Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΕURO ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ



 Μετά από πολύ καιρό...επιστρέφουμε με στοιχηματικό κείμενο οδηγό για το Euro 2020 ή 2021 μικρή σημασία έχει. Με τον Covid να μας έχει σακατέψει...σε όλα τα επίπεδα τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο, το ποδόσφαιρο, έστω και με τις άδειες κερκίδες ήταν ένα καλό αντίδοτο στην όλη κατάσταση. 

Έχουμε μπροστά μας έναν άκρως ποδοσφαιρικό μήνα αφού εκτός από το Euro έχουμε και Copa America...κάθεσαι καναπέ 16:00 και σηκώνεσαι στις 5:00 το πρωί μετά το πέμπτο ματς σερί...η ζωή μας όλη!!!! Η χρονιά ήταν απαιτητική για τους παίκτες που έπαιζαν non-stop και με μηδαμινή προετοιμασία το καλοκαίρι μια αγωνιστική σεζόν εννέα μηνών σε περίπου έξι μήνες. Η κούραση λοιπόν είναι δεδομένη...κάτι που ευνοεί τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες απέναντι στα φαβορί που έχουν περισσότερο εξαντλημένους τους παίκτες τους. Όποια ομάδα παρουσιάσει ομοιογένεια, τρεξίματα, καλό δέσιμο θα είναι υποψία για κάτι καλό. Γενικά περιμένω μέτριο ποδόσφαιρο χωρίς θέαμα με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Τα πράγματα μπερδεύονται με τον νέο τρόπο διεξαγωγής σε 12 πόλεις αλλά και το σύστημα πρόκρισης με τους τέσσερις από τους έξι τρίτους να συνεχίζουν στα νοκ άουτ. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά για να καταλήξουμε στα μακροχρόνια πονταρίσματα μας που  σχετικά θα είναι λίγα...θα κάνουμε περισσότερο παιχνίδι κατά την διάρκεια της διοργάνωσης με κείμενα ανά δύο ή τρεις μέρες:

A' OMIΛΟΣ

Πάθος και φιλοδοξία από τους Ιταλούς

Διψασμένη για διάκριση η Ιταλία, έτοιμη για όλα η Τουρκία

ΙΤΑΛΙΑ:
Επιστρέφει μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ, μετράει σερί 25 αγώνων χωρίς ήττα με τον Μαντσίνι στον πάγκο. Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι που δεν τον έχουμε και σε μεγάλη εκτίμηση αλλά δείχνει να έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Δυνατό της σημείο η τριάδα στο κέντρο με Ζορζίνιο, Μπαρέλα και Βεράτι(πιθανόν να λείψει στο πρώτο ματς), φρεσκάδα στην επίθεση με το νέο αίμα Μπεράρντι(5 γκολ σε 11 ματς με την εθνική), Κιέζα που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το φετινό ναυάγιο της Γιουβέντους.  Ιμόμπιλε και Ινσίνιε έρχονται από πολύ καλές χρονιές με 25 και 19 γκολ αντίστοιχα. Το δίδυμο Κιελίνι, Μπονούτσι μοιάζει βαλσαμωμένο...τόσα πολλά χρονιά που παίζουν μαζί...όμως αν καταφέρουν να βρεθούν σε καλή κατάσταση από μειονέκτημα εύκολα ανεβάζουν δύο επίπεδα την Σκουάντρα Ατζούρα, υπάρχει και ο Μπαστόνι που έκανε εκπληκτική χρονιά με την Ίντερ και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ντοναρούμα στο τέρμα και οι Φλορέντσι, Σπινατσόλα προσφέρουν σταθερότητα.Ίσως η δεύτερη θέση την βοηθήσει στις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ, αλλά και πρώτη να βγει, πιθανόν να βρει το Βέλγιο στα προημιτελικά, δεν την φοβίζει...Διαθέτει ένα κράμα εμπειρίας και φρέσκου αέρα, έχει μεγάλη δίψα για επιτυχία αφού έρχεται από το κάζο μη πρόκρισης στο προηγούμενο Μουντιάλ, ενώ μπαίνει στην διοργάνωση με την ψυχολογία στα ύψη και αήττητο 25 αγώνων. Θα είναι η επιλογή μας για κατάκτηση στο 9,00. Θα ήταν επιλογή ο Ιμόμπιλε για πρώτος σκόρερ αλλά τα πέναλτι τα εκτελεί ο Ζορζίνιο...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Oι γείτονες μας έρχονται στην διοργάνωση με μεγάλη αυτοπεποίθηση αφού μετά τα προκριματικά που κέρδισαν την Γαλλία, συνέχισαν εντυπωσιακά και στα προκριματικά του Μουντιάλ που πέτυχαν 11 γκολ σε 3 ματς κόντρα σε Ολλανδία, Νορβηγία και Λετονία. Ο προπονητής Σενόλ Γκιουνές προσφέρει εγγύηση στην επιτυχία αφού με αυτόν στο τιμόνι η Τουρκία έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2002 (Χακάν Σουκούρ, Ρουστού, Χασάν Σας...για όσους θυμούνται). Με μέσο όρο ηλικίας τα 25, στο θέμα εμπειρίας βασίζονται στον Μπουράκ Γιλμάζ με τον 35χρόνο επιθετικό να κάνει εκπληκτικά πράγματα με την Λίλ όπου στέφτηκε πρωταθλητής με 16 γκολ και 5 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο μεσοεπιθετικός Γιαζίτζι με τον δεξιό μπακ Τσελίκ. Το δίδυμο στην άμυνα με Σογιουντζού, Καμπάκ έχει μεγάλη ποιότητα, ενώ δημιουργικά ο Τσαλχάνογλου που ήταν ίσως ο κορυφαίος της φετινής Μίλαν θα τραβήξει κουπί. Στο κέντρο οι Γιοκουσλού (Θέλτα, Γούεστ Μπρομ) και Τουφάν είναι παίκτες εργάτες με πολλά τρεξίματα. Ο τερματοφύλακας Τσακίρ της Τραμπζονσπόρ είναι έτοιμος για μεταγραφή και βλέπει το τουρνουά ως την ευκαιρία του , η αξία του φτάνει τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Οι τραυματισμοί των Ερκίν και Καλντιρίμ φέρνουν βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Μεράς που βγάζει το ψωμί του στην Β'Γαλλίας με την Χάβρη...σίγουρα όχι και η καλύτερη επιλογή. Παίκτες όπως ο Καραμάν της Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο Ουντέρ της Λέστερ, ο Ντεμιράλ της Γιουβέντους, ο Κιουκτσού της Φέγενορντ δίνουν πολλές λύσεις στον Γιουνές που έχει φτιάξει ένα σύνολο με ομοιογένεια και μεγάλη λειτουργικότητα στο χορτάρι. Το γεγονός πως δίνουν τα δύο κρίσιμα ματς του ομίλου(Ουαλία, Ελβετία) στο Αζερμπαϊτζάν τους δίνει πλεονέκτημα  αφού θα είναι σαν να παίζουν εντός έδρας(σαν Ελλάδα-Κύπρος οι σχέσεις τους με τους Αζέρους). Μας αρέσει σαν ομάδα η Τουρκία έχει αγωνιστικό πλάνο που της ταιριάζει και μπορεί να φτάσει μακριά στην διοργάνωση. Πόσα μακριά; Tα προημιτελικά μοιάζουν safe επιλογή στο 3,60...τα ημιτελικά στο 9,00 για πολύ ρίσκο. Ο Γιλμάζ πληρώνει 2,75 για πρώτος σκορέρ της ομάδας και αξίζει.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μια ομάδα που πλέον είναι αχώνευτη η Ελβετία....σε όλες τις διοργανώσεις περνάει την φάση των ομίλων και μετά μένει έξω στο πρώτο νοκ άουτ. Ο Πετκοβιτς για έβδομο χρόνο στον πάγκο με το 3-5-2 να είναι η επιλογή του. Από τους πρωταγωνιστές της μόνο ο Σεφέροβιτς στην Μπενφίκα έκανε καλή χρονιά. Ο Τζάκα στην Άρσεναλ ήταν τραγικός, ο Σακίρι στην Λίβερπουλ, ο Εμπολό στην Γκλάντμπαχ και ο Σαρ στην Νιουκάστλ σκούπιζαν συνήθως τον πάγκο, ο Ζακάρια έχασε σημαντικό κομμάτι της σεζόν με τραυματισμό. Ακάντζι και Ελβέντι στην άμυνα δεν αποτελούν και ογκόλιθους. Το γκολ πάντα ήταν πρόβλημα για αυτή την ομάδα... Γενικά δεν τους βλέπουμε να προχωράνε πολύ, ίσως ήρθε η ώρα να μείνουνε εκτός από νωρίς και την φάση των ομίλων, πληρώνει 2,25.

ΟΥΑΛΙΑ: Oμάδα συνόλου που μας εντυπωσίασε στο προηγούμενο Euro που έφτασε ως τα ημιτελικά. Δύσκολα θα επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο. Ζορίστηκαν πολύ για να προκριθούν με 2 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 8 ματς. Στηρίζονται απόλυτα στους Ράμσεϊ και Μπέιλ...με τον πρώτο να έρχεται από κάκιστη σεζόν στην Γιουβέντους και τον δεύτερο να σκέφτεται περισσότερο το γκολφ παρά το ποδόσφαιρο. Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει ο Τζέιμς της Μ.Γιουνάιτεντ αλλά δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες. Στα μείον τους και η ιστορία με τον Γκιγκς που κατηγορείται για βιασμό με αποτέλεσμα στον πάγκο να κάτσει ο βοηθός του Πέιτζ. Θα το παλέψουν πολύ, με σφιχτή άμυνα και βρετανικό στυλ...αλλά δύσκολα θα πάρουν κάτι παραπάνω από ένα βαθμό.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Γκολόβιν, Τζούμπα, Τσέρισεφ ξεχωρίζουν στην Ρωσία

Θα το παλέψει η Ρωσία 

ΒΕΛΓΙΟ: Σφίζει ταλέντο, ικανότητα και δίψα για διάκριση η εθνική ομάδα του Βελγίου. Είναι από τα φαβορί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις...δεν έχει φτάσει ούτε καν σε τελικό μέχρι τώρα. Οι περισσότεροι του ρόστερ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και κουβαλούν κούραση...Ο Βίτσελ έχει να παίξει από τον Φεβρούαριο, ο Ντε Μπρούινε χτύπησε στον τελικό του Champions League και δεν θα είναι στο 100% ενώ ο Αζάρ είναι μόνιμα τραυματίας. Όλοι τους είναι κομβικοί για τον Μαρτίνεθ...που έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, την άμυνα. Αλντεβάιρεντ 32, Βερτόχεν 34, Βερμάελεν 35(παίζει πλέον στην Ιαπωνία)...κάπου φτάνει, τους έχουμε βαρεθεί. Έχουν βγάλει ένα σωρό παικταράδες από την μέση και μπροστά...ας βγάλουν και κανένα νέο στόπερ. Μπορεί ο Λουκάκου που μοιάζει δαιμονισμένος να τραβήξει από το χέρι και τους υπόλοιπους; Αν ναι.. ίσως τα καταφέρουν να φτάσουν...ως τα ημιτελικά, αλλά ως εκεί, η ταμπέλα looser έχει κολλήσει πλέον.

ΔΑΝΙΑ: Οι Σκαδιναβοί έχουν ρόστερ με ποιότητα αφού υπάρχει μέσα ο πρωταθλητής Ιταλίας Έρικσεν, ο κυπελλούχος Αγγλίας Σμάιχελ, ο πρωταθλητής Ευρώπης Κρίστενσεν, ο κυπελλούχος Γερμανίας Ντιλέινι, ο κυπελλούχος Ισπανίας Μπρειθγουέιτ, αλλά και οι σημαντικοί για τις ομάδες τους Χόιμπεργκ(Τότεναμ), Πόουλσεν (Λειψία), Βας(Βαλένθια), Κάιερ(Μίλαν). Επίσης θα δώσει όλα τα ματς του ομίλου στην Κοπεγχάγη που τις δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Τι δεν έχει; Eμπειρία στον πάγκο αφού ο Χιούλαμντ έχει δουλέψει ελάχιστα εκτός Δανίας και οι επιλογές του στην 26άδα αμφισβητήθηκαν. Δεν περιμένουμε εκπλήξεις από αυτή την ομάδα, πάντα παίζει με ουσία και δεν χάνει τον προσανατολισμό της. Δύσκολα θα εντυπωσιάσει αλλά και δύσκολα θα μας απογοητεύσει. Θα παλέψει με την Ρωσία για την 2η θέση. Επιλογή ο Έρικσεν για πρώτος σκόρερ ομάδας αφού ο σέντερ φορ Βιντ δεν μας γεμίζει το μάτι, πληρώνει 5,00.

ΡΩΣΙΑ: Μετά την πορεία ως τα προημιτελικά στο Μουντίαλ που διοργάνωσε το 2018 ευελπιστεί σε κάτι ανάλογο και φέτος. Οι περισσότεροι  του ρόστερ αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, αυτό τις δίνει ομοιογένεια αλλά περισσότερη φρεσκάδα γιατί η ρωσική λίγκα τέλειωσε πιο νωρίς από όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κορυφαίος της αναμένουμε να είναι ο Γκολόβιν που ήταν καθοριστικός στην φετινή Μονακό με 6 γκολ και 9 ασίστ. Από κοντά ο γερόλυκος Τζούμπα της Ζενίτ με 29 γκολ σε 52 συμμετοχές με την εθνική, ο Μίραντσουκ που έχει βελτιωθεί απίστευτα από την Γκασπερίνι στην Αταλάντα αλλά και ο Τσέρισεφ της Βαλένθια. Η δεύτερη θέση είναι ο στόχος και η μάχη με την Δανία θα είναι αμφίρροπη, κοντράρονται την τελευταία αγωνιστική και πιθανόν να τους ευνοεί η ισοπαλία με την μία από τις δύο να προκρίνεται ως καλύτερη τρίτη. Ο Τζούμπα για πρώτος σκόρερ ομάδας πληρώνει 2,10

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Σταχτοπούτα στην διοργάνωση, εκμεταλλεύτηκε την προβληματική εικόνα της εθνικής μας αλλά και της Βοσνίας για να πάρει την πρόκριση πίσω από την Ιταλία. Τίποτα συγκλονιστικό σαν ομάδα, κλασικό 4-4-2 με πειθαρχία, πολλά τρεξίματα, σφιχτή άμυνα και μπροστά ο Πούκι να παστελώνει...ο χαφ της Ρέιντζερς αλλά και ο καλός τερματοφύλακας Χραντέρσκι της Λεβερκούζεν ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Αρχηγός ο Σπάρβ της Λάρισας του Αλέξη Κούγια...θα είναι τεράστια έκπληξη αν κάνουν νίκη, θα ικανοποιηθούν έστω και με ένα βαθμό.



                            Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Ο Σεφτσένκο είναι το μεγάλο αστέρι των Ουκρανών

Ψάχνει σταθερότητα η Ολλανδία, ομοιογένεια και καλό κλίμα στην Ουκρανία

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στο Euro 2016 και στο Μουντιάλ του 2018 απουσίασαν...επιστρέφουν με νεανικό ρόστερ και πολλά αστέρια αλλά και μεγάλο προβληματισμό και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Φρανκ Ντε Μπουρ που ανέλαβε μετά την φυγή του Κούμαν για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχει τοξικότητα γύρω από την ομάδα με τον 51χρόνο τεχνικό να δηλώνει "δεν είναι και πολύ ευεργετικό για την ομάδα να έχει 17 εκατομμύρια προπονητές'' , απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που του γίνεται. Ταλέντο υπάρχει μπόλικο με τους Ντε Γιονγκ, Βαιντάλντουμ, Ντεπάι, Ντε Λίχτ να ξεχωρίζουν...όμως λείπει αξιόπιστος τερματοφύλακας και φυσικά ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας ο Φαν Ντάικ(θα εμψυχώσει τους συμπαίκτες του ...ως μέλος του τεχνικού τιμ). Ίσως σε δύο χρόνια να είναι πιο έτοιμη για διάκριση, στην φετινή διοργάνωση δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει. Ταβάνι τα προημιτελικά.

ΟΥΚΡΑΝΙA: Ομάδα του προπονητή και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι έτσι όταν στον πάγκο της δεσπόζει ο τεράστιος Αντρέι Σεβτσένκο. Στα προκριματικά προκρίθηκε αήττητη μπροστά από Πορτογαλία και Σερβία, δείχνοντας πως είναι έτοιμη για το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση. Το ρόστερ αποτελείται στην πλειοψηφία του (17 από τους 26) από παίκτες της Σαχτάρ και της Ντιναμό Κιέβου, αυτό τους δίνει μεγάλη ομοιογένεια σαν ομάδα και το πλεονέκτημα της φρεσκάδας με το πρωτάθλημα Ουκρανίας να έχει τελειώσει από τις 9 Μαίου. Σε αυτό το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι και ο Μαλινόφσκι της Αταλάντα που συνθέτουν το δίδυμο των χαφ έχοντας πίσω τους ένα κλασικό εξάρι για την βρώμικη δουλειά. Οι δύο τους έχουν εξαιρετικό κράτημα μπάλας και παίζουν πολύ κάθετα δίνοντας έτσι πολλές ευκαιρίες για γκολ στον φορ της Γιάρεμτσουκ της Γάνδης. Ο Γιαρμολένγκο της Γούεστ Χαμ στα 31 του αποτελεί σταθερά για την ομάδα. Ο Τσιγκάνοφ της Ντιναμό Κιέβου είναι ο καλύτερος της νέας φουρνιάς που στέφτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 20 το 2019 στην Πολωνία. Πλεονέκτημα για αυτή πως σχεδόν όλη η ομάδα πέρασε τον covid τον Νοέμβριο (είχε χάσει το ματς με την Ελβετία στα χαρτιά) και δύσκολα θα έχει δεύτερο κύμα έξαρσης στην ομάδα.  Δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση, διαθέτει ρόστερ που διψάει για επιτυχία, προπονητή που εμπνέει σεβασμό και μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα στο κάτι παραπάνω. Θα ποντάρουμε λοιπόν αρχικά ότι θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο στο 5,50, τα προημιτελικά δίνουν μόλις 2,87 αλλά τα ημιτελικά 7,00.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Έφτασε με πολύ ζόρι στην τελική φάση αφού γνώρισε τρεις ήττες από Ισραήλ, Λετονία και Πολωνία. Οι περισσότεροι του ρόστερ παίζουν στην Γερμανία (21 στους 26) με τον Αλάμπα φυσικά να ξεχωρίζει. Στο προηγούμενο euro την πιστέψαμε για την υπέρβαση...και τερμάτισε τελευταία στον όμιλο. Είναι ομάδα ψυχολογίας και έχει πολλούς παίκτες ρολίστες που δεν έχουν συνηθίσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν μας κάνει το κλικ σαν ομάδα, αν όμως κερδίσει τα Σκόπια στην πρεμιέρα μπορεί να της φύγει το βάρος και να ρολάρει... Παίζει αρκετά από τα πλάγια και ο εξαιρετικός φέτος Κάλαιζιτς της Στουτγκάρδης που θα πάρει λογικά την θέση του φορ από τον Αρναούτοβιτς(στην Κίνα πλέον παίζει)  αξίζει για πρώτος σκόρερ στο 3,75.

ΣΚΟΠΙΑ: H μεγαλύτερη έκπληξη η παρουσία της στην τελική φάση για πρώτη φορά φυσικά στην ιστορία της. Εκμεταλλεύτηκε το μπαράζ μέσω του National League αφήνοντας έξω την Γεωργία και το Κόσοβο. Ο Πάντεφ στα 38 είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ ξεχωρίζει και ο Ελμάς της Νάπολι με τον Αλιόσκι της Λιντς. Επειδή είπαμε ότι η διοργάνωση θα έχει εκπλήξεις και τα Σκόπια παίζουν χωρίς άγχος με μεγάλη όρεξη και πάθος μπορεί να είναι μια από αυτές, και να καταφέρουν να προκριθούν μέσω της τρίτης θέσης.

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ


Αλλού το μυαλό του Κέιν

Ανώμαλη προσγείωση για την Κροατία

ΑΓΓΛΙΑ: Για ακόμη μια φορά η Αγγλία είναι ένα από τα φαβορί σε μια μεγάλη διοργάνωση...άσχετα αν δεν έχει κατακτήσει ακόμα ούτε μία φορά το Euro. Στο Μουντιάλ του 2018 εκμεταλλεύτηκε τον εύκολο όμιλο με Τυνησία και Παναμά, προκρίθηκε στα πέναλτι με την Κολομβία και τον μοναδικό που έκανε την υπέρβαση ήταν η νίκη με 2-0 επί της Σουηδίας στα προημιτελικά. Έχει τεράστιες παθογένειες...με τον Τύπο να είναι έτοιμος να κατασπαράξει τους παίκτες και τον Σάουθγκέιτ. Στο ρόστερ ποιότητα και νιάτα με τους Φόντεν, Ράσφορντ, Μάουντ, Ράις να έρχονται με μεγάλη ταχύτητα...τους λείπει όμως η εμπειρία. Χέντερσον και Μαγκουάιρ παρότι είναι στην αποστολή είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστούν αφήνοντας τον Κέιν να βγάλει μόνος το φίδι από την τρύπα. Ο επιθετικός της Τότεναμ πέρασε δύσκολη χρονιά...παρότι είχε στενή επαφή με τα δίχτυα, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνους τους διοικούντες. Αυτή η αβεβαιότητα για το μέλλον του πιστεύω δεν θα τον αφήσει να βγάλει τον καλό του εαυτό. Τεράστιο θέμα η αστάθεια του Πίκφορντ κάτω από τα δοκάρια. Το Γούεμπλει που θα παίξει τα ματς των ομίλων...δεν νομίζω να είναι πλεονέκτημα, παραπάνω πίεση θα προσθέσει στην ήδη υπερβολική που υπάρχει πάνω από την ομάδα. Ούτε ο Σάουθεγκειτ με πείθει...κάλεσε τέσσερα δεξιά μπακ (τραυματίστηκε ο Αλεξάντερ Άρντοντ και έμεινε εκτός) γιατί του έκαναν κριτική, αυτό δείχνει πως δεν έχει πυγμή και απλά συμβιβάζεται. Προβλέπω ότι θα λυγίσουν κάτω από το βάρος της υποχρέωσης για επιτυχία.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Έφτασε μέχρι τον τελικό στο Μουντιάλ του 2018, συνήθως μετά από τέτοιες επιτυχίες για ομάδες που δεν είναι από τις κλασικές μεγάλες δυνάμεις μετά έρχεται η πτώση...Τα σημάδια ήρθαν από τα προκριματικά όπου έφερε ισοπαλία το Αζερμπαιτζάν και την Ουαλία και έχασε από την Ουγγαρία. Στο Nations League πάτωσαν δεχόμενοι τεσσάρες από Πορτογαλία και Γαλλία ενώ έχασαν από Σουηδούς και Ελβετούς. Ήδη έχουν ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ από την Σλοβενία. Οι παλιές καραβάνες μεγάλωσαν (Μόντριτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Βίντα) ο Ράκιτιτς αποσύρθηκε, το νέο αίμα δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Ο Μπρόζοβιτς που ήταν εξαιρετικός με την Ίντερ και ο Κράμαριτς αποτελούν ίσως την ελπίδα για το κάτι παραπάνω. Προσέξτε και τον τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έκανε φοβερές εμφανίσεις στο Europa League (ρωτήστε τον Μουρίνιο αν δε με πιστεύετε...) Σαν γνήσιοι Βαλκάνιοι αν κάνουν καλή αρχή με την Αγγλία ίσως να πάρουν ψυχολογία και να πάνε ψηλά,όμως θεωρώ πως δεν θα τα καταφέρουν.Να αποκλειστούν από τον όμιλο θα είναι η επιλογή μας στο 3,40 με ακόμα πιο πολύ ρίσκο να είναι και τελευταίοι στο 9,00.

ΤΣΕΧΙΑ: Είναι από τις ομάδες που προβληματίστηκα πολύ για να τις αναλύσω. Βλέπεις τα αποτελέσματα τους και έχουν μια σταθερότητα και συνέπεια, όμως απέναντι σε μεγαθήρια πολλές φορές τα κάνουν μούσκεμα, πρόσφατα έχασαν 4-0 από την Ιταλία σε φιλικό ενώ στα προκριματικά με 5-0 από την Αγγλία. Γενικά είναι μια ομάδα με ισορροπία και παίκτες που κάνουν πολλές δουλείες στο χορτάρι, έχουν ομοιογένεια και μπορούν να δώσουν και ξύλο αν χρειαστεί, στο ματς με το Βέλγιο τον Μάρτιο είχαν επικρατήσει σε όλες τις μονομαχίες και ήταν άτυχοι που έμειναν στο 1-1. Το δίδυμο της Γούεστ Χαμ, Σούτσεκ και Τσουφάλ ξεχωρίζει με αρκετούς από  τους πρωταγωνιστές της Σλάβια Πράγας που έφτασε ως τα προημιτελικά του Europa League επίσης να δίνουν το παρών. Ο ήρωας του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου Κριέμντσικ διεκδικεί την θέση του φορ από τον Σικ της Λεβερκούζεν. Έχει όλα τα στοιχεία που είπαμε ότι πιστεύουμε ότι χρειάζονται σε αυτήν την διοργάνωση ιδικών συνθηκών για να πρωταγωνιστήσει...κάτι όμως με σκαλώνει. Θα ποντάρουμε να είναι στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου μαζί με την Αγγλία, πληρώνει 4,00.

ΣΚΩΤΙΑ: Oι Χαϊλάντερς επιστρέφουν σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 23 χρόνια, να ναι καλά το Nations League γιατί στα προκριματικά καταποντίστηκε. Δέχτηκε εφτά γκολ από το Βέλγιο, έχασε δύο φορές από την Ρωσία, μέχρι και από το Καζακτσάν έχασε και μάλιστα με 3-0. Για να προκριθεί κέρδισε σε δύο μπαράζ στα πέναλτι Ισραήλ και Σερβία. Καλύτεροι παίκτες δύο αριστεροί μπακ ο Τίρνεϊ της Άρσεναλ και ο Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ μαζί με τον ΜακΤόμινεϊ της Γιουνάινεντ, άντε και ο ΜακΓκίν της Άστον Βίλα, αρκούν; Ίσως λέω εγώ σε συνδυασμό με το πάθος που βγάζουν πάντα ως γνωστοί Bravehart που είναι ίσως τα καταφέρουν μέσω της τρίτης θέσης να προκριθούν.

Ε'ΟΜΙΛΟΣ

Mπορεί μόνος του να οδηγήσει την Πολωνία στην υπέρβαση;

Προβλήματα στην Ισπανία

ΙΣΠΑΝΙΑ: Νέα φουρνιά για τον Λούις Ενρίκε που δεν έχει στην 24άδα και όχι 26άδα(γιατί έτσι γούσταρε..) παίκτη της Ρέαλ Μαδρίτης. Τζόρντι Άλμπα και Μπουσκέτς οι παλιοί, άντε και ο Αλπιθικούετα που σπάνια όμως ήταν βασικός στην εθνική. Το νέο αίμα Φεράν Τόρες, Ντάνι Όλμο, Πάου Τόρες είναι γεμάτο ποιότητα, ενώ ο Ζεράντ Μορένο των 30 γκολ με την Βιγιαρεάλ δείχνει ζεστός. Τα προβλήματα όμως φάνηκαν στα προκριματικά του Μουντιάλ και στα ματς του Νational League, το γκολ είναι μεγάλο θέμα για την Φούριος Ρόχας αφού ο Μοράτα μοιάζει τσακωμένος με αυτό. Με την Ελλάδα 1-1, με την Γεωργία 2-1 με γκολ στο 92', ήττα με Ουκρανία 1-0, ισοπαλίες 1-1 με Ολλανδία και Ελβετία, ακόμα και δύο φιλικά με την Πορτογαλία έληξαν 0-0. Μοναδική εξαίρεση φυσικά η μοναδική παράσταση με το 6-0 επί της Γερμανίας...χαίρω πολύ σε εκείνο το ματς ο Λεβ, έπαιξε στον άξονα Κροος, Γκορέτσκα, Γκουντογάν και πίσω στην άμυνα Ζούλε και Κόχ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τεράστιος αεροδιάδρομος. Τέτοιους κενούς χώρους δεν θα βρει σε κανένα ματς στο Euro, ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί θα βρει σφιχτές άμυνες. Άλλο πρόβλημα η κακή κατάσταση του Ντε Χέα, ενώ και ο Σιμόν που έπαιξε σε κάποια ματς δεν έδειξε πως είναι έτοιμος. Επίσης κέντρο άμυνας με Πάου Τόρες (24 χρονών, 8 συμμετοχές), Έρικ Γκαρσία(20 χρονών, 8 συμμετοχές) σίγουρα θα έχουν τα προβλήματα τους και θα φανεί η απειρία τους. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τον covid που κόλλησε ο Μπουσκέτς...αυτό έφερε μεγάλη αναστάτωση αφού οι παίκτες προπονούνται για κάποιες μέρες σε γκρουπ των 8...όχι και ότι καλύτερο παραμονές της έναρξης. Θα βρει τρόπο να περάσει από τον όμιλο, μπορεί και εύκολα, αλλά γρήγορα θα την πατήσει με τα προβλήματα που έχει...εκτός αν βρει τον καλό του εαυτό ο Μοράτα.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Λεβαντόφσκι και ξερό ψωμί. Ο επιθετικός της Μπάγερν μετά από μια μυθική χρονιά που έκανε θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό και με την εθνική του ομάδα. Εκεί συνήθως μοιάζει πολύ μόνος. Ο Πάουλο Σόουζα ανέλαβε τον Ιανουάριο μόλις την ομάδα και είχε την ατυχία να δει τους Πιάτεκ και Μίλικ να τραυματίζονται και να μένουν εκτός. Πλέον στην επίθεση μόνο ο Σβιντέρσκι έχει μείνει ως εναλλακτική πίσω από τον Λέβα. Στο κέντρο έχει αέρα Premier League με Κλιχ(Λίντς) και Μοντέρ(Μπράιτον) ενώ υπάρχει πάντα και ο πολύπειρος Κριχόβιακ. Γενικότερα δεν σφίζει από ποιότητα στο ρόστερ και οι επιλογές για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι περιορισμένες, χαρακτηριστικό είναι πως στην αποστολή υπάρχουν 11 παίκτες με λιγότερες από 10 συμμετοχές με την εθνική. Όλα για την Πολωνία εξαρτώνται από τον Λεβαντόφσκι αν είναι καλά θα πάει καλά και η Πολωνία.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Είναι εδώ για να παίξουν το κλασικό τους 4-4-2 με τους δύο χαφ σκυλιά...και δύο φορ κολώνες. Μπεργκ, Λάρσον, Εκνταλ, Λούστιχ Σβένσον στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά τους(και εμείς τους βαρεθήκαμε)... Ποντάρουν πολύ στο νέο αίμα ο Λίντελοφ στην άμυνα, ο Κουλουσέφσκι της Γιουβέντους και φυσικά ο Ισάκ της Σοσιεδάδ θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φόρσμπεγκ της Λειψίας και Κλάεσον της Κράσνονταρ σημαντικά εργαλεία ως ακραία χαφ. Δεν θα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις αλλά έχει τον τρόπο της, στο Μουντιάλ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, δύσκολα να τα καταφέρει και τώρα. Για πρώτο σκόρερ πάμε με τον φρέσκο Ισάκ στο 4,00.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Έχει μαχητικότητα και αυταπάρνηση στο παιχνίδι της και παίζει με διπλή ζώνη άμυνας...αυτά ήταν τα θετικά. Για να προκριθεί χρειάστηκε τα μπαράζ του Nations League, εκεί κέρδισε αρχικά την Ιρλανδία στα πέναλτι και στην συνέχεια την Βόρεια Ιρλανδία στην παράταση. Ποιότητα δεν έχει στο ρόστερ, ο Χάμσικ ακόμα στα 33 θεωρείται ο ηγέτης αλλά έρχεται από κακή χρονιά και τραυματισμό. Ο Σκρίνιαρ της Ίντερ είναι μεγάλης ποιότητας στόπερ...αλλά είναι μόνος του. Θα  τα δώσουν όλα, μπορεί να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους...αλλά πιστεύω δύσκολα θα συνεχίσουν από τους ομίλους.

ΣΤ΄ΟΜΙΛΟΣ
Μας λέει αντίο ο Λεβ...

Τα πάντσερ αφοπλίζονται...

ΓΑΛΛΙΑ: Bάση ρόστερ είναι δίκαια το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση αφού διαθέτει απίστευτες λύσεις σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ενώ πλέον είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Ντεσάμπ ίσως αποχωρήσει μετά την διοργάνωση με τον Ζιντάν να περιμένει στην γωνία. Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα σε αυτή την ομάδα όμως που θα μας κάνουν να ποντάρουμε στην τελική τους επικράτηση. Στην άμυνα οι Κιμπεμπέ ,Βαράν και Ερνταντές δεν έρχονται από καλή χρονιά ενώ και ο Γιορίς δεν βγάζει την σιγουριά που έβγαζε παλιότερα. Ο Πογκμπά παίζει ανάλογα με το πως κοιμήθηκε ενώ ο Τολισό έρχεται από τραυματισμό. Υπάρχει βέβαια ο Καντέ που μπορεί να παίξει και για τους δύο. Στην επίθεση πραγματικά μοιάζει υπερηχητική....Εμπαμπέ, Μπενζεμά , Γκριεζμάν, Κομάν...Μέχρι τα ημιτελικά την βλέπω σίγουρα, ίσως εκεί σκαλώσει, στο κάτω κάτω θα είναι υπερβολή να είναι σε τρεις σερί τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.
Μπορούν να το κάνουν ξανά...

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Θυμάστε πως ξεκίνησε η Πορτογαλία στο προηγούμενο Euro; Δεν την υπολόγιζε κανένας και το σήκωσε μέσα στην Γαλλία κερδίζοντας το τρόπαιο με μία μόλις  νίκη σε 90λεπτο...τα υπόλοιπα πέναλτι ή παράταση. Αυτή η ομάδα έχει την σφραγίδα του Φερνάντο Σάντος... Εκείνη η ομάδα δεν είχε ποιότητα και όμως αυτός ο καθηγητής των πάγκων κατάφερε να πάρει το κύπελλο. Η τωρινή ομάδα...έχει Ντιόγκο Ζότα, Ζάο Φέλιξ, Μπρούνο Φερνάντες, Ρούμπεν Ντίας, και ένα πεινασμένο για τρόπαια Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχει ένα θέμα στο κέντρο της άμυνας με τον Πέπε στα 37 πλέον...αλλά μας απέδειξε φέτος στο Champions League πως μπορεί ακόμα να τα βγάλει πέρα στο ανώτερο επίπεδο, άλλωστε θα έχει δίπλα του τον καλύτερο παίκτης της φετινής Premier League Ρούμπεν Ντίας. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ικανός να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του, έχει την εμπειρία και πλέον έχουν και την ποιότητα να το ξανακάνουν, το είπε άλλωστε ο δάσκαλος "Παίρνω ρούχα και τσιγάρα για ένα μήνα, πάμε να το πάρουμε". Πάμε 
 για κατάκτηση στο 9,00.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Προβλημάτισε έντονα τον τελευταίο καιρό με βαριές ήττες (6-0 από Ισπανία), Σκόπια...αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί η αποχώρηση του Λεβ μετά το τέλος της διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως είχε αποτύχει παταγωδώς και στο Μουντιάλ. Η ανανέωση που επιχειρούσε ο Λεβ πήγε περίπατο, αφού κλήθηκαν άρον άρον οι Μίλερ, Χούμελς που είχαν αποχωρήσει. Οι δύο τους θα προσφέρουν την εμπειρία τους σε ένα ρόστερ με εμφανή αδυναμία στα ακραία μπακ αλλά και στον φορ. Το κέντρο με Κίμιχ, Γκουντογάν και Κρόος είναι δύναμη αλλά και οι τρεις έρχονται από άκρως κοπιαστική χρονιά. Στην άμυνα λείπει η ταχύτητα και απέναντι σε ομάδες που παίζουν που βγαίνουν στην κόντρα θα έχουν πρόβλημα. Είναι στον όμιλο του θανάτου...και βλέπω να παίρνει την τρίτη θέση που δεν είναι βέβαιο αν της αρκεί να προκριθεί. Η μοναδική επιλογή που βγαίνει είναι ο Χάβερτς για πρώτος σκόρερ ομάδας αφού βρήκε την αυτοπεποίθηση του τον τελευταίο καιρό με την Τσέλσι και πέτυχε καθοριστικά γκολ. Πληρώνει 9,00.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Πραγματικά άτυχη με την κλήρωση που είχε, θα βρει μπροστά της τρία μεγαθήρια και θα περάσει μάλλον πολύ δύσκολα. Ο Σομποσλάι ήταν ο κορυφαίος παίκτης αυτής της ομάδας και αυτό που την οδήγησε στην πρόκριση, θα είναι όμως απών λόγω τραυματισμού γεγονός που είναι τεράστιο πλήγμα για αυτή την ομάδα. Και ένα βαθμό να πάρει θα είναι θρίαμβος.


ΣΥΝΟΨΗ
Αρχικά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το δικό μου πίνακα με τις προβλέψεις για κάθε αγώνα, μπορείτε να βάλετε και τις δίκες σας επιλογές για να δείτε ποιον θα βγάλετε νικητή.
Μέσα στο κείμενο αναλύσαμε αρκετές επιλογές, δεν θα τα κρατήσουμε φυσικά όλα.



ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΙΤΑΛΙΑ 9,00
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 9,00

ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ
ΙΤΑΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 51,00

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΜΠΟΥΡΑΚ ΓΙΛΜΑΖ(ΤΟΥΡΚΙΑ) 41,00

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ 3,60
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2,87

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
ΚΡΟΑΤΙΑ 9,00

ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ
ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4,00
ΔΥΑΔΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 2,70
ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2,10

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΥ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 5,50

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ
ΜΟΡΕΝΟ(ΙΣΠΑΝΙΑ) 6,50
ΙΣΑΚ(ΣΟΥΗΔΙΑ) 4,00
ΔΥΑΔΑ
ΓΙΛΜΑΖ 2,75
ΤΖΟΥΜΠΑ 2,10


Aυτά ήταν τα μακροχρόνια στοιχήματα μας...ραντεβού την Παρασκευή με προτάσεις για τα πρώτα ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου