Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΡΟΚΟ ΜΕ ΨΥΧΗ

Καλό ταξίδι Λούις...


 Η Βραζιλία μας τρόμαξε χτες, 4 γκολ σε 30 λεπτά, μπαλάρα, Σελεσάο, Jogo Bonito και όλα αυτά. Εγώ θα πω ότι βρήκε και τα έκανε, εντάξει περιμέναμε πως οι Κορεάτες δεν θα προβάλουν αντίσταση αλλά αυτοί το παράκαναν. Άμυνα σχολικού επιπέδου, με απίστευτους χώρους για τους επιθετικούς, παθητικά μαρκαρίσματα...σαν να είχαν αδειάσει μετά την πρόκριση και να μην είχαν θέληση ούτε να το παλέψουν. Στο δεύτερο ημίχρονο σαν φιλικό...ο Τίτε έβαλε και τον τρίτο τερματοφύλακα. Κακό θα τους κάνει πιστεύω η τόσο εύκολη πρόκριση. Απόλυτη ισορροπία στο άλλο ματς, οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, με την Κροατία να μας θυμίζει πως έφτασε στο προηγούμενο Μουντιάλ στον τελικό όταν επικράτησε της Δανίας και της Ρωσίας στα πέναλτι. Δεν είχαν την φρεσκάδα χτες οι Κροάτες επιθετικά και δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις, ποιότητα μεγάλη είπαμε, αλλά και μεγάλα παιδιά πολύ από αυτούς, δεν βγαίνουν τόσα ματς τεράστιας έντασης σε τόσες λίγες μέρες. Τους περιμένουμε ανανεωμένους μέχρι τον προημιτελικό. Μπορεί ο Γκβραντιόλ να μην έφτασε τις πάσες που θέλαμε(στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι θα τις πιάσει, αλλά στο δεύτερο έπεσε πολύ και άφηνε τον Λόβρεν να κάνει παιχνίδι) αλλά ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου, έκοψε αμέτρητες φορές, δεν έχασε μονομαχία, ενώ πάντα προωθούσε το παιχνίδι σωστά. Αντίθετα οι πάσες τους Μπρόζοβιτς βγήκαν εύκολα, όπως και η δυάδα μας, σε μια γενικά κερδοφόρα μέρα. Τελευταία ματς της φάσης των 16 και ήρθε η ώρα για μια μεγάλη έκλπληξη.

ΜΑΡΟΚΟ-ΙΣΠΑΝΙΑ: Διάλεξε δεν διάλεξε αντίπαλο η Ισπανία δεν έχει τόσο πολύ σημασία για μένα. Αυτό που με τρελαίνει είναι η υπεροψία και όλο το στυλ των Ισπανών. Ο Λούις Ενρίκε μας είπε...ότι δεν ενημερωνόταν τι γίνεται στο άλλο ματς και αν μάθαινε ότι προηγήθηκε η Κόστα Ρίκα θα πάθαινε έμφραγμα. Πόσο δηλαδή πιο ειρωνικός και αστείος να γίνει; Εντάξει καταλαβαίνω την κατοχή, τα τριγωνάκια,τις 1500 πάσες, αλλά με την προβληματική Γερμανία την είδα να ζορίζεται, με τους μαχητικούς Ιάπωνες που μπλόκαραν τον άξονα με τα τρεξίματα τους, δεν βγήκε το πλάνο. Καλός ο Μπουσκέτς αλλά μεγάλωσε για να είναι το μοναδικό αμυντικό χαφ και να βγάζει και σωστά την μπάλα. Στην επίθεση πολύ ταλέντο, λίγο προσωπικότητα και πολλές χαμένες ευκαιρίες, με τον Μοράτα δεν βλέπεις εύκολα προκοπή. Πέδρι και Γκάβι παικταράδες...αλλά είμαστε στην εθνική Ισπανίας και όχι στην Μπαρτσελόνα. Στον πάγκο από επιλογή του Λούις Ενρίκε όχι και τόσο μεγάλη ποιότητα, Σαράμπια, Ασένσιο, Μπαλντέ(πόσο Μπαρτσελόνα επιλογή ο 18χρόνος). Πάμε τώρα στο Μαρόκο, τον Αύγουστο μετά ουσιαστικά από απαίτηση των ποδοσφαιριστών παρά τις επιτυχίες του απομακρύνθηκε ο προηγουμενος προπονητής ο Βόσνιος Χαλίλχολτζιτς γιατί είχε κακές σχέσεις μαζί τους. Ο Ρεγκραγκί που ανέλαβε θεωρείται ο νούμερο ένα στο Μαρόκο με επιτυχίες στο εγχώριο πρωτάθλημα,στο Champions League Αφρικής και στο Κατάρ που ήταν στην Αλ Ντουχάλ. Ο γεννημένος στην Γαλλία 47χρόνος τεχνικός μας έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικά δεμένο σύνολο, με ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, καλές αλληλοκαλύψεις, τρεξίματα και φοβερή αμυντική λειτουργία. Στην επίθεση ποντάρει πολύ στις αντεπιθέσεις, στα στημένα και φυσικά στην ποιότητα του Ζίγιεκ, που έχουμε πάρα πολύ καιρό να τον δούμε τόσο ουσιαστικό. Ένα γκολ έχουν δεχτεί σε τρία ματς και αυτό με αυτογκόλ, δεν θέλουν την μπάλα στα πόδια τους και στα τρία ματς είχαν μικρότερο ποσοστό, άρα τους βολεύει το στυλ της Ισπανίας. Δίνουν μεγάλες μάχες στο χορτάρι και οι μονομαχίες είναι η ειδικότητα τους...κάτι που φοβίζει τους Ισπανούς, σιχαίνονται πιστεύω τις επαφές οι Ίβηρες. Έχουν αρκετή εμπειρία και ποιότητα στην ενδεκάδα, Μπόνο(Σεβίλλη), Χακίμι(Παρί Σεν Ζερμέν), Μαζράουι(Μπάγερν), Αγκέρντ(Γουεστ Χαμ), Αμπράμπατ(Φιορεντίνα), Μπουφάλ(Ανζέ), Ελ Νεσίρι(Σεβίλλη). 

Ο Λουίς Ενρίκε συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο στις χτεσινές του δηλώσεις, είπε: ''H φιλοσοφία μας είναι ίδια. Προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τους οπαδούς, θέλουμε να διασκεδάσουν βλέποντας το παιχνίδι. Δεν πρέπει να πάμε μόνο να πάρουμε την νίκη, πρέπει να διασκεδάσουμε και τους θεατές''. Μάλλον μας δουλεύει...πριν το Μουντιάλ είχε δηλώσει ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος κτλπ....Έριξα μια ματιά στο instagram του Καταλανού τεχνικού, μεγάλος ιnfluencer ο τύπος...είναι φέτες και κάνει όλη μέρα ποδήλατο και γυμναστική. 

Θα ποντάρουμε ξεκάθαρα στο Μαρόκο, το γήπεδο θα είναι μαζί τους, με τους Ισπανούς έχουν και ιστορικά μια ιδιαίτερη σχέση, σαν γείτονες...Πάμε λοιπόν με το πάθος, την μαχητικότητα και όχι με τις πασούλες, την ποιότητα και την υπεροψία των Ισπανών. ΜΕ ΨΥΧΗ ΜΑΡΟΚΟ!!!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ: Χαλαροί οι Πορτογάλοι παρότι έπαιξαν με πολλές αλλαγές ήταν ανώτεροι και άξιζαν την νίκη. Την πάτησαν σε μια αντεπίθεση μετά από δικό τους κόρνερ. Δεν εντυπωσίασαν , ούτε απογοήτευσαν μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Ο Σάντος έχει πολλές λύσεις και σε όλες τις θέσεις. Για την ξενέρωτη Ελβετία τα έχουμε πει, δεν σε γεμίζει το μάτι...αλλά είναι κυνική και έμπειρη ομάδα. Εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια της Σερβίας και χωρίς να είναι ανώτερη πήρε την νίκη-πρόκριση. Περιμένουμε να μπουν με το πλάνο κόντρα στην Βραζιλία, σφιχτά στην άμυνα και αντεπιθέσεις. Θα βρει τον τρόπο να πάρει την πρόκριση η Πορτογαλία, δεν κρατάμε κάτι, θέλουμε πρόκριση Πορτογαλία για τα μακροχρόνια μας...


ΜΟΝΟ 7,50

ΜΑΡΟΚΟ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου