Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ

Έβγαλε την αντίδραση που περιμέναμε η Ουκρανία και παρότι έμεινε και πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση. Για 60 λεπτά άντεξαν οι Σλοβάκοι μετά έμειναν από δυνάμεις, κάτι λογικό αφού από τις μεγάλες ηλικιακά στο Εuro. Η Αυστρία κέρδισε άνετα την Πολωνία βγάζοντας όλα τα στοιχεία που μας είχε δείξει και στην πρεμιέρα απέναντι στην Γαλλία. Το περιμέναμε και μας δικαίωσε η Πολωνία με την κακή παρουσία της. Σ'ένα ματς που μέχρι το 70' είχε τρομερό ρυθμό και φοβερές ευκαιρίες, ειδικά για τους Γάλλους με τον Γκριζμάν να χάνει τα άχαστα...στο τέλος η Ολλανδία ταμπουρώθηκε για να κρατήσει τον υπερπολύτιμο βαθμό και τα κατάφερε. Στοιχηματικά μας δικαίωσαν το γρήγορο γκολ της Αυστρίας και ο Μπαουμγκάρντερ, μας χαντάκωσε ο Γκριεζμάν...για να κάνουμε το απόλυτο. Τελευταία ματς της 2ης αγωνιστικής σήμερα, πάμε να τα δούμε.


 ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ: Μας εντυπωσίασε η Γεωργία κόντρα στην Τουρκία κυρίως λόγω της δημιουργικότητας που είχε με 15 τελικές, δύο δοκάρια και άλλη μια απίθανη ευκαιρία για να πετύχει και άλλο γκολ. Η αλήθεια είναι η αμυντική λειτουργία των Τούρκων τους βοήθησε αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι παρότι ποιοτικά υστερούν έπαιξαν με μεγάλο θάρρος. H Tσεχία έπαιξε πολύ παθητικά απέναντι στην μπερδεμένη Πορτογαλία και δεν είχε την τόλμη να εκμεταλλευτεί το τεράστιο κενό που υπήρχε στο κέντρο μετά από κάθε κλεμμένη μπάλα και προϋπόθεση αντεπίθεσης. Προτιμούσαν να βγάλουν την μπάλα πλάγιο παρά να επιτεθούν. Στο δεύτερο ημίχρονο που το τόλμησαν 2- 3 φορές πέτυχαν γκολ και έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία. Γενικά αμύνθηκαν καλά, όμως στα τελευταία λεπτά η κούραση έφερε δύο κακές αντιδράσεις και έδωσαν δύο γκολ δώρο στην Πορτογαλία. Στο σημερινό ματς η Τσεχία θα αλλάξει ρόλο αφού αυτή είναι πως ως φαβορί πρέπει να επιτεθεί. Υστερεί αρκετά σε ταχύτητα θεωρώ σαν ομάδα και δεν έχει το εύκολο γκολ. Στα προκριματικά σε 8 ματς έβαλε 12 με τα 5 να είναι σε Μολδαβία και Ν.Φερόε. Η Γεωργία δεν περιμένω να βγει ανοιχτά να παίξει το ματς, θα περιμένει, έχει τους παίκτες να χτυπήσει στην κόντρα και κυρίως τον Καρβαχτσέλια. Το πρόβλημα των Γεωργιανών είναι η ταχύτητα στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών...αλλά η Τσεχία με Σικ και Κούχτα δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Θα πάμε με ψυχή στους Γεωργιανούς στο 5,00.

η κίτρινη του Βιτίνια στο Μουντιάλ

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:  Η Πορτογαλία ήταν κάτι παραπάνω από μπερδεμένη με το αυτό 3-4-3 του Μαρτίνεθ, με Νούνο Μέντες στόπερ, Κανσέλο χαφ...Λεάο ουσιαστικά μπακ. Μπερνάντο Σίλβα χωρίς ρόλο να πέφτει πάνω στον Νταλότ και Μπρούντο Φερνάντες μακριά από την περιοχή ως χαφ και ένας καημένος Βιτίνια που δεν είναι αμυντικό χαφ να τρέχει για όλους.Και ποιο ήταν το σχέδιο; Γιόμες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, 31 σέντρες έκαναν οι Πορτογάλοι με τις 4 να έχουν βρει μόνο στόχο...Καμία σύνδεση μεταξύ των παικτών ένα μπουρδούκλωμα, μάλιστα τρώει  το γκολ και αντί να αλλάξει την τριάδα στην άμυνα που δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει...βάζει τρίτο καθαρό στόπερ τον Ινάσιο για να πετάξει τον Νούνο Μέντες αριστερά και τον Κανσέλο δεξιά. Το ότι πήρε την νίκη πιστεύω ότι δεν θα του αλλάξει το μυαλό και δεν ξέρω πως θα υπάρξει βελτίωση σε αυτό το πράγμα. Η Τουρκία ήταν γεμάτη επιθετικότητα και έπαιξε με αρκετή αφέλεια επιθετικά, αφήνοντας τρελά κενά στην άμυνα που δεν έδειξε ειδικά στο τέλος που πιέστηκε ότι δεν πατάει καλά. Πως να πατάει θα μου πείτε όταν παίζει βασικός ο Αϊκαντίν και δεν υπάρχει αμυντικό χαφ δίπλα στον Τσαλχάνογλου που ήταν ο κινητήριος μοχλός με 96 πάσες και 4 σουτ. Με τρεις βαθμούς στην άκρη οι δύο τους, δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος, έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν επιθετικά και έχουν τα όπλα να το κάνουν. Πάμε με το γκολ-γκολ και το οver. Ψάχνοντας τα ειδικά γούρλωσα τα μάτια όταν είδα το 12,00 να πάρει κάρτα ο Βιτίνια στην Bet365. Αν δεν αλλάξει το σύστημα και είναι πάλι μόνος στα χαφ να κλείνει τρύπες θα χρειαστεί πολλές φορές να παρέμβει για να σταματήσει αντεπιθέσεις και μπορεί στο γαλλικό πρωτάθλημα να μην πήρε κάρτα φέτος, όμως στο champions league  πήρε 2 με την Παρί, ενώ και με την εθνική στο Μουντιάλ πέρυσι χωρίς να είναι βασικός 120 λεπτά έπαιξε σύνολο πήρε μια κάρτα και μάλιστα στον προημιτελικό με τον Μαρόκο. Έχει αξία το ειδικό, στις άλλες εταιρίες δίνει 4,00. Θα επιμείνουμε και με τον Χακάν Τσαλχάνογλου μπορεί το επίπεδο δυσκολίας να ανεβαίνει ο ρόλος του όμως δεν αλλάζει να έχει ένα σουτ στον στόχο στο 2,75 είναι καλό, ενώ πάντα δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στην φωτιά, με τους Γεωργιανούς είχε 3 φάουλ, ένα σουτ στον στόχο και ένα φάουλ για τον αρχηγό της Τουρκίας μας δίνει 4,20.

ΒΕΛΓΙΟ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Προβληματική εικόνα για το Βέλγιο, ειδικά αμυντικά που έμοιαζαν σε μεγάλη τρικυμία όλη η τετράδα και δεν βοηθούσαν ούτε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ονανά, Μανγκαλά προσφέρουν ενέργεια ως δίδυμο στα χαφ αλλά δεν δίνουν το κάτι παραπάνω επιθετικά. Ο Λουκάκου σπατάλησε δύο απίθανες ευκαιρίες του ακυρώθηκαν και δύο γκολ...έγινε και πάλι ο μοιραίος. Ο Τροσάρντ ήταν κακός και έμειναν ο Ντοκού με τον Ντε Μπρόινε να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα με τον Τεντέσκο στον πάγκο μετά από 14 ματς...που έδειξε να είναι στον κόσμο λέγοντας πως η εμφάνιση της ομάδας του ήταν σχεδόν τέλεια. Ξεπέρασαν τα προβλήματα τους οι γερόλυκοι Βίτσελ και Βερτόγκεν και ίσως επιστρατευτούν να αλλάξουν την εικόνα της άμυνας. Δυναμική η Ρουμανία με άψογη αμυντική λειτουργία, έδωσε την μπάλα στην Ουκρανιά(πάνω από 70% κατοχή μπάλας) και χτύπησε με χειρουργική ακρίβεια στην επίθεση μην αφήνοντας κανένα λάθος του αντίπαλου να πάει χαμένο. Μαχητικό πνεύμα, σκληράδα και πανηγυρισμός για κάθε κερδισμένη μονομαχία από τον αντίπαλο, δείγμα του ψυχισμού των Ρουμάνων. Νοοτροπία για ματς χωρίς αύριο, έτσι προκρίθηκαν με οδηγό την άμυνα όπου δέχτηκαν 5 μόλις γκολ σε 10 ματς. Δεν ξέρω πόσα από τα προβλήματα μπορεί να λύσει ο Τεντέσκο για τους Βέλγους που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, η Ρουμανία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τους δώσει την μπάλα και να περιμένει. Με την άμυνα των Βέλγων και την κυνικότητα των Ρουμάνων ένα γκολ το έχουν οι παίκτες του Ιορντανέσκου, από την άλλη δεν γίνεται να μείνουν δεύτερο σερί ματς άσφαιροι οι Βέλγοι με τέτοια ποιότητα επιθετικά. Το γκολ-γκολ είναι η βάση και θα ποντάρουμε και σε μη ήττα της Ρουμανίας, Χ2 και γκολ-γκολ στο 3,75.


Σύστημα 2-3

ΒΕΛΓΙΟ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ Χ2&ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 3,75

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ 1 5,00

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟVER 3,5 & ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 3,10


Να δεχτεί κίτρινη κάρτα

ΒΙΤΙΝΙΑ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) 12,00


BET BUILDER

ΤΣΑΛΧΑΝΟΓΛΟΥ ΟVER 0,5 ΣΟΥΤ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΟVER 05, ΦΑΟΥΛ 4,20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου