Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι καλύτερες μεταγραφές της Ευρώπης


Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού και το Onsports σας παρουσιάζει τις καλύτερες στην Ευρώπη…
Μπορεί στην Ελλάδα η οικονομική κρίση να… χτυπάει κόκκινο, ωστόσο στην Ευρώπη φαίνεται πως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι ομάδες της Superleague δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα στον μεταγραφικό τομέα.
Μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για την ενίσχυσή του, με τις υπόλοιπες ομάδες να μένουν αρκετά πίσω. Στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης το χρήμα… ρέει άφθονο κάτι που φάνηκε και από τις μεγάλες μεταγραφές που έγιναν.
ΧΑΒΙΕ ΠΑΣΤΟΡΕ
Από: Παλέρμο
Σε: Παρί Σεν Ζερμέν
Ποσό: 42 εκατ.
Με διαφορά η ομάδα με την μεγαλύτερη κινητικότητα στην μεταγραφική περίοδο ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας εντυπωσίασε τους πάντες στις μεταγραφές και σίγουρα η απόκτηση του Χαβιέ Παστόρε από την Παλέρμο ήταν από τις μεταγραφές που προκάλεσαν σοκ, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν ο διακαής πόθος αρκετών ομάδων της Ευρώπης.
ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ
Από: Ατλέτικο Μαδρίτης
Σε: Ίντερ
Ποσό: 5 εκατ.
Η Ίντερ δεν θα μπορούσε να μην αντικαταστήσει τον Σάμουελ Ετό με έναν επιθετικό εγνωσμένης αξίας. Έτσι ο κατάλληλος για να μπορέσει να βρει τα τέρματα του Καμερουνέζου επιθετικού, βρέθηκε στο πρόσωπο του Ντιέγκο Φορλάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ουρουγουανός επιθετικός προέρχεται από ένα πολύ καλό Κόπα Αμέρικα, ενώ το γεγονός ότι το συμβόλαιό του έληγε την επόμενη σεζόν, ήταν αρκετό για να τον αποκτήσει έναντι ενός χαμηλού ποσού.
ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΤΟ
Από: Ίντερ
Σε: Ανζί
Ποσό: 28 εκατ.
Από τους βασικότερους λόγους που η Ίντερ τα τελευταία χρόνια είχε κατακτήσει τόσους τίτλους ήταν ο Σάμουελ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός ήταν ασταμάτητος και είχε σκοράρει πέντε γκολ σε τρεις τελικούς τα τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά είχε… ματώσει 37 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Η Ανζί έκανε την έκπληξη και τον απέκτησε, χάρη στα αρκετά χρήματα που διαθέτει, καθώς κανένας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο.
ΖΕΡΒΙΝΙΟ
Από: Λιλ
Σε: Άρσεναλ
Ποσό: 13.5 εκατ.
Η μεταγραφή του Ζερβίνιο από την Λιλ στην Άρσεναλ σίγουρα δεν κάνει καλύτερη την ομάδα του Λονδίνου, καθώς οι αποχωρήσεις ήταν πάρα πολλές. Ωστόσο, ο Ιβοριανός επιθετικός μπορεί να προσθέσει φαντασία στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων», κάτι που έδειξε από πολύ νωρίς και τις αναμετρήσεις στο Champions League.
ΝΟΥΡΙ ΣΑΧΙΝ
Από: Ντόρτμουντ
Σε: Ρεάλ Μαδρίτης
Ποσό: 10 εκατ.
Η επιστροφή της Ντόρτμουντ στους τίτλους είχε την υπογραφή του Νούρι Σαχίν, ο οποίος μαζί με τον Λούκας Μπάριος είχαν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ο 22χρονος Τούρκος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην «βασίλισσα» και η μεταγραφή του θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες, καθώς δεν κόστισε και αρκετά χρήματα.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΟΪΕΡ
Από: Σάλκε
Σε: Μπάγερν Μονάχου
Ποσό: 18 εκατ.
Από τις πρώτες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, ο Μάνουελ Νόιερ ήταν ένα βήμα μακριά από την μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός γκολκίπερ εντέλει κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και έναντι του ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ κατάφερε να φορέσει την μπλούζα των Βαυαρών.
ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ
Από: Βαλένθια
Σε: Τσέλσι
Ποσό: 26 εκατ.
Για να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Τσέλσι χρειάζονταν σημαντική ενίσχυση. Μπορεί να ξεκίνησε το πρωτάθλημα ουσιαστικά πλήρης, ωστόσο στις τελευταίες ημέρες πρόσθεσε στο δυναμικό της και τον Χουάν Μάτα από την Βαλένθια. Ο Ισπανός έδειξε από νωρίς ότι μπορεί να βοηθήσει με το τέρμα του απέναντι στην Νόριτς.
ΑΣΛΕΪ ΓΙΑΝΓΚ
Από: Άστον Βίλα
Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ποσό: 19 εκατ.
Ίσως πρόκειται για την πιο πετυχημένη μεταγραφή μέχρι στιγμής με βάση την εικόνα που έχει δείξει στον αγωνιστικό χώρο ο Άσλεϊ Γιάνγκ. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία των «κόκκινων διαβόλων» μέχρι στιγμής έχοντας σκοράρει δύο φορές.
ΡΑΝΤΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟ
Από: Πόρτο
Σε: Ατλέτικο Μαδρίτης
Ποσό: 40 εκατ.
Τις δύο σεζόν που βρέθηκε στην Πόρτο ο Ρανταμέλ Φαλκάο κατάφερε να σκοράρει 73 φορές σε 88 παιχνίδια και να έχει μία εντυπωσιακή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης φαίνεται πως βρήκε τον καλύτερο δυνατό αντικαταστάτη του Σέρχιο Αγουέρο που άφησε την Ισπανία για την Αγγλία και την Σίτι.
ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ
Από: Ουντινέζε
Σε: Μπαρτσελόνα
Ποσό: 26 εκατ.
Πρόσφατα κατά την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα ο Αλέξις Σάντσες τόνισε ότι θέλει να μοιάσει στον Λιονέλ Μέσι κάποια στιγμή. Μέχρι τότε έχει αρκετό δρόμο να διανύσει, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει ακόμα ένα μεγάλο αστέρι στην διάθεσή της.
ΣΑΜΙΡ ΝΑΣΡΙ

Από: Άρσεναλ
Σε: Μάντσεστερ Σίτι
Ποσό: 25 εκατ.
Τον δρόμο που χάραξε ο Σεσκ Φάμπρεγκας ακολούθησε ο Σαμίρ Νασρί ο οποίος αποχώρησε από το «Έμιρεϊτς» για να αγωνιστεί στο Μάντσεστερ και την Σίτι. Προφανώς με τους «πολίτες» μπορεί να φτάσει σε κάποιον τίτλο κάπως πιο εύκολα, καθώς η Άρσεναλ για ακόμα μία φορά δεν δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει.
ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΟΥΕΡΟ
Από: Ατλέτικο Μαδρίτης
Σε: Μάντσεστερ Σίτι
Ποσό: 38 εκατ.
Ο πρώην επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης προορίζεται για αντικαταστάτης του Κάρλος Τέβεζ, αλλά με τον ρυθμό που έχει ξεκινήσει δείχνει ότι μπορεί να τον ξεπεράσει κιόλας. Είναι δυνατός γρήγορος και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγάλα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ.
ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ
Από: Άρσεναλ
Σε: Μπαρτσελόνα
Ποσό: 34 εκατ.
Η μεταγραφή που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο σίριαλ ήταν με διαφορά αυτή του Σεσκ Φάμπρεγκας από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός μέσος ήθελε σαν… τρελός να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά κάθε μέρα υπήρχε και ένα πρόβλημα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Ο 24χρονος μέσος έκανε τελικά το όνειρό του πραγματικότητα και κατάφερε να βρεθεί στην ομάδα που αγάπησε από μικρός, κάνοντας εκπληκτική αρχή με δυο γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου