Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΚΛΑΣΙΚΟ Η ΕΛΠΙΣ....


Το τοπικό ντέρμπι(el clasico του δήμου Πολυγύρου) ανάμεσα στον Χολομών Ταξιάρχη και την Ελπίς Βραστάμων βρήκε νικήτρια την δεύτερη με πολύ περιπετειώδη τρόπο.Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη στο σημερινό ματς ,για να πλησιάσουν πιο κοντά στον στόχο τους...ο Ταξιάρχης την παραμονή στην κατηγορία και η Ελπίς την άνοδο.Το ματς άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο (1-1 στο 10΄)...αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.Η Ελπίς έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις για φέτος...και το μόνο που πρέπει να κρατήσει είναι η νίκη.



Μόλις στο 8' λεπτό,δύο παίχτες με μεγάλη εμπειρία που έχουν παίξει παλιότερα και με τα χρώματα της Ελπίς...ο Λάναρης με τον Κουκούτση συνεργάστηκαν για να πετύχει ο δεύτερος το 1-0 με κεφαλιά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του πρώτου,η μπάλα έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Τσίκουλα αφού χτύπησε στο δοκάρι και μετά στο χέρι του πριν καταλήξει στα δίχτυα . Ίσως το γκολ πρέπει να χρεωθεί ως αυτογκόλ.

Άμεση απάντηση για την Ελπίς στο 10' με τον Βούλγαρη να πετυχαίνει το 1-1 με δυνατό χτύπημα φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα του Ταξιάρχη Μπαραχάνο να έχει ευθύνη για το γκολ.



Στο 21' ο Γκρίλης μετά από σέντρα του Τσεπάνη από δεξιά...βρήκε την μπάλα στρωμένη μέσα στην περιοχή...αλλά το δυνατό σουτ που ΄εκανε πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η Ελπίς είχε την ανούσια  υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο,δεν έβγαλε φάσεις,δεν κυκλοφορούσε την μπάλα και σε όλη την ομάδα επικρατούσε ένας απέραντος εκνευρισμός.

Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 57΄με την Ελπίς να κερδίσει τρια μαζεμένα κόρνερ,αλλά στις ''αναμπουμπούλες'' που δημιουργήθηκαν δεν κατάφερε κανένας να στείλει  τη μπάλα στα δίχτυα.


Στο τελευταίο τέταρτο ο Χολομών έμεινε από δυνάμεις  και η Ελπίς πίεσε ασφυχτικά.

Στο 76' ο Αστεριάδης ανέβηκε από την άμυνα έβγαλε την κάθετη στον Τσεπάνη,αυτός έκανε ωραία παράλληλη σέντρα ,η προβολη του Πιπερά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 81' η Ελπίς έβαλε γκολ...αλλά ο επόπτης Χατζηηλίας το ακύρωσε λανθασμένα.Σε μία φάση που έγινε στο ύψος του πέναλτι ,με τον διαιτητή της αναμέτρησης να βρίσκετα δίπλα στη φάση,ο επόπτης έδωσε φάουλ θεωρώντας πως ο Πιπεράς έκανε προβολή για να πάρει την μπάλα...Τώρα πως ο διαιτητής Παπαοικονόμου εμπιστεύτηκε τον βοηθό που ήταν  15 μέτρα μακριά ρωτήστε τους ίδιους?

Στο 90' ο Αστεριάδης σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπαραχάνου...


Στο 95' ήρθε το γκολ της λύτρωσης με σκόρερ τον Πιπερά. Πάλι σε αναμπουμπούλα ο Αστεριάδης έκανε το αδύναμο σουτ...αλλά ο τερματοφύλακας Μπαραχάνος αντί να μπλοκάρει έστρωσε την μπάλα στον σκόρερ που σε κενή εστία έκανε το 1-2.

Στο 96' αποβλήθηκε και ο Οικονόμου του Ταξιάρχη για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Στο 96' ο Χολομών έκανε την μοναδική του ευκαιρία στο ματς με την κεφαλιά του Καραφουλίδη να περνάει ελάχιστα άουτ.


Η Ελπίς έκανε πάρα πολύ κακή εμφάνιση σήμερα.Η ομάδα δεν είχε καθόλου ηρεμία,υπήρχε γκρίνια μεταξύ των παιχτών,κυκλοφορία μπάλας έγινε ελάχιστες φορές...και το μόνο θετικό είναι ότι παρόλο που ήταν τραγική...πήρε τους τρεις βαθμούς.'Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα μέχρι το τέλος και με ανάλογες εμφανίσεις η γκέλα είναι σίγουρη. Πρέπει όλοι στην ομάδα να ηρεμήσουν και να εκμεταλλευτούν την διακοπή που υπάρχει στο πρωτάθλημα...για να μπουν με άλλον αέρα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ο Χολομών μέχρι το 70' που είχε δυνάμεις αντιστάθηκε...αλλά στο τέλος φάνηκε πως η ομάδα δεν τραβούσε, δύσκολα θα πέσει κατηγορία,έστω και αν έμπλεξε με την σημερινή νίκη που έκανε το Γομάτι.

Η διαιτησία ήταν τραγική...ο ρέφερι Παπαοικονόμου είχε εντελώς αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα,δεν ήξερε βασικούς κανονισμούς,σφύριζε υπερβολικά,δεν άφησε ποτέ πλεονέκτημα και έβγαζε κάρτες όποτε του κάπνιζε.Ο επόπτης Χατζηλίας είναι γνωστός για την αμπαλοσύνη του αλλά και για τις επικές κουβεντούλες που ανοίγει με τους ποδοσφαιριστές...σήμερα άνοιξε κουβέντα με το δεξί μπακ του Χολομών λέγοντας του ''καλά ρε δεν ντρέπεσαι να σε περνάει αυτός''...Δεν καθόρισαν την έκβαση του ματς...αλλά εκνεύριζαν χωρίς λόγο και τις δύο ομάδες.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσίκουλας, Γκρίλης Κώστας, Παπαβασιλείου, Γκλάβας, Αστεριάδης, Αγγελής, Κακούρος (73'Κυργιαφίνης Νίκος), Κυργιαφίνης Γιάννης, Βούλγαρης, Τσεπάνης, Σουσούρας (55'Πιπεράς).

ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ 6: την περισσότερη διάρκεια του ματς ήταν θεατής,όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί..στο γκολ που δέχεται δεν μπορείς να του καταλογίσεις ευθύνη...

ΓΚΡΙΛΗΣ 7 : από τους καλύτερους της Ελπίς. Ανέβαινε συνέχεια και βοηθούσε επιθετικά,έχασε και μία καλή ευκαιρία,αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα.

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ 8 : ο κορυφαίος του γηπέδου,ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα,ανίκητος στον αέρα,επικίνδυνος σε όλα τα στημένα,είχε δοκάρι και το δεύτερο γκολ ξεκινάει από δική του προσπάθεια.Έβγαζε πάντα την μπάλα σωστά από την άμυνα...

ΓΚΛΑΒΑΣ 4 : όλα τα διωξίματα του ήταν άτσαλα...ακόμα και όταν δεν είχε πίεση έκανε γιόμα,προκαλώντας εκνευρισμό στην ομάδα.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 5 : δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς,είχε μερικές κακές τοποθετήσεις και δίκαια πήρε και την κίτρινη κάρτα.

ΚΑΚΟΥΡΟΣ 4: καθόλου καλή εμφάνιση ...δεν είχε το τσαγανό και την φρεσκάδα που έβγαζε σε άλλα ματς..όλες οι ενέργειες του ήταν μισές.

ΑΓΓΕΛΗΣ 5: πολύ κακός,έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του,συνήθως είναι αυτός που ηρεμεί την ομάδα...αλλά σήμερα ήταν αρνητικός.

ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ Γ. 5 : πολλά νεύρα και γκρίνια...σαν αρχηγός πρέπει να λέει και κανένα μπράβο...σε λανθασμένες ενέργειες...πάλι ασχολήθηκε με την κερκίδα.Περιμένει πολλά παραπάνω η ομάδα από αυτόν.

ΤΣΕΠΑΝΗΣ  6 : προσπάθησε πολύ έδωσε μάχες...αλλά δεν συνεργάστηκε καλά με τους υπόλοιπους.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 5: η θέση που έχει σαν παίχτης-προπονητής είναι πάρα πολύ δύσκολη...σήμερα φώναζε από το πρώτο λεπτό...και μετέδωσε εκνευρισμό στην ομάδα,σε κάθε λάθος ενέργεια έβαζε τις φωνές...πρέπει να βρει έναν τρόπο να ηρεμεί την ομάδα.Αγωνιστικά πέτυχε το ωραίο γκολ με την βολίδα στο φάουλ...αλλά δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ  4 : στο ίδιο έργο θεατές και σήμερα,όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να βγάλει κάτι καλό στο γήπεδο,ίσως είναι και θέμα ψυχολογίας πλέον....

ΠΙΠΕΡΑΣ 7 : γέμισε την περιοχή με την παρουσία του στα 35' λεπτά που έπαιξε χωρίς να κάνει κάτι συγκλονιστικό ...πέτυχε δύο γκολ,το ένα ακυρώθηκε κακώς και έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία....τι άλλο να κάνει...για να σταματήσει να τρώει πάγκο?

ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ Ν. : με το που μπήκε δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι...και ήταν ωσεί παρών στο υπόλοιπο.


Σήμερα διεξάγεται και το μεγάλο ντέρμπι Στανός -Νικήτη με την Ελπίς να επιθυμεί την ισοπαλία,για να έχουν απώλειες και οι δύο ομάδες και να μείνει στην κορυφή έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.Η ΕΠΣΧ δεν έχει ορίσει ακόμα πότε θα γίνει το ματς που χρωστάει  η Νικήτη στα Στάγειρα...



















ο σκόρερ του χρυσού γκολ

5 σχόλια:

  1. Ρε Τσαταλα :) για να έχεις el clasico πρέπει και οι δύο να προσπαθούν να παίζουν μπάλα. Ο Ταξιάρχης με πορδες και καραγκιοζιλίκια από το 1ο λεπτό προσπαθούσε να βάψει αυγά, δηλαδή να μην χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το el clasico είναι πάντα el clasico...όταν για παράδειγμα η Μπάρτσα έριχνε πεντάρες στην Ρεάλ δεν ήταν el clasico?????????

      Διαγραφή
  2. http://somporo.blogspot.gr/2013/03/3-1.html


    ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ 3-1


    Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το ντέρμπι της αγωνιστικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ημουν στο Θυελλα Στανου - Φοινιξ Νικητης.. μονο ο Στανος ηταν μεσα στο γηπεδο, και στο αγωνα πρεπει να πηγαν 500 φιλαθλοι

    Piralis

    ΑπάντησηΔιαγραφή