Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

TSATALIES #Vol 1

Κάθε Δευτέρα θα προσπαθούμε να δούμε την αγωνιστική δράση μέσα από την δικιά μας ματιά... Ότι ξεχωρίσαμε, τα καλύτερα γκολ, τα πιο περίεργα... Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε:

PREMIER LEAGUE 

Ξεκίνημα με το ντέρμπι (στα χαρτιά) ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Βενγκέρ ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της ήττας από τον Ολυμπιακό και καθάρισε το ματς στο πρώτο 20λέπτο έχοντας δαιμονισμένο ρυθμό. Χτύπησε στις αδυναμίες της Γιουνάιτεντ με τον Φαν Χάαλ να κάνει το λάθος να βάλει δύο αργούς χαφ στο κέντρο (Κάρικ, Σβάινσταϊγκερ) με αποτέλεσμα το γρήγορο transition game της Άρσεναλ σε συνδυασμό με την ταχύτητα της επιθετικής τριάδας του Βενγκέρ (Σάντσες, Γούολκοτ, Οζίλ) να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού οι κανονιέρηδες έμοιαζαν με δύο ταχυτήτων πάνω κόντρα στην ανήμπορη να αντιδράσει ομάδα του Μάντσεστερ. Οι αλχημείες με τους ακραίους μπακ Άσλεϊ Γιάνγκ, Βαλέντσια, ο Νταρμιάν αριστερά...δεν αρμόζουν σε ομάδα με την αίγλη των μπέμπηδων και ο Φαν Χάαλ πληρώνει την απόφαση του να μην αγοράσει κεντρικό αμυντικό...
Χαρακτηριστική φωτογραφία..


Μετά το χτεσινό παιχνίδι η Άρσεναλ φώναξε παρών στην μάχη του πρωταθλήματος και την δεδομένη στιγμή μοιάζει το δεύτερο φαβορί πίσω από την Σίτι.

Το δεύτερο και το τρίτο γκολ προήλθαν από την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση από τους παίκτης της Άρσεναλ.



Συνεχίζουμε με την απόλυτη παρακμή της Τσέλσι δεν είναι τόσο η εντός έδρας ήττα από την Σαουθάμπτον αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή. Η ομάδα του Κούμαν κυριάρχησε στο χορτάρι του Στάμφορντ Μπριτζ εκτός από τα 3 γκολ έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Μπέγκοβιτς να κρατά το επίπεδο του σκορ, ενώ διαμαρτύρεται σωστά για δύο πέναλτι που δεν τις δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μουρίνιο βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη θέση της καριέρας του...η αλήθεια είναι ότι δεν του ταιριάζει καθόλου και ο μονόλογος 7 λεπτών μετά την λήξη του αγώνα τα λέει όλα. Προσέξτε πως ο δημοσιογράφος κάνει μόνο μια ερώτηση...


Οι λόγοι της κατάστασης που βρίσκεται η Τσέλσι ανεξήγητοι, αλλά σίγουρα ο Πορτογάλος έχει ευθύνες, παίκτες που πέρυσι έκαναν την διαφορά (Μάτιτς, Φάμπρεγκας, Κόστα, Ιβάνοβιτς, Αζάρ) δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους στην κυριολεξία... Ειδικά ο Σέρβος είναι πηγή κινδύνων και όμως δεν έχει χάσει λεπτό στην Premier League.
Mεγάλες οι ευθύνες του Πορτογάλου
Η Λίβερπουλ αποφάσισε να διώξει τον Ρότζερς καθώς ήταν φανερό πως ο Βορειοιρλανδός πλέον δεν έκανε κλικ στους παίκτες και τους οπαδούς τον reds. Πάντως αν ο αντικαταστάτης δεν είναι κάποιος από τους Κλοπ ή Αντσελότι...η Λίβερπουλ θα έχει και πάλι πρόβλημα. Όσον αφορά το ντέρμπι με την Έβερτον, τα ζαχαρωτά ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, όμως ο Μαρτίνεθ έδειξε να φοβάται την ήττα και δεν κυνήγησε με θέρμη την νίκη.

Τελευταίο ματς στον πάγκο της Λίβερπουλ για τον Ρότζερς
Δεν έλειψαν και οι κοκορομαχίες με τον Γκάλογουεϊ και Τσαν να πρωταγωνιστούν

Με τον Αγκουέρο να ντύνεται Λεβαντόφσκι (5 γκολ σε 20 λεπτά) η Σίτι κέρδισε εύκολα με 6-1 την Νιούκαστλ παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, ανέβηκε έτσι και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Εντυπωσιακό το γκολ του Ντε Μπρούινε.



O Γιάγια Τουρέ πάντως δεν έμεινε ευχαριστημένος...

Πως να μην της κάνει αγάπες μετά...

Αμέσως μετά την λήξη ο Αγουέρο πήρε την μπάλα σπίτι...
H Λέστερ του Ρανιέρι συνέχισε να είναι κωλόφαρδη αφού έφυγε με την νίκη στην έδρα της Νόργουιτς 1-2, με τα Καναρίνια να έχουν όμως δύο δοκάρια.

Aπίστευτο λάθος από το Μπόρουτς την Μπόρνμουθ με τον τερματοφύλακα των νεοφώτιστων να χαρίζει το γκολ στον Ιγκάλο. D
Δείτε στο 0:17 


To απίθανο γκολ του Λανς δεν ήταν αρκετό στην Σάντερλαντ που έμεινε στο 2-2 με την Γουέστ Χαμ και δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.



O Xάρι Κέιν πέτυχε ένα φοβερό αυτογκόλ με ένα απίθανο τσαφ...Δεν αρμόζει στην ποιότητα του Άγγλου επιθετικού και είναι ολοφάνερο πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση.




ΒUNDESLIGA

Eύκολη νίκη για την Μπάγερν στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Τόμας Τούχελ που στην προσπάθεια του να γίνει... Γκουαρντιόλα μπέρδεψε αφάνταστα την ομάδα του. Δεξί μπακ ο Παπασταθόπουλος, αριστερό μπακ ο δεξιόποδαρος Πίτσεκ και κεντρικό αμυντικός ο αμυντικός χαφ Μπέντνέρ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός... Αποτέλεσμα παρότι η Ντόρτμουντ παρότι αγωνιστικά δεν ήταν τόση κατώτερη από την Μπάγερν να υποστεί μια ταπεινωτική ήττα αφού δέχτηκε πολύ εύκολα γκολ με τον τερματοφύλακα Μπούρκι να πετάει αετό... Η Μπάγερν είχε τον Μπόατενγκ να μοιράζει ασίστ (2) με τον Γερμανό κεντρικό αμυντικό να βρίσκει με βαθιές μπαλιές τον Μίλερ στο πρώτο γκολ και τον Λεβαντόφσκι στο τρίτο.

Απίθανο σόου από Τούχελ και Γκουαρντιόλα στους πάγκους..


Η αναγεννημένη μετά την φυγή του Φαβρ, Γκλάντμπαχ κέρδισε την Βόλφσμπουργκ με 2-0 και έφτασε τις τρεις σερί νίκες. Γκολάρα από τον Nόρντβέιντ...


και απίθανο σκηνικό με τον προπονητή των λύκων Χέκινγκ να αποβάλλεται από τον διαιτητή της αναμέτρησης για διαμαρτυρία και να κάθεται μαζί με τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ και άνοιξε μάλιστα διάλογο μαζί τους, ενώ δέχτηκε το ανάλογο πικάρισμα στους πανηγυρισμούς των γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.


Τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Άιντραχτ στο δεύτερο γκολ της Ίνγκολστατ. Δείτε στο 1:35



O Mπέρντ Λένο της Λεβερκούζεν είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Η γκάφα του όμως στο ματς με την Άουγκσμπουργκ στοίχισε στην ομάδα του, με το τελικό 1-1 να αφήνει τις ασπιρίνες αρκετά πίσω στην βαθμολογία.


PRIMERA DIVISION

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο να ισοφαρίζει στο τέλος, να είναι όμως σε γενικές γραμμές καλύτερη από την Ρεάλ. Ο Μπενίτεθ παρότι βρήκε το γκολ νωρίς προσπάθησε να κρατήσει να μην δεχτεί γκολ...παρά να κλειδώσει την νίκη, έτσι έκανε αλλαγή τον Μπενζεμά για ακόμη μια φορά, με τον Γάλλο να έχει σκοράρει και να δηλώνει στο τέλος πως θα πρέπει να ρωτήσουν τον ίδιο τον Μπενίτεθ για τους λόγους που τον έκανε αλλαγή... Ο Νάβας έδειξε και πάλι την κλάση του στην απόκρουση του πέναλτι του Γκριεζμάν αλλά και στις καθυστερήσεις όταν κράτησε το 1-1 στο σουτ του Μαρτίνεζ. Ευτυχώς που χάλασε η τράμπα με τον Ντε Χέα κύριε Πέρεθ.  
Ο Κριστιάνο έμεινε για τέταρτο σερί ματς στην Πριμέρα χωρίς γκολ και ήταν σε κακή βραδιά. O τραυματισμός του Καρβαχάλ έφερε στο χορτάρι τον Αρμπελόα...ο Ισπανός δεξιός μπακ πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί παλαίμαχος, ενώ έχει την απόλυτη ευθύνη στο γκολ της Ατλέτικο.


Aπίστευτη τρίπλα του Κορέα στον Κασεμίρο.
Η Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι αλλά και Ινιέστα είναι πλέον αρκετά ευάλωτη, γνώρισε την ήττα από την Σεβίλλη με 2-0. Ήταν βέβαια και αρκετά άτυχη αφού είχε πέντε δοκάρια, με την φάση που ακολουθεί να είναι από τα highlights της χρονιάς.



Ο Ρούμπεν Κάστρο δεν έβαλε την μπάλα στα δίχτυα για να μην πάρει την δόξα από τον Χοακίν... με αποτέλεσμα η μπάλα να μην περάσει την γραμμή και να χαθεί μια απίστευτη ευκαιρία για την Μπέτις. Ευτυχώς ήδη το σκορ ήταν 2-0 στην αναμέτρηση με την Βαγιεκάνο. Δείτε το video στο 4:00



SERIE A

H Ίντερ ήταν τυχερή που έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Σαμπντόρια με το τελικό 1-1 να την κολακεύει αφού οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες με κορυφαία βέβαια το άχαστο του Αργεντινού Κορέα...


Τραγική και η έτερη ομάδα του Μιλάνου με την Μίλαν να γνωρίζει εντός έδρας διασυρμό με 0-4 από την Νάπολι. Ο Μιχαϊλοβιτς είναι καλός προπονητής...αλλά στις μεταγραφές κάτι δεν πήγε καλά, δεν γίνεται στο κέντρο άμυνας να παίζουν ο γκαφατζής Ζαπάτα και ο άπειρος Έλι... απλά δεν γίνεται.


H Ρόμα έκανε πειστική εμφάνιση και κέρδισε με 4-2 στο Παλέρμο...προβλημάτισε όμως και πάλι στην άμυνα αφού δέχτηκε δύο γκολ. Ο Ζερβίνιο θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου