίσια το ματς.
Το ματς ξεκίνησε με το γκολ του Χαρέλη στο πέμπτο λεπτό μετά από φάση διαρκείας. Η Τρίγλια όμως ισοφάρισε οκτώ λεπτά αργότερα με το ωραίο συρτό σουτ του Δόμπρογλου έξω από την περιοχή. Στα πρώτα είκοσι λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει τον χώρο του κέντρου και φαινόταν να πατάνε καλύτερα. Η εσωτερική αλλαγή για την Ελπίς με τον Κυργιαφίνη να περνάει σαν αμυντικός χαφ και τον Βούλγαρη σαν δεκάρι, άλλαξε αυτήν το σκηνικό και οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Στο 37' λοιπόν ο Βούλγαρης με υπέροχη κεφαλιά ψαράκι στο κόρνερ του Κυργιαφίνη έγραψε το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν είχε τον ίδιο τρελό ρυθμό με το πρώτο. Παρά τις εσωτερικές αλλαγές, αλλά και την είσοδο των Velai και Τσεκίδη η Τρίγλια δεν κατάφερε να απειλήσει και να πιέσει της Ελπίς. Μόνο στο τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι κινδύνεψαν πραγματικά με τα δύο δοκάρια.

Το σημερινό ματς ήταν ακόμη μια απόδειξη της φοβερής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα της Ελπίς από τον προπονητής της Γιώργο Βούλγαρη. Η φυσική κατάσταση, οι δυνάμεις(πάντα πρώτοι στην μπάλα), ο τρόπος που λειτουργεί στο αμυντικό κομμάτι με τις αλληλοκαλύψεις, τα φοβερά στημένα της ομάδας που έχουν δώσει πάρα πολλά γκολ. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της δουλείας που γίνεται στις προπονήσεις της ομάδας. Και όχι μόνο φέτος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο προπονητής βρίσκεται στην ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ουσιαστικά την έχει χτίσει όπως ακριβώς την ήθελε αυτός.
Εδώ πρέπει να κάνουμε και μία αναφορά στον ρόλο της διοίκησης που παρά τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί , τους αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο που πήραν την ομάδα από την Γ' κατηγορία και την έφεραν εδώ που είναι τώρα.


Η ομάδα της Τρίγλιας είναι από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία(αν όχι η καλύτερη) ,σήμερα όμως δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της και οι παίχτες της έχασαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Στην άμυνα υπάρχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις.


Άψογος ο ρέφερι Δραγάτης,κοντά σε όλες τις φάσεις δεν σφύριζε εύκολα φάουλ και βοήθησε στο να έχει το ματς καλό ρυθμό. Χωρίς κανένα πρόβλημα και οι επόπτες Γρεβένης και Χριστάκογλου.

Τα ντέρμπι συνεχίζονται για την Ελπίς το επόμενο Σάββατο θα δοκιμαστεί στην έδρα της Πορταριάς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

5' 1-0 ο Χαρέλης με κεφαλιά. Ο Κυργιαφίνης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά,ο Βούλγαρης έκανε την προσπάθεια για κεφαλιά με τους αμυντικούς να απομακρύνουν και την μπάλα να παίρνει ο ύψος. Ο Χαρέλης πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι...στην επαναφορά ξανά ο Χαρέλης με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα.

13' 1-1 Ο αριστερός μπακ Ποτουρίδης ανέβηκε από αριστερά και έδωσε την ασίστ στον Δόμπρογλου λίγο έξω από την περιοχή,ο τελευταίος με ωραίο συρτό σουτ στην αριστερή γωνία δεν άφησε περιθώρια στον Νικολαίδη. Αδράνεια στα χαφ που άφησαν μόνο τον σκόρερ.

16' Ο Γκρίλης έκανε την σέντρα από δεξιά,ο Κακούρος πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Χαρέλη,αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μπέλιου.

26' Ο Κακούρος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χαρέλη ,με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά,το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

35' Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Δόμπρογλου να βγάζει τον Καϊφα σε καλή θέση,αλλά το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι κατέληξε πάνω στον Νικολαίδη.

37' 2-1 Κεφαλιά ψαράκι Βούλγαρης από κόρνερ Κυργιαφίνη.


60' Κόρνερ Κυριαφίνη κεφαλιά Δημούδη ελάχιστα άουτ.


70' Ο Κακούρος πήρε την μπάλα μετά από τραγικό λάθος του Γράδου,μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά,αλλά δεν έσπασε την μπάλα στο αμαρκάριστο Χαρέλη και του σουτ του πέρασε άουτ.

84' Δοκάρι με τον Velai μετά από μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή. Η Τρίγλια ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά στην επίθεση.


90' Ο Κακούρος πάλι εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας,αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει.


93' Δοκάρι ο Καϊφας με σουτ έξω από την περιοχή.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΠΙΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Κ.,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Η.,ΓΚΛΑΒΑΣ,ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ,ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ,ΔΗΜΟΥΔΗΣ,ΓΚΡΙΛΗΣ(87' ΠΙΠΕΡΑΣ),ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ,ΚΑΚΟΥΡΟΣ(93' Λιόλιος),ΧΑΡΕΛΗΣ(78' ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ)

ΤΡΙΓΛΙΑ
ΜΠΕΛΙΟΣ,ΤΣΙΝΓΚΑΣ,ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ,ΓΡΑΔΟΣ,ΚΑΤΣΟΓΛΟΥ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ,(67' ΤΣΕΚΙΔΗΣ),ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗΣ,ΚΑΙΦΑΣ,ΟΚΟΥΜΟΥΣΗΣ,ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ(45' VELAI)


Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν παίχτη από την Ελπίς σήμερα, εξαιρετική εμφάνιση από όλη την ομάδα.

Από την Τρίγλια ο Δόμπρογλου ξεχώρισε αφού ήταν ο πιο απειλητικός παίχτης και σκόραρε κιόλας.Ο Καϊφας που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο και ο Ποτουρίδης που αν και αριστερό μπακ έκανε πολλές κούρσες επιθετικά.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μαζί με την μητέρα του πανηγύρισε το γκολ ο Βούλγαρης που βρισκόταν ακριβώς πίσω από την εστία.

Ο πρόεδρος της Ελπίς...τα κάνει όλα και συμφέρει,σήμερα ήταν και οργανωτής κερκίδας δίνοντας το σύνθημα για τα βεγγαλικά στο τέλος.

Περίπου 150 θεατές είχε το σημερινό ματς παρά τις κακές καιρικές συνθήκες με το τσουχτερό κρύο.

Άψογη η κερκίδα σήμερα εμψύχωσε και ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές της Ελπίς για 90 λεπτά.Οι κόρνες,τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα έκαναν ακόμη πιο όμορφη την ατμόσφαιρα.


Ο προπονητής της Τρίγλιας Σουγιουμτζής δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του για 90 λεπτά...στην κυριολεξία δεν σταμάτησε όμως. Στο ημίχρονο πάντως οι μελωδίες που έβγαιναν από τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων δεν ήταν και τόσο ευχάριστες και είχαν μια τάση στα ...Γαλλικά.


Ο Αγγελής είχε πρόβλημα με τον προσαγωγό του και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα,γάλα δεν ήπιε...πάντως σήμερα.

Στα αποδυτήρια οι παίχτες της Ελπίς...είχαν ένα δωράκι να τους περιμένει και δεν εννοώ το τσάι.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου