Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ



Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα παλέψουν μεταξύ τους για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Από την μια πλευρά η βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ με 9 κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης και από την άλλη η σταχτοπούτα Ατλέτικο που ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο για να σφραγίσει την πιο εντυπωσιακή χρονιά της ιστορίας...Τι θα γίνει το βράδυ; Θα βρει η βασίλισσα το στέμμα της; ή σταχτοπούτα το γοβάκι της;

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά τον δέκατο τίτλο της ιστορίας της και επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια σε τελικό, καθώς τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν το 2002, όταν και είχε φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος θέλει να κλείσει μια εκπληκτική χρονιά με την κούπα του Champions League.



Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να παρατάξει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3-3. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Τσάμπι Αλόνσο, ενώ Πέπε και Μπενζεμά δεν είναι 100% έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο ματς. Αυτό σημαίνει πως ο Ίκερ Κασίγιας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιός μπακ ο Καρβαχάλ, αριστερός ο Κοεντράο και στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Ράμος με τον Βαράν. Ως αμυντικός μέσος θα αγωνιστεί ο Ιγιαραμέντι, δεξιά του θα έχει τον Μόντριτς και αριστερά του τον Ντι Μαρία. Όσο για μπροστά, την επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζουν πιθανότατα οι Ρονάλντο, Μπέιλ, Ίσκο, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να αλλάζουν θέσεις.



Στην Ατλέτικο τώρα, ο Σιμεόνε δεν αφήνει το αγαπημένο του 4-4-2, αλλά και αυτός έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν δεν έχουν ξεπεράσει 100% τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν, ωστόσο το θετικό είναι ότι προπονήθηκαν δίχως ενοχλήσεις. Μάλιστα, για τον Τούρκο μεσοεπιθετικό οι Ισπανοί αναφέρουν ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει, αντίθετα με τον Ντιέγκο Κόστα, που λογικά θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

atletirealmadrid

Τα στοιχεία...


*O τελικός της Λισαβόνας θα αλλάξει ισορροπίες, θα δημιουργήσει ιστορίες και πάνω απ’ όλα θα γεμίσει… χρυσάφι τους πρωταγωνιστές.

*Στα 410 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο οικονομικός αντίκτυπος που θα έχει διεθνώς η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα.


*Ο τελικός θα μεταδοθεί σε 180 χώρες και θα τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 380 εκατ. τηλεθεατές.

* Η νικήτρια θα ωφεληθεί οικονομικά κατά 29,5 εκατ. ευρώ και η φιναλίστ κατά 21 εκατ. ευρώ.

* Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ολλανδός, Björn Kuipers. Την 5άδα των διαιτητών συμπληρώνουν οι Ολλανδοί, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel και Richard Liesveld. Τέταρτος διαιτητής ο Τούρκος, Cüneyt Çakır.
* Στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή είναι η 5η φορά που στον τελικό αναμετριούνται 2 ομάδες από την ίδια χώρα.

* Οι 2 ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και το 1959 για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σε διπλούς αγώνες τότε, οι 2 αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 τελικό σκορ. Βάση των τότε κανονισμών, έδωσαν και τρίτο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη σε τέρματα των Ντι Στέφανο και Πούσκας πήρε την πρόκριση για τον τελικό, με σκορ 2-1.

* Για την Ρεάλ Μαδρίτης αυτός θα είναι ο 15ος αγώνας απέναντι σε Ισπανική ομάδα, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στις 14 προηγούμενες αναμετρήσεις η Ρεάλ έχει ρεκόρ 7Ν-4Ι-3Η.
* 14 φορές έχει τεθεί αντιμέτωπη και η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα σε Ισπανικές ομάδες, για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το ρεκόρ της Ατλέτικο είναι 7Ν-3Ι-4Η.
* Η "βασίλισσα" είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, 9 τον αριθμό. Η τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια ήταν το 2002, με αντίπαλο τότε την Μπάγερν Λεβερκούζεν (2-1). Επίσης, αυτή είναι η 13η συμμετοχή της Ρεάλ σε τελικό.

* Οι "ροχιμπλάνκος" μετρούν 1 συμμετοχή σε τελικό. Το 1973/74 όταν και ηττήθηκαν από την Μπάγερν Μονάχου με 4-0 στα πέναλτι (0-0κ.δ, 1-1παρ.).

* Οι 2 αντίπαλοι συναντήθηκαν ακόμα 4 φορές την φετινή χρονιά, για 2 αγώνες πρωταθλήματος και 2 αγώνες κυπέλλου. Ο απολογισμός ήταν 1 νίκη για την Ατλέτικο, 1 ισοπαλία και 2 νίκες για τη Ρεάλ (και οι 2 για το θεσμό του κυπέλλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου