Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ


Η δεύτερη μέρα του Μουντιάλ μας πρόσφερε συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Η Ολλανδία του Φαν Χάαλ γεμάτη νιάτια, δίψα αλλά και πάθος διέλυσε την μπουκωμένη και χωρίς καθόλου θέληση στο παιχνίδι της Ισπανία. Το 5-1 βέβαια δεν το περίμενε κανένας. Το Μεξικό κέρδισε το Καμερούν μάλλον εύκολα χωρίς όμως να παρουσιάσει καλή εικόνα, ειδικά αμυντικά είχε αρκετά κενά. Αργά το βράδυ είδαμε την Χιλή να κερδίζει με 3-1 την αδύναμη Αυστραλία με μέτρια εμφάνιση και τον Βιδάλ να μοιάζει να μην είναι έτοιμος. Οι αποφάσεις των διαιτητών επηρέασαν και πάλι την ροή των αγώνων... δύο γκολ κακώς δεν μέτρησαν για το Μεξικό, το πέναλτι της Ισπανίας το είδε μόνο ο Ριτσιόλι ενώ και το τρίτο γκολ της Ολλανδίας είναι επιθετικό φάουλ.
Στοιχηματικά δεν τα πήγαμε καλά, ακόμα ψάχνουμε ρυθμό. Σήμερα θα δούμε τα εφτά ματς που έχουμε το Σαββατοκύριακο. Δείτε στο τέλος του άρθρου τα γκολ από τα χτεσινά ματς.


ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ Χ: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, η εθνική μας θα προσπαθήσει να κάνει το γνωστό της παιχνίδι, σφιχτά πίσω και μπροστά ψάχνουμε την μία φάση. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για μας... κοιμίζουμε τον αντίπαλο τον φέρνουμε στα μέτρα μας και χτυπάμε εκεί που δεν το περιμένει. Αυτό μας ταιριάζει και το κάνουμε πολύ καλά... αν προσπαθήσουμε να παίξουμε στα ίσια είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα τα πάμε καλά. Για αυτό λοιπόν να είστε χαρούμενοι αν ''πονάνε τα μάτια σας'' στα ματς της εθνικής μας... γιατί αυτό σημαίνει πως έχουμε περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρουμε. Αν το ματς έχει ρυθμό, θέαμα και γκολ... το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγουμε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο και δεν λέω μόνο για το σημερινό ματς αλλά για όλα τα της εθνικής.
Για το σημερινό ματς τώρα κλειδί θα είναι οι δύο ακραίοι της Κολομβίας, Κουαδράδο(Φιορεντίνα) και Ροντρίγκεζ(Μονακό) σε αυτούς του δύο στηρίζετε το επιθετικό παιχνίδι των ''καφετέρος''. Είναι γρήγοροι, ντριπλέρ και φοβεροί στο παιχνίδι πάνω στην γραμμή και βέβαια τα ακραία μπακ, Ζουνίγκα και Αρμέρο ανεβαίνουν συχνά και δημιουργούν κινδύνους. Σαμαράς και Σαλπιγγίδης πρέπει πάντα να γυρίζουν στην άμυνα και να βοηθούν στα ντουμπλαρίσματα. Στον άξονα ο Πέκερμαν χρησιμοποιεί τους χωρίς δημιουργικές αρετές χαφ Αγκιλάρ και Σάντσεζ. Για αυτό είναι σημαντικό να κλείσουμε τα άκρα τους γιατί θα εγκλωβιστούν και το επιθετικό δίδυμο (όποιο και να είναι) θα είναι αποκομμένο. Επιθετικά τώρα ο 38χρόνος Γέπες στην άμυνα της Κολομβίας θα μας δώσει ευκαιρίες... αλλά η κατάσταση των Γκέκα και Μήτρογλου δεν με κάνει να αισιοδοξώ. Μπορούμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας...ισοπαλία και 0-0.



ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -IAΠΩΝΙΑ  2 και οβερ:  Προβληματικές άμυνες και για τις δύο αλλά και πολύ ταλέντο μεσοεπιθετικά. Η Ιαπωνία έχει 14 όβερ στα τελευταία 17 ματς της και η Ακτή 18 όβερ στα τελευταία 22 ματς. Το όβερ είναι η πρώτη μας επιλογή και από κει πέρα θα πάω και με το διπλό. Ο Γιαγιά Τουρέ είναι το βαρόμετρο της Ακτής  και δεν είναι έτοιμος... και να αγωνιστεί θα είναι με το ζόρι. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο μοναδικός που μπορεί να πάρει στις πλάτες του την Ακτή. Ο Ντρογκμπά πλέον δεν τραβάει... στα 36 παίζει βασικός τιμής ένεκεν κρατώντας άδικα στον πάγκο τον φοβερό Μπόνι της Σουόνσι που πέτυχε 15 γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι Ασιάτες με τον Τζακερόνι στο πάγκο τους είναι πιο οργανωμένη ομάδα και έχουν μεγαλύτερη συνοχή από τους Αφρικάνους. 

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Γ' όμιλο.

Mπορεί να χτυπήσει στην κόντρα ο Κάμπελ..
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 2: Για την Ουρουγουάη τα έχουμε πει στην ανάλυση μας, γηρασμένη ομάδα χωρίς τρεξίματα και καθόλου δημιουργικούς μέσους. Ο Σούαρες ανακοινώθηκε πως θα είναι στον πάγκο... οπότε έμεινε ένας Καβάνι. Η Κοστα Ρίκα δεν έχει καμιά υπερόμαδα αλλά θα προσπαθήσει να παίξει σφιχτά στην άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα με τον ταχύτατο Κάμπελ και τον Ρούις. Επειδή ο άξονας της Ουρουγουάης δεν στρίβει με Αρεβάλο και Γκαργκάνο στα χαφ, Λουγκάνο στην άμυνα... και Φορλάν στην επίθεση πιστεύω πως η Κόστα Ρίκα θα βρει κενά. Θα πάω με ρίσκο στο 2 του 9,50 ή στο 6,00 του 2 ισοπαλία όχι στοίχημα. Για σκόρερ ο Κάμπελ που θα βρει χώρους.


AΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ Χ: Το ματς θα διεξαχθεί σε απάνθρωπες συνθήκες στο Μαναούς στην ζούγκλα του Αμαζόνιου και με το γήπεδο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και να μοιάζει με χωράφι.  Λογικά θα γίνει για πρώτη φορά η χρήση του τεχνικού ταιμ άουτ.  Πολύ κρίσιμο ματς και για τις δύο και σίγουρα αυτό που θέλουν είναι να μην χάσουν. Έχουμε προτείνει την πρόκριση και των δύο στην επόμενη φάση. Θα πάω με την ισοπαλία που δεν καταστρέφει, οι συνθήκες δεν θα ευνοούν για καλό ματς με ρυθμό και είναι πιθανό να συμβιβαστούν, ειδικά αν η Ουρουγουάη δεν έχει κερδίσει νωρίτερα το Χ θα είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον Δ' όμιλο.

Ότμαρ Χίτσφελντ
ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 1: Ποντάρουμε σε μια μεγάλη μορφή των πάγκων τον Ότμαρ Χίτσφελντ που έχει κατακτήσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός τεχνικός βρίσκεται από το 2008 στον πάγκο της Ελβετίας και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο που βρίσκεται διαρκώς στην τοπ-10 της κατάταξης της Fifa. Mε 26,1 μέσο όρο ηλικίας η Ελβετοί έχουν από τις πιο νεανικές ομάδες του Μουντιάλ. Η επιθετική τετράδα με τους Στόκερ(Βασιλεία στην Χέρτα από το χρόνου), Ξακά(Γκλάντμπαχ) ,Σακίρι(Μπάγερν) και τον σέντερ φορ της Νυρεμβέργης, Ντρμιτς με τα 17 γκολ του στην Μπουντεσλίγκα, προσφέρει ποιότητα,  τρεξίματα και ενέργεια. Αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αργή αμυντική γραμμή του Ισημερινού. Ο Ισημερινός είναι μια κλασική ομάδα της Λατινικής Αμερικής, στηρίζεται πολύ στην έδρα της, έχει σκληροτράχηλους χαφ στο κέντρο και αργή αμυντική γραμμή. Οι κλιματολογικές συνθήκες και η ώρα που γίνεται ο αγώνας (13:00 τοπική) ευνοεί τον Ισημερινό με τους παίκτες του να είναι πιο συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες. Θα το παραβλέψουμε και θα πάμε με τον άσσο της Ελβετίας, ποντάροντας στον Χίτσφελντ και στην γεμάτη ταλέντο ομάδα του.


ΓΑΛΛΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ 2-3 ΓΚΟΛ: Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γαλλία είναι κλάσεις ανώτερη από την Ονδούρα που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι πείσμα, σκληράδα και μερικές κλωτσιές. Ο Ντεσάμπ έχει δέσει μεταξύ τους τους ποδοσφαιριστές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 8-0 επί της Τζαμάικα με τους παίκτες να πανηγυρίζουν όλα τα γκολ σαν ένα κουβάρι, δείχνοντας καλό κλίμα στην ομάδα. Η επιλογή του να μην καλέσει τον Νασρί μάλλον για αυτούς τους λόγους έγινε, καθώς ο μέσος της Σίτι είχε πειθαρχικά παραπτώματα και ο Γάλλος τεχνικός προτίμησε να τον αφήσει έξω από το να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα. Εύκολα η δύσκολα οι ΄΄πετεινοί'' θα φτάσουν στην νίκη, δεν πιστεύω να ανοίξει πολύ το ματς, 2-0 ή 3-0 το βλέπω για αυτό πάω με τα 2-3 γκολ.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον E' όμιλο.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΟΣΝΙΑ OBEΡ:  Οι δύο ομάδες που βλέπουμε να παίρνουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο απέναντι σε Νιγηρία και Ιράν. Μάλιστα την παρέα του Μέσι την έχουμε επιλέξει για κατάκτηση του Μουντιάλ. Το μεγάλο όπλο και των δύο είναι η επίθεση... Μέσι, Ιγκουάιν, Αγουέρο και Ντι Μαρία από την μία, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς και Πιάνιτς από την άλλη. Αν και είναι πρεμιέρα και ίσως οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές θα πάμε με τα γκολ και το όβερ

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση για τον ΣΤ' όμιλο.

δυάδα απόδοση 5,35 ποντάρισμα 35 μονάδες 
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ-ΙΑΠΩΝΙΑ ΟΒΕΡ
ΕΛΒΕΤΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 1

μονό αποδεκτό απόδοση 6,00 ποντάρισμα 20 μονάδες
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 2 ισοπαλία όχι στοίχημα

σύστημα 2-3 απόδοση 29,69 ποντάρισμα 35 μονάδες 10 Χ 3 στις δυάδες και 5 στην τριάδα
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Χ
ΑΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ Χ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ-ΙΑΠΩΝΙΑ 2

τριάδα anytime scorer απόδοση 26,88 ποντάρισμα 10 μονάδες
ΟΚΑΖΑΚΙ(ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΜΠΕΝΖΕΜΑ(ΓΑΛΛΙΑ)
ΣΑΚΙΡΙ(ΕΛΒΕΤΙΑ)

πρώτο γκολ απόδοση 13,00 ποντάρισμα 10 μονάδες
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ- ΚΑΜΠΕΛ 

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 2000 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 525
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 110
ΚΑΒΑ 415




ΜΕΞΙΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0



ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-5


ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου