Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

H MΠΕΤΙΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ



Απόλυτα δίκαια και μετά από μια γεμάτη βραδιά η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο και ανέβηκε στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ της φετινής χρονιάς, ενώ άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα της δεκαετίας αφού κυριαρχήσει τόσο στην Ισπανία (7 πρωταθλήματα) αλλά και στην Ευρώπη (4 Champions League) Άξια αντίπαλος η Γιουβέντους με τους παίκτες της να καταθέτουν ψυχή... όμως δεν έφτανε μόνο αυτό. Στοιχηματικά το γκολ του Νεϊμάρ σε νεκρό χρόνο μας χάλασε... το ιδανικό σενάριο, αλλά έτσι είναι αυτά παρότι διαβάσαμε σχεδόν άριστα τον τελικό, οι λεπτομέρειες ήταν εναντίον μας. Πλέον ουσιαστικά έχουμε λήξη σεζόν...όμως είναι δεδομένο πως θα βρίσκουμε κάτι να ποντάρουμε, άλλωστε σε λίγες μέρες ξεκινά και το Κόπα Αμέρικα μια διοργάνωση που θα μας απασχολήσει έντονα. Από τα σημερινά ξεχωρίσαμε δύο φιλικά εθνικών ομάδων αλλά και την Μπέτις...




IΡΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ G/G: H Αγγλία αντιμετωπίζει στο Δουβλίνο τους Ιρλανδούς για πρώτη φορά μετά το 1995. Οι δύο τους από τότε έχουν δώσει ακόμα ένα φιλικό το 2013 στο Γουέμπλεϊ (1-1). Είναι δεδομένο πως οι γηπεδούχοι δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για τους αδερφούς... Άγγλους και θα σκυλιάσουν για να τους κερδίσουν. Η Αγγλία αναμένεται να ξεκινήσει με μερικές αλλαγές αφού στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Όστιν (18 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ). Για τους Ιρλανδούς ακολουθεί ακόμα ένα βρετανικό ντέρμπι με την Σκωτία αυτή την φορά πολύ κρίσιμο για την μάχη που δίνει για να προκριθεί στην τελική φάση του Euro. Eίναι ζήτημα για τους Ιρλανδούς να παλέψουν απέναντι στους Άγγλους, περιμένουμε ανοιχτό παιχνίδι με γκολ.

ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ Χ: Δυνατό φιλικό στο Παρίσι με τους γηπεδούχους να προετοιμάζονται για το Εuro του επόμενου καλοκαιριού που θα φιλοξενήσουν, δίνοντας φιλικά παιχνίδια. Το Βέλγιο από την άλλη θέλει να αποδείξει πως δίκαια θεωρείται το new entry στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο αφού διαθέτει μια γενιά γεμάτη ταλέντο και έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Οι Κόκκινοι διάβολοι την Παρασκευή δίνουν δύσκολο εκτός έδρας ματς στην Ουαλία. Ο Ντεσάμπ δεν θα έχει στην διάθεση του τους Πογκμπά και Εβρά της Γιουβέντους. Αρκετά ισορροπημένη αναμέτρηση με την ισοπαλία να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ καλή επιλογή μοιάζει και το γκολ-γκολ αφού και οι δύο έχουν ταλέντο μεσοεπιθετικά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ G/G: Φιλικό προετοιμασίας για τις δύο ομάδες ενόψει του Κόπα Αμέρικα που ξεκινάει την Παρασκευή στην Χιλή. Για τους φιλοξενούμενους μάλιστα είναι η πρόβα τζενεράλε πριν την πρεμιέρα όπου θα αντιμετωπίσουν την Βολιβία. Οι Σελεσάο με τον Ντούνγκα στον πάγκο έχει 8 νίκες σε 8 φιλικά, θα παραταχθεί όμως τους Νεϊμάρ και Ντάνι Άλβες. Το Μεξικό παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και μπορεί να σκοράρει και να μας πληρώσει το 2,10 του γκολ-γκολ.

ΜΠΕΤΙΣ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ 1: Η Μπέτις έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την άνοδο στην Primera Division και ο αγώνας θα έχει χαρακτήρα γιορτής για την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας που πήρε δίκαια την πρώτη θέση. Από την άλλη η Χιχόν βρίσκεται στην τρίτη θέση και ελπίζει για την δεύτερη που οδηγεί στην απευθείας άνοδο, για να συμβεί αυτό όμως εκτός από δικιά της νίκη θέλει και να στραβοπατήσει εντός έδρας η Χιρόνα απέναντι στην αδύναμη και αδιάφορη Λούγκο. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην έχουν ενδιαφέρον... όμως όταν βρίσκω την πρωταθλήτρια σε εντός έδρας παιχνίδι να πληρώνει 3,75 δεν γίνεται να μην ποντάρω. Άλλωστε είναι αρκετά πιθανόν αν η Χιχόν μάθει άσχημα μαντάτα από το ματς της Χιρόνα να τα παρατήσει.

Μονό αποδεκτό
ΜΠΕΤΙΣ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ 1 3,75
Μονό αποδεκτό
ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ Χ  3,50
Δυάδα
ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ  G/G  2,00
ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ  G/G  2,10

*Η στήλη του Tsatala καθημερινά στην Arena Press


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου