Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΗΡΕ ΤΗΝ...''ΝΙΚΗ'' ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι αναδείχτηκε η Ελπίς Βραστάμων επί της Νίκης Πολυγύρου με 2-0. Με όπλο την καυτή της έδρα στην οποία έχει ρεκόρ 9 νίκες μια ισοπαλία και μία μόλις ήττα από το πρωτοπόρο στην βαθμολογία Στρατώνι, η Ελπίς συνεχίζει την τρελή της πορεία στην Α' ερασιτεχνική κατηγορία της Χάλκιδικής. Αν και νεοφώτιστη και με πολύ μικρό μπάτζετ ήδη έχει εξασφαλίσει την παραμονή της που ήταν ο αρχικός στόχος.





Το σημερινό ματς με την Νίκη είχε έντονα όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, φάσεις, ένταση, δύναμη, πάθος, κόκκινη, χαμένο πέναλτι, δοκάρια...από όλα είχε το μενού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιώργος Βούλγαρης με τα δύο γκολ που πέτυχε.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στα πρώτα 20 λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ. Το γκολ που πέτυχε η Ελπίς στο 24' της έδωσε φτερά στα πόδια και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ήταν καλύτερη. Το πέναλτι που απέκρουσε ο Νικολαίδης στο 51' άναψε για τα καλά το ματς με τις δύο ομάδες...να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις και στο χορτάρι να βλέπουμε ομηρικές μάχες. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Νικολαίδη και ο εκνευρισμός τους άρχισε να γίνεται φανερός. Οι αντεπιθέσεις της Ελπίδας ήταν κίνδυνος θάνατος. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, πρώτα ο Ζούνης για την Νίκη και ο Βούλγαρης στην συνέχεια για την Ελπίδα. Ο Σαρλής που φλέρταρε με την κόκκινη από ώρα την πήρε στο 86', για να έρθει ο Βούλγαρης στο 90' να γράψει το τελικό 2-0.



Ο Γιώργος Βούλγαρης κατέβασε για την Ελπίς ένα καθαρό 4-4-2 σε ευθεία διάταξη. Τερματοφύλακας ο Νικολαίδης Κώστας και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά: Δημούδης,Αστεριάδης, Γκλάβας, Νικολαίδης Ηρακλής . Στο κέντρο δεξιά ήταν ο Γκρίλης, αριστερά ο Κακούρος και τα δύο χαφ στο κέντρο ο Κυριαφίνης με τον Αγγελή. Σέντερ φορ ο Πιπεράς και πίσω του κινούνταν ο Βούλγαρης. 

Ο κύριος Κουντούτσικος για την Νίκη είχε επιλέξει ένα 4-5-1 με τερματοφύλακα τον Σεβαστά, δεξί μπακ τον Γιουβανάκη, αριστερό μπακ τον Τσεπάνη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σαρλή και Χοχασβίλι. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Κοτσαμπάσης και μπροστά του είχε τους Chanadiri και Ξανθινίδη. Δεξί χαφ ήταν ο Ζούνης,αριστερό ο Σιμώνης και σέντερ φορ ο Καραγκιοζίδης.

Η Ελπίς ήταν πιο αποφασισμένη, πιο δουλεμένη και ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στην νίκη. Η Νίκη απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις και δεν είχε καθόλου ουσία στο παιχνίδι της. Δίκαιη νίκη για την Ελπίδα που πήρε έτσι και την ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο γύρο με το ίδιο σκορ.

Με αρκετά λάθη η διαιτησία των Τσακαλίδη, Χριστάκογλου και Ελευθερούδη. Με τον διαιτητή να ελέγχεται για την φάση του πέναλτι της Νίκης όπου φάνηκε ότι παίχτης των φιλοξενούμενων έπεσε πάνω στον Γκλάβα χωρίς ο αμυντικός της Ελπίδας να κάνει κάτι το μεμπτό. Μάλιστα από την στιγμή που το πέναλτι σφυρίχτηκε έπρεπε να δωθεί κόκκινη κάρτα στον Γκλάβα και όχι κίτρινη καθώς ήταν τελευταίος παίχτης.

Η Ελπίς έδειξε ότι παρά την απώλεια του μίστερ-γκολ Χαρέλη έχει τις λύσεις και παραμένει δυνατή και πολύ σκληροτράχηλη ομάδα και μέσα στο ''κάστρο'' της δύσκολα θα γνωρίσει την ήττα(με εξαίρεση το Στρατώνι). 

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μου ρεπορτάζ έχω χάσει  το δικαίωμα να κάνω κριτική στους παίχτες της Ελπίδας από την στιγμή που δεν μπορώ να παρακολουθήσω πλέον από κοντά την πορεία της ομάδας. Απλώς θα πω πως όλη η ομάδα ήταν εξαιρετική και δεν υστέρησε κανένας, αλλά κορυφαίοι για μένα, πέρα από τον Βούλγαρη ήταν και ο τερματοφύλακας Νικολαίδης με την απόκρουση του πέναλτι και την σταθερότητα του γενικότερα.
Από την Νίκη ξεχώρισε μόνο ο Ζούνης που δεν σταμάτησε να τρέχει.

ΤΟ ΜΑΤΣ

3' Ο Ξανθινίδης εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Κοτσάμπασης μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

22' Ο Ζούνης έπιασε μια ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, εκτινάχθηκε με υπερένταση ο Νικολαίδης για την βγάλει κόρνερ.

24' 1-0 Ο Κακούρος βρήκε με όμορφη κάθετη τον Βούλγαρη που έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σεβαστά.

46' Ο Βούλγαρης έφευγε μόνος του απέναντι στον Σεβαστά, ο επόπτης Χριστάκογλου τον υπόδειξε σε θέση οφσάιτ μάλλον λανθασμένα.

51' Φάση διαρκείας στα καρέ της Ελπίδας ο Καραγκιοζίδης κάνει το σουτ πέφτει κάτω μόνος του...πέναλτι και κίτρινη στον Γκλάβα. Ο Σαρλής εκτελεί αλλά ο Νικολαίδης πέφτει σωστά και αποκρούει.


59' Μακρινό φάουλ για την Νίκη ο Αστεριάδης με τον Γκλάβα μπερδεύονται και η μπάλα στρώνεται στον Ζούνη που με προβολή στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Νικολαίδη.

63' Δοκάρι με κεφαλιά ψαράκι του Βούλγαρη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κυργιαφίνη.


68' Ο Κυργιαφίνης κλέβει την μπάλα από τον Κοτσάμπαση στο κέντρο την κατάλληλη στιγμή βγάζει με ωραία μπαλιά  τον Βούλγαρη τετ α τετ, ο τελευταίος ''κρεμάει'' υπέροχα τον Σεβαστά που έκανε έξοδο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

86' Ο Σαρλής αντιδρά άσχημα σε μια απόφαση του Τσακαλίδη και αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη.


90'  2-0 Ο Βούλγαρης κλέβει την μπάλα από τον Χοχασβίλι που άργησε χαρακτηριστικά και βγήκε μόνος απέναντι στον Σεβαστά για να τον νικήσει για δεύτερη φορά και να σφραγίσει την νίκη της Ελπίδας. 


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΠΙΣ: NΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΓΚΛΑΒΑΣ,ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ,ΔΗΜΟΥΔΗΣ,ΑΓΓΕΛΗΣ,ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ,ΓΚΡΙΛΗΣ,ΚΑΚΟΥΡΟΣ(87' ΛΙΟΛΙΟΣ),ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ(92' ΚΕΣΙΔΗΣ),ΠΙΠΕΡΑΣ(79'ΜΠΟΥΖΗΣ)

ΝΙΚΗ: ΣΕΒΑΣΤΑΣ,ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗΣ(68ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ),ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ,ΣΑΡΛΗΣ,ΧΟΧΑΣΒΙΛΙ,CHANADIRI(68' ΧΛΙΑΠΑΣ),ZΟΥΝΗΣ,ΤΣΕΠΑΝΗΣ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ,ΞΑΝΘΙΝΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Σουσούρας που δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί ξανά φέτος μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Να του ευχηθούμε περαστικά και επιστρέψει σιδερένιος.

Ο Βασίλης Ληστής που ήρθε στην Ελπίδα με μεταγραφή από την Νίκη πριν από λίγες μέρες, ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή και σίγουρα θα ένοιωθε κάπως περίεργα.

Ο προπονητής της Νίκης Κουντούτσικος αποβλήθηκε από τον διαιτητή Τσακαλίδη λόγω έντονης διαμαρτυρίας.

Ο Νικολαίδης Κώστας μόλις απέκρουσε το πέναλτι...έδειξε τον αδερφό του Νίκο στην κερκίδα που του φώναξε να πέσει στην αριστερή γωνία. Να σημειώσουμε ότι Νικολαίδης Νίκος ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην προετοιμασία το καλοκαίρι. Ο δεύτερος τερματοφύλακας που είχε στα χέρια του ο Καραβασίλης που από τον Ιανουάριο αγωνίζεται στον Χολομών Ταξιάρχη...απέκρουσε και αυτός σήμερα πέναλτι στην νίκη του Χολομών επί της Ελπίς Πολυγύρου με 0-2! Η προετοιμασία του τεράστιου κόουτς...φάνηκε σήμερα στο χορτάρι.

Όπως καταλαβαίνουμε η σημερινή μέρα ήταν άσχημη για την πρωτεύουσα του Δήμου, τον Πολύγυρο με τις δύο ομάδες του να γνωρίζουν τις ήττες από τα περίχωρα...

Ο ταμίας της ομάδας...έδωσε μάχη με τον παρατηρητή της αναμέτρησης για τις μπάλες που έπρεπε να βρίσκονται κοντά στην πλάγια γραμμή.





















1 σχόλιο:

  1. Tsatala χωρίς να ρωτήσω τον Μακη.. στη φαση του πέναλτι τον ξεγέλασε τον διαιτητή ο επιθετικός τραβώντας την φανέλα τ αμυντικου κ μετα επεσε κ πανω του #piralis

    ΑπάντησηΔιαγραφή