Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΜΠΑΜΠΕ


 Τι απόγευμα και αυτό το χτεσινό...χορτάσαμε, μπάλα, συναισθήματα,αγωνία τα πάντα. Εμείς οι Αργεντινόφιλοι πάντως το έμφραγμα στο τσακ το γλιτώσαμε...οι Βραζιλιάνοι το έπαθαν όμως. Η Κροατία μας έβγαλε την γλώσσα...τους αξίζουν ένα τεράστιο respect για αυτό που κατάφεραν πάλι. Μια χώρα με πληθυσμό ούτε 4 εκατομμύρια για δεύτερο σερί Μουντιάλ βρίσκεται στα ημιτελικά, ενώ το πετυχαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία της. Περιμέναμε να κουραστούν στο 60', άντεξαν ως το τέλος, δέχτηκαν γκολ στην παράταση και εκεί που είπαμε εντάξει τώρα αυτό ήταν...βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν για να πάνε το ματς στην παράταση. Ναι, είχαν και την τύχη μαζί τους αλλά την κυνήγησαν, φρόντισαν όσες πιθανότητες έχουν να τις διεκδικήσουν και με το παραπάνω, δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο την Βραζιλία. Η Σελεσάο πιστεύω πως το γεγονός πως επέλεξε να δώσει την μπάλα στους Κροάτες και να μην τους πιέσει ψηλά αλλά να περιμένει εκεί στο χώρο του κέντρου για να κλέψει την μπάλα ήταν το σημείο κλειδί στο ματς. Με αυτό τον τρόπο οι Κροάτες έμεναν ξεκούραστοι, γιατί να κάνουν passing game με τους Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς είναι το καλύτερο τους...έτσι άντεξαν 120 λεπτά, δεν πιέστηκαν ποτέ πραγματικά, δεν χρειάστηκε να βγάλουν τρεξίματα, π.χ. όπως με τους Γιαπωνέζους. Στο άλλο ματς...αν ο Βέργχορστ κατάφερνε να αφήσει έξω τον Μέσι θα ήταν μια ποδοσφαιρική ύβρις. Κάκιστη η Ολλανδία σχεδόν για 80 λεπτά, έμεινε πίσω στο σκορ, της έδωσε την κατοχή η Αργεντινή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τίποτα. Πότε τα κατάφερε; με δύο σέντερ φορ κολώνες και τον Φαν Ντάικ επιθετικό και φουλ γιούργια με γιόμες. Οκ, το δέχομαι αλλά και στην παράταση η Αργεντινή τους πάτησε και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα πέναλτι. Καμπανάκι πάντως μεγάλο για την Αργεντινή αυτά τα μπλακ άουτ που παθαίνει μέσα στα ματς ενώ προηγείται, το έπαθε με την Σαουδική Αραβία (5 λεπτά δύο γκολ), κινδύνεψε να το πάθει με την Αυστραλία, το έπαθε και χτες. Βέβαια αν ο Ντε Πολ δεν είχε αποχωρήσει τραυματίας πιστεύω πως το ματς θα ήταν 3-0, είναι ο πιο σημαντικός παίκτης σε αυτή την ομάδα και ο Παρέδες που τον αντικατέστησε ήταν επικίνδυνος για την ομάδα του. 

Στοιχηματικά πέσαμε έξω στην εικόνα των ματς, αλλά το γκολ του Μέσι και οι κάρτες μας μείωσαν στο ελάχιστο την χασούρα. Δεν θα προσθέσουμε πολλά πράγματα στο σημερινά ματς:

ΜΑΡΟΚΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι μαχητές της Ερήμου έδωσαν ένα ωραίο μάθημα στους υπερόπτες Ισπανούς και τους έστειλαν σπίτι τους. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία, άψογη τακτική από τον προπονητή, αυτοθυσία για κάθε μπαλιά, αλλά και λίγες αλλά στοχευμένες επιθετικές προσπάθειες που θα μπορούσαν να δώσουν ένα γκολ για να μην χρειαστούν τα πέναλτι. Ο ορισμός της έννοιας ομάδα, το Μαρόκο που έχει φυσικά και παίκτες με μεγάλη ποιότητα αφού τα δίδυμα στα άκρα με Χακίμι,Ζίγιεκ και Μαζραουί, Μπουφάλ θα ήθελαν πολλές ομάδες να τα έχουν. Φοβερός φυσικά και ο Άμπραματ ειδικά με την Ισπανία ήταν αλάνθαστος για 120 λεπτά και πάντα στο κατάλληλο σημείο για να εμποδίσει την ανάπτυξη των Ισπανών. Τι τους λείπει; φυσικά βάθος γιατί στον πάγκο δεν υπάρχουν παίκτες με την ίδια ποιότητα και ίσως ένας περισσότερο killer σέντερ φορ...γιατί ο Ενεσίρι δεν έχει τόσο καλή επαφή με τα δίχτυα. Η στατιστική λέει πως σουτάρουν λιγότερο από τις 8 που συνεχίζουν με 7,5 τελικές ανά ματς, έχουν με διαφορά την μικρότερη κατοχή μπάλας με 32,7(μάλιστα είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στο Μουντιάλ), σκοράρουν λιγότερο με μόλις 4 γκολ. Κάνουν με την μεγαλύτερη συχνότητα τάκλιν 23 ανά ματς και τα περισσότερα φάουλ με 14,8 ανά ματς.

Η Πορτογαλία έκανε την καλύτερη της εμφάνιση και σκόρπισε εύκολα με 6-1 την Ελβετία. Ιστορική απόφαση από τον Φερνάντο Σάντος να αφήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο 68χρόνος τεχνικός δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, πήρε μια απόφαση καθαρά ποδοσφαιρική για το καλό της ομάδας του. Πίστεψε ότι χρειαζόταν περισσότερο ταχύτητα στην επίθεση του κάτι που ο Κριστιάνο δεν μπορεί να προσφέρει, δεν έχει πλέον αυτήν άμεση εκτέλεση που χρειάζεται. Στόχος του αγαπημένου μας Φερνάντο είναι να πάρει το Μουντιάλ...έδειξε στον Κριστιάνο ότι αυτός αποφασίζει και βάζει την ομάδα πάνω από όλα. Στο χέρι του είναι να ρίξει τον εγωισμό του και να συνταχθεί μαζί τους, αλλά με τον ρόλο που θα του δώσει ο Σάντος. Με αυτή την κίνηση κέρδισε και όλους τους υπόλοιπους πιστεύω, έδειξε πως για το καλό της ομάδας δεν τον νοιάζει η δικιά του υστεροφημία ούτε η θέση του. Αγωνιστικά τώρα ο Γκονζάλο Ράμος έκανε ματς καριέρας...τρία γκολ, 1 ασίστ, υπάρχει μεγάλη ποιότητα σε αυτή την ομάδα, ενώ φοβερή εμφάνιση έκανε και ο υποτιμημένος Οτάβιο, κάτι ξέρει ο Σάντος που τον εμπιστεύεται τόσο πολύ.

Δεν περιμένουμε να αλλάξει πολλά το Μαρόκο στην τακτική του, θα έχει όμως απώλειες, ο στόπερ Αγκέρντ δεν θα αγωνιστεί, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο παρτενέρ του και αρχηγός της ομάδας Σαϊις. Σημαντικά κενά θα προκύψουν, ενώ και άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μπουφάλ, ο Μαζράουι έδειξαν έντονα σημάδια κόπωσης και έγιναν αλλαγή στο ματς με την Ισπανία. Πιστεύω πως το Μαρόκο θα παλέψει...αλλά κάπου εδώ θα τελειώσει το όνειρο για αυτούς. Η Πορτογαλία έχει πολλές λύσεις, ο Σάντος έδωσε έξτρα ώθηση με το θέμα Κριστιάνο,θα βρει τρόπο να σπάσει την άμυνα του Ρεγκραγκί. Παίζει πολύ πιο άμεσο ποδόσφαιρο από τους Ισπανούς και έχει εξαιρετικούς χειριστές που μπορούν να κινηθούν ανάμεσα στις γραμμές. Θα πάμε με την νίκη της Πορτογαλίας αλλά και το over, το Μαρόκο θα έχει περισσότερο την μπάλα σε αυτό το ματς και έχει τον τρόπο να βγει στην επίθεση και να εκτελέσει. 

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ: Για 40 λεπτά έμοιαζε εγκλωβισμένη η ομάδα του Σάουθγκεϊτ απέναντι στην οργανωμένη Σενεγάλη, μια εξαιρετική μετάβαση της μπάλας και ο Μπέλιγχμαμ έφεραν το γκολ και στο καπάκι ένα δεύτερο γκολ σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι το παιχνίδι της Αγγλίας, γρήγορη μετάβαση της μπάλας, είτε με βαθιά μπαλιά από την άμυνα, είτε με τον Μπέλιγχμαμ με στόχευση κυρίως την αριστερή πτέρυγα και σπάσιμο της μπάλας στα δεξιά για την εκτέλεση. Το κάνει συχνά με τον Σο να είναι πάντα ψηλά και τον Γούολκερ να μένει ως τρίτο στόπερ σε φάση επίθεσης. Είναι σκληρή ομάδα, έχει πλάνο, έχει ποιότητα, παίκτες με ταχύτητα και εμπειρία, είναι λίγο βαρετή γιατί ακολουθεί πιστά την τακτική του Σάουθγκέιτ που είναι αρκετά συντηρητική. Ξέρει πολύ καλά ο Άγγλος τεχνικός πως στο κέντρο άμυνας έχει θέμα γρήγορων αντιδράσεων οπότε φροντίζει να μην απειλείται ποτέ από εκεί, στέλνει όλο το παιχνίδι στα άκρα.

Η Γαλλία αν και είχε ένα 25λέπτο τρόμου στο πρώτο ημίχρονο με την Πολωνία να κυριαρχεί και να χάνει 3 φοβερές ευκαιρίες, στο τέλος πήρε εύκολα σε γενικές γραμμές την πρόκριση...φυσικά χάρης στον διαστημικό Εμπαμπέ, ασίστ στο πρώτο, απίθανα τελειώματα στα άλλα δύο. Υπάρχει τεράστια εξάρτηση του παιχνιδιού του Ντεσάμπ στον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ο άνθρωπος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Από εκεί και πέρα, η άμυνα δεν βγάζει σιγουριά, έχει δεχτεί γκολ και στα 4 ματς. Στα χαφ δείχνουν να κάνουν καλή δουλειά οι Ραμπιό, Τσουαμενί αλλά δεν τους είδαμε ακόμα σε αληθινά δύσκολα. Ενώ Ντεμπελέ, Γκριεζμάν ναι μεν είναι θετικοί αλλά δεν έχουν δώσει κάτι σημαντικό, ίσως επειδή δεν χρειάστηκε δεν ξέρω... ο Ζιρού είναι αυτό που ξέρουμε, έχει ταβάνι και δεν είναι πολύ μεγάλο.

Πολλά θα κριθούν στην μάχη Γουόλκερ, Εμπαμπέ αν ο Άγγλος αμυντικός με την βοήθεια του Χέντερσον μάλλον που θα κλείνει προς τα εκεί καταφέρουν να τον περιορίσουν η Γαλλία θα έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί μέχρι τώρα αυτό που έχει να δείξει είναι ο Εμπαμπέ...Θα είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει πράγματα και από τους υπόλοιπους. Για την Αγγλία είμαι σίγουρους τι θα δω και πιστεύω πως θα βρουν γκολ και μάλιστα εύκολα, ίσως παραπάνω από ένα. Θα ποντάρουμε στην καλύτερη ομάδα ως σύνολο που είναι η Αγγλία, 2,10 δίνει η πρόκριση της έστω και στα πέναλτι. Από κοντά κρατάω και το over. Ενώ σίγουρα κρατάω και την κάρτα στον Γούολκερ στο 4,00 κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ρίξει μια κλωτσιά... 

*Ζητήσαμε από την novibet και μας το έδωσε να έχει ασίστ ο Στόουνς...στην ανάλυση αναφέραμε τις βαθιές μπαλιές που επιχειρούν συχνά, ο κεντρικός αμυντικός της Σίτι είναι πρώτος στο Μουντιάλ με 6,8 ανά ματς, θα ψάξει λοιπόν Σάκα κυρίως που θα βγαίνει στην πλάτη του μόνιμα ανεβασμένου Ερναντές ή τον Φόντεν από την άλλη. 15,00 απόδοση μας το έδωσαν...

*Είδαμε μια αλλαγή χτες στον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές δίνουν πιο εύκολα κάρτες κάτι λογικό αφού μιλάμε για νοκ αουτ προημιτελικά, υπάρχει ένταση. Πληρωθήκαμε χτες με αυτό το ποντάρισμα, Θα παίξουμε λοιπόν δυάδα σήμερα να δεχτούν από δύο κάρτες τουλάχιστον όλες οι ομάδες.


ΔΥΑΔΑ

ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 2,00

ΜΑΡΟΚΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟVER 2,30


AKΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ

ΜΑΡΟΚΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1-2 9,50

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2-2 17,00


ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΡΤΑ 4,50 NOVIBET

ΓΟΥΟΛΚΕΡ


ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ 2+ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΜΑΡΟΚΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,62

ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2,75


ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΙΣΤ 15,00 NOVIBET

ΣΤΟΟΥΝΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου