Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΑ ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι απέκτησε τον ανερχόμενο Οριόλ Ρομέου από τη Μπαρτσελόνα. Το προφίλ του 19χρονου μέσου και ποιο το κόστος της μεταγραφής.
Οι αγγλικές ομάδες έχουν ρίξει εδώ και χρόνια τα δίχτυα τους στην Ισπανία και ο Οριόλ Ρομέου είναι ο τελευταίος που θα κάνει το ταξίδι από την Ιβηρική χερσόνησο στη Γηραιά Αλβιώνα, και πιο συγκεκριμένα από τη Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι.

Ο 19χρονος πρώην πλέον ποδοσφαιριστής των "μπλαουγκράνα", αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου ως αμυντικός μέσος (εν ανάγκη παίζει και στόπερ), με πολλούς να βλέπουν στοιχεία στο παιχνίδι του παρόμοια με του Σέρχιο Μπουσκέτς.
Είναι... μαθητής εδώ και μια πενταετία στην ποδοσφαιρική σχολή της Μασία, ενώ προηγουμένως ήταν στις ακαδημίες στη συμπολίτισσας Εσπανιόλ. Πέρσι τον Αύγουστο έκανε το επίσημο ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα, στο ισπανικό Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη, και τον περασμένο Μάιο κέρδισε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Το καιρό αυτό ο Ρομέου βρίσκεται στην Κολομβία με την εθνική Ισπανίας U-20 όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα η Ισπανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση του ομίλου της με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τον Ρομέου βασικότατο.

Ο Καταλανός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Η μετακίνησή του στην Τσέλσι θα κοστίσει περίπου 4.5 εκ. λίρες, με τη Μπαρτσελόνα να έχει το δικαίωμα να τον πάρει πίσω αν καταβάλλει 8.7 εκ. λίρες του χρόνου, ή 13 εκ. λίρες αν το πράξει σε δύο χρόνια.

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες ο Βίλας-Μπόας είχε δηλώσει πως θέλει στην Τσέλσι νέο αίμα και η μεταγραφή του νεαρού μέσου προβλέπει σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου