Τρίτη 19 Μαΐου 2015

H ΕUROVISION ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ


Αποκλειστικά με την Eurovision θα ασχοληθούμε σήμερα, ήδη κάναμε μια πρώτη γνωριμία από την Κυριακή με το ποντάρισμα μας στην Φιλανδία και σήμερα το προχωράμε λίγο παραπάνω. Ο μεγάλος τελικός είναι το Σάββατο, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένος ο πρώτος ημιτελικός και ακολουθεί ο δεύτερος την Πέμπτη. Ειδικοί δεν είμαστε, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια...



Να τερματίσει στην δεκάδα-Φιλανδία: Σε αυτό τον διαγωνισμό πάντα η διαφορετικότητα είναι αυτό που κερδίζει πόντους κάτι που έγινε και πέρυσι με την Κοντσίτα από την Αυστρία(τραβεστί με γένια για όσους δεν την θυμούνται. Στην φετινή διοργάνωση η Φιλανδία θα εκπροσωπηθεί από ένα συγκρότημα που τα 4 μέλη του πάσχουν από το σύνδρομο Down. Είναι δεδομένο πως οι Pertti Kurikan Nimipäivät θα κερδίσουν την συμπάθεια όλων, αλλά και αρκετούς ψήφους από σχεδόν όλες τις χώρες. Το να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα αυτή την στιγμή πληρώνει 2,87 και είναι βέβαιο πως μια ενδεχόμενη πρόκριση τους στον τελικό από τον ημιτελικό της Τρίτης θα αλλάξει τα δεδομένα. Αυτή την στιγμή η ενδεχόμενη νίκη τους πληρώνει 17.00 και είναι το πέμπτο φαβορί για την πρωτιά. Η πρώτη θέση ίσως είναι υπερβολή όμως η δεκάδα στο 2,87 σίγουρα μοιάζει με εξαιρετική επιλογή. Nα συμπληρώσουμε κάποιες πληροφορίες για τους PKN όπως είναι γνωστοί: Ο Pertti, ο Kari, ο Sami και Toni έχουν κερδίσει ήδη πολλά βραβεία από το 2012, όταν δημιούργησαν το The Punk Syndrom. Ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ – ταινία, χωρίς υπότιτλους, ως διέξοδο στην απογοήτευσή τους με τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Έτσι, κατάφεραν από την αφάνεια να γίνουν ένα φαινόμενο τόσο στη χώρα τους όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Nα τερματίσει στην δεκάδα-Αλβανία: H γειτονική μας χώρα θα εκπροσωπηθεί από την Elhaida Dani, μια ανερχόμενη τραγουδίστρια που είναι γνωστή και στην Ιταλία, καθώς το 2013 κέρδισε το Voice στην Ιταλία. Το videoclip με το τραγούδι της I'm alive πάνω από 3 εκατομμύρια views στο youtube, αριθμός που τον φέρνει στην πρώτη οκτάδα στην αντίστοιχη λίστα. Το να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα πληρώνει 2,62. Yπάρχει και η επιλογή να είναι η πρώτη Βαλκανική χώρα στο 5,00 εκεί όμως έχει να αντιμετωπίσει τους Μαράια από την Σλοβενία.



Η Polina Gagarina
Nικήτρια-Ρωσία: Από τα φαβορί σε εξαιρετική απόδοση βρίσκουμε την Polina Gagarina που εκπροσωπεί την Ρωσία και προσφέρεται στο 10,00 και είναι το τέταρτο φαβορί. Καταλήγουμε σε αυτήν την επιλογή καθώς η Ιταλία που είναι δεύτερο φαβορί... δεν έχει πολλές συμπάθειες, η Αυστραλία που παίρνεις μέρος ως Guest Star και είναι τρίτο φαβορί θα είναι περίεργο να κερδίσει (που να τρέχουν του χρόνου στην Αυστραλία να διοργανώσουν τον διαγωνισμό). Τέλος η Σουηδία που είναι το μεγάλο φαβορί... δεν μας ενθουσίασε και πληρώνει και ψίχουλα. Η ξανθιά Polina με την εξαιρετική της σκηνική παρουσία μπορεί να μας πληρώσει...




Ως επίλογο κρατάμε για καλό ποντάρισμα το πλασάρισμα της Φιλανδίας στην δεκάδα, σε δεύτερο πλάνο την Ρωσία για πρωτιά και την Αλβανία σε πιο χαλαρό. Την Πέμπτη ίσως επανέρθουμε με καινούρια πονταρίσματα.

Να τερματίσει στην δεκάδα-Φιλανδια  2,87

Να τερματίσει στην δεκάδα- Αλβανία  2,75

Πρώτη Βαλκανική χώρα-Αλβανία 5,50

Νικήτρια- Ρωσία  10,00

*Η στήλη του Τsatala καθημερινά στην Αrena Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου