Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ

Ο Πελεγκρίνι προσπάθησε να κάνει με την ομάδα του κάτι που δεν ξέρει να παίξει αμυντικά και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και το πλήρωσε ακριβά. Δεν ξέρω τι όνειρο είδε πάντως δεν του βγήκε και το μόνο που κατάφερε είναι μας στείλει κουβά. Τώρα για σήμερα μας έχει μείνει μόνο η δυάδα μας και δεν θα προσθέσω κάτι άλλο, χάσαμε και τους anytime scorer και τα σκοράκια από χτες. Ας ελπίσουμε να βγάλαμε την δυάδα και βρεθούμε με κέρδος στο διήμερο έστω και μικρό. Έχει ξεκινήσει η μελέτη για αύριο με το Europa League, εκτός από την δυάδα όποιος θέλει ας ξαναπαίξει ίσως τα σκοράκια. Τα λέμε αύριο με την μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ.




ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-3 ΓΚΟΛ: Η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα κάνει πλάκα στην Γερμανία και μαζί με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα είναι οι μοναδικές ομάδες στην Ευρώπη χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα τους. Αυτή η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού θεωρώ πως έχει δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροχής στους παίχτες της Μπάγερν που πιστεύω δεν θα τους κάνει καλό. Ο Γκουαρντιόλα έχει βρει το κόλπο, έχει άπειρες λύσεις, βρίσκει αφορμές για εντάσεις αφήνοντας στον πάγκο ανά διαστήματα όποιον δεν τον υπακούει (Ρόμπεν, Κρόος, Μάτζουκιτς) και έτσι τους έχει όλους σε εγρήγορση και στην τσίτα να παλεύουν για μια θέση στην εντεκάδα. Όμως σε αυτό το ματς αρχίζουν τα αληθινά τεστ για φέτος, τώρα θα δούμε αν αυτή η αίσθηση υπεροχής που βγάζει η Μπάγερν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Γιατί είναι άλλο να κερδίζεις την Φράιμπουργκ και την Νυρεμβέργη και άλλο την Άρσεναλ. Κάποιος θα μου πει μα κέρδισε εύκολα και στην έδρα της Ντόρτμουντ, μην ξεχνάτε ότι και η Άρσεναλ κέρδισε εκεί. Η απουσία του Ριμπερί επίσης είναι σημαντική. Γενικά περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω την Μπάγερν σε αυτά τα ματς. Ο Βενγκέρ φέτος προσπαθεί να την  αλλάξει Άρσεναλ, έχει βάλει και σκοπιμότητα στο παιχνίδι του. Εντός έδρας φέτος έχει δεχτεί μόλις 11 γκολ σε 21 ματς και δείχνει επιτέλους ότι η άμυνα τον ενδιαφέρει...Βέβαια τα κακά του παρελθόντος δεν τα ξεχνάει και στα εκτός έδρας με Σίτι και Λίβερπουλ πήγε να παίξει επιθετικά με την άμυνα ψηλά και έφαγε 6 από την Σίτι και 5 από την Λίβερπουλ. Εντός έδρας πάντως είναι πιο σοβαρή φέτος και πιστεύω πως θα το πάει συντηρητικά το ματς. Θα πάω με τα 2-3 γκολ, είναι το αγαπημένο σύνολο της Άρσεναλ στην διοργάνωση με 8 από τα τελευταία 9 ματς της να έχουν 2-3 γκολ. Η Μπάγερν επίσης στα τελευταία 11 ματς εκτός έδρας έχει φέρει εφτά φορές  2-3 γκολ. Αν ο Βενγκέρ δεν δει όνειρο και πάει σε χαμηλό τέμπο το ματς, πιστεύω πως έχει τύχες η Άρσεναλ, δεν περάσει εύκολα η Μπάγερν από το Εmirates. 2-3 γκολ η επιλογή μου και πιθανό σκορ το 1-1.


Η ''ΦΑΝΕΛΑ'' ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΣΙΜΕΟΝΕ
ΜΙΛΑΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2 : Υπάρχουν κάποια δεδομένα που με οδηγούν στο διπλό. Καταρχήν οι ομάδες φέτος είναι η μέρα με την νύχτα, η Ατλέτικο διεκδικεί τον τίτλο στα ίσια από τα μεγαθήρια στην Ισπανία, έχει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και με τρόπο απόλυτα αποτελεσματικό παίρνει συνήθως την νίκη. Από την άλλη η Μίλαν δεν έχει αρχή και τέλος, βρίσκεται στην ένατη θέση στο Καμπιονάτο, άλλαξε προπονητή στην μέση της χρονιάς, η άμυνα της είναι τραγική και επιθετικά βασίζεται στις ορέξεις ενός τρελού(Μπαλοτέλι). Πάμε στους δύο πάγκους, η Ατλέτικο έχει στον πάγκο της τον Σιμέονε εδώ και τρία χρόνια. Ο Αργεντινός κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει φτάσει την δική του Ατλέτικο. Όλοι στην Μαδρίτη πίνουν νερό στο όνομα του και του βγάζουν το καπέλο, οι παίχτες του έχουν πίστη στο πλάνο και τυφλή εμπιστοσύνη σε αυτόν. Στην Μίλαν προπονητής σε μία νύχτα έγινε ο Σέεντορφ...Εκεί που κολλούσε τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα στην Βραζιλία με την Μποταφόγκο, ξαφνικά έβαλε το κουστούμι και έγινε προπονητής σε ένα τεράστιο σύλλογο όπως  η Μίλαν, αστεία πράγματα. Μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα ήδη άρχισε η γκρίνια στο πρόσωπο του Ολλανδού από την διοίκηση αλλά και από τους ίδιους τους παίχτες, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού ο Σέεντορφ δεν εμπνέει σεβασμό ως προπονητής πάντα.
Σαν ποδοσφαιριστές ήταν ισάξιοι...σαν προπονητής μέρα με την νύχτα
Τρίτον όπως προείπαμε η άμυνα της Μίλαν μπάζει από παντού, η έλευση του Ραμί από την Βαλένθια βελτίωσε κάπως τα πράγματα. Ο Ζαπάτα δεν παίζει μάλλον, οπότε οι επιλογές δίπλα στον Ραμί είναι ο Μεξές, είτε ο Μπονέρα...να σχολιάσω κάτι? Νομίζω δεν χρειάζεται...Αν στην εξίσωση βάλουμε και τις απουσίες των Μοντολίβο και Μουντάρι από τα χαφ, που θα φέρουν στην βασική ενδεκάδα τους Ντε Γιονκ και Εσιέν ως δίδυμο στο κέντρο, η πλάστιγγα γέρνει πολύ προς τα δεξιά, δεν μπορώ να σκεφτώ πως η Μίλαν θα καταφέρει να μείνει αλώβητη στις αντεπιθέσεις φωτιά της Ατλέτικο με τον Βίγια, τον Αρντά Τουράν, τον Κόκε και τον Ντιέγκο Κόστα. Αν δεν παίξει και αμφίβολος Κακά νομίζω ότι το 2,20 του διπλού είναι δώρο, όχι ότι ο Βραζιλιάνος βγάζει μάτια με την απόδοση του, ίσα-ίσα κακός είναι στα περισσότερα ματς απλώς η παρουσία του φέρνει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, αλλά αυτό μόνο έχει μείνει στην Μίλαν το παρελθόν και η ''φανέλα'' είναι αυτά αρκετά για να σταματήσουν την Ατλέτικο? Δεν νομίζω θα πάω με το διπλό και τον Ντιέγκο Κόστα σκόρερ.

Τρέχει από χτες
δυάδα Τετάρτης απόδοση 4,51 ποντάρισμα 30 μονάδες
ΜΙΛΑΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-3 ΓΚΟΛ

Τα σκοράκια από χθες
ΜΙΛΑΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-2 (9,00)
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-1 (7,00)

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ 1500 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΚΑΒΑ 195
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 0
ΚΑΒΑ 195

ΥΓ. Αυτό έγραψα στο Facebook : ''Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχασε από την Μπαρτσελόνα, αλλά από τον φόβο της για αυτήν. Δεν προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που ξέρει, αλλά πήγε να κλέψει το ματς, κάτι που δεν τις ταιριάζει...και το πλήρωσε ακριβά. Μεγάλη ευθύνη ο Πελεγκρίνι''. Όποιος θέλει σχολιάζει από κάτω για κάνουμε μια ωραία ποδοσφαιρική συζήτηση.

2 σχόλια:

  1. Τα είπαμε και χθες συνοπτικά, αλλά ας κάνουμε ένα ριβιού. Έχεις δίκιο στο να λες ότι ο Πελεγκρίνι το έχασε εν μέρει το ματς, αλλά σου ξαναλέω ότι και η χθεσινή Μπαρτσελόνα θύμισε κάτι από τα παλιά.. Την τελευταία διετία, πολλές ομάδες έπαιξαν την Μπαρτσελόνα, όπως πήγε να το κάνει χθες ο Πελεγκρίνι και στο τέλος τα κατάφεραν να την κερδίσουν. Χθες όμως η Μπαρτσελόνα, βρήκε χώρο και τον εκμεταλεύτηκε.. Και όταν έχανε την μπάλα δεν άφηνε τα πλάγια μπακ να βγάλουν τις αντεπιθέσεις που την πληγώνουν εδώ και 2 χρόνια. Έβλεπες τους πάντες να κλείνουν τους χώρους ακόμα και όταν η μπάλα ήταν στα αντίπαλα κεντρικά και πλάγια μπακ. Έκλεινε ο Αλβες πάνω στον Κλίσι, ερχόταν από κοντά και ο Μέσι με τον Ινιέστα και λίγο πιο πίσω σε περιμενε και ο Μπουσκέτς... Να πάρουμε τη μπάλα πίσω και να επιτεθούμε και πάλι.. Ότι ακριβώς έκανε η Μπάρτσα πριν 2 χρόνια και κανένας δεν μπορόυσε να της κουνηθεί.. Οϋτε στα ίσια, αλλά ουτε και με κλεφτοπόλεμο.. Αν χθες βλέπαμε την περσινή Μπαρτσελόνα, ίσως ο Πελεγκρίνι να τα είχε καταφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κατάφερε ο Μαρτίνο με το rotation, δίνει μεθοδικά ανάσες σε όλους και ιδιαίτερα σε Τσάβι, Ινιέστα που τις χρειάζονται παραπάνω...πέρυσι για παράδειγμα ο Τσάβι θα έπαιζε κανονικά το Σάββατο με την Βαγιεκάνο και ας δεν τον χρειαζόταν η Μπάρτσα για να κερδίσει. Τον είδες χτες αλάνθαστος. Ο Πελεγκρίνι με αυτό που έκανε δεν πίστεψε στο πλάνο του, δεν δοκίμασε τις δυνάμεις του, δεν έπαιξε στα ίσια. Μπορεί να έχανε αλλά θα έχανε κάνοντας το παιχνίδι του. Η Μπαρτσελόνα γνώμη μου είναι πως δεν έχει καμία σχέση με την Μπάρτσα προ τριετίας, είναι τουλάχιστον δύο σκαλοπάτια κάτω. Αλλά η αύρα εκείνης της μεγάλης ομάδας κρατάει ακόμα και κάνει πολλές ομάδες να παίζουν φοβισμένα εναντίον της, αυτό έπαθε και η Σίτι χθες την φοβήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή