Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


Μπορεί το τελευταίο διάστημα να απέχουμε από το blog αλλά με το Μουντιάλ μπροστά μας δεν γινόταν να μην επανέλθουμε... Θα χορτάσουμε μπάλα τον επόμενο μήνα, σε μια διοργάνωση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί αφού οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν όλες αδυναμίες. Για να πορευτούμε στοιχηματικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε ένα πλάνο με τις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση από τους ομίλους, ώστε να δούμε τις διασταυρώσεις και να φτάσουμε ως τον τελικό. Οι Λατινοαμερικάνοι έχουν να βρεθούν στην κορυφή από το 2002 με την Βραζιλία στα γήπεδα της Ιαπωνίας και Ν.Κορέας, γεγονός σπάνιο αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον κάθε τρίτη διοργάνωση έπαιρναν ένα τρόπαιο. Θα κυριαρχήσουν σε αυτό το Μουντιάλ οι ομάδες από την Λατινική Αμερική και σύμφωνα με το δικό μας πλάνο θα έχουν τρεις ομάδες στα ημιτελικά.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 32 ομάδες παίρνοντας με την σειρά τους ομίλους.


Ιδού το πλάνο μας για την διοργάνωση...με τρεις Λατινοαμερικάνικες ομάδες στην τετράδα μαζί με την Ισπανία






Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΡΩΣΙΑ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

ΡΩΣΙΑ: Αν δεν ήταν διοργανώτρια δεν τις έδινα καμία τύχη. Kακή ομάδα με παίκτες που παίζουν κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα, σημαντικές απουσίες με τραυματίες. Χαρακτηριστά ο προπονητής θα αναγκαστεί μάλλον να αφήσει το σχήμα με τρεις στην άμυνα γιατί δεν έχει παίκτες στο κέντρο της άμυνας...με αποτέλεσμα να καλέσει τον 38χρόνο Ιγκνάσεβιτς. Στα φιλικά πραγματοποιεί κακές εμφανίσεις και έχει μία νίκη στα τελευταία 8 αυτή  απέναντι στην Ν. Κορέα. Ο Σμολόφ με τον Τζαγκόεφ οι ελπίδες τους και ο ταλαντούχος Γκολοβιν μπορεί να βοηθήσει, σε μια γενικότερα αργή και προβλέψιμη ομάδα. Θα παλέψει για την πρόκριση με την Αίγυπτο.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Δύσκολα τα πράγματα για τους Σαουδάραβες που δεν έχουν στο ρόστερ παίκτες με ευρωπαϊκές παραστάσεις, δεν έχουν τον Ολλανδό  τεχνικό Φαν Μαρβάικ που τους έδωσε την πρόκριση καθώς αποχώρησε το Φθινόπωρο λόγω διαφωνιών με την ομοσπονδία. Ο Πίτσι που ανέλαβε μπορεί να κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα με την Χιλή αλλά αμέσως μετά απέτυχε να την οδηγήσει στο Μουντιάλ και το συμβόλαιο με τους Άραβες είναι μια αρπαχτή για να γεμίσει το πορτοφόλι του. Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Eπιστρέφει στο Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια γεγονός που έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στην χώρα με τον Σαλάχ να είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας. Ο πολύπειρος Κούπερ έδωσε χαρακτήρα στο παιχνίδι των Φαραώ που παίζουν με στόχο το μηδέν και επιθετικά τα αφήνουν όλα πάνω στον Σαλάχ. Με τον Αργεντινό τεχνικό στο πάγκο σε 34 ματς έχουν δεχτεί μόλις 21 γκολ Εκτός από την πρόκριση στο Μουντιάλ έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κόπα Άφρικα όπου έχασαν από το Καμερούν. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ετοιμότητα του Σαλάχ...αν ο άσος της Λίβερπουλ ήταν στο 100% θα τους δίναμε προβάδισμα πρόκρισης επί των Ρώσων πλέον οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ο Ελνένι της Άρσεναλ και η αγγλική τριάδα στην άμυνα των Γκαμπρ, Χεγκάζι, Ελμοχαμάντι οι πιο ποιοτικοί της παίκτες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Το πάθος, τα τρεξίματα, το δυναμικό παιχνίδι της Ουρουγουάης είναι πλέον γνωστό και με τον Ταμπάρες να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στον πάγκο αυτό δεν αλλάζει. Καλοστημένη αμυντική οργάνωση με άξονα που μασάει σίδερα και γρήγορες μεταβιβάσεις στον δίδυμο Καβάνι, Σουάρες που έχουν το βάρος της επιθετικής δημιουργίας. Πλέον υπάρχει ποιότητα και στην μεσαία γραμμή αφού το νέο αίμα Βεσίνο (Ίντερ), Μπεντακούρ(Γιουβέντους) αλλά και οι ακραίοι Ναντέζ(Μπόκα Τζόνιουρς), Αρασκεάτα(Κρουζέιρο) προσφέρουν εκτός από πολλά τρεξίματα και στην δημιουργία του παιχνιδιού. Το αμυντικό δίδυμο των Γκοντίν, Χιμένες που παίζουν μαζί και στην Ατλέτικο προσφέρει σιγουριά...ενώ ίσως το αδύναμο σημείο είναι το αριστερό άκρο αφού συνήθως παίζει εκεί ο Κάσερες χωρίς να είναι καθαρός αριστερός μπακ. Το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο και υπάρχουν προσδοκίες για αυτήν την ομάδα που έχει όλα τα φόντα να πάει μακριά στην διοργάνωση. Έμπειρο προπονητή που έχει πατρικές σχέσεις με τους παίκτες, ηγέτες υπάρχουν...Σουάρες, Καβάβι, Γκοντίν, ομοιογένεια και καλό κλίμα στην ομάδα. Θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, με Πορτογαλία ή Ισπανία έχει την δυναμική να προκριθεί και θα ψάξει την υπέρβαση στον προημιτελικό λογικά με την Γαλλία...μια ομάδα που την θεωρώ πολύ soft και με τον προπονητή της να έχει δείξει ότι στα δύσκολα δεν μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Βασικό μας στοίχημα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Σουάρες, Καβάνι θα μοιραστούν τα γκολ θα ποντάρουμε στο 26,00 για πρώτο σκόρερ διοργάνωσης τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα γιατί εκτελεί και τα πέναλτι.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 1,72
ΣΜΟΛΟΦ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΡΩΣΙΑΣ  2,87





Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΜΑΡΟΚΟ
ΙΡΑΝ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πρωταθλητές Ευρώπης με τον Σάντος να βρίσκεται στο τιμόνι και την συνταγή να είναι ίδια για ακόμη μια φορά...το 1-0. Για να πάρει το Euro το έκανε έχοντας 3 ισοπαλίες στον όμιλο, αυτή την φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Στην άμυνα με τους Μπρούνο Άλβες στα 36, Πέπε στα 35 και Φόντε στα 34 παίζοντας μάλιστα στην Κίνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Ρονάλντο σίγουρα είναι μια σταθερά που δεν μπορείς να υποτιμήσεις αλλά ο μοναδικός από τους υπόλοιπους που είναι top-class παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι ο Μπερνάντο Σίλβα. Ίσως και να είναι η απογοήτευση της διοργάνωσης, το πλάνο μοιάζει σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Στον όμιλο απέναντι σε Μαρόκο και Ιράν, δύο ομάδες που υστερούν σε ποιότητα αλλά έχουν ακριβώς το ίδιο πλάνο...άμυνα γρανίτη ψάχνουμε το γκολ στις αντεπιθέσεις ίσως εκτεθεί και μείνει πολύ νωρίς έξω.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Μετά την εξαετία της κυριαρχίας (2 Εuro, 1 Μουντιάλ) της...ήρθε η παρακμή με τους δύο σερί αποκλεισμούς στην φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2014 και το Euro 2016. Η ανανέωση ήταν απαραίτητη έτσι την θέση του Ντελ Μπόσκε πήρε ο Λοπετέγι. Με τις ισπανικές ομάδες να έχουν σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα σε όλες τις γραμμές. Ντε Χέα, Ράμος, Πικέ, Σίλβα, Τιάγκο, Μπουσκέτς, Καρβαχάλ, Άλμπα και φυσικά ο Ινιέστα που θα δώσει την τελευταία του παράσταση σε top-επίπεδο. Σε αυτούς προσφέρουν λύσεις και φρεσκάδα η τριάδα της Ρεάλ Ίσκο, Ασένσιο, Λούκας Βάσκεθ και οι Κόκε, Άσπας. Μεγάλο ερωτηματικό ο Ντιέγκο Κόστα...αν ο Βραζιλιάνος είναι σε καλή κατάσταση η Ισπανία έχει όλο το πακέτο να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση. Με δεδομένο πως αγωνίστηκε μόνο από τον Ιανουάριο και μετά, λογικά θα βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, το στυλ του ταιριάζει αρκετά αφού με τις μάχες που δίνει κερδίζει χώρο για τους υπόλοιπους που έρχονται από πίσω... και κυρίως για τον Ίσκο που όλα δείχνουν θα παίζει από πίσω του. Ο 26χρόνος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ είναι μακράν ο πιο αδικημένος...αφού δεν έχει θέση βασικού στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αντίθετα με την εθνική έχει βρει τον ρόλο του. Ήταν πρώτος σκόρερ στα προκριματικά με 5 γκολ, ενώ στο πρόσφατο 6-1 σε φιλικό επί της Αργεντινής πέτυχε χατ τρικ. Η πρωτιά στον όμιλο λογικά θα έρθει εύκολα, απέναντι σε Ρωσία ή Αίγυπτο δεν θα υπάρχει πρόβλημα...στα προημιτελικά όλα δείχνουν Αργεντινή ή Κροατία δεν θα είναι εύκολο αλλά σίγουρα μπορούν να τα καταφέρουν. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται και οι Φούριος Ρόχας θα είναι η μία επιλογή μας για κατάκτηση του τροπαίου αφού υπάρχουν τεράστιες προσωπικότητες σε αυτή την ομάδα που θέλουν να επιστρέψουν μετά τα δύο σερί στραπάτσα. Από εκεί και πέρα ο Ίσκο το καμάρι μας για πρώτος σκόρερ της Ισπανίας πληρώνει 6,00 και γενικά της διοργάνωσης 41,00.
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω είχαν γραφτεί πριν συμβεί όλο αυτό το μπάχαλο με την απόλυση του Λοπετέγι μόλις μία μέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Δύσκολη απόφαση, σίγουρα θα επηρεάσει το κλίμα στην ομάδα αλλά ελπίζω όχι τόσο το αγωνιστικό. Ο Ιέρο που θα καθίσει ως πρώτος προπονητής ήταν τεχνικός διευθυντής άρα ήταν κοντά στην ομάδα. Δεν αλλάζουμε τις επιλογές και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Ισπανούς άλλωστε η προσωπικότητα των παικτών ήταν το μεγάλο τους ατού έτσι και αλλιώς τώρα θα την χρειαστούν παραπάνω.

MAΡΟΚΟ: Επιστρέφει μετά από 20 χρονιά στην διοργάνωση παίρνοντας την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με μεγάλο διπλό στην έδρα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το δυνατό σημείο η άμυνα αφού στα 6 ματς του τελικού ομίλου των προκριματικών απέναντι σε Ακτή Ελεφαντοστού, Μαλί και Γκαμπόν δεν δέχτηκε γκολ, ενώ γενικά έχει να ηττηθεί σε επίσημα και φιλικά σχεδόν ένα χρόνο. Ο Γαλλός προπονητής Ρενάρ έχει πολλά χρόνια που δουλεύει στην Αφρική έχοντας περάσει από πολλές ομάδες (Ακτή Ελεφαντοστού, Ζάμπια, Αγκόλα). Οι περισσότεροι παίκτες παίζουν Ευρώπη με τον Μπενατιά(Γιουβέντους) να ξεχωρίζει, ο 20χρόνος Χαρίτ(Σάλκε),το αστέρι του Άγιαξ Ζίγιεκ προσφέρουν ποιότητα μαζί με τους πιο έμπειρους Μπουσουφά, Ντιράρ, Μπελχαντά. Πρόβλημα η έλλειψη ποιοτικού σέντερ φορ με τον Μπουταϊμπ της τουρκικής Μαλάτιασπορ να έχει ταβάνι... Πολύ κρίσιμο το ματς της πρεμιέρας με το Ίραν ο νικητής έχει πολλές ελπίδες να αφήσει έξω την Πορτογαλία.

ΙΡΑΝ: H καλύτερη ομάδα των προκριματικών της Ασίας προκρίθηκε χωρίς ήττα σε συνολικά 18 ματς, έχοντας δεχτεί μόλις 5 γκολ, μάλιστα τα δύο ήταν κόντρα στην Συρία την τελευταία αγωνιστική σε ένα ματς που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο πάγκο από το 2011 βρίσκεται ο Πορτογάλος Κεϊρόζ που έχει αναμορφώσει την εθνική και αποχωρεί μετά το Μουντιάλ. Ο 65χρόνος τεχνικός έχει περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Πορτογαλίας ενώ ήταν για πολλά χρόνια βοηθός του Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο προηγούμενο Μουντιάλ πήρε 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στην Νιγηρία, έχασε στο 91' από την Αργεντινή και στο τελευταίο ματς χρειαζόταν την νίκη απέναντι στην Βοσνία με αποτέλεσμα να ανοιχτεί...και ηττηθεί με 3-1. Εξαιρετική αμυντική τακτική είναι το χαρακτηριστικό τους, ενώ σε αυτήν την διοργάνωση πλέον έχουν και ποιότητα επιθετικά. Ο Αζμούν της Ρούμπιν Καζάν ξέρει τα κατατόπια και έχει πετύχει 23 γκολ σε 32 ματς με την εθνική, από εξαιρετική χρονιά έρχεται και ο Τζάχαμπανκς της Αλκμάαρ αφού με 21 γκολ βγήκε πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία. Στο ρόστερ υπάρχουν και οι δικοί μας Ανσφαριφάντ, Χατζισάφι(ως μέσος) και ο Μασούντ. Αμυντικά δεν υπάρχει μεγάλη ποιότητα και οι περισσότεροι αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα ή στην Κατάρ και αυτό είναι ο μεγάλος προβληματισμός του Κεϊρόζ για αυτό προπονεί την ομάδα του εδώ και 40 μέρες ενώ ήταν και η πρώτη αποστολή που έφτασε στην Ρωσία. Η Εθνική ομάδα είναι ιερή για τους διεθνείς τους και παίζουν με τεράστιο πάθος, σίγουρα υστερούν σε ποιότητα αλλά μπορούν να βάλουν δύσκολα στους Πορτογάλους, βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν στην πρεμιέρα απέναντι στο Μαρόκο.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΙΡΑΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 6,50
1η-2η ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΡΑΝ 9,50
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΡΑΝ ΓΙΑΧΑΝΜΠΑΝΚΣ 7,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΙΣΚΟ 6,00
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4,33





Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΠΕΡΟΥ
ΔΑΝΙΑ


ΓΑΛΛΙΑ: Σφίζει από ταλέντο, ποιότητα και δίψα για διάκριση η ομάδα του Ντεσάμπ που άφησε αρκετά δυνατά χαρτιά εκτός και βρίσκεται υπό πίεση, αφού αμφισβητείται έντονα μετά τον χαμένο τελικό του Euro πριν από δύο χρόνια. Αγκάθι για αυτή την ομάδα η έλλειψη ενός ηγέτη με όλη την σημασία της λέξης...ενός Ζιντάν. Επίσης ο Ντεσάμπ έχει αποτύχει σε όλα τα δύσκολα ματς, στα προκριματικά έχασε από την Σουηδία ενώ έφερε ισοπαλίες με Λουξεμβούργο και Λευκορωσία, υπάρχει και μια ήττα σε φιλικό από την Κολομβία με 3-2 σε ματς που ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Αποτελέσματα που δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και συγκέντρωσης.  Φοβερό δίδυμο οι Βαράν, Ουμτιτί αλλά ηγέτες δεν είναι έμαθαν να παίζουν δίπλα σε έναν τέτοιο (Πικέ, Ράμος), μηχανάκι και πολυεργαλείο ο Καντέ αλλά δεν μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του. Από κακή χρονιά έρχονται οι Ματουϊντί, Πογκμπά, ενώ οι Ντεμπελέ, Εμπαμπέ είναι 20 και 19 χρονών ακόμα. Ο μοναδικός που μπορεί να πάρει τον ρόλο του ηγέτη είναι ο Γκριζμάν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορεί. Πρόβλημα τα ακραία μπακ αφού οι Σιντιμπέ, Μεντί έρχονται από τραυματισμό.Γενικά η Γαλλία έχει την ποιότητα να φτάσει ψηλά αλλά πιστεύω πως στα δύσκολα θα λυγίσει...δεν έχει τις προσωπικότητες να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.Όπου δύσκολα βάζουμε έναν προημιτελικό με τους μαχητές της Ουρουγουάης...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα καγκουρό έφτασαν πολύ δύσκολα στην τελική φάση αφού χρειάστηκαν δύο μπαράζ ένα στην ασιατική ζώνη όπου κέρδισαν την Συρία στην παράταση και στην συνέχεια την Ονδούρα. Γενικά βρίσκονται σε μια περίεργη φάση με τον ελληνικής καταγωγής προπονητή Ποστέκογλου που χάρισε την πρόκριση να υποβάλλει την παραίτηση του τον Νοέμβριο, θα τον αντικαταστήσει για το Μουντιάλ ο Ολλανδός Φαν Μαρβάικ αλλά μόνο για την διοργάνωση και μετά θα αποχωρήσει. Ο Κέιχιλ στα 38 μόνο ψυχολογικά μπορεί να βοηθήσει πλέον αφού φέτος στην Μίλγουολ είχε 10 συμμετοχές όλες ως αλλαγή. Τα αστέρια της ομάδας είναι ο αρχηγός Γέντινακ, ο Μούοϊ που έκανε εξαιρετική σεζόν με την Χάντερσφιλντ και ο Λέκι της Χέρτα. Είναι εργατική ομάδα αλλά τους λείπει η ποιότητα για το κάτι παραπάνω, ενώ οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία δεν προσφέρουν σταθερότητα. Δύσκολα θα αποφύγουν την τελευταία θέση, επιλογή και για πρώτος σκόρερ ο Γέντινακ που εκτελεί τα πέναλτι και προωθείται στις στημένες φάσεις έχοντας 1,90 ύψος.

ΠΕΡΟΥ: Περίμεναν 36 ολόκληρα χρόνια αυτή την πρόκριση και τα κατάφεραν κάνοντας επική αντεπίθεση στο τελευταίο κομμάτι των προκριματικών(3 νίκες, 3 ισοπαλίες) που τους έφερε στο μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία όπου δεν είχαν πρόβλημα. Συνολικά τρέχει αήττητο 15 αγώνων σε φιλικά και επίσημα, ενώ στο φιλικό με την Σαουδική Αραβία στην Ελβετία στήριξαν την ομάδα 15.000 τρελαμένοι Περουβιανοί...δείγμα της φρενίτιδας που επικρατεί στην χώρα. Ο εμβληματικός αρχηγός Γκερέρο θα δώσει κανονικά το παρών και μαζί με τον έμπειρο Φαρφάν και το νέο αστέρι Έντισον Φλόρες της Άαλμποργκ αποτελούν την τριάδα της επίθεσης. Ο Αργεντινός τεχνικός Γκαρέκα έχει δώσει δυναμικό χαρακτήρα στην ομάδα του, με πολλά τρεξίματα και γρήγορο ποδόσφαιρο. Κύριο όπλο τους το καλό κλίμα και το μεγάλο πάθος που βγάζουν στο παιχνίδι τους. Μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση από την Δανία.

ΔΑΝΙΑ: Επιστρέφει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης αφού έλειψε από το Euro της Γαλλίας και από το προηγούμενο Μουντιάλ. Για να πάρει την πρόκριση χρειάστηκε μπαράζ όπου κέρδισε την Ιρλανδία. Το άλφα και το ωμέγα αυτής της ομάδας είναι ο Έρικσεν με τον μέσο της Τότεναμ να έρχεται από ακόμη μία φανταστική σεζόν. Ο Πόουλσεν της Λειψίας και ο Ντιλέινεϊ που πήρε μεταγραφή στην Ντόρτμουντ μπορούν να βοηθήσουν. Γενικά το παιχνίδι των Σκαδιναβών στηρίζεται στην ταχύτητα και στο physical game αφού έχουν  δυνατά κορμιά... αλλά οι περισσότεροι του ρόστερ είναι ρολίστες. Υπάρχει μεγάλη εξάρτηση με τον Έρικσεν που έχει πετύχει 21 γκολ με την φανέλα της εθνικής όταν οι υπόλοιποι οκτώ της μεσοεπιθετικής γραμμής έχουν πετύχει όλοι μαζί 27... Θα παλέψει με το Περού για την δεύτερη θέση.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΣΗ 1ή ΓΑΛΛΙΑ- 2η ΠΕΡΟΥ 4,33
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΕΡΟΥ 2,62
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΠΕΡΟΥ ΓΚΕΡΕΡΟ 3,50
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ 2,50
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΕΝΤΙΝΑΚ 8,00
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 1,80





Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΚΡΟΑΤΙΑ
ΝΙΓΗΡΙΑ


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Τρεις σερί χαμένοι τελικοί, μια δήλωση αποχώρησης του Μέσι...τρεις αλλαγές προπονητών και μια περιπετειώδη πρόκριση συνθέτουν το παζλ της διαδρομής της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Σαμπαόλι πλέον στο τιμόνι ένας προπονητής με καινοτόμες ιδέες που διέπρεψε στην ομάδα της Χιλής(κέρδισε την πατρίδα του Αργεντινή στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2015) και άφησε το έργο του στην Σεβίλλη μετά από μόλις ένα χρόνο για να αναλάβει την εθνική ομάδα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του είναι το συνεχόμενο τρέξιμο, οι συχνές αλλαγές θέσεων στο γήπεδο...κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με το συγκεκριμένο ρόστερ που έχει στα χέρια του. Μετά την δύσκολη πρόκριση που ήρθε χάρης στον Μέσι, στα φιλικά ήρθε μια τεσσάρα από την Νιγηρία και το εφιαλτικό 6-1 από την Ισπανία. Το δίδυμο στο κέντρο Μασεράνο, Μπίλγια υστερεί αφάνταστα σε ταχύτητα ενώ ο μοναδικός αμυντικός που βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι ο Οταμέντι. Μεγάλο πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα με τον τραυματία Ρομέρο να αφήνει μεγάλο κενό. Στην επίθεση μαζί με τον Μέσι έχουμε υπερόπλα...Ντι Μαρία, Αγουέρο, Ντιμπαλά, Ιγκουάιν...αλλά νομίζω δεν αρκούν χωρίς μια στιβαρή ομάδα από πίσω τους, έστω που να κάνει τα βασικά όπως στο προηγούμενο Μουντιάλ. Στον όμιλο θα πάρει την πρόκριση μαζί με την Κροατία αλλά το ταβάνι της είναι τα προημιτελικά αφού είτε η Ισπανία αν βγει πρώτη, είτε η Γαλλία αρχικά και η Ουρουγουάη στην συνέχεια είναι δύσκολα εμπόδια.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Εντάξει το κάνανε το κομμάτι τους οι Βίκινγκς, μετά τα εκπληκτικά πράγματα που κάνανε στο Euro, πήρανε και για πρώτη φορά την πρόκριση σε Μουντιάλ. Πειθαρχία, ψυχρό αίμα και άγνοια κινδύνου στο παιχνίδι τους είναι τα κύρια όπλα τους, όμως δύο παίκτες βαρόμετρο ο Σίγκουρντσον της Έβερτον και Γκούναρσον της Κάρντιφ έρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς και δεν θα είναι στο 100% γεγονός που δυσκολεύει το έργο τους αφού είναι οι ηγέτες αυτής της ομάδας. Στα φιλικά απογοητεύουν αφού ηττήθηκαν από Μεξικό, Περού, Νορβηγία δεχόμενοι μάλιστα από τρία γκολ στο κάθε ματς ενώ έμειναν στο 2-2 απέναντι στην Γκάνα. Θα χαρούν την παρθενική τους συμμετοχή αλλά δύσκολα θα προχωρήσουν.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ομάδα με ρόστερ top επιπέδου Λόβρεν(Λίβερπουλ), Βρσλάκο(Ατλέτικο), Μόντριτς(Ρεάλ), Ράκιτιτς(Μπαρτσελόνα), Κόβατσιτς(Ρεάλ), Μάντζουκιτς(Γιουβέντους), Πέρισιτς(Ίντερ), Μπρόζοβιτς(Ίντερ)...το πρόβλημα τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους. Στα προκριματικά εκεί που έκαναν περίπατο, μία ήττα από την Τουρκία και ένα απίστευτο κάζο στο εντός 1-1 με την αδιάφορη Φιλανδία με αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική να δίνει τελικό για την δεύτερη θέση στο Κίεβο κόντρα στην Ουκρανία όπου έβγαλε την ποιότητα της και πήρε εύκολα την νίκη για να φτάσει στα μπαράζ κόντρα στην εθνική μας. Ο τεχνικός Ντάλιτς ήταν στην under 21 και ανέλαβε μετά το 1-1 με την Φιλανδία και την απόλυση του Κάσιτς. Στερείται εμπειριών ο προπονητής, όμως αυτό που μετράει σε αυτή την ομάδα είναι η προσωπικότητα των παικτών της, έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα και ξεκινήσει καλά απέναντι στην Νιγηρία ώστε να πάρει αυτοπεποίθηση μπορεί να φτάσει ψηλά. Θα πάρει την πρόκριση μαζί με την Αργεντινή και έστω στις λεπτομέρειες και την πρωτιά που θα τις ανοίξει τον δρόμο πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Η αποστολή της Νιγηρίας...
ΝΙΓΗΡΙΑ: Πήρε χρονικά πρώτη την πρόκριση από την ζώνη της Αφρικής, χωρίς να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της. Έχει παίκτες με παραστάσεις αφού οι Ντιντί(Λέστερ), Ιβόμπι(Άρσεναλ), Μόουζες(Τσέλσι), Ιχεανατσο(Λέστερ), Μούσα(Λέστερ) αγωνίζονται στην Premier League ενώ ο αρχηγός Μικέλ με τον Ίγκαλο μπορεί να αγωνίζονται πλέον στην Κίνα αλλά είχαν  γεμάτες χρονιές στην Ευρώπη. Χαλάει η μαγιά στην άμυνα όπου δεν υπάρχει ποιότητα, ενώ επίσης δεν υπάρχει τερματοφύλακας εμπιστοσύνης με τον 19χρόνο Ουζόχο με μία συμμετοχή φέτος στην Λα Κορούνια να παίρνει τα γάντια του βασικού. Δέχεται εύκολα γκολ και συνήθως από ατομικά λάθη. Εξωαγωνιστικά συνήθως προσφέρουν γέλιο, στα προκριματικά έχασαν το ματς με την Σενεγάλη στα χαρτιά...λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή. Θα παλέψει με την Ισλανδία για την τρίτη θέση.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ 3,25
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΡΟΑΤΙΑ 1.75
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2,20





Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΣΕΡΒΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μοιάζει έτοιμη για εκδίκηση μετά την ταπείνωση που δέχτηκε στην έδρα της πριν τέσσερα χρόνια. Έκανε απίστευτο πάρτι στα προκριματικά, όπου σε 18 ματς ηττήθηκε μόνο την πρώτη αγωνιστική και τερμάτισε 10 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός Τίτε που μπορεί να μην έχει εργαστεί στην Ευρώπη αλλά έχει περάσει πολύ χρόνο μελετώντας και ταξιδεύοντας για το δυτικό ποδόσφαιρο. Με την Κορίνθιανς πήρε 2 πρωταθλήματα, ένα Λιμπερταδόρες και το διηπειρωτικό νικώντας την Τσέλσι. Γενικά θεωρείται ο αναμορφωτής της Σελεσάο αφού επί των ημερών του έχει συνολικά σε επίσημα και φιλικά 17 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα. Υπάρχει μεγάλη ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας, μεγάλη σιγουριά στα μετόπισθεν, δύσκολα δέχεται φάση, ενώ για την ποιότητα του ρόστερ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Νεϊμάρ επέστρεψε ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του αν και αυτό το υπερβολικό που πάντα προσπαθεί να κάνει με τις τρίπλες είναι εκνευριστικό. Πρόκειται για το πρώτο φαβορί σύμφωνα με τις αποδόσεις και δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να διαφωνήσουμε, αλλά στο 5,00 δεν υπάρχει καμιά αξία να ποντάρουμε. Το ζευγάρι τελικού με την Ισπανία πληρώνει 19,00 ενώ θα πάμε τον Ζεσούς για πρώτο σκόρερ αφού είναι ο σέντερ φορ της ομάδας και ο Νεϊμάρ είναι πιθανόν να παίρνει ανάσες αφού έρχεται από τραυματισμό οπότε θα πάμε με το 17,00 του επιθετικού της Σίτι.


ΕΛΒΕΤΙΑ: Έχει καθιερωθεί πλέον αφού συμμετέχει για τέταρτη σερί φορά σε Μουντιάλ, διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της και παίκτες με παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γεμάτη ταλέντο η νέα φουρνιά με τους Ζακάρια,Ελβέντι της Γκλάντμπαχ, τον Ακαντζί της Ντόρτμουντ και τον Εμπολό της Σάλκε να ξεχωρίζουν και δίνουν έξτρα ποιότητα μαζί με τους παλιούς Τσάκα(Άρσεναλ), Σακίρι(Στόουκ), Ροντρίγκες(Μίλαν).Παρότι είχε 9 νίκες σε 10 ματς στα προκριματικά χρειάστηκε τα μπαράζ κόντρα στην Β. Ιρλανδία για να πάρει την πρόκριση. Έχει  προβάδισμα σε σχέση με την Σερβία για την δεύτερη θέση πίσω από την Βραζιλία όμως δύσκολα θα προχωρήσει παραπάνω, αφού δεν έχει δεινό σκόρερ.

ΣΕΡΒΙΑ: Πήρε μια σπουδαία πρόκριση ως πρώτη από τον όμιλο της και λίγες μέρες μετά ήρθε η απόλυση του προπονητή Μούσλιν λόγω διαφωνιών με την ομοσπονδία.Κλασική βαλκανική νοοτροπία, με τον αντικαταστάτη να φέρνει νέο κύμα αντιδράσεων αφού Kρίσταγιτς κάνει ουσιαστικά ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα με τον οργανωτή Μιλίνκοβιτς Σάβιτς της Λάτσιο να κοστολογείται 150 εκ. ευρώ, ενώ έχει πίσω του Μιλιβογέβιτς(Κρίσταλ Πάλας) και Μάτιτς(Μάντσεστερ Γ.) που έρχονται από εξαιρετική χρονιά. Τάντιτς(Σαουθάμπτον), Λάγιτς(Τορίνο) προσφέρουν σπιρτάδα από τα πλάγια αλλά ο σέντερ φορ Μίτροβιτς(Φούλαμ) έχει καθοδική πορεία στην καριέρα του. Στην άμυνα οι Ρουκάβινα, Ιβάνοβιτς κοντεύουν τα 35 και δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Γενικά πρόκειται για μια ομάδα με εσωτερικά θέματα που μπορεί εύκολα να γίνει άνω-κάτω. Αν κερδίσει την Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα και πάρει ψυχολογία ίσως κοντράρει την Ελβετία.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα από το 2014 που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά...τα πρόσωπα είναι ίδια, το πλάνο είναι ίδιο έστω και με άλλον τεχνικό. Να επαναλάβει κάτι παρόμοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, σε όσο και καλή κατάσταση να είναι ο Νάβας οι Κάμπελ, Ρούις έρχονται από κακή χρονιά έχοντας πετύχει από δύο γκολ έκαστος με Μπέτις και Σπόρτινγκ Λισ. αντίστοιχα. Όσο ηρωικά και να παίξουν στην άμυνα πλέον οι αντίπαλοι τους γνωρίζουν και ξέρουν πως να τους αντιμετωπίσουν. Τελευταία θέση στον όμιλο είναι η επιλογή μας για τους Τίκος.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΛΒΕΤΙΑ 2,00
ΠΡΟΚΡΙΣΗ 1η ΒΡΑΖΙΛΙΑ-2η ΕΛΒΕΤΙΑ 2,75
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 1,66





ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΕΞΙΚΟ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Ν.ΚΟΡΕΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και πρόκειται για ομάδα που έτσι και αλλιώς είναι στα φαβορί. Ο Λεβ κλείνει 12 χρόνια στον πάγκο των Πάντσερ οπότε η αγωνιστική φιλοσοφία και η τακτική της ομάδας είναι ξεκάθαρη. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας, πειθαρχία και απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο. Υπάρχουν όμως σε αυτήν την διοργάνωση κάποια μειονεκτήματα: ο Νόιερ μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποχής δεν είναι σίγουρο σε τι κατάσταση θα είναι, ο Μίλερ έκανε κακή χρονιά όπως και ο Οζίλ. Ο Βέρνερ είναι σούπερ ταλαντούχος αλλά δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει μόνος του το βάρος της επιθετικής γραμμής. Κρόος και Κεντίρα είναι ωραίο δίδυμο...αλλά κανένας από τους δύο δεν φημίζεται για το τρέξιμο και τις αμυντικές του επιδόσεις. Τέλος η απουσία του Σανέ είναι ένα μεγάλο μυστήριο, στα  φιλικά είχαν μέτρια εικόνα με μία μόλις νίκη απέναντι στην Σαουδική Αραβία σε έξι ματς. Γενικά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σου δίνουν την αίσθηση ότι κάπου θα σκαλώσουν, στον προημιτελικό θα είναι στον ημιτελικό θα είναι, τελικό δύσκολα θα πάνε.

ΜΕΞΙΚΟ: Στα τελευταία έξι Μουντιάλ έχει προκριθεί από τον όμιλο για να γνωρίσει τον αποκλεισμό στην φάση των 16 και τις έξι φορές. Το ίδιο σενάριο πάνω κάτω περιμένουμε και φέτος, αφού θα παλέψει για την δεύτερη θέση με την Σουηδία, αν τα καταφέρει θα πέσει πάνω στην Βραζιλία στους 16. Έχει παίκτες με ποιότητα ειδικά στην επίθεση, ενώ ο Μάρκες στα 39 του έχει μπροστά του το πέμπτο Μουντιάλ της καριέρας του. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία στον τρόπο ανάπτυξης με τον σχηματισμό να αλλάζει συχνά.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Έκανε την έκπληξη αφήνοντας έξω στα μπαράζ την Ιταλία και νωρίτερα την Ολλανδία στον όμιλο. Οργανωμένη ομάδα με το κλασικό 4-4-2 να μην αλλάζει, στηρίζεται πολύ στις φυσικές δυνάμεις των παικτών της και τις στημένες φάσεις. Η επίθεση χωρίς την λάμψη του Ιμπραϊμοβιτς μοιάζει παρωχημένη με τους Μπεργκ, Τοβόινεν να έχουν περάσει τα χρόνια δόξας τους. Ο Φόρσμπεργκ είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά. Θα δώσει μάχη με το Μεξικό για την δεύτερη θέση.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Ο Σον της Τότεναμ ,ο αρχηγός Κι που έκανε όμως κακή χρονιά με την Σούονσι και από εκεί και πέρα το χάος...Προβληματική η εικόνα τους  στα προκριματικά που δυσκολεύτηκαν να προκριθούν. Η τελευταία θέση στον όμιλο πληρώνει 1,75 ενώ αν πετύχει γκολ θα το βάλει ο Σον που πληρώνει 3,75 για πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ν. ΚΟΡΕΑ ΣΟΝ 3,75
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Ν. ΚΟΡΕΑ 1,72




Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ
ΠΑΝΑΜΑΣ
ΤΥΝΗΣΙΑ
ΑΓΓΛΙΑ

ΒΕΛΓΙΟ: Για τρίτη σερί μεγάλη διοργάνωση το Βέλγιο έρχεται με μεγάλες προσδοκίες αλλά όπως και στα προηγούμενες δύο  βλέπουμε να μένει μόνο με αυτές. Φοβερό ρόστερ από την μέση και μπροστά με Αζάρ, Λουκάκου, Μέρτενς, Ντέ Μπρούινε αλλά μεγάλο πρόβλημα στους ακραίους μπακ. Ο τεχνικός Μαρτίνεθ με την επιλογή του να αφήσει εκτός τον Ναϊγκολάν χάλασε το κλίμα γύρω από την ομάδα. Περίεργη τουλάχιστον η επιλογή με τον Βίτσελ που παίζει εδώ και δύο χρόνια στην Κίνα ως μοναδικό αμυντικό χαφ. Ο Ντεμπελέ που βγάζει μάτια με την Τότεναμ μένει εκτός ενώ στο 3-4-3 ο επίσης Κινέζος Καράσκο παίζε αριστερός μπακ-εξτρεμ. Στην τριάδα της άμυνας ο τραυματισμός του Κομπανί φέρνει σε πρώτη φάση βασικό τον άτεχνο Μπογιατά της Σέλτικ . Γενικά αμυντικά δεν πείθει με το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός. Με Παναμά και Τυνησία δεν θα έχει πρόβλημα όμως απέναντι στην σφιχτή και με πολλά τρεξίματα Αγγλία θα τα βρει δύσκολα. Αντίστοιχα αν μείνει στην δεύτερη θέση του ομίλου πιθανότατα θα βρει στους 16 την Κολομβία που επίσης είναι μια στιβαρή ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

ΑΓΓΛΙΑ: Για πρώτη φορά πάνε σε μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς πολλές προσδοκίες, με έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας στο ρόστερ αλλά και έναν προπονητή σχετικά άπειρο. Ο Σάουθεγκεϊτ πάντως έχει αποφασίσει να κατεβάσει την ομάδα με 3-5-2 για να αποκτήσει μεγαλύτερη αμυντική συνοχή βάζοντας τον Γούοκερ ως στόπερ για να έχει και ταχύτητα. Ο Ντάϊερ είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός χαφ που θα δώσει στους Λίνγκαρντ ή Χέντερσον και Ντέλε Άλι την ελευθερία να κάνουν παιχνίδι για το εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο των Στέρλινγκ και Κέιν. Τα λιοντάρια δείχνουν να έχουν ένα σοβαρό αγωνιστικό πλάνο που θα τους οδηγήσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, εκεί θα συναντήσουν την Βραζιλία και δύσκολα θα τα καταφέρουν. Ο Κέιν θα τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα, εκτελεί και τα πέναλτι, απέναντι σε Τυνησία και Παναμά μπορεί να πετύχει από δύο...οπότε ψάχνει άλλα δύο απέναντι σε Βέλγιο, το ματς των 16 και τον προημιτελικό.

ΠΑΝΑΜΑΣ: Η μέρα πρόκρισης στην τελική φάση κηρύχθηκε ως μέρα εθνικής γιορτής στον Παναμά που τα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πλέον χωρίς πίεση οι παίκτες που είναι έτσι και αλλιώς εθνικοί ήρωες θα ταξιδέψουν στην Ρωσία για το καλύτερο δυνατό. Το ρόστερ είναι από τα πιο γηρασμένα της διοργάνωσης με τους περισσότερους διεθνείς να βγάζουν το ψωμί στις Η.Π.Α. και το MLS. Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση και το να μείνει με μηδέν πόντους πληρώνει 3,00.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Oμάδα με αρκετό ταλέντο μεσοεπιθετικά αλλά και σημαντικές απώλειες, με τον Καζρί που επίσης ήταν τραυματίας να παίζει ως σέντερ φορ παρότι η φυσική του θέση είναι εξτρέμ. Αμυντικά δεν υπάρχει μεγάλη σταθερότητα και στα προκριματικά δεν δέχτηκε γκολ μόνο στα δύο ματς με την αδύναμη Λιβύη, ενώ αν το πάμε πιο πίσω η εστία της παραβιάστηκε και στα 4 ματς που έδωσε στο περσινό Κόπα Άφρικα. Απέναντι στον Παναμά έχει την ευκαιρία να κάνε μια τιμητική νίκη.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
ΝΙΚΗΤΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑ 2,20
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΕΪΝ 2,00
0 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΑΝΑΜΑΣ 3,00




Η' ΟΜΙΛΟΣ
ΠΟΛΩΝΙΑ
ΣΕΝΕΓΑΛΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
ΙΑΠΩΝΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στα προκριματικά έκανε και πάλι πάρτι με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει 16 γκολ, μελανό σημείο βέβαια η ήττα με 4-0 από την Δανία.  Υπάρχει προβληματισμός πάντως γύρω από την ομάδα αφού ο ηγέτης της άμυνας Γκλίκ με το ζόρι έμεινε στην 23άδα και δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσει να αγωνιστεί...γεγονός που δημιουργεί μια τεράστια τρύπα στην ήδη προβληματική άμυνα των Πολωνών. Αριστερό μπακ θα παίξει ο εξτρεμ Ρίμπους, ενώ στο κέντρο άμυνας ο αργός Πάζνταν θα πλαισιωθεί όπως όλα δείχνουν από τον άπειρο Μπένταρεκ. Παίκτες κλειδιά όπως οι Πίτσεκ, Μπλαζικόφσκι και Μίλικ είχαν σοβαρούς τραυαματισμούς και επέστρεψαν στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι φοβίζει κάθε άμυνα αλλά και αυτός τέλειωσε κάκιστα την σεζόν με την Μπάγερν,ο μοναδικός που έρχεται από σούπερ σεζόν είναι ο Ζιελίνσκι που έβγαλε μάτια με την Νάπολι. Η άμυνα θα πληγώσει τους Πολωνούς αφού η Σενεγάλη που είναι η βασική αντίπαλος για την πρόκριση έχει ταχύτατους επιθετικούς. Θα ποντάρουμε στον αποκλεισμό τους από τον όμιλο έχοντας κάτω από 4 πόντους.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2002 που έκανε την παρθενική της εμφάνιση φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Ο αρχηγός εκείνης της ομάδας Αλιού Σισέ τώρα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Πήρε εύκολα την πρόκριση χωρίς να ηττηθεί. 14 διεθνείς αγωνίζονται σε Αγγλία και Γαλλία με τον Μανέ της Λίβερπουλ, τον Κουλιμπαλί της Νάπολι και τον Κουαγιατέ της Γουέσ Χαμ να ξεχωρίζουν, αλλά έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Σανέ(Ανόβερο), Γκεγιέ(Έβερτον-2ος στα επιτυχημένα τάκλιν στην Premier League), Kονατέ(Αμιάν-13 γκολ), Μπαλντέ(Μονακό), Σάρ(Νις), Σαμπαλί(Μπορντό), Νιάνγκ(Τορίνο). Γενικά έχει ταλέντο στην επίθεση, πολύ τρέξιμο στο κέντρο και αξιόπιστη άμυνα, η ταχύτητα το μεγάλο της όπλο. Μπορούν να πάρουν την πρόκριση πίσω από την Κολομβία με την οποία παίζουν την τελευταία αγωνιστική.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Εντυπωσίασε στο προηγούμενο Μουντιάλ όπου ηττήθηκε στα προημιτελικά από την οικοδέσποινα Βραζιλία. Ο Πέκερμαν βρίσκεται ακόμα στον πάγκο της, πλέον γνωρίζει άριστα το ρόστερ και έχει φτιάξει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που παίζει άρτια το 4-2-3-1 με τους παίκτες του να ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο τους στο χορτάρι. Σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ θα έχει και τον Φαλκαό που είχε λείψει λόγω τραυματισμό με τον επιθετικό της Μονακό να αποτελεί την κολόνα της επίθεσης. Ο Χάμες που ήταν ο πρώτος σκόρερ στην προηγούμενη διοργάνωση έχει την μπαγκέτα στο δημιουργικό κομμάτι έχοντας πίσω του τα ''σκυλιά'' Κάρλος Σάντσες(Εσπανιόλ) και το νέο αστέρι της Μπόκα Τζούνιορς Μπάριος. Η δεξιά πλευρά είναι μεγάλο όπλο με τον Αρίας να είναι από τους MVP της χρονιάς στην Ολλανδία με την Αϊντχόβεν, με τον 26χρόνο δεξιό μπακ να φτιάχνει ένα εκρηκτικό δίδυμο με τον ώριμο Κουαρδάδο μπροστά του. Στο κέντρο άμυνας δεσπόζει ο Σάντσες που έκανε φοβερή χρονιά με την Τότεναμ παρέα με το νέο αστέρι της Μπαρτσελόνα τον Μίνα που έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό με την Παλμέιρας. Στα αριστερά ο τραυματισμός του Φάμπρα της Μπόκα Τζούνιορς δημιουργεί κενό αλλά και ο Μοχίκα των 30 συμμετοχών με την Χιρόνα στην La Liga έχει το υπόβαθρο να τον αντικαταστήσει. Μπροστά του λογικά θα παίξει ο Ισκίερδο της Μπράιτον που είχε 32 συμμετοχές και 5 γκολ στην Premier League. Αφήσαμε τελευταίο τον Οσπίνα στο τέρμα που είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο με τις γκάφες του να είναι συχνές. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι λείπουν οι παίκτες με ποιότητα στον πάγκο. Η Κολομβία είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης μπορεί να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση, έχει την ποιότητα να τα βάλει και με το Βέλγιο στους 16 και με την Γερμανία στα προημιτελικά.

IAΠΩΝΙΑ: Οι Σαμουράι συμμετέχουν για έκτη σερί φορά σε Μουντιάλ και έχουν αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, τους περισσότερους στην Γερμανία. Ο Οκαζάκι της Τότεναμ, ο Καγκάβα της Ντόρτμουντ είναι τα μεγάλα αστέρια. Μεγάλο θέμα με τον πρώην πλέον τεχνικό Χαλίλχοτζιτς που απολύθηκε πριν δύο μήνες αφού είχε κακές σχέσεις με αρκετούς διεθνείς. Ο Νισίνο που ανέλαβε θα προσπαθήσει να συμμαζέψει το αγωνιστικό πλάνο. Δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση αφού έχει να κοντράρει τρεις ανώτερες ομάδες.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 
ΠΡΟΚΡΙΣΗ 1η Κολομβία-2η Σενεγάλη 8,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΦΑΛΚΑΟ 3,50
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΟΛΩΝΙΑ 2,37
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΠΩΝΙΑ 2,50



ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αφού τελειώσαμε με την ανάλυση των οκτώ ομίλων πάμε να δούμε ποιες επιλογές θα κρατήσουμε πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 29,00
ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 7,50
ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 19,00
ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΙΣΠΑΝΙΑ 81,00
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 5,00
ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 6,50
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΣΚΟ 41,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΖΕΣΟΥΣ 17,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΪΝ 17,00
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΟΥΑΡΕΣ  26,00


Τετράδα πρωτιά ομίλων
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 1,72
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,50
ΑΓΓΛΙΑ 2,20
ΚΟΛΟΜΒΙΑ 2,37

Δυάδα κορυφαίοι σκόρερ ομάδας
ΦΑΛΚΑΟ(ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 3,50
ΣΟΝ(Ν.ΚΟΡΕΑ) 3,75

Μονό αποδεκτό κορυφαίος σκόρερ ομάδας
ΓΕΝΤΙΝΑΚ(ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 8,00

Μονό αποδεκτό κορυφαίος σκόρερ ομάδας
ΓΙΑΧΑΝΜΠΑΝΚΣ(ΙΡΑΝ) 7,00

Σύστημα 2-3
Αποκλεισμός στον όμιλο ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4,33
Πρόκριση 1η ΓΑΛΛΙΑ-2η ΠΕΡΟΥ 4,33
Πρόκριση ΚΟΛΟΜΒΙΑ & ΣΕΝΕΓΑΛΗ 5,00

Μονό αποδεκτό 
ΠΡΟΚΡΙΣΗ 1η ΙΣΠΑΝΙΑ-2η ΙΡΑΝ 9,50

Tετράδα ημιτελικών
ΒΡΑΖΙΛΙΑ,ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ,ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ 250,00




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου