Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΠΕΡΑΣ ΚΕΡΝΟΥΣΕ, ΧΑΡΕΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ


Σπουδαία νίκη για την Ελπίδα Βραστάμων με 3-2 επί του  πρωτοπόρου στην βαθμολογία της πρώτης κατηγορίας της Χαλκιδικής, Απόλλωνα Αρναίας. Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα  του Απόλλωνα  στο πρωτάθλημα. Μετά την ήττα στις καθυστερήσεις από τον Αιγέα Παλλήνης, οι παίχτες της Ελπίς φάνηκαν σήμερα αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.




Το ματς είχε ρυθμό, αρκετές φάσεις και συναρπαστική εξέλιξη. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, ισοφάρισε πριν το ημίχρονο και έδειχνε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Ελπίς μπήκε πάρα πολύ δυνατά και μέχρι το 60' ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ. Παρά την γρήγορη μείωση στο σκορ οι παίχτες του Απόλλωνα δεν πίεσαν ιδιαιτέρα την άμυνα της Ελπίς.

Ο Γιώργος Βούλγαρης κατέβασε για την Ελπίς ένα καθαρό 4-4-2 σε ευθεία διάταξη. Τερματοφύλακας ο Νικολαίδης Κώστας και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά: Δημούδης,Αστεριάδης, Γκλάβας, Γκρίλης. Στο κέντρο δεξιά ήταν ο Κακούρος, αριστερά ο Σουσούρας και τα δύο χαφ στο κέντρο ο Κυριαφίνης με τον Αγγελή. Σέντερ φορ ο Χαρέλης και πίσω του κινούνταν ο Βούλγαρης. Η αναγκαστική αλλαγή του Πιπερά στην θέση του τραυματία Σουσούρα στο ημίχρονο, έφερε τον Βούλγαρη δίπλα στον Κυριαφίνη, τον Αγγελή αριστερά και επιθετικό δίδυμο τον Χαρέλη και τον Πιπερά.

Ο Απόλλων του Νεοφώτιστου κατέβηκε με 4-1-4-1, τερματοφύλακας ο Καραβελίδης, στην άμυνα από αριστερά προς δεξιά: Mτσεντλιανί, Παπαδόπουλος, Τζιότζιος και Λεμονής. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ο Παλασίδης. Στο κέντρο αριστερά ήταν Κελεσίδης, δεξιά ο Κεχαγιάς και κεντρικά χαφ ο Τσιντογιάννης με τον Δημογκίκα. Μόνος στην επίθεση ο Μπουλγκουρίδης Γιώργος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζιότζιος ανέβηκε στην επίθεση για να δώσει ύψος.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με γκολ νωρίς, στο 7' ο Σουσούρας έκανε το σουτ στην κίνηση μετά  την ωραία σέντρα του Βούλγαρη και έγραψε το 1-0. Από εκεί και πέρα ο Απόλλων πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε την Ελπίς κυρίως με στημένες φάσεις, ακόμα και πλάγια άουτ, όπως ήρθε και το γκολ από τον αρχηγό Τσιντογιάννη στο 36'. Η Ελπίς είχε μεγάλο πρόβλημα σήμερα, αμυντικά σε όλες τις στημένες φάσεις και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ήταν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα. Ακόμα και τα μακρινά δυνατά πλάγια του Μπουλγκουρίδη δημιουργούσαν προβλήματα.

 Στο πρώτα 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, με την Ελπίς να πετυχαίνει δύο γκολ. Αρχικά στο 54΄μετά από υποδειγματική αντεπίθεση σε κόρνερ του Απόλλωνα, ο  εορτάζων Πιπεράς κέρασε γκολ με ωραίο πλασέ στην κίνηση, ύστερα από την υπέροχη ασίστ του Κυργιαφίνη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χαρέλης ανάγκασε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει με το υπέροχο γκολ που πέτυχε, εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή...στην αντίθετη γωνία και στο παραθυράκι. Ήταν κάτι σαν αποχαιρετιστήριο δώρο, καθώς ήταν το τελευταίο του ματς με την Ελπίδα. Για προσωπικούς λόγους ο πρώτος σκόρερ της ομάδας θα φύγει για την Γερμανία. Ο Απόλλων ισοφάρισε γρήγορα στο 61' με κεφαλιά του Τζιότζιου μετά από σέντρα του Μπουλγκουρίδη. Όμως από εκεί και πέρα δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Νικολαίδη,δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στις κινήσεις των παιχτών του Απόλλωνα  και η άψογα στημένη αμυντικά Ελπίς κράτησε εύκολα το σκορ.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού έστω και στα σημεία η Ελπίς ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα που σε καμία περίπτωση δεν έκανε εμφάνιση επίδοξου πρωταθλητή. Με κύριο επιθετικό σου όπλο τα πλάγια άουτ...πρωτάθλημα δεν παίρνεις.

Η διαιτησία των Οικονόμου, Γρεβένη και Πασσαλή εισέπραξε γκρίνια και από τις δύο πλευρές...κάτι που δείχνει πως έκανε πολύ καλά την δουλειά της. Ο ρέφερι Οικονόμου έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό στην διαιτησία του ότι δεν σφυρίζει εύκολα φάουλ και πολύ καλά κάνει κατά την προσωπική μου άποψη, με αυτόν τον τρόπο αφήνει το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Ε, αυτό το στυλ δεν αρέσει στους ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει σε κάθε επαφή να ζητάνε φάουλ...Ο κύριος Οικονόμου λοιπόν αυτό έκανε σήμερα, δεν σφύριζε φάουλ για ψύλλου πήδημα. Αλλά το έκανε και για τις δύο πλευρές, μαγκιά του λοιπόν, το εύκολο θα ήταν να σφυρίζει συνέχεια, έτσι δεν θα είχε το ρίσκο να του ξεφύγει φάση. Ξαναλέω όμως μπορεί να έχασε δύο-τρία φάουλ αλλά βοήθησε στο να δούμε ωραίο ματς με ρυθμό και φάσεις. Χωρίς κανένα πρόβλημα οι δύο επόπτες.
Κάκιστη για ακόμη μία φορά η νοοτροπία των οπαδών της Ελπίς...από το πρώτο λεπτό, βρίσιμο και πάλι βρίσιμο στον διαιτητή, χωρίς κανένα λόγο.

Από την έδρα της Ελπίδας μόνο το Στρατώνι έχει περάσει και ίσως αυτό κάτι δείχνει. Η απώλεια του Χαρέλη είναι τεράστιο πλήγμα για την Ελπίδα, 11 γκολ είναι αυτά δεν καλύπτονται εύκολα. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Πιπεράς και φυσικά να βοηθήσει και ο Μπουζής που ήρθε τώρα στην ομάδα.

Κριτική για την απόδοση των ποδοσφαιριστών της Ελπίς δεν θα κάνω, θεωρώ ότι έχω χάσει αυτό το δικαίωμα από την στιγμή που δεν μπορώ να παρακολουθήσω πλέον από κοντά την πορεία της ομάδας. Δεν έχω δει από κοντά τα τελευταία τέσσερα ματς, οπότε θεωρώ άδικο να κάνω κριτική. Απλώς θα πω πως κορυφαίοι για μένα ήταν οι Κακούρος, Χαρέλης, Κυργιαφίνης και Πιπεράς. Από την Αρναία ξεχώρισε οι Μπουλγκουρίδης, Λεμονής και Τζιότζιος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

4' Κόρνερ για τον Απόλλωνα ο Λεμονής βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.


7' 1-0 Ο Κακούρος έβγαλε ωραία στον Βούλγαρη που είχε κάνει κίνηση από δεξιά, ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από αυτόν, σουτ στην κίνηση από τον Σουσούρα, υπέροχο γκολ.


26' Λάθος απομάκρυνση από την άμυνα της Ελπίδας, ο Κελεσίδης βγάζει τετ-α -τετ τον Μπουλγκουρίδη, ο Νικολαίδης κάνει σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του τελευταίου.

36' 1-1 πλάγιο άουτ του Μπουλγκουρίδη, ανενόχλητος στην καρδία της άμυνας με διπλή προσπάθεια ο Τσιντογιάννης θα νικήσει τον τερματοφύλακα της Ελπίς.


42' Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κελεσίδη, απόκρουση εξ επαφής από τον Νικολαίδη.

51' Καλή εκτέλεση φάουλ του Βούλγαρη ελάχιστα άουτ.


54' 2-1 αντεπίθεση για σεμινάριο από την Ελπίς μετά από κόρνερ του Απόλλωνα...απλά δείτε όλη την προσπάθεια,ο Πιπεράς που βγάζει την μπάλα από την περιοχή, είναι αυτός που πετυχαίνει το γκολ.


55' Ο Νικολαίδης δεν διώχνει σωστά μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώνεται στον Κελεσίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής την στέλνει ψηλά άουτ.


58' 3-1 Ο Χαρέλης με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία και στο παραθυράκι. Απίθανο γκολ, δυστυχώς δεν το έχουμε σε video. Oι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.


61΄3-2 Ο Μπουλγκουρίδης έκανε την σέντρα από αριστερά , ο Τζιότζιος σηκώθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έβαλε εύκολα το γκολ με το κεφάλι.

66' αδύναμη κεφαλιά μετά από κόρνερ μπλόκαρε ο Νικολαίδης.



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΠΙΣ: NIKOΛΑΙΔΗΣ, ΓΚΡΙΛΗΣ,ΓΚΛΑΒΑΣ,ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ,ΔΗΜΟΥΔΗΣ,ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ,ΑΓΓΕΛΗΣ(90΄ΜΠΟΥΖΗΣ),ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ(46' ΠΙΠΕΡΑΣ),ΚΑΚΟΥΡΟΣ(78' ΛΙΟΛΙΟΣ)ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ,ΧΑΡΕΛΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ: ΚΑΡΑΒΕΛΙΔΗΣ,ΛΕΜΟΝΗΣ,ΜΤΣΕΝΤΛΙΑΝΙ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ,ΠΑΛΑΣΙΔΗΣ,ΚΕΧΑΓΙΑΣ(56' ΜΠΟΥΛΓΚΟΥΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ), ΤΣΙΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΠΟΥΛΓΚΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΔΗΜΟΓΚΙΚΑΣ,ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ


























5 σχόλια:

  1. Telika gigantes ban iparxpun
    Gigantas einai mono h ELPIDARA

    Ena megalo efxaristpume ston Giwrgo Xareli gia thn polirimi prosforatou sthn pmada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τσαταλα για το γκολ του Σουσουρα... τι προβολη γραφεις?? μονοκομματο σουτ ηταν (γκολαρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δύσκολο να περάσεις στον γραπτό λόγο...φάσεις. Γράφει προβολή στην κίνηση, εντάξει πάνω κάτω το ίδιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δικό μου λάθος, έχει δίκιο σουτ στην κίνηση...το διόρθωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή