Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΑΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ



 Καλά κλείσαμε την φάση των ομίλων καθώς πληρωθήκαμε την δυάδα με τα όβερ(κόπα Αμέρικα το ένα σημείο...) και την ισοπαλία στο Πορτογαλία-Γαλλία έστω και αν λόγω πέναλτι δεν ήρθε με χαμηλό σκορ. Η κόντρα της Ισπανίας δεν βγήκε...αλλά αν δεν το έβαζε μόνος του ο Σλοβάκος τερματοφύλακας για να γίνει η αρχή δύσκολα θα βλέπαμε το 5-0. Η Πολωνία ή ο Λεβαντόφσκι μόνος του καλύτερα...το πάλεψε αλλά η Σουηδία ως καλύτερο σύνολο πήρε την νίκη(ωραίο ματς για Live στοιχηματισμό στα γκολ), Γαλλία,Γερμανία, Πορτογαλία πήραν την πρόκριση προβληματίζοντας όμως και οι τρεις...αλλά τώρα αρχίζουν τα νοκ άουτ και αυτά τα ματς είναι μια άλλη ιστορία. Πάμε να κάνουμε τώρα έναν απολογισμό της φάσης των ομίλων.

Γενικά μέχρι τώρα βλέπουμε ένα εξαιρετικό τουρνουά με ωραία ματς, αρκετά γκολ(94 σε 36 ματς, 2,62 ανά ματς) πολλές συγκινήσεις, σίγουρα μια εικόνα που δεν περιμέναμε μετά από τέτοια κοπιαστική χρονιά για τους ποδοσφαιριστές. 

Πέσαμε έξω...

Στα δικά μας η Τουρκία ήταν η μεγάλη απογοήτευση και δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που είχαμε για αυτή, νομίζω παίρνει άνετα τον τίτλο της χειρότερης ομάδας της διοργάνωσης. Από τις υπόλοιπες περιμέναμε καλύτερη την Ουκρανία που κάνει πάρα πολύ εύκολα το λάθος...έστω και έτσι πήρε την πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης και ελπίζει. Δεν περιμέναμε την Ουγγαρία να είναι τόσο ανταγωνιστική απέναντι στα θηρία, τα κατάφερε με πολύ πείσμα και πολύ τρέξιμο.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη...

Ελβετία και Ουαλία προκρίθηκαν κυρίως χάρης την ανυπαρξία της Τουρκίας και όχι γιατί είχαν εντυπωσιακή παρουσία αυτές. Το Βέλγιο δεν έκανε τίποτα...ομαδικό ως σύνολο, τα xGoal του ήταν 3,9 αλλά πέτυχε 7... έχει Λουκάκου Ντε Μπρούινε οπότε μόνο αυτό αρκούσε για το το 3χ3. Η Δανία ήταν άτυχη με τον Έρισκεν...όμως έδειξε πυγμή και πήρε την πρόκριση παίζοντας και ωραία μπάλα, δεν είναι τυχαία η ομάδα με τις περισσότερες τελικές μέχρι τώρα έχοντας 61. Η Φιλανδία αν δεν είχε την κατά λάθος νίκη με την Δανία...δεν θα την θυμόταν κανένας. Κακή και ασύνδετη η Ρωσία με τον Γκολόβιν να τρέχει στην κυριολεξία μόνος του, πρώτος σε χλμ. ο μέσος της Μονακό με 36. Εύκολα η Ολλανδία έκανε το 3χ3, δεν το περιμέναμε είναι αλήθεια αλλά βοήθησαν και οι αντίπαλοι. Πιέζει ψηλά η ομάδα του Ντε Μπουρ και έχει τα περισσότερα κλεψίματα, έχει τον παίκτη αποκάλυψη τον Ντέμφρις, αλλά επιμένω πως τα δύσκολα δεν ήρθαν ακόμα...και αυτό το pressing ψηλά απέναντι ακόμα και στην Τσεχία μπορεί να αποδεχτεί παγίδα, γιατί στην άμυνα υπάρχει κενό...Η Αυστρία έδειξε καλά σημάδια ως ομάδα, αλλά έχει ταβάνι και νομίζω το έπιασε. Τα Σκόπια το πάλεψαν, πέτυχαν δύο γκολ και δεν τους κατηγορεί κανένας που φεύγουν με τρεις ήττες, αυτό περιμέναμε άλλωστε. Η Πολωνία όσο και να πάλεψε ο Λεβαντόφσκι δεν αρκούσε, ήταν και άτυχη με 4 δοκάρια. Ο Ντεσάμπ κρατάει τα χαλινάρια...και τα περιμένει όλα από τον Εμπαμπέ, με την Γαλλία να προβληματίζει δυσάρεστα μέχρι τώρα αφού δείχνει να μην έχει αγωνιστικό πλάνο επιθετικά, ο Πογκμπά κάνει καλό τουρνουά(μαγική ασίστ στο γκολ του Μπενζεμά με την Πορτογαλία) και μπορεί να είναι καθοριστικός. Προέκυψαν και τραυματισμοί με τους Ντεμπελέ, Ντιν να μην μπορούν να βοηθήσουν. Το ματς Γερμανία-Πορτογαλία άλλαξε τις ισορροπίες για τις δύο ομάδες...που δείχνουν να έχουν αρκετά προβλήματα να λύσουν.

 Πέσαμε μέσα...

Περιμέναμε δυνατή την Ιταλία και το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στα ματς των ομίλων, μένει να δούμε αν θα έχει διάρκεια αλλά και τι θα κάνει με απέναντι σε πραγματικά δυνατό αντίπαλο. Η Αγγλία δεν δέχτηκε γκολ...αλλά παίζει πολύ μονότονα, πολύ βαρετά, μαγκωμένη με αυτό το τεράστιο βάρος που υπάρχει από πάνω τους. Ενώ και ο Κέιν όπως πολύ σωστά προβλέψαμε είναι σκιά του εαυτό του. Η Κροατία ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε...αλλά της αρκούσε η ποιότητα για να προκριθεί απέναντι στην Σκωτία που λύγισε λόγω της αστοχίας της κυρίως. Σούπερ σύνολο η Τσεχία με πολλά τρεξίματα, Σούτσεκ και Τσουφάλ πρωταγωνιστές...και όχι ο Σικ για μένα. Ρεκόρ κατοχής μπάλας, ρεκόρ στις πάσες...αλλά το γκολ μεγάλη ιστορία για την Ισπανία, δοκάρια, χαμένα πέναλτι, τετ α τετ, ξεμπούκωσαν με την Σλοβακία αλλά και εκεί τα δύο από τα πέντε γκολ ήταν αυτογκόλ. Η Σουηδία όπως περιμέναμε είναι ομάδα με πλάνο στο 4-4-2, τήρησε το σχέδιο της και πήρε την πρώτη θέση με τον Ισακ όπως είχαμε τονίσει να εντυπωσιάζει αλλά όχι στο εκτελεστικό κομμάτι. Δυνατός και ο Κουλουσέφσκι με 20 λεπτά συμμετοχής μόνο λόγω covid αλλά δύο ασίστ. Η Σλοβακία μαχητική αλλά και ελλειμματική σε ποιότητα με τον Σκρίνιαρ να ξεχωρίζει σαν την μύγα στο γάλα.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Μείναμε με την Ιταλία και την Πορτογαλία που πλέον όμως δεν μπορούν να είναι μαζί στον τελικό...ενώ ελπίζουμε και στην Ουκρανία για πρόκριση στα προημιτελικά. 


ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΙΤΑΛΙΑ 9,00

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 9,00


ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2,87


ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΟΜΑΔΑΣ

ΜΟΡΕΝΟ(ΙΣΠΑΝΙΑ) 6,50

ΙΣΑΚ(ΣΟΥΗΔΙΑ) 4,00


Τι περιμένουμε

Καταρχήν έχουμε μπροστά μας ένα τετραήμερο που θα χορτάσουμε μπάλα...δύο ματς την ημέρα σε φάση νοκ άουτ...ζωάρα. Υπάρχουν δύο σούπερ ματς ήδη Βέλγιο-Πορτογαλία και Αγγλία-Γερμανία στο Γούεμπλεϊ.Τώρα στοιχηματικά θα βλέπουμε τα ματς αναλυτικά κάθε μέρα. Ελπίζουμε Πορτογαλία-Ιταλία στον έναν προημιτελικό για να ελπίζουμε με μία από τις δύο για κατάκτηση, θέλουμε πρόκριση Ουκρανίας...(δύσκολο με βάση την εικόνα τους). Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο δρόμος προς τον τελικό, από την στιγμή που δεν έχω σε εκτίμηση Αγγλία, Γερμανία,Ολλανδία...βλέπω Σουηδία, Τσεχία, Δανία να έχουν ελπίδες ακόμη και για τελικό. Προτιμώ να ποντάρω πάνω τους σε ματς ξεχωριστά όμως και όχι μακροχρόνια. Ξεχώρισα μόνο τον Φόρσμπεργκ της Σουηδίας για πρώτο σκόρερ έχει 3 γκολ ήδη και την Ουκρανία μπροστά τους που όμως αναφέραμε δεν αμύνεται σωστά, ο επιθετικός της Λειψίας εκτελεί και τα πέναλτι...αξίζει μια τουφεκιά στο 67,00 που πληρώνει.


Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης

ΦΟΛΣΜΠΕΡΓΚ(ΣΟΥΗΔΙΑ)  67,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου