Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Νεκρός στο «Wembley»

Ενας 44χρονος Ουαλός έχασε τη ζωή του έξω από το «Wembley» το βράδυ της Τρίτης, στα επεισόδια που ξέσπασαν πριν από τον προκριματικό ανάμεσα σε Αγγλία και Ουαλία (1-0) για το Euro 2012.Ο άτυχος άνδρας, τον οποίο αναγνώρισαν με το όνομα Μάικ Ντάι, έφερε σοβαρά τραύματα στο κρανίο, τα οποία προκάλεσαν καρδιακή προσβολή. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου υπέκυψε.


Οι βρετανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία κι ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία φέρεται να είναι ουαλικής καταγωγής επίσης.
Ο 44χρονος φέρεται να δέχθηκε επίθεση 25 λεπτά πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης κι ενώ οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πιστεύουν πως χτυπήθηκε στο κεφάλι έπειτα από καυγά που ξέσπασε ανάμεσα σε Ουαλούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ ο Μάικ Ντάι ήταν οπαδός της Κάρντιφ και κατά πληροφορίες έχει σχετιστεί κατά το παρελθόν με διάφορα βίαια περιστατικά. Την περασμένη χρονιά, γράφει η Daily Mail, είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στα δικαστήρια για επεισόδια.
Τελευταία φορά που άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε επεισόδια εντός ή εκτός βρετανικών γηπέδων ήταν το 2010, όταν ένας οπαδός χτυπήθηκε στο κεφάλι έπειτα από παιχνίδι της Στόουκ με την Μπλάκμπερν στο «Britannia» της πρώτης.
Το 2003 ένας εκ των φροντιστών της Αστον Βίλα έχασε τη ζωή του όταν επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε 100 χούλιγκαν της Βίλα και των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.
Το 1985 η Αγγλία θρήνησε τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε πάνω του έπειτα από συγκρούσεις οπαδών της Λιντς και της Μπέρμιγχαμ, σε αγώνα δεύτερης κατηγορίας τότε.
Τον Αύγουστο του 1974 θύμα της βίας υπήρξε ο 17χρονος οπαδός της Μπλάκπουλ Κέβιν Ολσον, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου κοντά στο γήπεδο της ομάδας του.
sentragoal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου